Jericho
Napisano 20.07.2006 - |16:18|
Napisano 20.07.2006 - |16:32|
Zdaje się że mówimy o innych filmach bo "ten" Ostatni Brzeg jest z 2000 roku więc nie mogło być tak jak mówisz . Ale widzę że mmisiek już to wyjaśnił. Choć widzę że "tamten" Ostatni Brzeg ma na filmwebie podobny opis.Gwoli prawdy:
Ostatni brzeg leciał w TVP dziesiątki lat wcześnij zanim powstał Hallmark
Użytkownik Pawel edytował ten post 20.07.2006 - |16:34|
Napisano 20.07.2006 - |17:52|
... i kilka razy tez na TVN7, gdzie za kazdym razem go ogladam. Ta wersja to australijski remake telewizyjny, oryginal (z 1959) jest tutaj.Hehehe widzę, ża jakiś zonk się wkradł.... O tym filmie który pisze oglądałem go na Hellmarku i tłumaczony był jako Ostatni Brzeg. Teraz spoglądając na IMDB..... hmmmm..... delikatnie mówiąc tłumaczenie tytyłu jest troszkę ... odległe
Chodziło mi o ten film: http://www.imdb.com/title/tt0219224/. Co ciekawe grała tam Jacqueline McKenzie - fani 4400 powinni wiedzic kto to . Premiera na helmarku była chyba we 2001 roku, 2 lata potem był prezentowany na TVNie
Napisano 20.07.2006 - |17:57|
Hehehe widzę, ża jakiś zonk się wkradł....
No tak!
Faktycznie toż to remake filmu z 1959 według znakomitej książki Nevila Shuta (chyba tak to się pisze ?)
Tamten film w gwiazdorskiej obsadzie z Gregory Peckiem, Ava Gardner i Fredem Astaire to byla rewelacja. I zdaje się wszedł do kanonów SF.
Teraz sobie przypominam, że faktycznie coś oglądałem nowego ale nie przypadł mi do gustu.
Dlatego też zapomniałem o tym.
No cóż tak bywa ze starymi ludzmi
Użytkownik psjodko edytował ten post 20.07.2006 - |18:59|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 20.07.2006 - |18:38|
Napisano 22.07.2006 - |02:32|
A kiedy ma bym emitowany Jericho?
Napisano 22.07.2006 - |18:57|
Napisano 22.07.2006 - |21:20|
Napisano 23.07.2006 - |01:52|
zero wyjasnien, kto zaatakowal, co sie stalo, skad te explozje itp itd.
po prostu wybuchlo i juz.
poza tym za bardzo ten serial koncentruje sie na chaosie jaki powstal.
moze o tym opowiada serial, nie wiem :/
Napisano 23.07.2006 - |08:59|
Napisano 23.07.2006 - |11:27|
Ja znam, ta muzyka na początku to "All These Things That I've Done", wykonuje grupa The Killers.ta muzyka co leci na poczatku ktos zna tytul?
Według mnie serial ma w sobie to "coś". Nieznany agresor, chaos będący bezpośrednim następstwem wybuchu, tajemniczość Jake'a - wszystkie te elementy razem wzięte nadają całej tej historii niesamowity klimat. Nie spodziewam się co prawda czegoś na kształt "Fallout"-a, ale na pewno będę wyczekiwać z niecierpiwością kolejnych odcinków.
The year's in the spring, The day's in the morn;
Morning's at seven, The hill-side's dew-pearled,
The lark's on the wing, The snail's on the torn:
God's in his heaven -- All's right with the world!
Robert Browning "Pippa Passes"
Napisano 26.07.2006 - |19:17|
Napisano 03.08.2006 - |09:02|
Serialik zapowiada się na całkiem dobry, choć trudno powiedzieć wiele po pilocie. Ale i tak jest na co popatrzeć. Wątek wojny atomowej z punktu widzenia amerykańskiego miasteczka - to jak dla mnie przypomina mi to czasy zimnej wojny. Wtedy straszono taką ewentualnością, a nawet tworzono scenariusze na taką okoliczność. A teraz mamy przeniesienie tamtego sttrachu na współczesną rzeczywistość. Oczywiście amerykańską, co sprawia, że raptem pojawia się wielu bohaterów. Co jednak nie przeszkadza pokazać zachowań ludzi - i to wcale nie najlepszych (choćby scena rabunku).
Mimo tego typowego amerykanizmu (kiedy wreszcie się tego oduczą w filmach :/ ) serial zapowiada się na dobry. Czekam na dalsze wieści z Jericha
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 06.08.2006 - |12:54|
Oo komputerowo to da się zrobić bardzo dużo patrz: Dave Johnes z Piratów 2 . Co do kosztów to sprawa na dzień dzisiejszy sprawa wyboru między zrobieniem czegoś na kompie, a zrobieniem tego w realu jest bardzo uzależniona od konkretnej rzeczy. Oczywiste jest dość, że nikt nie zrobi w rzeczywistości całego miasta żeby tylko wysadzić je w powietrze, ale na przykład zrobienie tego samego z samochodem, jest o wiele tańsze do wykonania tradycyjnymi metodami.Fallout faktycznie był boski, ale obawiam się, że koszty dekoracji zniechęcają producentów (nie wszystko da się zrobić komputerowo, zresztą to też kosztuje).
Zachęcony waszymi opisami ściągam pilota. Mam nadzieję, że szykuje się kolejny inteligentny serial.
Those who understand binary and those who don't.
Napisano 11.08.2006 - |11:37|
(Piszę dwa posty pod rząd z dwóch powodów: poprzedni był pisany jakiś czas temu; to co dodaję nie jest rozszerzeniem poprzedniego. Mam nadzieję że moderatorzy nie będą robić problemów.)
Those who understand binary and those who don't.
Napisano 29.08.2006 - |09:31|
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 01.09.2006 - |08:26|
A co do "Ostatniego Brzegu" to widziałem kiedyś.. i naprawde niezły film... historia miłosna na tle totalnej katastrofy ziemi... pamiętna scena w której jeden z głównych bohaterów wjeżdza z skarpy w bilboard.... polecam i ten film i serial Jerycho..
Napisano 08.09.2006 - |23:58|
Sam nie wiem na co stawiac tez tak na poczatku myslalem, ale potem sie okazalo ze nie tylko denver skasowane ale i rowniez atlanta (prawdopodobnie i inne miasta), wiec musial to by byc atak terrorystyczny na wielka skale i niesamowicie zsynchronizwany, wiec ja obstaje raczej przy ataku rakietowym (iran? korea?)
Niemozliwe, no chyba ze naciagneli istniejaca technike do swojej koncepcji.
Amerykanskie (jak i rosyjskie, japonskie, chinskie, angielskie) satelity wykryja start rakiety miedzykontynentalenj w momencie od odpalenia, potem rzeczy dzieja sie jak w automacie, a prezydent zanim jakikolwiek rakieta doleci do USA juz dawno jest w swoim zamolociku gdzies z dala od wielkich miast (EMP).
To na bank jakis atak terrorystyczny (no ewentualnie Obcy zaatakowali - j0k3).
A możecie mi wyjaśnić kilka ostatnich sekund odcinka ?
Cóż ona takiego zobaczyła na tej autostradzie?
Bo oglądam i oglądam i nie za bardzo wiem co ja tak zdziwiło ?
Koniec drogi - urwisko? Jakieś cienie na asfalcie ?
Wrony/kruki Prawdopodobnie zmarle od napromieniowanie (jakby od fali uderzeniowej to plotek i slupy w tle byly by takze zniszczone.
Jednym slowej kobieta juz jest martwa
A ja juz snuje domysly ze koniec serialu (jesli dostanie przedluzenie) bedzie o radioaktywnej fali podazajacej w kierunku miasta.
modoc: Bardzo watpie ze bedzie w serialu jakas wojna
Oczywiście amerykańską, co sprawia, że raptem pojawia się wielu bohaterów.
Nie no ma racje, w wypadku takiego ataku nikt nikomu nie staralby sie pomoc. Nikt by nie wyszedl na przod. Ale jakby nikt nie wyszedl to by musieli krecic film o policjntach czy burmistrzu a wtedy oni by sie stali bohaterami (bo oni by robili wszytsko) tak wiec i oni by mueili siedziec w domu albo w chaos snuc, tak wiec wtedy bysmy ogladali albo miasto chaosu albo miasto duch, gdzie wszyscy w domu siedza.
Akcja opiera sie na tych wybitniejszych ludzi ze spoleczenstwa jak w prawidzwym zyciu, ci wybitniejsi sie wybijaja, reszta bydla podaza za nimi.
--------------------------------------
Serial mnie zaciekawil Zobaczymy co bedzie dalej, mam nadzieje ze nie zmarnuja tego jak Invasion.
Napisano 10.09.2006 - |17:54|
Wszystko sugeruje ze za atakami stoją terrorysci, ale z drugiej strony ciekawie byłoby jakby sie okazało, że to jednak nie to rozwiązanie, choć się samo narzuca.
stawiałabym w tym wypadku na jakiś rządowy experyment, byłoby ciekawie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych