Skocz do zawartości

Jericho

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
855 odpowiedzi w tym temacie

#21 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 20.07.2006 - |16:18|

Znalazłem chwilę, żeby obejrzeć (nieostateczną jeszcze wersję) pilota Jericho oraz Heroes i muszę przyznać, że ten tutaj wypada zdecydowanie ciekawiej niecałe 40 minut, a dzieje się dużo więcej i jest bardziej ciekawie niż w Heroes. Normalnie raczej czekam jakiś czas za nim zacznę oglądać nowe seriale, wiadomo jak to jest jak się coś ogląda a tu po kilku tygodniach zdejmują z anteny i koniec, kilka odcinków bez większego sensu zostaje w pamięci. Żeby uniknąć takich przypadków zawsze najpierw patrzę jak wygląda oglądalność oraz czy pojawiają się jakieś inforacje o zamówieniu kompletnego sezonu, ponad 20 odcinków. W tym przypadku zacznę zrzucać serial już we wrześniu, bo naprawdę ma potencjał, a Heroes coś nie bardzo na razie.
  • 0
Master of possimpible ;)

#22 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 20.07.2006 - |16:32|

Gwoli prawdy:
Ostatni brzeg leciał w TVP dziesiątki lat wcześnij zanim powstał Hallmark ;)

Zdaje się że mówimy o innych filmach bo "ten" Ostatni Brzeg jest z 2000 roku więc nie mogło być tak jak mówisz ;). Ale widzę że mmisiek już to wyjaśnił. Choć widzę że "tamten" Ostatni Brzeg ma na filmwebie podobny opis.

Użytkownik Pawel edytował ten post 20.07.2006 - |16:34|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#23 Bethek

Bethek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 20.07.2006 - |17:52|

Hehehe widzę, ża jakiś zonk się wkradł.... O tym filmie który pisze oglądałem go na Hellmarku i tłumaczony był jako Ostatni Brzeg. Teraz spoglądając na IMDB..... hmmmm..... delikatnie mówiąc tłumaczenie tytyłu jest troszkę ... odległe :)

Chodziło mi o ten film: http://www.imdb.com/title/tt0219224/. Co ciekawe grała tam Jacqueline McKenzie - fani 4400 powinni wiedzic kto to :). Premiera na helmarku była chyba we 2001 roku, 2 lata potem był prezentowany na TVNie :)

... i kilka razy tez na TVN7, gdzie za kazdym razem go ogladam. :) Ta wersja to australijski remake telewizyjny, oryginal (z 1959) jest tutaj.
  • 0
SUBEDIT forever!

#24 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 20.07.2006 - |17:57|

Hehehe widzę, ża jakiś zonk się wkradł....

No tak!
Faktycznie toż to remake filmu z 1959 według znakomitej książki Nevila Shuta (chyba tak to się pisze ?)
Tamten film w gwiazdorskiej obsadzie z Gregory Peckiem, Ava Gardner i Fredem Astaire to byla rewelacja. I zdaje się wszedł do kanonów SF.
Teraz sobie przypominam, że faktycznie coś oglądałem nowego ale nie przypadł mi do gustu.
Dlatego też zapomniałem o tym.
No cóż tak bywa ze starymi ludzmi :P

Użytkownik psjodko edytował ten post 20.07.2006 - |18:59|

::. GRUPA TARDIS .::

#25 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 20.07.2006 - |18:38|

Wow nie wiedziałem że to remake, ale ten ze 2000 roku ma fajny klimat.. btw to nie ma ktoś tego w postaci avi ?? :)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#26 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 22.07.2006 - |02:32|

A jeśli chodzi o film w typie Jericha to mi sie podoba Wysłannik przyszłości / Postman

A kiedy ma bym emitowany Jericho?
  • 0

#27 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 22.07.2006 - |18:57|

Od 20 Września rusza seria.
  • 0
Dołączona grafika

#28 enlil

enlil

Szeregowy

• Email
  • 19 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 22.07.2006 - |21:20|

ta muzyka co leci na poczatku ktos zna tytul?
  • 0

#29 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.07.2006 - |01:52|

mi serial nie przypadl do gustu :(
zero wyjasnien, kto zaatakowal, co sie stalo, skad te explozje itp itd.
po prostu wybuchlo i juz.
poza tym za bardzo ten serial koncentruje sie na chaosie jaki powstal.
moze o tym opowiada serial, nie wiem :/
  • 0

#30 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 23.07.2006 - |08:59|

No jakieś pytania musiały pozostc na nastepne odcinki - jakby wszystko wytlumaczyli we pilocie to potem bysmy mieli pretensje, ze kolejne odcinki nic nie wnosza i serial jest nudny...
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#31 Miszcz313

Miszcz313

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoChomicza Nora, Wawa

Napisano 23.07.2006 - |11:27|

ta muzyka co leci na poczatku ktos zna tytul?

Ja znam, ta muzyka na początku to "All These Things That I've Done", wykonuje grupa The Killers.

Według mnie serial ma w sobie to "coś". Nieznany agresor, chaos będący bezpośrednim następstwem wybuchu, tajemniczość Jake'a - wszystkie te elementy razem wzięte nadają całej tej historii niesamowity klimat. Nie spodziewam się co prawda czegoś na kształt "Fallout"-a, ale na pewno będę wyczekiwać z niecierpiwością kolejnych odcinków.
  • 0

The year's in the spring, The day's in the morn;
Morning's at seven, The hill-side's dew-pearled,
The lark's on the wing, The snail's on the torn:
God's in his heaven -- All's right with the world!

Robert Browning "Pippa Passes"

#32 modoc

modoc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 26.07.2006 - |19:17|

Dla mnie zapowiada się ciekawie, może nie jest to kwestia ala Fallout do którego większość jest przyzwyczajona i ma takie ugruntowane wyobrażenie o końcu. Ciekawie mogli by rozwinąc ten serial, obrona miasta, organizacja między nimi próby exploracji terenu nowe wiadomości ze świata, konowoje wojskowe ewentualnie dezerterzy albo zbuntowani dowódcy i próba przejęcia miasteczka. Kwestia tylko jak podejdą do tego twórcy, ja jestem jak najbardziej za. Kolejne odcinki pokażą czy jest wart oglądania.
  • 0

#33 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 03.08.2006 - |09:02|

Objrzałem wreszcie z pełnym zrozumieniem :D , za co dzięki niech będą Hatakowi :clap:
Serialik zapowiada się na całkiem dobry, choć trudno powiedzieć wiele po pilocie. Ale i tak jest na co popatrzeć. Wątek wojny atomowej z punktu widzenia amerykańskiego miasteczka - to jak dla mnie przypomina mi to czasy zimnej wojny. Wtedy straszono taką ewentualnością, a nawet tworzono scenariusze na taką okoliczność. A teraz mamy przeniesienie tamtego sttrachu na współczesną rzeczywistość. Oczywiście amerykańską, co sprawia, że raptem pojawia się wielu bohaterów. Co jednak nie przeszkadza pokazać zachowań ludzi - i to wcale nie najlepszych (choćby scena rabunku).
Mimo tego typowego amerykanizmu (kiedy wreszcie się tego oduczą w filmach :/ ) serial zapowiada się na dobry. Czekam na dalsze wieści z Jericha
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#34 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 06.08.2006 - |12:54|

Fallout faktycznie był boski, ale obawiam się, że koszty dekoracji zniechęcają producentów (nie wszystko da się zrobić komputerowo, zresztą to też kosztuje).

Oo komputerowo to da się zrobić bardzo dużo patrz: Dave Johnes z Piratów 2 :). Co do kosztów to sprawa na dzień dzisiejszy sprawa wyboru między zrobieniem czegoś na kompie, a zrobieniem tego w realu jest bardzo uzależniona od konkretnej rzeczy. Oczywiste jest dość, że nikt nie zrobi w rzeczywistości całego miasta żeby tylko wysadzić je w powietrze, ale na przykład zrobienie tego samego z samochodem, jest o wiele tańsze do wykonania tradycyjnymi metodami.

Zachęcony waszymi opisami ściągam pilota. Mam nadzieję, że szykuje się kolejny inteligentny serial.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#35 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 11.08.2006 - |11:37|

Obejrzałem pilota i zdecydowanie było warto. Serial może nie jakiś rewelacyjny, ale jeśli scenarzyści się postarają, to można go całkiem fajnie przedstawić. Liczę na to, że wewnętrzne sprawy mieszkańców Jericho (mimo, że są ciekawe) nie będą jedynym wątkiem i że oprócz nich pojawią się informacje o wojnie, zbiegowie z innych miast, może nawet wrogie wojska albo mutanty popromienne :) .

(Piszę dwa posty pod rząd z dwóch powodów: poprzedni był pisany jakiś czas temu; to co dodaję nie jest rozszerzeniem poprzedniego. Mam nadzieję że moderatorzy nie będą robić problemów.)
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#36 januszek

januszek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 297 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.08.2006 - |06:12|

Ciekawostka :) Oto: PLAKAT reklamujący serial Jericho. Zdjęcie wykonane na peronie nowojorskiego metra, kilka dni temu ;)
  • 0

#37 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 29.08.2006 - |09:31|

Fajny klimat się zapowiada. Zakurzony muscle car w scenerii Mad Maxa będzie wypas ;)
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#38 hentajowy

hentajowy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 01.09.2006 - |08:26|

Serial zapowiadający sie bardzo fajnie... mało wiadomo po pilocie co jeszcze bardziej potęguje ciekawość... napewno bede oglądał.. i mam nadzieje ze własnie ogranicza sie do problemów miasteczka ja lubie takie klimaty.. czuć tu trochę Kingowskiego "Bastion'u"....

A co do "Ostatniego Brzegu" to widziałem kiedyś.. i naprawde niezły film... historia miłosna na tle totalnej katastrofy ziemi... pamiętna scena w której jeden z głównych bohaterów wjeżdza z skarpy w bilboard.... polecam i ten film i serial Jerycho..
  • 0

#39 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 08.09.2006 - |23:58|

Sam nie wiem na co stawiac tez tak na poczatku myslalem, ale potem sie okazalo ze nie tylko denver skasowane ale i rowniez atlanta (prawdopodobnie i inne miasta), wiec musial to by byc atak terrorystyczny na wielka skale i niesamowicie zsynchronizwany, wiec ja obstaje raczej przy ataku rakietowym (iran? korea?)

Niemozliwe, no chyba ze naciagneli istniejaca technike do swojej koncepcji.
Amerykanskie (jak i rosyjskie, japonskie, chinskie, angielskie) satelity wykryja start rakiety miedzykontynentalenj w momencie od odpalenia, potem rzeczy dzieja sie jak w automacie, a prezydent zanim jakikolwiek rakieta doleci do USA juz dawno jest w swoim zamolociku gdzies z dala od wielkich miast (EMP).
To na bank jakis atak terrorystyczny (no ewentualnie Obcy zaatakowali - j0k3).

A możecie mi wyjaśnić kilka ostatnich sekund odcinka ?
Cóż ona takiego zobaczyła na tej autostradzie?
Bo oglądam i oglądam i nie za bardzo wiem co ja tak zdziwiło ?

Koniec drogi - urwisko? Jakieś cienie na asfalcie ?

Wrony/kruki :) Prawdopodobnie zmarle od napromieniowanie (jakby od fali uderzeniowej to plotek i slupy w tle byly by takze zniszczone.
Jednym slowej kobieta juz jest martwa :D
A ja juz snuje domysly ze koniec serialu (jesli dostanie przedluzenie) bedzie o radioaktywnej fali podazajacej w kierunku miasta.

modoc: Bardzo watpie ze bedzie w serialu jakas wojna ;)

Oczywiście amerykańską, co sprawia, że raptem pojawia się wielu bohaterów.

Nie no ma racje, w wypadku takiego ataku nikt nikomu nie staralby sie pomoc. Nikt by nie wyszedl na przod. Ale jakby nikt nie wyszedl to by musieli krecic film o policjntach czy burmistrzu a wtedy oni by sie stali bohaterami (bo oni by robili wszytsko) tak wiec i oni by mueili siedziec w domu albo w chaos snuc, tak wiec wtedy bysmy ogladali albo miasto chaosu albo miasto duch, gdzie wszyscy w domu siedza.
Akcja opiera sie na tych wybitniejszych ludzi ze spoleczenstwa jak w prawidzwym zyciu, ci wybitniejsi sie wybijaja, reszta bydla podaza za nimi.

--------------------------------------
Serial mnie zaciekawil :) Zobaczymy co bedzie dalej, mam nadzieje ze nie zmarnuja tego jak Invasion.
  • 0

#40 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 10.09.2006 - |17:54|

też jestem ciekawa jak się potoczy dalej fabuła.
Wszystko sugeruje ze za atakami stoją terrorysci, ale z drugiej strony ciekawie byłoby jakby sie okazało, że to jednak nie to rozwiązanie, choć się samo narzuca.
stawiałabym w tym wypadku na jakiś rządowy experyment, byłoby ciekawie :D
  • 0
::. GRUPA TARDIS .::

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych