Skocz do zawartości

Zdjęcie

Próba Organizacji Zlotu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
79 odpowiedzi w tym temacie

#21 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 01.06.2006 - |21:13|

mam prośbe nich ktoś zrobi taka sonde bo ja nie umiem :P i pośba do Grzesia żeby te posty przeniósł do tego nowego tematu
  • 0

Dołączona grafika

#22 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 01.06.2006 - |21:22|

Posty przeniesione do nowego topicu
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#23 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 01.06.2006 - |21:30|

Zagłosowałem zanim pojawiła się druga część ankiety i wcieło mój głos :( Już nic z tym nie zrobię? Przepadło ? :(

MOD: dodalem Twoj glos
Po pierwsze Grzesiu wątpie, moja sąsiadka zagłosowała od siebie na Warszawę i jest tylko 1 głos, a przecież i ja głosowałem... no ale nieważne. Żeby nie tworzyć bez sensu nowych postów. Dobrze, że temat znowu powrócił. Zamykanie go w dziale Lost to nie jest najlepszy pomysł... wielu użytkowników praktycznie nie wie, że istnieje inna część forum, w której inne działy, np. dotyczące zjazdów mogą się znajdować. Tutaj ten temat dotrze do większej liczby zainteresowanych użykowników.

Użytkownik boone edytował ten post 01.06.2006 - |21:45|

• 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#24 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 01.06.2006 - |21:34|

Na prawdę niewiem jak Grześ dał się wciągnąć tu w dyskusję , ale :

Po pierwsze : Od spotkań jest odzielny dział , nosi nazwe TauriCon i jak pokazuje opis są to spotkania miłośników SF . Wieć piszemy tam , a nie tu .

Po drugie : Niewidze problemu , czemu byście nie mieli się przyłączyć do nas , np. mieszkańcy warszawy i okolic spotykają się mniejwięcej co tydzień w środę o 18:30 (wiecej tu żeby zoabczyć jak wygląda takie spotkanie . I na prawdę nie są to spotkania tylko miłośników SG , bo my rozmawiamy o całej SF - wiec zapraszam .

Po trzecie : zgodnie z tym tematem , w sierpiu bedzie organizowany zlot członków forum - nie tylko miłośników SG - kto chętny , tego zapraszamy .
Są tylko 2 Warunki - zapłącić za pobyt i mieć skończone 18 lat ( tym co mają mniej polecam kontakt z Zoiem przez PW , moze da coś sie załatwić ).

mi się wydaje że tutaj było by lepiej,bo wtedy więcej ludzi odda głos, nie wszyscy zaglądają do forum tauriconu.

PS. Wiem że Poznań miał pomysł na co tygodniowe spotkania , wiec moze dzieki wam do tego dojdzie .

Użytkownik Obi edytował ten post 01.06.2006 - |21:36|

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#25 Theo

Theo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 01.06.2006 - |21:55|

Ja byłbym zainteresowany, o ile by się coś takiego w ogóle odbyło (bo pewnie będzie z tym ciężko) :)
  • 0

#26 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 02.06.2006 - |07:08|

Przecież można zrobić poddział zlotów Lostomaniaków w Tauricon (dalej uważam, że to okrutna nazwa ;)) i podlinkować na górze tego działu, żeby nie było problemu, że niektórzy nie zaglądają do zlotowego działu :)
Wiek zawsze jest problemem, niektózy po prostu nie będą mogli na razie się zjawić, mówi się trudno, ale na pewno jest sporo takich, którzy będą mogli, potem dochodzi sprawa lokalizacji, jeśli jest w miejscu zamieszkania, to młodsi mają łatwo, żeby dotrzeć, z czasem może rodzice puszczą ich i dalej, jak zobaczą, że z tych lokalnych wracają cało i zdrowo i że nie jest to jakaś sekta i że nie waracają "nasztormieni", co na zlotach Stargateomaniaków często się zdarza ;)
Początki nie są łatwe, ale potem jest już tylko lepiej, macie problemy z wyjazdami, to spotkajcie się najpierw lokalnie w wyżej wymienionych miastach w przeciągu tygodnia czy dwóch, jak już się zgracie powoli lokalnie to pomyślcie o czymś większym w jednym miejscu w jednym czasie :)
Na początku nie musi być lokali, quiz'ów, oglądania, tylko tak spotkać się po prostu na jakiś ogródkach w rynku i pogadać, a większe przedsięzwięcia przyjdzie jeszcze czas, a jak Wam wyjdzie wszystko to spokojnie jeszcze w te wakacje będzie można coś większego zmontować, a i pewnie tu czy tam jakcyś oblatani w zlotach Stargateomaniacy się pojawią i poradzą to i owo.
Pamiętam początki zlotów na tym forum w roku 2003, to nie było tak jak teraz, lokale, TV, rzutniki, quizy itd Po prostu kilka osób tam, kilka tu i od tego ruszyliśmy :)
Przez zloty Stargateomaniaków przewinęli się ludzie od lat chyba 16-tu do grubo ponad 40-tu i naprawdę nie ma problemu, żeby taka grupa mogła coś robić i niezwracać uwagi na tak mało istotną rzecz jak wiek, w końcu jest wspólna pasja :)
Tak więc powodzenia i wszystko małymi kroczkami :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#27 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 02.06.2006 - |17:22|

widzę że nie wielkie zainteresowanie ;/

dalej jest tutaj pusto :( chociaż ankieta idzie nawet, nawet :)

Użytkownik Vol 7 edytował ten post 02.06.2006 - |19:47|

• 0

Dołączona grafika

#28 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 02.06.2006 - |20:55|

Do moderatorów: a może by tak z offtopica skopiować tutaj posty związane ze zlotem (jest tam ich pare). To wtedy tutaj tak pusto nie bedzie, a tam troche osób sie wypowiedziało na ten temat.
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#29 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 02.06.2006 - |21:29|

Do moderatorów: a może by tak z offtopica skopiować tutaj posty związane ze zlotem (jest tam ich pare). To wtedy tutaj tak pusto nie bedzie, a tam troche osób sie wypowiedziało na ten temat.

chyba te posty zostały już przeniesione nie? :)
  • 0

Dołączona grafika

#30 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 04.06.2006 - |22:56|

Ja z kolei nie zaglądam do działu LOST i dopiero teraz widzę taki temat :) Inicjatywa godna pochwały, mam nadzieję, że to wyjdzie :) (osobiście wolałbym, żeby taki temat pojawił się w Tauriconie, byłaby też okazja, żeby Lostowicze zajrzeli do innych działów).

Co do samej kwestii Zlotu, Forumowa "góra" raczej nic tu pomoże, bo Zloty zawsze były inicjatywą oddolną, a że część z Nas (moderatorów) na nie jeździ to już inna kwestia. Mój pierwszy Zlot to był równo rok temu i to od razu z grubej rury (Zlot majowy). Wtedy miałem 20 lat i rodzice robili mi lekkie problemy, musiałem załatwiać adresy, numer do organizatora itp., ale koniec końców się udao. Myślę, że jeśli byłoby to coś jednodniowego, w miarę blisko miejsca zamieszkania, to w przypadku osób niepełnoletnich też jakoś dałoby da radę to załatwić, kwestia odpowiedniego podejścia i siły persfazji. Myślę, że na razie nie ma co porywać się z motyką na słońce i posłuchać sugestii kwiatka, który ma chyba największe doświadczenie w tej kwestii. Zebrać się w kilka osób z jednego miasta, spotkać się na kilka godzin, zobaczyć jak to wyjdzie, a potem (nawet razem, wiadomo, w kupie siła ;) ) pokombinować z wynajęciem jakiegoś lokalu na wieczór, miejsca do jedzenia i rzucić pomysł na Forum. Kwestia jedzenia jest ważna, bo jak człowiek w podróży to głodnieje, wiem, bo jak jadę do Wrocławia to w ciągu 8h na prawdę robię się głodny.

Albo jest też inna możliwość, Obi wspomniał o Sosence (w moim podpisie mam datę;) ), zawsze ktoś może tam pojechać, zorientować się co i jak i już byłoby łatwiej :) (Zoi pisał, że od osoby niepełnoletniej wymaga zgody rodzica na piśmie, post nr. 35 tamtego tematu, ale to trzeba by było się pytać na bierząco, może coś się zmieniło). Jest też inna możliwość, pojechać na Zlot jednodniowy i tam dowiedzieć się co i jak :] Na razie nic takiego nie ma, ale na pewno coś się pojawi w najbliższej przyszłości. Tak więc jest sporo możliwości, ale w zasadzie wszystko rozbija się o ludzi (czy jest organizator i chętni), mam nadzieję, że tego Wam nie zabraknie ;)
  • 0

->1019<-

#31 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 05.06.2006 - |14:54|

Dostałem mail'a tej treści:

Vol 7,

holling wysłał do Ciebie tą wiadomość z http://forum.gwrota.com/index.php.

Witam

Widze ze laczy nas wspolne zainteresowanie 'Lostami'. Twoj meil
znalazlem na forum poswieconym 'Lostom'.
O co chodzi?
Chodzi o to, ze latem organizuje zlot fanow tego serialu u siebie na Kaszubach (www.alaska.babel.pl ) w
sierpniu (14-20 sierpnia). Robocza wersja programu zlotu na koncu
meila.
Jestem ciekaw, czy bylbys zainteresowany taka impreza?
A jesli tak, to jako jeden z uczestnikow czy tez cos wiecej
(wspolorganizator ?)

Czekam na odzew, dla wrazliwych(ryczacych o spamie) mowie ze jest to pierwszy i ostatni
meil ode mnie.
pozdrowka, holling

dalej jest plan imrezy... jest tylko jeden problem: nie mam pewności, czy nie jest to jakiś fake... :( jakoś nie mam zaufania, bo wiadomość zastała wysłana ma mail'a, a nie omówiona na łamach forum... - ktoś może też dostał coś takiego?
  • 0

Dołączona grafika

#32 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 05.06.2006 - |15:32|

Napsiz mu, żeby odezwał się w tym temacie, zawsze to w kilka osób będzie łatwiej przejrzeć ofertę :)

PS. Przy czym to koliduje z Sosenką, więc jak to wcześniej określono "Forumowa góra" by nie pojechała ;)
  • 0

->1019<-

#33 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 05.06.2006 - |18:31|

Dostałem mail'a tej treści:
dalej jest plan imrezy... jest tylko jeden problem: nie mam pewności, czy nie jest to jakiś fake... :( jakoś nie mam zaufania, bo wiadomość zastała wysłana ma mail'a, a nie omówiona na łamach forum... - ktoś może też dostał coś takiego?

Napsiz mu, żeby odezwał się w tym temacie, zawsze to w kilka osób będzie łatwiej przejrzeć ofertę :)

PS. Przy czym to koliduje z Sosenką, więc jak to wcześniej określono "Forumowa góra" by nie pojechała ;)

Wydaje mi się, że takiego maila dostałeś tylko Ty, Vol 7 - jako pomysłodawca zlotu. Istnieją 2 opcje co do tego maila.
1) Ktoś ma teraz niezły ubaw, w związku z faktem, że w ogóle rozpatrujemy jego propozycję - jest ona kiepskim żartem.
2) Ktoś nie chce pisać na forum w obawie przed ludźmi, którzy nie spełniają jego oczekiwać w sensie "poziomu kulturalnego i intelektualnego"
I jeśli jest to mail prawdziwy, to tak jak mówi _Neoo_ ... niech odezwie się i ukaże swoje prawdziwe oblicze.
Do tej osoby: Jeśli nie odezwiesz się na forum, chętnych prawdopodobnie nie znajdziesz wcale.

Użytkownik boone edytował ten post 05.06.2006 - |18:33|

• 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#34 paula19

paula19

Szeregowy

• Email
  • 57 postów
  • MiastoTeBeGie ;)

Napisano 07.06.2006 - |19:15|

w ankicie brakuje tego że mieszkasz na podkarpaciu lub na lubelszczyźnie. Np. z TbG - tarnobrzega (jak ja) :> najbliżej jest kraków czyli ok 250 - 300 km. i zapomnieliście że ktoś może mieszkać za granica... (ale i tak wtedy raczej odpada) ogólnie fajny pomysł z tym zlotem fanow losta. Ale niektórzy zlot fanów losta maja w swojej klasie :D

MOD: juz nie brakuje

Użytkownik paula19 edytował ten post 07.06.2006 - |19:59|

• 0

#35 baku_tarnow

baku_tarnow

Starszy szeregowy

• Email
  • 128 postów

Napisano 07.06.2006 - |19:37|

Zloty fanów w klasie to nie to samo :).Jak tylko uda się zorganizować, postaram się przyjechać.Oczywiście będzie to uzależnione od zgody rodziców i odległości od mojego miasta.Gdańsk itp odpada.
  • 0
.

#36 paula19

paula19

Szeregowy

• Email
  • 57 postów
  • MiastoTeBeGie ;)

Napisano 07.06.2006 - |19:56|

wiem że to nie to samo. ale ja na razie moge sobie pomarzyć o takim zlocie. Jestem kategorycznie za mała, mam prawie 13 lat (kto w tym wieku ogląda losta!?) i rodzice na 100% mnie nie puszczą. Ale jeśli lost będzie miał jeszcze 4 - 5 sezonów to kto wie :D dzięki za natychmiastowe dodanie podkarpacia i lublina do sądy :) niestety oddałam już swój głos na Kraków. [poprawione]

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 07.06.2006 - |20:22|

• 0

#37 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 07.06.2006 - |20:58|

dzięki za natychmiastowe dodanie podkarpacia i lublina do sądy :) niestety oddałam już swój głos na Kraków. [poprawione]

Własnie...a ja oddałem na Wa-we i dopiero potem Lublin dodano :-( , ale trudno, jeden głosik od kogoś ma :-)
  • 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#38 b3lukas

b3lukas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 07.06.2006 - |21:04|

Własnie...a ja oddałem na Wa-we i dopiero potem Lublin dodano :-( , ale trudno, jeden głosik od kogoś ma :-)

ode mnie , ja pierwszy zagłosowalem na lublin , i proponowalbym jeszcze żeby ktos dodał Elizówke do sondy , to świetne miejsce na zlot :afro:
  • 0

#39 Mixer

Mixer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 07.06.2006 - |21:10|

Ja bym PROSIL o dodanie do listy Podbeskidzia!!! np Bielsko-Biala...spore miasto i wielka ilosc fanow Lost'a z tego co wiem...z gory dzieki B)
  • 0

#40 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 07.06.2006 - |22:33|

jacekfreeman: poprawiony :)
Mixer: dodano :)
(W sprawie dodania miasta / przesuniecia glosu na inne, blizsze miasto pisac do mnie na PM, tutaj nie smiecic)

b3lukas: nie chodzi o miejsce na zlot tylko sprawdzenie gdzie sa fani chetni na zlot.
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych