Koniec Stargate SG-1
Napisano 22.08.2006 - |05:15|
A tak przy okazji - i tak czekam na Eurekę i BSG. No i oczywiście Lost. Chyba to jest teraz na czasie.
Napisano 22.08.2006 - |06:18|
Napisano 22.08.2006 - |06:41|
A najbardziej będę wspominał postać T.
Może wcieliliby go do Atlantis??
Yo, ho, haul together,
hoist the Colors high.
Heave ho,
thieves and beggars,
never shall we die.
Napisano 22.08.2006 - |06:55|
Wiadomo było, ze to się tak skończy.. ze bez jacka to nie to samo...
Zostaje BSG, SGA - tu mają pole do popisu.
I zostaja nam nasze kolekcje z odcinkami...
Będę tęsknić za Danielem:(
do serca człowieka
zimnego jak głaz
Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas
Mój świat
Napisano 22.08.2006 - |07:16|
Byliśmy z tym serialem przez ładnę parę lat i należałoby się spodziewać takiej czy innej decyzji.
Tylko człowiek się łudził że to jeszcze nie teraz , może później.
Ale cóż , zawsze pozostaje domowa kolekcja i nieśmiertelne "... w rzeczy samej..." z ekranu.
Na pocieszenie można powiedzieć że jest to jeden z nielicznych seriali ciągniętych aż przez prawie 11 lat.
Wynik nie do osiągnięcia przez LOST i czy inne wynalazki typu Andromeda
A wszystkim malkontentom radzę jedno.
Bez względu na swój wiek, pochodzenie, miejsce zamieszkania lub wykształcenie.
Pozbądźcie się polskiej przywary - MALKONTENCTWA.
Rozumiem konstruktywną krytykę, ale gro userów tego szacownego forum narzeka chyba tylko po to by sobię posty nabić.
Fakt SG-1 miało słabsze odcinki , a niektóre wręcz marne ale i tak z napięciem czekałem na następny odcinek.
Kocham ten serial ze wszystkimi wadami i zaletami.
I nauczyłem się jednego.
Ciesz się z tego co masz, zawsze może nadejść dzień kiedy ci tego zabraknie.
Napisano 22.08.2006 - |07:16|
Użytkownik Hans Olo edytował ten post 22.08.2006 - |07:21|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 22.08.2006 - |07:39|
SGA rzeczywiście ostatnimi czasy było lepsze, co jest IMHO tym dziwniejsze, że"Ori story" ma większy potencjał;
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 22.08.2006 - |07:44|
Dla niej samej to dobrze, dla nas niekoniecznie. Bede strasznie tesknic za tymi postaciami... Teal'ciem, Danielem, Sam... Jackiem. Mam nadzieje, ze uda sie porzadnie zakonczyc ten serial i ostatnie odcinki beda na najwyzszym poziomie.
Atlantis jest godnym spadkobiercom SG-1. Teraz gdy pojawily sie replikatory, bedzie jeszcze ciekawiej. Nie mialbym nic przeciwko, zeby zamiast Ronona i Teyli w Atlantis zamieszkali Daniel i Vala. Bo to duzo fajniejsze postacie. Ale to sie nie stanie )
SG-1 zawsze bedzie w mojej pamieci, zawsze bedzie na pierwszym miejscu...
Napisano 22.08.2006 - |08:09|
Lezka sie w oku kreci jak sobie przypomne poczatki "nadrabiania" zaleglosci we ogladaniu prawie 5 lat temu jak mi internet wlaczyli . Swietne przygody, pierwszy scifi jaki ssalem przez internet....ehhh to zawsze zapamietam .
Mam nadzieje ze nikt ze obecnej obsady nie zagosci na stale na Atlantydzie - dla scislosci to maja byc dwa "rozne" seriale a nie jeden "_z_tym_co_najlepsze_" :/
Napisano 22.08.2006 - |08:13|
Napisano 22.08.2006 - |08:14|
miejmy nadzieję, że nie zapomną o fanach i zakończą sensownie wątek Ori;
SGA rzeczywiście ostatnimi czasy było lepsze, co jest IMHO tym dziwniejsze, że"Ori story" ma większy potencjał;
Tak, ale wymyslajac takiego przeciwnika jak Ori sami sie zakleszczyli.. Bo po ew. uzyskaniu broni przeciwko ascendentom i ich wyeliminowaniu nie pozostanie juz zadna wieksza przeszkoda, zatem watek Ori ciagnal by sie jak [beeep]zka przez nastepny sezon - dwa i mielibysmy duzo odcinkow z watkami pobocznymi.
Zgadzam sie z reszta - sezon 9 byl juz denny, 10 to juz dno totalne (z wyjatkiem swietnego 200 :bag: )
Napisano 22.08.2006 - |08:17|
Napisano 22.08.2006 - |08:45|
Ja już dawno mówiłem serial powinen skończyć się na 6 sezonie.
Z drugiej strony można się też cieszyć że dzięku temu mieliśmy przez tyle lat dodatkowych przygód Jednak koniec musiał nastać.
I litości, słowa że to cienki sezon to spowodował. Litości, nie był aż taki cienki!
Użytkownik SGTokar edytował ten post 22.08.2006 - |09:02|
Napisano 22.08.2006 - |08:56|
Napisano 22.08.2006 - |09:24|
dalsze sez były już dla kasy i to było widać i to się zemściiło niestety
Man\m tylko nadzieje na fil,m bo zakończyć całą tą chistorię w 10 odcinkach to jest nie poważne to jest poprostu kpina z widza i tego się zawsze bałem.
Star treki odchodziły w blasku zawsze po 7 seż cancel Entka był błędem
A sg1 powino się zakończyć w okreśie świetności a nie tak jak teraz
Napisano 22.08.2006 - |09:29|
Przeczytałem wszystkie posty w tym wątku i muszę powiedziec, że czuję się dziwnie. Zawsze myślałem, że jestem członkiem najlepszego polskiego Forum miłośników serialu Stargate SG-1. Okazuje się teraz, ze to miejsce zrzesza raczej wrogów tego serialu. Rzadko się zdarza żeby w mowie pogrzebowej wylano taką ilośc kubłow pomyj na głowe zmarłego, wyjątkowy pogrzeb.... :X
Użytkownik adalo edytował ten post 22.08.2006 - |09:31|
Cenzura to ograniczenie prawa do wypowiedzi jednej osoby przez inną.
Napisano 22.08.2006 - |09:29|
Na szczęście Atlantis będzie dalej
a co z aktorami szkoda mi Daniela i Vali powinni ich przenieść do Atlantis Daniel mógł by byc ascendentem a dla Vali zawsze coś by się nalazło
A może to nie koniec znajdą inną stację czy coś i będą nadal go kręcić a jak nie to mam nadzieje że zakończą wszystkie wątki
Jestem załamany nie ide do szkoły PROTESTUJE
Użytkownik kozuch edytował ten post 22.08.2006 - |09:31|
Napisano 22.08.2006 - |09:36|
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 22.08.2006 - |09:43|
SG ma swoje zalety i ma swoje wady. Trzeba zyc z tym, ale ukrucic swoje wlasne cierpienia nie robiac paru kliknięć myszką :>
Napisano 22.08.2006 - |09:45|
Przez ostatnie 2 sezony miałem "syndrom kołdry" - wstyd mi było przed luźmi, że zachęcając ich do oglądania wspaniałych historii SG-1 muszę dodawać: "ale nie oglądajcie nowych odcinków z sieci, bo to nie to...".
Myślę, ze tak jak Babylon 5 jest wspaniałą historią opowiedzianą w 5 sezonach, tak i SG-1 jest wspaniałą opowieścią, ktora powinna być zamknięta w 8 sezonach (albo i 7 - przesiewając nieco odcinki z s.6-8).
Niestety firma musiała wyssać wszystkie soki i poodcinać kupony, co na szczęście już się kończy - niestety ze szkodą dla dzieła, jakim mogłby być serial SG-1 s.1-8 (made by RDA )
Oba seriale, o których myślę, są świetnymi historiami SF, na kanwie których mówi się wiele o Człowieku, o ludziach - ich "duszach" i przemianach, o humanizmie (pozytywnym i negatywnym ) - dlatego tak świetnie się to ogląda, bo poza akcją i przygodą odbywają sie jeszcze inne rzeczy i to w nas zostaje - to nas "pogłębia" i "powiększa" - również łączy.
Pamiętacie tu na forum jak fascynowali się SG-1 tak samo 15-latek jak i 60-latek ?
Jakies 2 lata temu, pisałem ze dla mnie 8x18 to JEST koniec serialu - teraz moge napisać, ze koniec sezonu 8 to był prawdziwy koniec serialu.
Jeszcze za wczesnie na ostateczne oceny, ale myślę, ze do roku wykrystalizuje sie wśród ludzi opinia o SG-1 i będzie wiadomo co polecać innym. Ja ze swojej strony nie przestanę zachęcać i wspierać chętnych do oglądania SG-1, które przechodzi do klasyki SF.
Mam nadzieję, jestem przekonany, że serial się obroni przed zębem czasu mimo fatalnego "ogona" w postaci sezonów 9-10.
Gorące pozdrowienia dla wszystkich, którzy z poczuciem zawładnięcia, wypiekami i gorączką włączali (i będą włączać) wspaniałe odcinki StarGate SG-1 !
Wpadam tu naprawdę rzadko ostatnio...
Ale SG-1 oglądnąłem w całości 5,5 razy !!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych