Skocz do zawartości

Zdjęcie

Powrót Babylon 5

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
58 odpowiedzi w tym temacie

#21 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 02.04.2007 - |11:46|

No to czekamy z niecierpliwoscia, licze na cos dobrego , choc mam wrazenie ze niektorych rzeczy zwlaszcza zakonczonych , ktore odeszly w pelnej chwale nie powinno sie ruszac....

E tam. Może wyjdzie coś naprawdę ok. A jak nie, to też żadna strata.
Dobra wiadomość i tyle.
  • 0

#22 Drow

Drow

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 269 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 25.04.2007 - |02:00|

Jest mi niezmiernie milo zaprezentowac wam pierwsza okladke do B5: Lost Tales ;-)
Znajduje sie ona tu: http://trekweb.com/a...lon-5-The.shtml wrac z drobnym press info, opisujacym zawartosc pierwszego wydawnictwa.

Jak widac, okladka jest, a to oznacza, iz antologia jest jak najbardziej prawdziwa i ma sie ewidentnie dobrze ;-)
  • 0

#23 lennier

lennier

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 14.05.2007 - |20:34|

3 nowe filmy o tworzeniu Lost Tales.

Studio

Aktorzy

Efekty

Mi szczególnie przypadł do gustu 3 promo, pokazuje on kilka sekund bitwy między Centauri a Sojuszem Ziemskim. :)
  • 0

#24 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 15.05.2007 - |01:54|

No niezłe.
WIadomo kiedy dokładnie jest przewidziana premiera?
  • 0

#25 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 15.05.2007 - |11:06|

31 lipca ukaże się wydanie DVD - The Lost Tales.

#26 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 18.05.2007 - |14:10|

31 lipca ukaże się wydanie DVD - The Lost Tales.

Ale to chyba nie na nasz region, co? Czyli bez polskich napisów?
  • 0

#27 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 18.05.2007 - |15:00|

region europejski ma zazwyczaj tydzień opóźnienia... a o wydaniu w PL to chyba w ogóle nie słyszałem...

#28 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 22.05.2007 - |02:49|

No do końca lipca to nie jest tak źle. 2 miesiące czekania idzie wytrzymać. Więc jakoś wytrzymamy.
Mi się marzy, że ta produkcja będzie udana, zdobędzie duży, pozytywny rozgłos i wysoką sprzedaż. Wtedy polecą następne i następne produkcje ze świata Babylon 5, a może w końcu coś na duży ekran?! To byłby szczyt marzeń jak na dziś... A póki co czekamy.

Użytkownik Gaj edytował ten post 22.05.2007 - |02:51|

• 0

#29 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 28.05.2007 - |21:09|

Hmm.. no ale spora czesc obsady wymarla...
  • 0
Dołączona grafika

#30 lennier

lennier

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 31.05.2007 - |06:45|

Z tego co wiem to nie żyje dwóch aktorów Biggs i Katsulas- Franklin i G`Kar. RIP.

Nie wiem czy dwóch aktorów można okreslic jako "spora część"

Z drugiej strony obaj grali świetnie :/
  • 0

#31 grzybik

grzybik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 04.06.2007 - |14:48|

Na stronie link jest juz dostepny oficjalny trailer (main memu ->lost tales movie) Calkiem niezle sie to zapowiada, jest nawet fragment bitwy kosm. znany z wczesniejsztch filmikow o efektach spec., szkoda tylko ze z oryginalnego skladu mamy tylko sheridana, galena i lochney.
  • 0

#32 Mort

Mort

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 04.06.2007 - |22:28|

No kurde, zapowiada się całkiem nieźle. :clap:

Pozdrowienia
  • 0

#33 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.06.2007 - |10:22|

nie moge sie juz doczekac :)
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#34 Slak

Slak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 13.06.2007 - |15:55|

No wreszcie coś drgnęło w temacie.
  • 0

#35 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 31.07.2007 - |08:27|

Obejrzenie pierwszej (oby nie ostatniej) pozostawia dziwne uczucia, wrażenie pustki. Ponad godzina filmu, a tak jakby go nie było, nic nie zostało opowiedziane. Jakaś straszna niepewność bije z ekranu, potwierdzają to ostatnie słowa Sheridana: Babilon 5 to miejsce początków i kresów, zastanawiam się jak będzie tym razem?

Może jednak to wrażenie było zamierzone, gdyż całość jest pożegnaniem Andreasa Katsulasa i Richarda Biggsa odtwórców ról G’Kara i doktora Franklina. A słowa „he’s somewhere beyond the rim” naprawdę brzmią dobrze.

Przejdźmy do samego filmu. Opowiedziane są dwie jak na razie odrębne historie. Do czynienia mamy ze staromodnym opętaniem przez demony oraz sprawę przyszłości i co się z nią wiąże wojny.

Część pierwszą odnośnie demona można oglądnąć jeśli ktoś cierpi na problemy z zasypianiem. Miło było zobaczyć w jednym ujęciu sektor brązowy i walające się sterty złomu. Ocenę podciąga też nasz opętany, na pewno jest to najlepiej zagrana postać w Głosach z ciemności.
Do innych uwag należy zaliczyć nudne i puste korytarze stacji, w oryginale na to nie zwracałem uwagi, może powodem są przydługie i przynudne dialogi pani komandor z braciszkiem. Podobnie wystrój kajut, ubogi i pachnie sztucznością.
Dialogi jak mówiłem nudne i jakby wyklepane przez aktorów (w całości filmu).

Przyszłość tronu Centurii, w postaci syna Cartagi (cholera jak napisać jego imię) i pewne wątpliwości odnośnie stanu jego umysłu. Widać szaleństwo jest w tej rodzinie dziedziczne, skoro Galen twierdzi, że najprościej będzie zabić dzieciaka. Propo Galena, on jest drugą postacią po opętanym, która się wyróżnia. Ponad to nie jest już tak sympatyczny jak w krucjacie, gdzie wszędzie służył pomocną dłonią. Oglądamy więc rozterki Sheridana (on ma pociągnąć za spust), kilka pięknych sekwencji specjalnych i znowu zostajemy z niczym.
Film się kończy a my zastanawiamy się co tak naprawdę się wydażyło. Do końca jest oczekiwanie, na właściwy zwrot akcji, który nie następuje.

Pozostaje czekać (ile?) na ciąg dalszy.
  • 0

#36 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 31.07.2007 - |09:05|

Zgadzam sie z poprzednikiem.
Obie opowiesci nic nie wnosza do fabuly B5, nie sa zbyt ciekawe, sa oderwane od serialu, caly czas widac przedluzanie.
Naprawde nie tego sie spodziewalem po takim doskonalym serialu.

Ocena: 5/10

Ps. Jesli istnienie kolejnych czesci "The Lost Tales" zalezy w glownej mierze od sukcesu tej czesci to chyba nie doczekamy sie ich :(.
  • 0

#37 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 31.07.2007 - |14:28|

No najlepiej to nie było... Pierwsza połowa jak dla mnie nieporozumienie... ale ja ogólnie nie lubiętematów religijnych w filmach, więc jakby to pominąć, to było trochę lepiej ;) Co nie znaczy, że dobrze. Jak wyżej wspomniano dialogi conajmniej mierne, reszta też jakaś niebardzo. Historia Sheridana nawet, nawet, fajne efekty, reszta też mi się podobała.

Zgadzam się z tym, że czuć jakaś pustkę, niby dwie historie a nie zostawiły po sobie za dużo... Co nie zmienia fakty, że jest to Babylon 5 i jako taki trzeba to obejrzeć :]
  • 0

->1019<-

#38 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 31.07.2007 - |22:34|

Hmm ...milo bylo zbaczyc starych przyjaciol, ale nie rozumiem w jakim celu powstal ten film bez zakonczenia, z dwoma watkami nie wiadomo po co i dlaczego?

Ogladalem wszystkie filmy B5, ale tutaj spodziewalem sie na prawde SPORO wiecej :((
Bardzo sie tym filmikiem (1h 15min) rozczarowalem.
  • 0
Dołączona grafika

#39 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 02.08.2007 - |18:33|

To był chyba szczyt oszczędności.
Kilka gadających głów, ciągłe bla, bla, bla i KONIEC.

Jedynie jakość wizualna jest lepsza od orginału, ale to w końcu zasługa postępu technologicznego.

Bla, bla, bla ...
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#40 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 04.08.2007 - |19:40|

No kurcze też jestem troszeczkę zawiedziony :angry: :angry: :angry:
Ten film sprawiał wrażenie jednego z pierwszych odcinków, taki jakiś nijaki.
Efekty były super, miło było znów zobaczyc stację w kosmosie w tym ekstra wykonaniu ale treściowo jestem rozczarowany.Chyba że to dopiero początek tak jak pierwszy sezon.No to by było coś ale....zobaczy się.
A nie uważacie że Pani Pułkownik niezbyt korzystnie się zestarzała??
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych