Podobno Epizod 3 może nie dostać znaczka PG!
To by znaczyło, że będzie bardziej poważny z mocniejszymi scenami.
To mi się podoba! Cały czas liczę że epizod 3 będzie ciemny i mroczny jak moja piwnica w nocy nieoświetlona 
Już to widzę...

Na razie Lucas robi dużo szumu - w tym tygodniu ma być kręcona jedna z kluczowych scen tzn. przejście Anakina na Ciemną Stronę Mocy. No i Lucas wszystkim pogroził, jeśli pisną choć słowo to będzie WIELKA kara, itd., itp.
Wiecie co mi ostatnio przyszło do głowy? Cały wątek może niewypalić z jednej prostej przyczyny - będzie nielogiczny. Pewnie, w oryginalnej trylogii wyglądało to świetnie - rycerz Jedi, który przeszedł na Ciemną Stronę Mocy. Ale jak? Przecież poślubił cudowną Amidalę, wy nie bylibyście szczęśliwi? I tutaj nagle zonk! Ciekawe czy Amidala zginie? A jeśli tak, jak sobie z tym poradzi Anakin? Ten wątek zachacza już o starą trylogię a to rodzi problem. Kolejna sprawa - dzieci Anakina: Leia i Luke. Vader wiedział, że jest ojcem Luke'a. Skąd? Czy automatycznie nie powinien wiedzieć o swojej córce? A z samego początku epizodu IV wynika, że nic takiego nie wie. Pytań cała masa i jakoś wątpię, aby epizod III przyniósł odpowiedzi. Ja liczę, że powstanę epizody VII-IX i że będą one oparte na trylogii Zahna'a - admirał Thrawn, C'baoth, góra Tantis i Wayland i oczywiście Mara Jade. To mogą być najlepsze epizody w całym świecie Starwars. Ale to w dalekiej przyszłości...
Jeszcze o epizodzie III - podobnie jak w I i II, tak i na ten pójdę głównie ze względu na Natalie Portman, która zdaje się grać najlepiej z nich wszystkich. Gdyby nie ona, to sceny z Christiansenem byłyby nie do zniesienia - facet jest twardy jak kłoda drewna, spróbuj z takiego wykrzesać choć odrobinę emocji...

Z Portman to nawet ten wątek romansowy jest do zniesienia, Hrabia Doku zupełnie do kitu, Mace Windu - bez komentarza, Obi-Wan - mogło być lepiej. Widzicie, ja zawsze myślałem że epizody IV-VI to historia Hana Solo, nie Luke'a. To była po prostu postać o wiele bardziej barwna i wyrazista. No to sobie pomyślałem, że epizody I-III będą tak naprawdę o Obi-Wanie. Epizod I był ok, ale w II zeszło to na boczny tor.