Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tajemnice LOST

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
79 odpowiedzi w tym temacie

#21 BALCER

BALCER

Szeregowy

• Email
  • 49 postów

Napisano 29.05.2006 - |09:42|

...wracając do tematu kamiennej stopy - giganta to jest to na 100% stopa z posągu persefony.
Wystarczy porównać. To co mnie utwierdziło w tym przekonaniu to fakt jak skonstułowany jest cokół. Przy samej stopie jest ścięty odbiegając od przekroju prostokąta. Uważam, że jest to Persefona. No doubt about it :-) Tylko co to ma oznaczać to za cholere nie wiem. I nie będę wymyślał :-)
Chodzi mi oczywiście o posąg "Persefona jako królowa podwodnego świata", gdzie Persefona siedzi na tronie.
Zauważcie również korelację z owym podwodnym światem - znowu Atlantydo-przypuszczenia...
W wolnej chwili postaram się przestawić prezentację wizualną podpierającą moje domysły. Tylko do Photoshopa musze usiąść :-)
Aha. Link do obrazka przedstawiającego posąg w dostatecznie dobrej rozdziałce:
http://web.uvic.ca/g...h/images/55.jpg

Użytkownik BALCER edytował ten post 29.05.2006 - |11:27|

• 0

#22 Marciin88

Marciin88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoFrom the sky

Napisano 29.05.2006 - |13:56|

A mi się wydaje że ta stopa to nie jest stopa człowieka. Po pierwsze zbyt "kaflasta" jak na stope mężczyzny tym bardziej kobiety. Kobiety mają łade zgrabne stópki. Bym obstawiał że to stpoa małpy. Jednak mały nie chodza w sandałach. Co niweluje ta teorie. Morze to być też logo jakiegos eksperymentu Drahmy. Był łabądź, strzała, płomień to morze byc też stopa z 4 palcami ;)

Użytkownik Marciin88 edytował ten post 29.05.2006 - |14:00|

• 0

#23 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 29.05.2006 - |14:27|

A mi się wydaje że ta stopa to nie jest stopa człowieka. Po pierwsze zbyt "kaflasta" jak na stope mężczyzny tym bardziej kobiety. Kobiety mają łade zgrabne stópki. Bym obstawiał że to stpoa małpy. Jednak mały nie chodza w sandałach. Co niweluje ta teorie. Morze to być też logo jakiegos eksperymentu Drahmy. Był łabądź, strzała, płomień to morze byc też stopa z 4 palcami ;)

małpy to stopa być nie może, bo one mają paluch przeciwstawny (jak człowiek u ręki kciuk)... Logo - nie bardzo,,, ja obstawiam, że jest to ślad jakiejś tajemniczej starożytnej cywilizacji... (tak jak na wyspie wielkanocnej)
  • 0

Dołączona grafika

#24 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 29.05.2006 - |15:04|

Powiem tak:
Fenry kiedy był więziony w bunkrze, powiedział "nigdy nie oddadzą wam Walta"... Jeśli Fenry jest ich liderem, to dlaczego pozwolił im odpłynąć, jeśli nie zamierzał rezygnować z chłopaka?? Fenry to 100%-owy paradoks kłamcy :)
Po 2, po co podali im gdzie mają płynąć... Tak dokładnie?? Może to jedyna droga wyjścia z wyspy, lub może to kolejna pułapka.
  • 0
The memory remains.

#25 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 29.05.2006 - |17:25|

[quote name='logic' date='29.05.2006 |16:04|' post='184268'
po co podali im gdzie mają płynąć... Tak dokładnie?? Może to jedyna droga wyjścia z wyspy, lub może to kolejna pułapka.
[/quote]
ja z kolei powiem tak: myślę, że jest to kolejna zasadzka chłopaków z drugiej stron wyspy...
  • 0

Dołączona grafika

#26 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 29.05.2006 - |18:29|

Wątpię żeby ekipa Fenriego świadomie miała zamiar spisać Walta i Michaela na straty , według mnie podał im kierunek na podstawie którego , może dotrą do innej wyspy i wysiądzie im kuter - nie będą przez to w stanie powrócić do "Othersów " na skargę :)

Chociaż Michael obiecał Fenriemu nie wyjawic nic z wydarzeń mających miejsce na wyspie........ więc może faktycznie im się uda :mellow: Jeśli tak to szkoda będzie postaci Walta - zwłaszcza że to z nim wiąża się wszystkie najlepsze paranormalne wydarzenia / przywidzenia ..... :hyhy: Dzieciak z takimi zdolnościami nie może tak po prostu zniknąć...... jeśli byłbym na miejscu Fenriego nie straciłbym okazji zatrzymania takie osoby , chociażby ze względu na jego zdolności ....

Użytkownik Surin edytował ten post 29.05.2006 - |18:31|

• 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#27 Tahu-tahu

Tahu-tahu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 30.05.2006 - |07:46|

- Ile Micheal pociągnie i gdzie dopłynie z Waltem?

Podoba mi się pomysł, że odnajdzie go Pen i on pomoże jej w odnalezieniu wyspy... ale do tego Des musialby przeżyć...

- Co się stało po tym jak Desmond przekręcił kluczyk?

Chciałabym wiedzieć - wiadomo, że jakieś EMG zawirowania ale jakie? z jakim skutkiem?

- Dlaczego ukochana Desmonda tak pilnie szuka wyspy?

Hmm, pewnie dlatego, że jest jego ukochaną :) Skąd wie, czego szukać? - proste, tatuś organizuje całą imprezę

- Kim są ostatecznie Inni?(klasyczne)

Czekam na rozwiązanie ^_^

- Kogo przedstawiał kolos o stopie z czterema palcami?

Persefona - naprawdę, niezłe

- Dlaczego puścili akurat Hugo a reszty nie?

AAA - tu wreszcie zaczęło mi się układać :D - do tej pory się zastanawiałam po kiego grzyba chcieli go zabierać :D buahaha - a jako posłaniec świetny - zadanie wykona, nikogo nie pobije, nie będzie śledził ani zabijał... :hyhy:
  • 0

#28 DEBEK

DEBEK

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 30.05.2006 - |07:56|

COś mi się zdaje że Walt z Michaelem powrócą. Pamiętacie jak Jack rozszyfrował dej tuk maj san i wtedy powiedział że ma plan a Sawyer się spytał What plan? Moze wtedy obgadali co i jak Michael im wygadał ze dadzą mu łódź a Jack z reszta ułożyli sobie jakis sposób dzaiałania o czym świadczą ich spojrzenia na końcu.
  • 0

#29 BALCER

BALCER

Szeregowy

• Email
  • 49 postów

Napisano 30.05.2006 - |10:10|

COś mi się zdaje że Walt z Michaelem powrócą. Pamiętacie jak Jack rozszyfrował dej tuk maj san i wtedy powiedział że ma plan a Sawyer się spytał What plan? Moze wtedy obgadali co i jak Michael im wygadał ze dadzą mu łódź a Jack z reszta ułożyli sobie jakis sposób dzaiałania o czym świadczą ich spojrzenia na końcu.

eee... bingo!
W sumie nie pomyslałem o tym, że mogli dojść do jakiegoś sprytnego porozumienia i że to miałby być ten plan, po tym jak zostali złapani. Myslałem, że plan Jacka spalił na panewce w momencie popadnięcia w niewolę.
Jeśli elementem planu miało być dać się złapać to zapowiada się ciekawa akcja.
  • 0

#30 DEBEK

DEBEK

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 30.05.2006 - |16:15|

Moze nie tyle co dac sie złapać a zastosowac to w razie nie powodzenie. Czuję ze oni to obmyślili dokładniej.
  • 0

#31 baoon

baoon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 01.06.2006 - |10:33|

Moze nie tyle co dac sie złapać a zastosowac to w razie nie powodzenie. Czuję ze oni to obmyślili dokładniej.

Nie wydaje mi się. Kiedy Jack rozszyfrowuje plan M. ten prowadzi ich nie tam gdzie trzeba. Myślę, że bał się o Walta i starał się jakoś rozbic plan Jacka. Z drugiej jednak strony kiedy odpływał to Jack i M. spojżeli na siebie w sposób niejednoznaczny. Może to jednak plan. Było by to ciekawe
  • 0

#32 Black Rock

Black Rock

Starszy szeregowy

• Email
  • 85 postów

Napisano 01.06.2006 - |17:16|

Hmm, pewnie dlatego, że jest jego ukochaną :) Skąd wie, czego szukać? - proste, tatuś organizuje całą imprezę

przecież ojciec Pen nienawidził Desmonda, i niechciał aby był z Pen.....
ojciec by zwina całą imprezke gdby o tym wszytkim wiedział :)

Użytkownik Black Rock edytował ten post 01.06.2006 - |17:17|

• 0

#33 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 01.06.2006 - |17:22|

Właściwie to troszke dziwne, że go szuka, bo była na niego porządnie zła i jej ojciec powiedział Des'owi, że jego kochana córeczka wychodzi za mąż... więc czegoś tu nie łapie - no chyba, że ich miłość przetrwała :P
  • 0

Dołączona grafika

#34 Black Rock

Black Rock

Starszy szeregowy

• Email
  • 85 postów

Napisano 01.06.2006 - |19:47|

ona mu powiedziała że kiedyś go odnajdzie....
o tym też wspomniane było w liście....
to troche skomplikowane, ale widocznie Pen jednak kocha Desmonda....
  • 0

#35 Tahu-tahu

Tahu-tahu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 02.06.2006 - |06:59|

ona mu powiedziała że kiedyś go odnajdzie....
o tym też wspomniane było w liście....
to troche skomplikowane, ale widocznie Pen jednak kocha Desmonda....

Że kocha to pewne raczej, ale nie to jest tu sednem sprawy myślę
Uważam, że Des uczestniczy w eksperymencie, z którym ma coś wspólnego (sponsoring?) tatuś Pen. Ona wie o tym (skądś) i drogą szpiegostwa :P dowiedziała się więcej - w tym także czego należy szukać (EM anomaly)
  • 0

#36 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 02.06.2006 - |15:00|

To że Pen odnajdzie Des'a to nie ma wątpliwości,sama powiedziała mu na stadionie że jak się ma chęci i pieniądze to każdego można znaleść,tylko ciekawe czy to co ci portugalscy(czy jacyś inni)naukowcy odczytali ten impus elektro magnetyczny,jest tym poszukiwaniem czy,też przypadkowym działaniem penelopy.
  • 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#37 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.06.2006 - |23:37|

- Ile Micheal pociągnie i gdzie dopłynie z Waltem?

mam nadzieje ze krotko i nigdzie nie doplyna :)

- Co się stało po tym jak Desmond przekręcił kluczyk?

prawdopodobnie bunkier wybuchl i nie ma juz desmonda :)

gdybys bardzo kogos kochal to odnalazlbys go na koncu swiata. ogladnij jeszcze raz fragment, gdzie Desmond czyta od niej list.

- Kim są ostatecznie Inni?(klasyczne)

jak to kim? oni sa "the good guys" :P

- Kogo przedstawiał kolos o stopie z czterema palcami?

mozemy tylko gdybac :)

- Dlaczego puścili akurat Hugo a reszty nie?

a myslisz ze chcialoby im sie go nosic ? bez obrazy ale chucherko z niego nie jest, a wyzywic go tez nie byloby latwo ;) :P
  • 0

#38 rafal_ufo

rafal_ufo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 04.06.2006 - |19:45|

a ja myślę że po przekręceniu kluczyku mozliwe ze otworzyła sie bariera miedzy dwoma swaitami i bunkier jak rakieta wyleciał z wyspy gdyz jkaby wybuchł nie spadła by tylko tabliczka z kwarantanna tylko jeszce troche złomu lub destrukcja tylko magnezu a nie bunkra... a pozatym podczas tego wyładowania magnetycznego na 100% otiwera sie cywilizacja gdyz lostowicze musieli sie jakos przedostac na wyspe a wysłannicy Pen jakos odebrac sygnał
  • 0

#39 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 04.06.2006 - |19:49|

ja tam myślę, że jak Des przekręcił kluczyk to nie było żadnego buum, to był tylko impul elektromagnetyczny, który zrównoważył siłę przyciągania tego wielkiego magnesu i to byłoby tyle...
  • 0

Dołączona grafika

#40 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.06.2006 - |20:05|

ok, tylko jak poprzednio tak sie stalo to spadl samolot, a teraz jakos nic nie spadlo. dlaczego ?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych