Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zmiany W Regulaminie Forum

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#21 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 21.08.2006 - |12:02|

Pozatym to linki w sig Sokara to tak w obrebie serwisu chyba sa :rolleyes:
  • 0

#22 _Piotr_

_Piotr_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 21.08.2006 - |12:46|

Pozatym to linki w sig Sokara to tak w obrebie serwisu chyba sa :rolleyes:

No wlasnie o to chodzi. Sa zwiazane z Orionem, wiec sa ok - tak to dla mnie wygladalo, gdy omawiana tu zasade wprowadzano i to wrazenie pozostalo. ;> Pomijamy fakt, ze wszystkie te linki sa u gory strony forum. ;) Dziwne tez mi sie wydaje, ze moje linki i Omegi zostaly wylaczone a na przyklad Obi nadal ma dzialajacy bannerek - nasuwa sie wniosek, ze admin nie wylacza linkow userom kierujac sie kolejnoscia allfabetyczna. ;)

A co do wiekszych praw Sokara - wychodze z zalozenia, ze nalezy przestrzegac prawa, ktore sie samemu ustala. Albo wszyscy, albo nikt.
  • 0
Trek.pl - serwis sci-fi i pierwsze forum o Star Treku w Polsce.

#23 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 21.08.2006 - |13:00|

Obi nadal ma dzialajacy bannerek

Ok. Moje własne nie dopatrzenie - już niedzałający link .

A co do wiekszych praw Sokara - wychodze z zalozenia, ze nalezy przestrzegac prawa, ktore sie samemu ustala. Albo wszyscy, albo nikt.

To idąc dalej tą drogą , można zanegować prawa które posiadają moderatorzy , czy też admini . Bo w sumie czemu nie . Czemu ktoś ma mieć większe prawa w modyfikowaniu postów niż ja , czy Ty . Prawda ??
Przerzucając się na zwykły , normalny świat , można też się zapytać - dlaczego policja może jeździć na sygnale i wtedy zachowywać się jakby przepisy drogowe nie istniały , czemu seniorzy mogą jeździć za darmo , tylko za okazaniem karty seniora ( czy czegoś tam ) gdy ja musze co miesiąc bulić około 100 PLN na bilet . Takie przykłady można by wyliczać jeszcze długo .
Niektóre uprawnienia - takie właśnie jak aktywny link , czy większa grafika czy też ranga VIP-a dostaje się za pewne rzeczy zrobione dla forum lub dla stron pokrewnych .
Jeżeli uznajesz się za osobę pokrzywdzoną , tylko dlatego że ktoś ci zabronił posiadania aktywnego linku - to zapraszam do prywatnej dyskusji z Grinczem w tym temacie - jeżeli on się zgodzi - to nikt nie będzie widział żadnego przeciw .

I niejako uznaję że dyskusja w tym temacie zostaje ZAKOŃCZONA i wszyscy którzy czują się pokrzywdzenie niech korzystają z tego że Grinch jest po urlopie - i może będzie miał dobry Humor :D.

Użytkownik Obi edytował ten post 21.08.2006 - |13:35|

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#24 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 21.08.2006 - |13:58|

Pewne duże forum z którym jestem od początku jakiś czas temu wprowadziło zakaz umieszczania adresów internetowych w swojej syganturze. Była możliwośc linkowania tylko adresow pochodzących z tego serwisu.

U nas do tej pory było tak, że adresy w sygnaturach mogły być linkami.
Nie było by w tym problemu gdyby pewni użytkownicy znali umiar.
Od jakiegoś czasu popularnym staje się reklamowanie swoich serwisów (oczywiście konkurencyjnych) na łamach tego forum. Wszystko fajnie pięknie szkoda tylko, że jest to robione tak ordynarnie (nie mowie tu o trek.pl)
Cieszy nas, że słabsze serwisy chcą się rozreklamować dzięki temu forum ale stosowanei netykiety wg. mnie powinno być na pierwszym miejscu.

Jestem wyczulony na sygnatury konkurencyjnych serwisow dlatego do czasu podjecia decyzji o aktywnych linkach co niektore beda wylaczane.

Adres aktywny do swojej strony można podaćw profilu ;] To nigdy nie jest edytowane czy też usuwane.
  • www.gwrota.com

#25 _Piotr_

_Piotr_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 21.08.2006 - |14:36|

To idąc dalej tą drogą , można zanegować prawa które posiadają moderatoży , czy też admini . Bo w sumie cze mnie . Czemu ktoś ma mieć wieksze prawa w modyfikowniu postów niż ja , czy Ty . Prawda ??

Zapytales, wiec odpowiem. Moderator ma swoje prawa, by mogl powstrzymac uzytkownikow przed lamaniem zasad, tak samo przytoczony przez Ciebie policjant moze dzieki temu powstrzymac przestepce. Ale trzeba pamietac, ze jesli policjant lamie przepisy drogowe, bo na przyklad mu sie spieszy, to swoich praw naduzywa. Jestes moderatorem, wiem ze nie musze tego tlumaczyc.

A pokrzywdzony sie nie czuje. To czemu wypowiedzialem sie w tym topicu wyjasnia moj pierwszy post.

Wszystko fajnie pięknie szkoda tylko, że jest to robione tak ordynarnie (nie mowie tu o trek.pl)

[...]

Jestem wyczulony na sygnatury konkurencyjnych serwisow dlatego do czasu podjecia decyzji o aktywnych linkach co niektore beda wylaczane.

Hmm. Twoj post po raz kolejny wprawia mnie w zaklopotanie, bo zaczynam watpic w moja zdolnosc analizowania czytanego tekstu. ;> Zrozumialem ze linki do trek.pl nie byly ordynarnie eksponowane, ale jednak znalazly sie wsrod tych, ktore zostaly wylaczone.
  • 0

#26 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 21.08.2006 - |15:54|

no i już nie ma linków aktywnych
  • 0

#27 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 21.08.2006 - |19:12|

Zapytales, wiec odpowiem. Moderator ma swoje prawa, by mogl powstrzymac uzytkownikow przed lamaniem zasad, tak samo przytoczony przez Ciebie policjant moze dzieki temu powstrzymac przestepce. Ale trzeba pamietac, ze jesli policjant lamie przepisy drogowe, bo na przyklad mu sie spieszy, to swoich praw naduzywa. Jestes moderatorem, wiem ze nie musze tego tlumaczyc.

A pokrzywdzony sie nie czuje. To czemu wypowiedzialem sie w tym topicu wyjasnia moj pierwszy post.
Hmm. Twoj post po raz kolejny wprawia mnie w zaklopotanie, bo zaczynam watpic w moja zdolnosc analizowania czytanego tekstu. ;> Zrozumialem ze linki do trek.pl nie byly ordynarnie eksponowane, ale jednak znalazly sie wsrod tych, ktore zostaly wylaczone.

Wyraznie napisalem KONKURENCYJNE SERWISY ;]
  • www.gwrota.com

#28 _Piotr_

_Piotr_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 21.08.2006 - |20:14|

Dziekuje, wreszcie konkretna odpwiedz na moje pytanie o to czy ten przepis to sposob na zwalczanie konkurencji. Jakbys byl laskaw jeszcze wyjasnic jakie sa kryteria oceny tego czy link nalezy wylaczyc czy nie? Ciekawy jestem po prostu jak oceniasz konkurencyjnosc poszczegolnych stron. ;)
  • 0

#29 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.08.2006 - |20:36|

ja sprawe stawiam jasno: zero linkow w sig i tyle
do pazdziernika macie jeszcze looz z mojej strony ale potem rozpocznie sie egzekucja tego i nic sie nie uchowa :P
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

#30 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 21.08.2006 - |21:04|

ja sprawe stawiam jasno: zero linkow w sig i tyle
do pazdziernika macie jeszcze looz z mojej strony ale potem rozpocznie sie egzekucja tego i nic sie nie uchowa :P

W 100% popieram.
OD zamieszczenia informacji o swojej stronce jest miejsce w profilu. A jak sa linki w sig to potem pojawiaja sie tam jakies dziwne odnosniki do gier (polbiedy), innych serwisow (podobnie jak poprzednio), ale takze do stron porono i rasistowskich a to juz jest problem.
  • 0

#31 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 21.08.2006 - |21:22|

Dziekuje, wreszcie konkretna odpwiedz na moje pytanie o to czy ten przepis to sposob na zwalczanie konkurencji. Jakbys byl laskaw jeszcze wyjasnic jakie sa kryteria oceny tego czy link nalezy wylaczyc czy nie? Ciekawy jestem po prostu jak oceniasz konkurencyjnosc poszczegolnych stron. ;)

Chyba proste ocenic co jest konkurencja. Przynajmniej dla mnie.

Ja koncze temat zwiazany z syg. Jezeli powstanie punkt mowiacy o calkowitym zakazie linkow to bedzie o tym informacja.
  • www.gwrota.com

#32 Sky_walker

Sky_walker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.08.2006 - |12:26|

Osoby które będą umieszczać banner większy niż 350x19 pix i 15KB będą miały na stałe zablokowaną

Czemu 19 px? sporo UB ma 20 px wysokości i ni jak nie pasuje obcinanie ich o jeden piksel!!!
  • 0

#33 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 30.08.2006 - |12:40|

Łącze się z Tobą w bólu
  • www.gwrota.com

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych