Wiem co widziałem. Możliwe, ze to bylo podsumowanie po emisjach na całym globie a nie po premierze a w takiej Francji SG1 i SGA też leca na ogólnokrajówce.Co, gdzie jak kiedy, oglądalność Losta jest (i zawsze była) z 10 razy większa niż SG i BSG przy premierze.
Lost ponad 20 milionów na premierę, SG-1, SGA i BSG każdy koło 2 milionów telewidzów.
Już fakt, że to jest telewizja ogólnokrajowa a nie kablówka gwarantuje dużą przewagę, a w tym przypadku jest jak pisałem 10 razy więcej, tak jak innych mega hitów (chociażby CSIx3) ze stacji krajowych jak ABC, NBC, CBS itd
Koniec Stargate?
Napisano 10.08.2006 - |08:22|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 10.08.2006 - |09:09|
Prawo Clarke'a
Napisano 10.08.2006 - |10:19|
Wygląda na to że środowisko fanów scifi jest już zbyt przesiąknięte tematyką gwiezdnych wrót, mysle że dociągną serial do końca tego sezonu a następnie będą się sporo zastanawiać nad kontynuacją, ja sam nie chcem się roztawać z SG-1 ale prawda jest taka że jakość spada i potrzebna jest przerwa żeby fani moglą odpocząć i troch "pogłodować". Ciekawe czy zrbią taką akcje jak w przypadku ENT, czyli wielka ściepa na kolejny sezon ;>
Głodować
Głodowałem przez pół roku
Ja się nie mogę doczekać piątku. Kiedy to znowu wyemitują kolejny odcinek sagi SG.
No nic w najgorszym wypadku trzeba bedzie znaleźć jakiś "zastępczy" serial sf.
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate
Napisano 10.08.2006 - |11:47|
co do Losta, to wg mnie jest to badziewny serial, a sezon drugi to po prostu dno :/
O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed
- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!
nie bedzie znakow diakrytycznych
ON - LINE again
Napisano 10.08.2006 - |11:54|
Napisano 10.08.2006 - |12:22|
Losta nie oglądałem, więc się nie wypowiadam, ale oglądałem kilka innych seriali i mogę powiedzieć jedno. SG i tak się baaardzo długo bronił przed zalewem nudy i braku zaskakujących pomysłów. Mam nadzieję, że znajdzie się jakiś świeży scenarzysta, który nieco podniesie poziom, bo ostatnio chyba im się troszkę pomysły pokończyły
Pokończyły pomysły. Jest ich pełno tylko trzeba wykorzystać. Są nipokończone wątki. Może je rozwinąć.
Mają nagraną na kamerze jakąś bazę zapisaną w postaci atomów (można coś z tego zrobić, dowiedzieć się o rasie o której nic nie wiemy)
Mamy ORI w galaktyce no i Wraith w Pegazie
Kto zbudował replikatory, i gdzie poleciały
Poznaliśmy troche Ronona to może teraz czas na Valę
Mamy Baala i jego niecne plany.
Co się stalo ze światem gdzie była ciągle prowadzona wojna (zniszczono wtedy z satelity nasz pierwszy BC 303 chyba)
Wątków jest pełno i oglądając 2 seasony w stecz na pewno coś się jeszcze znajdzie.
Główna akcja do walka z Wraith i ORI ale można towrzyć poboczne odcinki (nie samą walką człowiek żyje, a ta expedycja była stworzona jako poszukiwawcza, poznawcza i może niech dalej taka będzie)
Troche wyobraźni. Może niech twórcy założą forum gdzie będą napływać pomysły na fabułę, a najlepsze zostaną nagrodzone ich zekranizowaniem
Użytkownik enzo edytował ten post 10.08.2006 - |12:24|
Napisano 10.08.2006 - |14:54|
W zeszłym sezonie oba SG jak i BSG biły go na łeb na szyję.
Bardzo interesujące. W minionym sezonie *łącznie* oba SG oraz Batttlestar Galactica nie miały takiej oglądalności jak Lost.
Napisano 10.08.2006 - |17:57|
Napisano 10.08.2006 - |19:55|
Kto zbudował replikatory, i gdzie poleciały
Kto stworzył robale to wiemy (Panna Robocop zabita przez O'Neilla) ale gdzie sie udały replikatory po pogromie jaki zafundował im O'Neill na spółke z Thorem to niewiadomo.
Do reszty sie zgodze.Jest tyle nierozwiniętych wątków które zapewne wszystkich nurtują chodzby Furlingowie - kim są , jak wyglądają , i co się z nimi stało. OTO JEST PYTANIE
P.S Ja tam osobiscie nie przepadam za LOST , wole Andromede albo BSG
Użytkownik Seth Angel edytował ten post 10.08.2006 - |19:56|
Napisano 10.08.2006 - |20:51|
Ale, żeby nie było, że tylko narzekam. ;-) Widziałem extrasy z Andromedy i były powalajace. "Have you seen my forcelance?" jest _nie_do_przebicia_. :-)
Napisano 10.08.2006 - |22:00|
Jak poprawic ogladanie? Niech zmienia czas nadawania, zaczna konczyc niedokonczone watki i zostawia w koncu tych wiesniakow
Jeszcze dwa slowa o SGA. Dla mnie moze nie istniec. Juz z samego poczatku serial oparty jest na absurdalnym zalozeniu ze Wraith pokonali Pradawnych a 5-osobowa zaloga SG kopie im tylki co odcinek. Sorki ale tego nie lykam.
Najlepiej jesli juz konczyc ten serial to wlasnie takim samym sposobem jak postarac sie zwiekszyc jego ogladalnosc + film pelnometrazowy.
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 11.08.2006 - |08:00|
Napisano 11.08.2006 - |09:02|
SG1 i SGA to seriale lekkie, które ogląda się przyjemnie, jeśli tylko twórcy serwują nam nowe, ciekawe pomysły. Jednak ich lekkość, dająca możliwość do niezobowiązującego oglądania, jest też pewnym minusem. Utrudnia ona budowanie napięcia, przez co seriale nie są tak emocjonujące, jak mogłyby być, gdyby twórcy postawili na większy realizm. Oczywiście nie zarzucam scenarzystom, że poszli w tą, a nie w inną stronę, ale wygląda na to, że era seriali w stylu SG1, SGA, Andromeda itd. kończy się i ludzie wolą bać się o losy swoich ulubieńców jak w BSG, Lost, Prison Break.Kochani. Po pierwsze Lost, BSG, SG1/SGA to inne kategorie, więc przestańcie te seriale porównywać
Masz rację rację Sokar, że są to seriale robione w inny sposób, należące do zupełnie innych kategorii, jednak porównywać je można, bo walczą w jednej grupie o tą samą oglądalność. I jak się okazuje jest to walka niezwykle brutalna.
Those who understand binary and those who don't.
Napisano 11.08.2006 - |09:14|
Napisano 11.08.2006 - |10:07|
Użytkownik bazyl009 edytował ten post 11.08.2006 - |10:10|
Napisano 11.08.2006 - |10:36|
Wracając do tematu, winą za te niskie wyniki oglądalności amerykanie obarczają czas emisji. Zajrzyjcie sobie na forum GateWorld, tam mnóstwo osób narzeka na to, że muszą wybierać: SG albo spotkanie z przyjaciółmi.
Napisano 11.08.2006 - |11:27|
Próbowali i to nie raz. Skutków nie widać do dzisiaj.ie wiem czy członkowie forum tego próbowali
Those who understand binary and those who don't.
Napisano 11.08.2006 - |12:53|
Kto stworzył robale to wiemy (Panna Robocop zabita przez O'Neilla) ale gdzie sie udały replikatory po pogromie jaki zafundował im O'Neill na spółke z Thorem to niewiadomo.
Ale "panią Robocop" też ktoś zbudował. Nie sądzę że to byli pradawni ;P
Wracając do tematu. Fakt pora emisji jest taka średnia
Ale SG się obroni, mam taką nadzieję.
Inaczej zostanie oglądanie odcinków od nowa. Ale to już nie jest to samo co odkrywanie przestrzeni. Co do nowych ras, czy też Landów i zaawansowania widać że scenarzystom się nie uśmiecha wprowadzania kogoś z podobnym poziomem technologicznym co my.
Lepiej zbudować kilka wieśniackich osad (mniej materiałów) no i głupsi zą zazwyczaj. Jakiś sens to ma w SG-A gdyż tam sieczkę zrobili Wraith i moge zrozumieć że ponowne osiedlanie miast nie jest dobrym pomysłem. Ale dlaczego w SG-1 też dużo wieśniaków tego nie pojmuje. Trochę zanidbują wątki z Jaffa.
Co się stało z rodzimą planetą Teal'c-a po tym jak ORI tam polecieli ?? ---cisza---
Pozdrawiam
Użytkownik enzo edytował ten post 11.08.2006 - |12:53|
Napisano 12.08.2006 - |09:53|
Ale rzeczywiście jest wiele niedokończonych wątków - chociażby Tollanie - na pewno jakaś mała grupka przetrwała.. A mała grupka będize bardziej skłonna do współpracy, niż cała planeta, jeśli będzie chodzić o przetrwanie, podsumowując - Będziemy mogli przechodzić przez ściany
W ogóle zastanaiwa mnie jedno. Skoro w pierwszych sezonach, taki nacisk kładziono na pozyskiwanie obcych technologii, a nawet nie zabierali Staffów, kiedy pokonywali Jaffa, ani zatów nie brali.. Pełna niekonsekwencja.
Napisano 12.08.2006 - |10:08|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »