Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ptak ktory wykrzykuje imie Hugo

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
63 odpowiedzi w tym temacie

#21 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 29.05.2006 - |21:31|

Rychu16 , piszesz zabawne posty i dzięki temu nie można narzekać na nudę :)

Cieszy mnie to że wertujesz skrzętnie wszystkie fora , zauważając moje prawie 200 ( w zasadzie 175 -ale może dla ciebie to to samo ) tzw. "bzdunych " postów . To budujące że są takie osoby jak Ty , które we właściwy sposób wykorzystują przestrzeń tej strony internetowej ( nie to co ja - piszę przecież nie na temat , mimo że jest na odwrót - no ale przeciez to szczegół ) .

Jeżeli wyrażam opinię na dany temat , nie oznacza to iż analizy i interpretacje innych użytkowników nie mają szansy zaistnienia ( nie jestem moderatorem- jak pewnie zauważyłeś ) więc nie widzę kłopotu ;)

Ciekawe jak to jest być starym bywalcem - ja jestem użytkownikiem aktywnym , w miarę swoim mozliwośći twórczych , tak jak setki innych osób . Nie staram się rozróżniac nikogo według ilości napisanych postów , początkowy użytkownik ma takie same prawa jak każdy inny.

Wyrażam jedynie pogląd sprzeciwiający się rozmienianiu na drobne tego serialu - oczywiście nie mogę nic nikomu narzucac - gdyż znajduję się w dziale osoby która miała taki a nie inny temat w zamiarze, wykorzystując swoje własnie , jak to określiłeś - " oponie "

Pozdrawiam "starego bywalca "

p.s: mam nadzieję że te literówki nie były spowodowane twoim subiektywnym wzburzeniem ;)
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#22 rychu16

rychu16

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 29.05.2006 - |21:42|

Rychu16 , piszesz zabawne posty i dzięki temu nie można narzekać na nudę :)

Cieszy mnie to że wertujesz skrzętnie wszystkie fora , zauważając moje prawie 200 ( w zasadzie 175 -ale może dla ciebie to to samo ) tzw. "bzdunych " postów . To budujące że są takie osoby jak Ty , które we właściwy sposób wykorzystują przestrzeń tej strony internetowej ( nie to co ja - piszę przecież nie na temat , mimo że jest na odwrót - no ale przeciez to szczegół ) .

Jeżeli wyrażam opinię na dany temat , nie oznacza to iż analizy i interpretacje innych użytkowników nie mają szansy zaistnienia ( nie jestem moderatorem- jak pewnie zauważyłeś ) więc nie widzę kłopotu ;)

Ciekawe jak to jest być starym bywalcem - ja jestem użytkownikiem aktywnym , w miarę swoim mozliwośći twórczych , tak jak setki innych osób . Nie staram się rozróżniac nikogo według ilości napisanych postów , początkowy użytkownik ma takie same prawa jak każdy inny.

Wyrażam jedynie pogląd sprzeciwiający się rozmienianiu na drobne tego serialu - oczywiście nie mogę nic nikomu narzucac - gdyż znajduję się w dziale osoby która miała taki a nie inny temat w zamiarze, wykorzystując swoje własnie , jak to określiłeś - " oponie "

Pozdrawiam "starego bywalca "

p.s: mam nadzieję że te literówki nie były spowodowane twoim subiektywnym wzburzeniem ;)

hie hie ;] nie chce mi sie klucic, po prostu zwracam ci uwage, zebys na przyszlosc nie bagatelizowal opinii innych, bo czasem lekko mnie to irytuje ;] bądź użytkownikiem aktywnym, ale też nie przesadzaj z ilością swoich postów, wystarczy coś powiedzieć raz, a zwięźle i obszernie ;]
pozdro
ps. piszac o starych bywalcach nie chodzilo mi o samego siebie :P
  • 0

#23 bravo

bravo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 29.05.2006 - |21:43|

Dobra wystarczy bo zaraz ZOMO będe musiał wezwać, a co do ptaka to gdzie w w 2x23 słyszycie hurley, można ledwie coś tam chyba Hugo usłyszeć, ale ja i tak słyszę tylko skrzeczenie.

Ps: Ciekawe czy cała ta dyskusja powstała by gdyby Hugo nie spytał czy ten ptak mówi jego imię ?
  • 0

#24 BALCER

BALCER

Szeregowy

• Email
  • 49 postów

Napisano 30.05.2006 - |10:21|

Ptak wykrzykuje imie Hurley dwukrotnie... i jak na ptaka to, według mnie, robi to raczej wyraźnie.
Jeśli ktos tego nie słyszy to może warto odsłuchać film na słuchawkach.
  • 0

#25 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 30.05.2006 - |10:33|

Ptak wykrzykuje imie Hurley dwukrotnie... i jak na ptaka to, według mnie, robi to raczej wyraźnie.
Jeśli ktos tego nie słyszy to może warto odsłuchać film na słuchawkach.

mnie się jednak wydaję, że on wykrzykuje "Hugo" ...
  • 0

Dołączona grafika

#26 Northim

Northim

Kapral

• Użytkownik
  • 212 postów

Napisano 30.05.2006 - |15:20|

Ciekawe w 1 sezonie nie zwróciłem uwagi na to co krzyczał. A nawet Hugo podążał za nim wzrokiem.
  • 0

#27 Tofik

Tofik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 30.05.2006 - |16:53|

Ptak krzyczy 2 razy
i przetywa jest KRZZZ YYYKKKK KRZZZ YKKKK cos takiego jest
  • 0

#28 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 30.05.2006 - |17:37|

dyskusja by nie powstala jezeli bym niezobaczyl ze w s1 [ogldalem z kumplem ktorego wkrecilem w to :)] ze tez krzyczy jego imie nie HUGO tylko Hurley dla ścisłości

ps. jest w necie jakas taka strona o loscie angielska gdzie sa rozne kawalki w mp3, obrazki tylko niepamietam jak sie nazywa :/ ewentualnie pozostaje wyciecie jak on krzyczy i dac innym do odsluchania

Użytkownik EDiSON edytował ten post 30.05.2006 - |17:39|

• 0

#29 Black Rock

Black Rock

Starszy szeregowy

• Email
  • 85 postów

Napisano 30.05.2006 - |20:21|

Niektórzy mają wątpliwości że ptaszek wogule coś wykrzykuje, a niektórzy chyba słuchać nieumieją :D
oglądnijcje jeszcze raz odcinek, przecież wszystko wyraźnie słychać,
Huurrleeyyy...............Huurleeeyyy :P: P: P: P
  • 0

#30 misiaqu

misiaqu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • Miastonie warto mówić

Napisano 31.05.2006 - |15:55|

Według mnie gdyby Hurley nie zwrócił uwagi, że dźwięk wydawany przez ptaka brzmi jak jego imię, nikt by nawet nie pomyślał, że rzeczywiście tak brzmi. Po prostu Hugo jest przewrażliwiony (siedział w końcu w tym psychiatryku nie?) i nic poza tym. Nie macie co liczyć, że będzie to miało jakikolwiek związek z fabułą.
  • 0

#31 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 31.05.2006 - |18:56|

Nie no, jasne, że to raczej żart ze strony twórców. Ale fajny :P.

Dla ścisłości, ptak wydaje dźwięk w stylu "arrli" - h w imieniu Hurley jest nieme, zatem rzeczywiście odnosi się wrażenie, że ptak wykrzykuje jego imię :). Powtarzam, fajny żart ze strony twórców :]
  • 0

#32 xabre

xabre

Szeregowy

• Email
  • 10 postów

Napisano 31.05.2006 - |19:39|

Ja takze uważam (słysze to na swojej kopii - raczej niezmanipulowanej przez siły Hanso F., others ect.) ze woła Hugo, pytanie jaki w tym cel? może go ostrzega (jak ktos zauwazył), może podkresla związek H. z wyspa (no przecież cyferki pochodzą stąd) a może H. ma jakiś mroczny sekret i ten ptak (jak kon czy dzik) ma mu o tym przypomniec w 3cim Sezonie...

jeżeli uznac ze niektóre ze zwierząt na wyspie sa zwązane z losem bohaterów i/czy przejawem komunikacji wyspy z nimi/badaniem ich umysłów /zwa jak zwał to dlaczego ptak nie miał by sie wpisywać w ten schemat

//chyba ze niektórzy padli ofiarami zbiorowych halunów

Użytkownik xabre edytował ten post 31.05.2006 - |19:40|

• 0

#33 Bylin

Bylin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 04.06.2006 - |09:58|

Zauważcie kiedy słuchacie np. angielską piosenke czasami wydaje się wam słyszeć słowa zupełnie innego niż w rzeczywistości. Kiedy przeczytacie prawdziwy tekst wychwytujecie ze zdziwieniem swoje błędy. Człowiek, który został już naprowadzony na pewien trop brnie nim dalej. Dźwięk który kończy się głuchym yyyyyyyyy (albo j- fonetyka angielskiego) po przeanalizowaniu może zostać podświadomie dopasowany (np. właśnie Hurleyyy) tak a nie inaczej i nie ma bata. Mogł być to jakiś nieznany gatunek, którego głos jest poprostu podobny do imienia przesypatycznego Hugo Reyesa. Może w trzecim sezonie wyjdzie z tła jakaś badaczka, która odkryje go , a serial zyska kolejny lajtowy wątek epizodyczny do urozmaicenia całości. Zresztą zobaczymy, bo to przecież nie jest zwyczajna wyspa. Przypomina mi się tekst z kresówki Johnego Bravo odnośnie strefy ciemności: "Tutaj zwykłe rzeczy nie dzieją się zbyt często..." ;)

Pozdrawiam

Użytkownik Bylin edytował ten post 04.06.2006 - |14:40|

• 0

#34 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 04.06.2006 - |10:38|

tworci pisali ze w s2 widzielismy potwora byc moze to jest ten potwor :) bo jakos nieprzypominam sobie jakiegos innego potwora niz dym czy jakies zwierze o ile bylo w s2 [moze to dzik :)]
  • 0

#35 Hadekin

Hadekin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów
  • MiastoŻagań

Napisano 04.06.2006 - |12:30|

A czy ktos powiedzial ze ten potwor "przyjal" forme zwierzeca? Powiedzieli ze go widzielismy. Nie wiemy kiedy, gdzie, ani tym bardziej jak wygladal owy potwor.
  • 0

#36 Corristo

Corristo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoChrzanów

Napisano 04.06.2006 - |12:54|

Mówiąc o potworze można powiedzieć, że to był np. człowiek. Może rozbitek, albo ktoś z "others".

Pozdrawiam

EDIT:
Dym to na pewno nie był potwór. To by było za łatwe :P

Użytkownik Corristo edytował ten post 04.06.2006 - |12:56|

• 0
4 8 15 16 23 42

#37 Gander

Gander

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 04.06.2006 - |23:20|

A może dali tego zielonego ptaka w finale żeby podkreslić połączenie Hurleya z resztą porwanych(czyli materializujemy jakies nasze fobie - dzik Sawyera, koń Kate, miś Walta)? Gdyby ludzie zwrócili uwagę za pierwszym razem nie trzeba by dawać "skrzeka" znowu. Co do dźwięku to gdyby sepleniącemu przylepić język do podniebienia i kazać krzyczeć Hurley to brzmiałoby to podobnie(i tego się nie czyta tak jak marki motoru tylko tak jak ktoś już zauważył - zmiękcza się "H")

BTW - co do "widzieliśmy już potwora". Był taki jeden odcinek. Zupełnie o niczym. Z żabką. I jak znam twórców LOSTa to może się okazać iż ta żabka jest potworem, jezusem i czterema pancernymi naraz...

PS - przestańcie myslec tak racjonalnie! W końcu to jest fantastyka, nawet jeśli naukowa.
  • 0

#38 Tahu-tahu

Tahu-tahu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 05.06.2006 - |07:27|

Mogł być to jakiś nieznany gatunek, którego głos jest poprostu podobny do imienia przesypatycznego Hugo Reyesa.

Jeśli o mnie chodzi to też w krzyku ptaka usłyszałam 'Hurley', nalot pióraka nieźle mnie przestraszył (zanim Hugo powiedział o imieniu). Ale nie o to mi chodzi.

Ptak nie może być bez znaczenia. Zauważcie, że twórcy poskąpili wyspie klasycznej, zwykłej fauny - mamy rekiny dharma, misie polarne, konia :D... sytuację klasycznego ekosystemu ratują trochę dziki (i 1 żaba) <_< . Gdzie podziało się mnóstwo ptaków, które na wyspie tropikalnej powinny być? Jakieś małpiatki, węże, małe ssaki? Doszło do tego, że zawsze jak pojawiają się jakieś zwierzątka to ma to ścisły związek z wątkiem serialu (lub jednym z wątków) i nie jest bez znaczenia.

Więc - wielki ptak, który pojawia się nagle i robi nalot krzycząc (załóżmy, że cokolwiek) zwraca uwagę. Dodajmy do tego, że był widziany wcześniej i jeszcze, że Hugo twierdzi, że słyszy swoje imię.
Twórcy celowo wstawili pióraka. Pytanie - czy wiąże się on z którąś z wyspowych zagadek, czy też jest wprowadzony po to, żebyśmy tu prowadzili na jego temat dysputy :hyhy:

Na razie obstawiam to drugie :D (ale dalej czytam ten temat, może spodoba mi się jakaś teoria) ;]
  • 0

#39 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 05.06.2006 - |09:45|

wg. mnie ptak ostrzega Hugo "przedczyms" w s1 robil to gdy szli po dynamit na Czarna Skale=otwarcie bunkru, a s2 prawdopodobnie ostrzega przed pulapka czy czyms :)

pozostaje sprawdzic czy ptaka nie bylo w odcinku Dave bo tam Hugo sam sie poruszal po wyspie :) tzn dzungi

ps. moze ktos czyta zagraniczne fora - pisza cos o tym ptaku :]
  • 0

#40 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 05.06.2006 - |13:21|

wg. mnie ptak ostrzega Hugo "przedczyms" w s1 robil to gdy szli po dynamit na Czarna Skale=otwarcie bunkru, a s2 prawdopodobnie ostrzega przed pulapka czy czyms :)

pozostaje sprawdzic czy ptaka nie bylo w odcinku Dave bo tam Hugo sam sie poruszal po wyspie :) tzn dzungi

ps. moze ktos czyta zagraniczne fora - pisza cos o tym ptaku :]

Jeśli ostzrega to bardzo nieskutecznie

Użytkownik Jonasz edytował ten post 05.06.2006 - |13:21|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych