Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jaka rasa??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
172 odpowiedzi w tym temacie

#21 Gość_Jonas_Quin_*

Gość_Jonas_Quin_*
  • Gość

Napisano 25.01.2004 - |16:13|

No to Noxem czy Pradawnym??

hehe, NoXem - bo jedza duzo ziela i sa są zawsze HaPPy, prawie ja Hobbici co ciagle palili swoje zielele. B)
  • 0

#22 mary1h

mary1h

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 25.01.2004 - |16:20|

hehe, NoXem - bo jedza duzo ziela i sa są zawsze HaPPy, prawie ja Hobbici co ciagle palili swoje zielele. B)

Co ty masz na myśli!! My tu nie mówimy o dragach...Ale bez przesady!! :ph34r:

Użytkownik mary1h edytował ten post 25.01.2004 - |16:28|

• 0
Ratunku już nie mam odcinków Stargate!!!!!!!!!!!!

#23 Gość_burnart_*

Gość_burnart_*
  • Gość

Napisano 25.01.2004 - |16:40|

A ja bym zdecydowanie chciał być człowiekiem. Ale gdyby trzeba było wybierać z innych ras, to byli by to Tollanie.

Ps
W pełni zgadzam się z tym co M.M. napisał na ich temat.
  • 0

#24 gazeboo

gazeboo

Starszy kapral

• VIP
  • 341 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 25.01.2004 - |16:45|

Ja chciałbym być pradawnym tylko zeby nie było tych wszystkich ograniczeń :D
  • 0

#25 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 25.01.2004 - |16:49|

Pradawnym bez ograniczeń próbował zostać Anubis, ale chyba będzie miał z tego powodu kłopoty?

gulus
  • 0

#26 Kirkor

Kirkor

Kapral

• Użytkownik
  • 184 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 25.01.2004 - |17:20|

Wiesz, sam wąż praktycznie nie może istnieć bez nosiciela, więc przyjąłem, zresztą tak samo jak w przypadku Tok'ra, że gould jest połączeniem wężowatego i gospodarza.

Jesli sie mowi w serjalu o Gauldach to ma sie na mysli weza a nie nosiciela. Nosicielami gauldow najczesciej sa ludzie. To ze gauld moze zyc samodzielnie jest potwierdzone w serialu. To ze nie moze wiele wtedy zdzialac to inna sprawa. Jednak gauld to larwa w glowie a nie nosiciel wiec jako gauld nie mial bys w sobie zadnego weza bo sam bys nim byl.

Co do Anubisa to w cale nie jest taki zly. Skat wiecie jakie mial dziecinsto. Moze sie nad nim koledzy znacali. Aktualnie jest napotezniejszy, nawet Azgard musi sie z nim liczyc. Ale tez wzbudza moja sybatie.

Tollanie tez sa niczego sobie tylko troszke zapatrzeni w siebie. Co za dobrze dlanich sie nie skonczylo.
  • 0

#27 mary1h

mary1h

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 25.01.2004 - |18:05|

Pradawnym bez ograniczeń próbował zostać Anubis, ale chyba będzie miał z tego powodu kłopoty?

gulus

Kłopoty?Heh... Chyba miałeś na myśli gorzej niż kłopoty! :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  • 0

#28 Loki

Loki

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCiechanów/Płock

Napisano 25.01.2004 - |18:06|

Pewnie to kogoś zaskoczy, ale ja bym chciał być Asgardczykiem. Cała ta ich technologia strasnie mnie kręci, a poza ty, miałbym może własny rydwan :) i teoretycznie mógł bym żyć wiecznie. Gouldowie, wydaja się być strasznie nudni, całymi dniami tylko zajmują się podbijaniem całego wszechświata
  • 0
ISTNIEJĄ TRZY STRONY KAŻDEJ KWESTII:
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
-DO DIABŁA Z TYM WSZYSTKIM

#29 mary1h

mary1h

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 25.01.2004 - |18:10|

Pewnie to kogoś zaskoczy, ale ja bym chciał być Asgardczykiem. Cała ta ich technologia strasnie mnie kręci, a poza ty, miałbym może własny rydwan :) i teoretycznie mógł bym żyć wiecznie. Gouldowie, wydaja się być strasznie nudni, całymi dniami tylko zajmują się podbijaniem całego wszechświata

heh... też niezłe ale skąd wiesz że na codzień tylko podbijają wszechświat!! może...hmm.. sadzą marchewki!! :P

Użytkownik mary1h edytował ten post 25.01.2004 - |18:11|

• 0

#30 Gość_Jonas_Quin_*

Gość_Jonas_Quin_*
  • Gość

Napisano 25.01.2004 - |18:16|

Marchewki...hmmm.... a jak myślicie czy można zamawiać u Anubisa na sztuki? :lol:
  • 0

#31 mary1h

mary1h

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 25.01.2004 - |18:35|

Marchewki...hmmm.... a jak myślicie czy można zamawiać u Anubisa na sztuki? :lol:

:lol: :lol: ... niezłe...

Ale zacznijmy na temat. A nie o marchewkach!!
  • 0

#32 Loki

Loki

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCiechanów/Płock

Napisano 25.01.2004 - |19:04|

No raczej nie widziałem Goauldów zajmujących się malarstwem, albo rzeżbą... W ogóle się nie rozwijają. Szukają tylko sposobu, żeby zniszczyć swoich wrogów
  • 0
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i

#33 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 25.01.2004 - |19:11|

Nie widzimy też Goauldów budujących okręty, a przecież je mają, budujących domy, a przecie w nich mieszkają, uprawiających rolę, a przecież jedzą. W ogóle mało wiemy o ich życiu poza stanem wojskowym.

gulus

Użytkownik gulus edytował ten post 25.01.2004 - |19:13|

• 0

#34 Loki

Loki

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCiechanów/Płock

Napisano 25.01.2004 - |19:17|

Nie widzimy też Goauldów budujących okręty, a przecież je mają, budujących domy, a przecie w nich mieszkają, uprawiających rolę, a przecież jedzą. W ogóle mało wiemy o ich życiu poza stanem wojskowym.

gulus

A widziałeś jak Józef Stalin budował okręty wojenne, albo swój pałac? Ale to i tak jest złe porównanie, bo Goauldowie przyszli na gotowe. Przejeli po prostu technologie Pradawnych. Jakoś nigdy nie pokazywali w filmie stoczni budującyh Hataki, więc wydaje mi się, że ich nie ma
  • 0
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i

#35 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 25.01.2004 - |19:29|

Owszem, wiadomo było kto budował okręty i pałace dla Stalina. Może i przejęli wszystkie okręty od kogoś, ale domy, jedzenie?
Okręty wojenne na pewno budują, bo słyszymy w niektórych odcinkach o odbudowywaniu, albo o budowaniu potęgi militarnej.

gulus

Użytkownik gulus edytował ten post 25.01.2004 - |19:30|

• 0

#36 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 25.01.2004 - |19:30|

Budowę statków Goa'uldów widzieliśmy w:
- 403 - Upgrades (super statek Apofisa)
- 704 - Orpheus (Ha'tak)
Mówiąc o rasach przypominach że istnieją pewne tematy o podobnej tematy: Pradawni
O fabrykach też wypowiadaliśmy się tutaj w archiwum. Jednak zawsze można temat kontynować...

Ja oczywiście wybieram Tauri jako członek drużyny SG2 :]
Log65: Happy camper

#37 mary1h

mary1h

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 27.01.2004 - |18:53|

DLaczego Sg-2 a nie Sg1?? Ja bym wolała być w grupie sg1! :)
  • 0

#38 Gość_Jonas_Quin_*

Gość_Jonas_Quin_*
  • Gość

Napisano 27.01.2004 - |20:21|

Ja bym wolał być w SG1 A nie w SG2... W drużynie Sg1 dzieją się fascynujące i ciekawsze rzeczy... A pozatym lubię odrobine grozy... B)
  • 0

#39 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.01.2004 - |20:55|

Ja bym wolał być w SG1 A nie w SG2

Ja bym wolała być w grupie sg1! 

O co wy nie powiecie!! :>
Jeśli nie zauważyliście w serialu jest stwierdzone całkeim jednoznacznie że SG-1 składa się w chwili obecnej z
- pułkownika Jacka O'Neill
- major Sam Carter
- Teal'c
- doktor Daniel Jackson
i jako że nie uwazam się za jedną z tych osób... obejmuje dowództwo nad SG-2 (swoją drogą i do tej drużyny określone jest kto przynależy w serialu, jednak to tylko ludzie znający szczegóły to wiedzą... a nawet... w innych druzynach tak często zachodza zmiany że i tam się wcisnę )
Log65: Happy camper

#40 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 28.01.2004 - |13:10|

Podobają mi się Asgard...wiedza, inteligencja, technologia... Gdyby tylko nie ta szara powierzchowność i sposób przełużania gatunku...:(
Noxowie są bardzo pokojowi i przyjaźni, ale i naiwni... (skąd ja to znam), ale ja do życia potrzebuję jakichś większych uczuć i emocji... a nie stagnacji i obojętności ( najwyżej sympatii)... Chyba zbyt mało wiem o ich życiu, żeby się wypowiadać...
Tolanie...mili, maja technologie i wysoko rozwinięte umysły...ale jakoś mnie do nich nie ciągnie...
Jedyną rasą, która zdolna jest do największych uczuć, poświęcenia, ma nieodparty pęd do wiedzy i nowych odkryć i jest najbardziej skomplikowana jest...człowiek:)
Chyba przyłączę się do grupy SG-2:) O ile SGTokar mnie przyjmie:)

121277
  • 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych