Skocz do zawartości

Zdjęcie

jaki 3 odcinek sagi

• Zamknięty Temat jest zamknięty
104 odpowiedzi w tym temacie

#21 karson

karson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 02.09.2003 - |12:02|

Moze niektorym trzeba napisac czarno na bialym. A swoja droga, to czy Lukas zdola nas czymkolwiek zaskoczyc, skoro wszyscy wiedza, co MUSI sie znalezc w III epizodzie. W koncu, skoro Luke i Leia maja sie urodzic, to musi rowniez dojsc do zblizenia miedzy Anakinem i Amidala.

Ja jestem natomiast ciekaw w jaki sposob GL polaczy 3 i 4 epizod. Mysle, ze braknie mu "miejsca" i nakreci SW Epizod 3,5. Juz wyjasniam. Wiec w 3 epizodzie musi dojsc do "zblizenia" Anakina z Amidala. Ok. Czyli wedlug mnie Luke i Leia powinni sie juz urodzic w 3 epizodzie ( byloby to bardzo szybkie ), bo jesli nie to nagle w 4 epizodzie sa juz dorosli? Jesli tak by sie stalo to co sie dzialo ze swiatem rebelii i imperiium przez te wszystkie lata?
Ciekaw jestem jak GL z tego wybrnie
  • 0

#22 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 02.09.2003 - |12:40|

Ja jestem natomiast ciekaw w jaki sposob  GL polaczy 3 i 4 epizod. Mysle, ze braknie mu "miejsca" i nakreci SW Epizod 3,5. Juz wyjasniam. Wiec w 3 epizodzie musi dojsc do "zblizenia" Anakina z Amidala. Ok. Czyli wedlug mnie Luke i Leia powinni sie juz urodzic w 3 epizodzie ( byloby to bardzo szybkie ), bo jesli nie to nagle w 4 epizodzie sa juz dorosli? Jesli tak by sie stalo to  co sie dzialo ze swiatem rebelii i imperiium przez te wszystkie lata?
Ciekaw jestem jak GL z tego wybrnie

Nie ma problemu. Na poczatku 3 epizodu Luke i Leia juz moga byc w drodze (jezeli chcesz zobaczyc scene zblizenia to mam nadzieje ze sie przeliczysz - chyba bym padl), jezeli wezmiemy pod uwage zakonczenie epizodu 2. may nastepnie Wojny klonow, w trakcie ktorych rodza sie Luke i Leia. W wyniku wojennej zwieruch Anakin z synem laduje na swojej rodzinnej planecie i zostawia go tam u rodziny pod opieka C3PO. Potem trafia w lapy Palpatina i staje sie Darthem Vaderem. Natomiast Amidala z corka po przegranej wojnie musi uciekac przed Imperatorem i trafia w jakis zapomniany kat galaktyki, gdzie ukrywa swoja corke w obcej rodzinie, zeby nie zostala odnaleziona przez Imperatora i zaczyna organizowac rebelie i ginie. W tym momencie konczy sie epizod 3.
Nie ma tu rpoblemu. co sie dzieje miedzy epizodami 3 i 4, gdyz rebelia jest za slaba, zeby zaczac wojne z imperium. W momencie, kiedy staje sie wystarczajaca silna, zaczyna sie epizod 4.
  • 0
There is always a bigger fish.

#23 karson

karson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 03.09.2003 - |01:36|

Niezle Jarmat. Myslales moze o tym, aby zostac dostarczycielem gotowych scenariuszy dla Georga Lukasa? Hehe
Acha nie wiem czy byl juz podawany ten link, ale ja nie widzialem ( jest fajny )wiec go podam
http://www.starwars.pl/
  • 0

#24 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 03.09.2003 - |23:37|

Mnie najbardziej ciekawi jak rozwiążą sprawę z R2D2 i C3PO. W "starej trylogii wyraźnie widać, że Vader nie zna tych robotów, a przecież sam stworzył C3PO. I jak to się stało, że trafiły one do kapitana tamtego statku.. Gdyby od początku należały do Lei mozna by powiedzieć, ze "odziedziczyła" je po matce.A tak to nie wiadomo.
  • 0

#25 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 04.09.2003 - |15:25|

Mnie najbardziej ciekawi jak rozwiążą sprawę z R2D2 i C3PO. W "starej trylogii wyraźnie widać, że Vader nie zna tych robotów, a przecież sam stworzył C3PO. I jak to się stało, że trafiły one do kapitana tamtego statku.. Gdyby od początku należały do Lei mozna by powiedzieć, ze "odziedziczyła" je po matce.A tak to nie wiadomo.

Nie wiem kogo masz na mysli mowiac o "kapitanie tamtego statku". W koncu R2D2 spotykamy w momencie, kiedy Leia wgrywa do jego pamieci wiadomosc dla Obi-Wana Kenobiego na statku, ktorym podrozuje, a C3PO jest w posiadaniu Luke'a. Jest to zreszta logiczne, ze ulubieniec Amidali trafil do jej corki a twor Anakina do jego syna (w epizodach 4-6 mam pokazane relacje ojciec-syn i matka-corka). Jezeli chodzi o to, ze "Vader nie zna tych robotow", to nie kojarze, w ktorym momencie mogles takie objawy zaobserwowac. A nawet, gdyby tak bylo, to pewnie z tego samego powodu, dla ktorego nie rozpoznaje Luke'a jako swojego syna. Jedno, co mi w tym wszystkim nie pasuje to to, ze obydwa roboty znaly sie wczesniej a w New Hope sie nie znaja.
  • 0
There is always a bigger fish.

#26 Mirax

Mirax

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 04.09.2003 - |15:55|

Robotom zawsze mozna pamięć wykasować :D

W koncu R2D2 spotykamy w momencie, kiedy Leia wgrywa do jego pamieci wiadomosc dla Obi-Wana Kenobiego na statku, ktorym podrozuje, a C3PO jest w posiadaniu Luke'a.

Owszem C-3PO jest w posiadaniu Luke'a, ale dopiero później. Najpierw przecież oba roboty uciekają z wiadomością dla Obi-Wana ze statku. Luke wcześniej C-3PO ani R2-D2 nie znał.
  • 0

#27 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.09.2003 - |16:37|

To, że Leia wgrywała plany gwiazdy smierci do pamieci R2, nie znaczy, że był jej. Było w filmie wyraźnie powiedziane, że ostatnim właścicielem obu robotów był kapitan Antilis (cza jakoś tak), dowódca statku na którym leciała Leia. Poza tym gdy C3PO widzi nagranie z Leią (wyswietlane przez R2D2) to wyraźnie mówi, że nie wie kim jest Leia. Mówi jedynie, że była pasażerem na ich statku i chyba jestkimś ważnym.
To, że Vader nie poznaje C3PO nie jest wprawdzie nigdzie wprost powiedziane. Jednak wskazuje na to i zachowanie Vadera jak i C3PO.
  • 0

#28 Gość_banano_*

Gość_banano_*
  • Gość

Napisano 09.09.2003 - |15:58|

Podobno Epizod 3 może nie dostać znaczka PG!

To by znaczyło, że będzie bardziej poważny z mocniejszymi scenami.
To mi się podoba! Cały czas liczę że epizod 3 będzie ciemny i mroczny jak moja piwnica w nocy nieoświetlona :P
  • 0

#29 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 09.09.2003 - |16:33|

Podobno Epizod 3 może nie dostać znaczka PG!

To by znaczyło, że będzie bardziej poważny z mocniejszymi scenami.
To mi się podoba! Cały czas liczę że epizod 3 będzie ciemny i mroczny jak moja piwnica w nocy nieoświetlona  :P

Już to widzę... <_< Na razie Lucas robi dużo szumu - w tym tygodniu ma być kręcona jedna z kluczowych scen tzn. przejście Anakina na Ciemną Stronę Mocy. No i Lucas wszystkim pogroził, jeśli pisną choć słowo to będzie WIELKA kara, itd., itp.
Wiecie co mi ostatnio przyszło do głowy? Cały wątek może niewypalić z jednej prostej przyczyny - będzie nielogiczny. Pewnie, w oryginalnej trylogii wyglądało to świetnie - rycerz Jedi, który przeszedł na Ciemną Stronę Mocy. Ale jak? Przecież poślubił cudowną Amidalę, wy nie bylibyście szczęśliwi? I tutaj nagle zonk! Ciekawe czy Amidala zginie? A jeśli tak, jak sobie z tym poradzi Anakin? Ten wątek zachacza już o starą trylogię a to rodzi problem. Kolejna sprawa - dzieci Anakina: Leia i Luke. Vader wiedział, że jest ojcem Luke'a. Skąd? Czy automatycznie nie powinien wiedzieć o swojej córce? A z samego początku epizodu IV wynika, że nic takiego nie wie. Pytań cała masa i jakoś wątpię, aby epizod III przyniósł odpowiedzi. Ja liczę, że powstanę epizody VII-IX i że będą one oparte na trylogii Zahna'a - admirał Thrawn, C'baoth, góra Tantis i Wayland i oczywiście Mara Jade. To mogą być najlepsze epizody w całym świecie Starwars. Ale to w dalekiej przyszłości...

Jeszcze o epizodzie III - podobnie jak w I i II, tak i na ten pójdę głównie ze względu na Natalie Portman, która zdaje się grać najlepiej z nich wszystkich. Gdyby nie ona, to sceny z Christiansenem byłyby nie do zniesienia - facet jest twardy jak kłoda drewna, spróbuj z takiego wykrzesać choć odrobinę emocji... <_< Z Portman to nawet ten wątek romansowy jest do zniesienia, Hrabia Doku zupełnie do kitu, Mace Windu - bez komentarza, Obi-Wan - mogło być lepiej. Widzicie, ja zawsze myślałem że epizody IV-VI to historia Hana Solo, nie Luke'a. To była po prostu postać o wiele bardziej barwna i wyrazista. No to sobie pomyślałem, że epizody I-III będą tak naprawdę o Obi-Wanie. Epizod I był ok, ale w II zeszło to na boczny tor.
  • 0

#30 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 13.11.2003 - |19:06|

Mysle, że jednak, że aby Anakin przeszedł na ciemną stronę bedzie musiał przeżyć jakąś kolejną wielką tragedię (pierwszą była smierć matki). Tą tragedia może być właśnie śmierć Padme. Może zostanie zamordowana i jego chęć zemsty wykorzysta przyszły imperator.
Tak na marginesie to nie uważam by było coś dziwnego w tym, ze fauła kręci się wokół Skywalkerów. W końcu to od początku jest ich saga. Han Solo i Obi-Wan są tylko dodtkiem. Tyle, że Ford jest o wiele lepszym aktorem od Hamila, dlatego Han wypada lepiej niż Luke.
  • 0

#31 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 13.11.2003 - |21:09|

Śmierć Amidali, jako przyczyna przejścia Anakina na Ciemną Stronę, byłaby mocno naciągana. Już tłumaczę - Anakin w takim wypadku musiałby wiedzieć, że jego żona urodziła bliźniaki. Skoro Anakin jest Jedai Jasnej Strony, to nie ma potrzeby ukrywania przed nim faktu, że żona spodziwa się potomstwa.
Przejście na Ciemną stronę musi nastąpić, zanim Amidala znajdzie się w stanie odmiennym.

gulus z doskoku i z boleściami
  • 0

#32 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 13.11.2003 - |21:20|

Można i tak na to patrzeć. Ja jednak sądzę, ze Vader cały czas wiedział o istnieniu swoich dzieci, tylko nie mógł ich znaleźć (albo nie chciał-reszta dobrych uczuć w nim). Mogły one zostać przed nim ukryte po jego przejściu na ciemną stronę. Podajże w "Nowej nadziei" Obi-Wan mówił: "imperator wiedział, że ja to zrobiłem", czy coś takiego.
  • 0

#33 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 13.11.2003 - |21:50|

To dla czego nie wiedział, że prócz syna wyposażony został w córkę?

gulus
  • 0

#34 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 14.11.2003 - |13:06|

Czy aby na pewno nie wiedział ?
  • 0

#35 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 14.11.2003 - |14:42|

Jak to mówią: na pewno to chłop w trumnie leży. Może tylko zapomniało się Vaderowi, że ma córkę? Bo biorąc pod uwagę, że ze zdziwieniem dowiedział się o tym od Luka w czasie walki , to wcześniej nie miał o tym pojęcia.
Nie sądze, by wiedział o istnieniu syna wcześniej. Osobowość pokroju Dartha Vadera, nie pozwoliłaby sobie na pozostawienie swego syna u obcych ( chociaż rodzina ). W końcu ustanowienie prawości na własnych zasadach, w Galaktyce, było idee fix już u Anakina. Taka wladza wymaga ciągłości, Vader musiał zdawać sobie sprawę, że, jeśli uda mu się pozbyć Palpatine`a, będzie musiał sam wyszkolić swego następce, kogoś o nieprzeciętnej sile Jedi. A któż byłby pierwszym kandydatem, jeżeli nie własny syn, lub córka? Szkolić, przekabacić na własny obraz, łatwiej jest osobowość niedojrzałą. Vader na pewno nie pozwoliłby, by jego dzieci były poza jego wpływem.

gulus sztywnawy
  • 0

#36 dziordzio

dziordzio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 14.11.2003 - |14:51|

Ja myślę, że Vader nie wiedział o dzieciach albo przynajmniej po ciosie w głowę zapomniał o tym. Może właśnie ten cios spowodował, że przeszedł na stronę ciemności?
  • 0

#37 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 14.11.2003 - |17:53|

[...]
Osobowość pokroju Dartha Vadera, nie pozwoliłaby sobie na pozostawienie swego syna u obcych ( chociaż rodzina ). [...]

To też nie jest takie pewne. Na końcu okazało się, że jednak było w nim dobro. Może to właśnie to dobro kazało mu chronić dzieci przed imperatorem. Może Vader wiedział o swoich dzieciach, tylko Palpatine nie wiedział i Vader to przed nim ukrywał.
  • 0

#38 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 14.11.2003 - |23:41|

Anakin chciał rządzić Galaktyką dla dobra innych. Dobro u Vadera stąd się bierze. Nie dla własnej ambicji władzy, posiadania jak to miało miejsce u Palpatina. Nie ma szans na to, by schował dzieci tylko przed Imperatorem. Gdyby o nich wiedział, to by je wychowywał na pomocników w zaprowadzeniu ładu w Galaktyce.

gulus
  • 0

#39 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 15.11.2003 - |00:30|

Naprawde jestescie maniacy GW albo tak dobrze je pamientacie :P ja ogladalem je pare lat temu ostatni raz

P.S kiedy ma byc premiera 3 czesci
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#40 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 15.11.2003 - |08:05|

P.S kiedy ma byc premiera 3 czesci?

Gdzieś w 2005 roku.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych