Powrót Farka ?
Napisano 20.11.2006 - |23:10|
JA CHCE KONTYNUACJI FARSCAPE!!!!!!
Napisano 26.12.2006 - |21:11|
I tu muszę uznać rację - w nowej wersji np: 20 lat po ostatnim odcinku ...Ludzie co wy piszecie w porównaniu z jakimkolwiek wyświetlanym obecnie serialem najgorzej odgrzewany Fark i tak będzie ciekawszy, SG1 się kończy, BSG i SGA przynudza, inne to całkowita klęska, nie ma dobrego SF obecnie. Jest wiele bardzo ciekawych wątków do kontynuacji, jest pomysł na Spinoff w postaci dziecka Aeryn i Johna kontra dziecko Grazy, Ten serial miał klimat, był prawdziwym SF a nie jak teraz gdzie wszystkie seriale wyglądają jak krzyżówka Bevery Hills 90210 z Desperat Housewifes (może i dobre ale to nie SF to dramat młodzieżowy).
Byłoby fajnie oglądać typowy serial SF, a podwaliny już są.
Platon
Napisano 16.04.2007 - |00:23|
Ludzie co wy piszecie w porównaniu z jakimkolwiek wyświetlanym obecnie serialem najgorzej odgrzewany Fark i tak będzie ciekawszy, SG1 się kończy, BSG i SGA przynudza, inne to całkowita klęska, nie ma dobrego SF obecnie. Jest wiele bardzo ciekawych wątków do kontynuacji, jest pomysł na Spinoff w postaci dziecka Aeryn i Johna kontra dziecko Grazy, Ten serial miał klimat, był prawdziwym SF a nie jak teraz gdzie wszystkie seriale wyglądają jak krzyżówka Bevery Hills 90210 z Desperat Housewifes (może i dobre ale to nie SF to dramat młodzieżowy).
No tu bym się zgodził, że obecnie nie ma na rynku wyświetlanego żadnego nowego prawdziwego SciFi. BSG i SGA mają przerwy i każde w swoim stylu od dawna nie błyszczy.
Remake Farscape w stylu BSG 2003 to byłoby to, ale to raczej jednak dopiero za parę lat. Farscape 2010 i później - w HDTV i 16:9 - to może być realny jakiś pomysł.
Poza tym włączając się dyskusji to dodam od siebie, że z pewnością wolałbym kontynuację czy jakiś remake Farka niż cokolwiek ze świata SG-1 / SGA czy BSG lub Startrek. Obecny BSG, po 3 sezonie tak mnie zmęczył, że z zagorzałego fana stałem się co najwyżej osobą neutralną wobec serialu. A do Farscape zawsze podchodzę z wielką sympatią głównie za to, że to prawdziwe SciFi w kosmosie.
No cóż, na dziś szanse na jakiś powrót Farka są znikome - w okolicy zapewne 0,01%.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych