Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 41 – S03E01 - No Man's Land

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
115 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (193 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (32 głosów [18.82%])

Procent z głosów: 18.82%

2. 9.5 (35 głosów [20.59%])

Procent z głosów: 20.59%

3. 9 (45 głosów [26.47%])

Procent z głosów: 26.47%

4. 8.5 (20 głosów [11.76%])

Procent z głosów: 11.76%

5. 8 (22 głosów [12.94%])

Procent z głosów: 12.94%

6. 7.5 (5 głosów [2.94%])

Procent z głosów: 2.94%

7. 7 (3 głosów [1.76%])

Procent z głosów: 1.76%

8. 6.5 (3 głosów [1.76%])

Procent z głosów: 1.76%

9. 6 (2 głosów [1.18%])

Procent z głosów: 1.18%

10. 5.5 (2 głosów [1.18%])

Procent z głosów: 1.18%

11. 5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (1 głosów [0.59%])

Procent z głosów: 0.59%

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.07.2006 - |09:13|

Dałem 10.
Odcinek świetny o wiele lepszy od sgc 10x01.
Dobrze ujęta walka. Przypuszczenia ża Michael się nawróci spełniły się.
B. dobrze zrobiona walka Dedala i Oriona z Wraith :) seria atomówek i dronów :)
Odcinek naprawde świetny.
  • 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

#22 deedol

deedol

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 16.07.2006 - |10:20|

Dla mnie osiobiście ta seria zapowiada się ardzo ciekawie, jestem pod wrażeniem pierwszego odcinka i z wielką niecierpliwością czekam na następny.
Pozdrawiam całe SG1A :)
  • 0

#23 cumulus1

cumulus1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 16.07.2006 - |10:44|

całkowicie zgadzam się z Cortesem zniszczenie oriona było pomyłką scenarzysty którą ledwo uratowali zdobyciem statku Wraith
  • 0

#24 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.07.2006 - |11:00|

A czego się spodziewaliście? Orion był dotkliwie uszkodzony jeszcze przed bitwą.
Ledwo lecący z niepełnym uzbrojeniem i załogą poleciał do bitwy z 2 przeważającymi statkami Wrait, które były w pełni sprawne i uzbrojone nie mówiąc o pełnej załodze oraz dziesiątkach dartów.
I tak mieli szczeście że wystrzelili drony.

A śmieszne by było gdyby przyleciał odpalił drony rozwalił 2 Hi Wraith i jeszcze wrócił z załogą na podwieczorek na Atlantyde. Poprostu zrobili by z tego prawdziwą bajke dla małych dzieci.
  • 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

#25 Tishi

Tishi

Starszy szeregowy

• Email
  • 120 postów
  • MiastoWanaty k. Cz-wy

Napisano 16.07.2006 - |11:45|

Bardzo dobrze zrobiony odcinek warto bło czekać, szkoda tylko, że nierozstrzygnęło się wszystko i trzeba czekać na nastepny, ale to nic ;)
Dużo walki w przestrzeni kosmicznej wyszło bardzo dobrze i ciekawie dla tego serialu. Ciekawe jak to wszytko się skończy.

Moja ocena 10 :clap:
  • 0

#26 blo

blo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 16.07.2006 - |12:16|

Mocna dziewiatka.

W koncu porzadna nawalanka w kosmosie (moment wypuszczenia dronow + muzyka... mniam!) calosc jednak przycmiewa "kiepski moment na wrzucenie CDN" (gdzie akcja w stylu "mamy prze[beeep]ane" na sam koniec odcinka?;) i zachowanie ludzi w SGC (Ori juz w naszej galaktyce ale to wraith omawiamy przy kawce? Cos nie teges...
  • 0

#27 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 16.07.2006 - |12:22|

W skali SGA 9,5

Dużo spójnej, calkiem sensownej akcji.
Scenarzyści ładnie wybrneli z "inwazji na Ziemie" oraz otworzyli nowy wątek z przechwyconym statkiem-Rojem, chyba że go rozwalą w następnym odcinku ;)
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#28 terekuku

terekuku

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • Miastogdansk

Napisano 16.07.2006 - |12:35|

Powiem tak pierwszy raz bardziej podobał mi się SGA od SG- 1 chociasz temu drugimu nic niebrakowało ale SGA bardziej trzymał w napieciu. Szkoda że chłopaki niedolecili do zimi chociasz to nie spoiler myśle ze na tym statku to im tam chyba małą niespodzanke Wraith i sie gdzies pochowali jak tylku wejda na statek wszyscy to sie okaże ze jednak żyja . No chygba że michael liczy na to że nowa rasa powstanie bardziej podobna do niego tak czy siak znowu dowództwo atlantis niepopisało się wyobraznią tak mysle moge sie myuslic odcinek jak dla mnie na 9.5/10
  • 0

#29 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.07.2006 - |12:44|

Dałem 9.

Świetny odcinek, dużo walk w kosmosie, bardzo dobre efekty specjalne. Miło było zobaczyć znowu całą ekipę po tak długim okresie przerwy :D
  • 0

#30 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 16.07.2006 - |12:52|

Bardzo dobry odcinek! Chociaż troszkę przegieli Shepparda, który zrobił sobie z Hive'a taxi. Warunki w takim tunelu podprzestrzennym(?) uniemożliwiają skutecznie takie akcje (jeśli dobrze pamiętam Jacob/Selmak odpowiedział na pytanie kogoś z SG-1 o "szyby" :D w ha'taku, mówiąc że żadne szkło nie wytrzymało by takich przeciążeń jakie sąw tunelu. A tu proszę). W ogólnymrozrachunku jest to jednak nieważne, bo bez tego nie byłoby wątku z Michaelem - zaraz po wolnieniu Ronan zabiłby go, nie mając nad sobą Shepparda.

Genialne sceny walki w kosmosie. Co prawda odcinek nie kończy się kiedy drużyna jest w śmiertelnym zagrożeniu, ale statek pełen przemienionych Wraith jest swego rodzaju problemem :P, miejmy nadzieję że Michael się tym zajmie.:D

Co do zniszczenia Oriona, to moim zdaniem jest to bardzo dobra decyzja! Trudno żeby statek który ledwie zipie , będąc pod ciężkim ostrzałem wystrzelił wszystko co ma po czym zawrócił i pożeglował w stronę zachodzącego słońa :P:P:P Ponadto Zelenka mówi wyraźnie "we sacrifised our shield capabielieties for the first salva", a bez tarcz to raczje ciężko robić cokolwiek, wszyscy wiedzą co się dzieje ze statkami bez tarcz... :excl: :excl: :excl:
  • 0

#31 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 16.07.2006 - |13:34|

Odicnek bardzo dobry, lepszy niz SG1 co jest bardzo dziwne biorac pod uwage fakt iz 2 sezon to bylo dno w porowoaniu do 9 SG1.

Dalem 9.

Sam Michael pewnie nie przeżyje, zginie pewnie w dosyć heroiczny sposób udowadniając swoje człowieczeństwo

Mnie sie wydaje ze przezyje, jakos "ukradnie" statek Wraithow (oczywiscie po tym jak nasi bohaterowanie beda bezpieczni) i bedzie sie pojawial od czasu do czasu by ratowac [beeep]e teamowi SGA ;)

Choć wydaje mi się ,że postać Michaela za długo się nie utrzyma w obsadzie.Chyba,że wykombinują coś na kształt przymierza tych ,,nowych wraith" z ludźmi przeciwko nowemu wrogowi [chyba mają to być replikatory-niepamiętam teraz] który pojawić sie ma w Atlantydzie wtedy pewnie Michael będzie jednym z głownych graczy. Ja bym chciał by został.

SPIOLEROM MOWIMY NIE!!
Gdzie moderatorzy?? :angry:

ps.teraz fajnie jak się przypomina jak to wszyscy prorokowaliśmy jak też zostaną powstrzymani Wraith przed przylotem naziemię i ,że pewnie pomogą nam Asgard a tu ani jednego nawet najmniejszego statku Asgard

A ja trafilem!! :D Ba! Bylem pewien ze Micheal im pomoze, to bylo oczywiste jak to ze po nocy przychodzi dzien ;)

drugi minus to Hiveshipy, toż to one padają jak muchy, nie wiem jak Pradawni mogli przegrać wojne z nimi.

Proste ;) Przewaga liczebna, za czasow Pradawnych nie bylo 80 Hive Shipow ale pewnie z kilkaset lub nawet tysiecy (zreszta podobnie w IIWS, na 1 Pantere przypadalo albo 3,5 Shermana albo 2 T-43).

Zastanawiam się też czemu na końcu Writh nie próbowali dobić ludzi myśliwcami, w końcu mieli ich całkiem sporo.

Probowali, ale Dedal byl na to przygotowany i jak tylko Wraith wystrzelili mysliwce ci ostrzelali masowo doki powodujac eksplozje mysliwcow co w konsekwencji spowodowalo zniszczenie dokow oraz dodatkowe uszkodzenia ktore wylaczylo Hive Shipa z akcji.

Azuri]tylko szkoda Aurory

Oriona ;)
  • 0

#32 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 16.07.2006 - |14:01|

Mi tez nie podobalo sie zniszczenie Oriona, a zwlaszcza taktyka Ziemian, ktora do tego doprowadzila.

Dedal wychodzi z nadprzestrzeni na granicy zasiegu, stoi w miejscu i wypuszcza swoje rakiety na tyle daleko, ze darty zdolaja prawie wszystkie zestrzelic. Natomiast Orionem nie dosc ze wychodza blizej HSow nie majac sprawnego uzbrojenia, to jeszcze leca prosto na nie. Mogliby wypuscic Dedala miedzy HSami i je ostrzelac (tarcze wytrzymalyby na tyle dlugo by zdazyli zadac duze zniszczenia i uciec), a Orionem duzo dalej za statkami Wraith, wypuscic drony, poczekac az dokoncza dziela, a w razie potrzeby uciec w nadprzestrzen.

Ekipa Atlantis dostala statek Pradawnych i trzeba go bylo zniszczyc, zeby nasi nie mieli za duzo mocy, ale dlaczego w taki glupi sposob?

Dodatkowo jakos zupelnie mi nie podszedl watek pobytu dr Weir na Ziemi. Mam nadzieje, ze jakos ciekawie beda kontynuowali watek IOA w Atlantydzie, bo poczatek maja nienajlepszy.
  • 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

#33 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.07.2006 - |14:30|

Moim skromnym zdaniem odcinek był świetny. Trzymał w napięciu i nie pozwalał się nudzić. 40 minut minęło jak z bicza strzelił. :)
Widać, że spece od efektów specjalnych trochę się napracowali. Walki w kosmosie wyglądały przepięknie i było ich bardzo dużo. Pewna osoba w innym temacie zarzucała SGA, że jest to serial niskobudżetowy. Niech obejrzy sobie ten odcinek i postawi to oskarżenie jeszcze raz. :>
A jeśli chodzi o kosmos... Wszystko ładnie, pięknie ale można zauważyć małego bug'a. Statki Wraith zatrzymały się pomiędzy galaktykami. Jedną z nich widać w ujęciu, w którym Dedal szykuje się do dokonania abordażu. Jednak tej galaktyki brakuje na wcześniejszych ujęciach walki okrętów. Taka drobna wpadka, choć raczej tego typu rzeczy powinny być przemyślane. :>
  • 0

#34 Gucus

Gucus

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoBytom

Napisano 16.07.2006 - |15:17|

Dla mnie odcinek był tylko "dobry" trochę się rozczarowałem zbyt szybkim zatrzymaniem wreith w drodze na ziemię :)
miałęm nadzieję że nastręczy to naszym bohaterom trochę więcej problemów i że będą musieli więcej kombinować :)
Ale ogólnie to akcja chyba dopiero się rozwinie więc jestem dobrej myśli :)
Na razie dałem tylko 8
  • 0

#35 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 16.07.2006 - |16:51|

Nareszcie po długim oczekiwaniu mam już ten odcinek za sobą
Według mnie był on lepszy od SG-1 S10E01. Kapitalnie pokazane walki w kosmosie, naprawde świetne efekty co pokazuje że to nie jest serial niskobudżetowy.
Troche żal ORIONA ale mam nadzieje że ekipa z Atlantis znajdzie jeszcze gdzieś w zakamarkach kosmosu jakis okręt wojenny pradawnych.
Co do WRAITH to myśle że mamy ich z głowy i nie będą już nam zagrażac, a co do Michaela to raczej długo nie pociągnie w którymś z najbliższych odcinków umrze, chociarz kto wie.
Ogólnie podsumowując odcinek świetny oby jak najwięcej takich.

ps: na forum było pytanie czy Jonas może zastąpić Rodneya odpowiedż brzmi nie dr. Mckay znowu pokazał klase świetny tekst o dosie coś pięknego
  • 0

#36 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 16.07.2006 - |17:02|

miałęm nadzieję że nastręczy to naszym bohaterom trochę więcej problemów i że będą musieli więcej kombinować

Przecież jeszcze nie skończyli go zdobywać . Zawsze się może okazac że na pokładie jest kilka zapasowych "królowych" .

Nie bede się powtażał , mówiąc o walkach - widać po prostu , na co był oszczędzany budżet F/X .
Odemnie mocne 8,5 za ten odcinek .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#37 Casper

Casper

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoWrocek

Napisano 16.07.2006 - |18:28|

OCENA: 10

Ach Atlantis powraca.
Sheppard musiał często oglądać Star Wars'y, hehe dobry numer z podczepieniem się do Hive Ship'a, Han Solo byłby z niego dumny.
Ronan i Rodney poprostu boscy, ten narzeka ten się uwalnia :hyhy:
Michael: można było się spodziewać, że Wraith go już nie będą chcieli, tym lepiej dla nas.
Najbardziej szkoda mi ORIONA, długo nie podziałał lecz z klasą.
Odcinek pozostawia duży niedosyt, a to lubię najbardziej.
Mam tylko nadzieję że dowloką DEDALA ze sobą a nie polecą tylko Hive'm do Atlantis.
  • 0

#38 Karel

Karel

Kapral

• Użytkownik
  • 188 postów

Napisano 16.07.2006 - |20:32|

Wejscie z wielkim hukiem - 9/10

Zgadzam sie z przedmowcami - swietne walki w przestrzeni, paplajacy mc'kay :) itp, itd.

Co do Oriona - zniszczenie go bylo chyba jedynym z rozsadnych posuniec ze strony scenarzystow. Widzielismy jaka ma sile ognia - rozerwal HS na czynniki pierwsze.
Wiec jesli ekipa Atlantisa doprowadzila by go do porzadku - stalby sie terminatorem Wraith, i serial stracilby na wartosci.
  • 0
„Jak każde dzieło i człowiek jest częścią całości, którą nazywamy Wszechświatem i jest tylko na zewnątrz ograniczany czasem i przestrzenią. Przeżywa sam siebie, jakby był oddzielony od pozostałych, ale jest to tylko pewien rodzaj optycznej iluzji powszechnej świadomości.“
Albert Einstein

#39 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 16.07.2006 - |20:43|

Co do Oriona - zniszczenie go bylo chyba jedynym z rozsadnych posuniec ze strony scenarzystow. Widzielismy jaka ma sile ognia - rozerwal HS na czynniki pierwsze.
Wiec jesli ekipa Atlantisa doprowadzila by go do porzadku - stalby sie terminatorem Wraith, i serial stracilby na wartosci.

Bron Oriona byla oparta na dronach, ktore kiedys sie koncza. Po pierwszej salwie pewnie ich duzo nie zostalo...

Swoja droga, mogli przeslac pozostale na statku drony na Dedala. Chociaz Atlantis mialoby jakas obrone.
  • 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

#40 k-d

k-d

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 16.07.2006 - |21:16|

Mocna 9