Przebudowa działów forum
Napisano 25.05.2006 - |11:44|
- www.gwrota.com
Napisano 25.05.2006 - |13:22|
Napisano 25.05.2006 - |19:14|
no ale jak przemodernizowac? polaczyc dwa dzialy w jeden? bo raczej nie ma co usunac bo wszystko jest wazne jak nie w wiekszym to w mniejszym stopniu
przynajmniej ja tak uwazam
masz moze jakis pomysl na ta modernizacje ?
Chodzi mi o zrobienie czegoś na podobę jak jest teraz z Lostem, BSG i StarTrekiem. Czyli dorzucić tam jeszcze Stargate a w nim podfora o Atlantis i SG1, Bohaterach, Technologiach itp. Ale mówię, to tylko propozycja.
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England
Member of SG-NORTH TEAM?
Napisano 25.05.2006 - |19:38|
Nie spakowana zajmuje 132MBgrinch mowi o spakowanym zip'ie exportu z phpmyadmina
- www.gwrota.com
Napisano 25.05.2006 - |20:03|
Jako, że jest to temat o nowym układzie for, to:
Proponował bym jednak sortowanie alfabetyczne, gdyż tak będzie najłatwiej wyłapać na dzień dobry podwójne tamaty (po połączniu się działu filmu i polecamy, na pewno kilka takich się znajdzie, choćby Xmeni).
Poza tym, trzeba by zrobić porządek z tematami, bo teraz raz jest tytuł, raz opis, raz "[FILM]", raz "Film", jednym słowem lekki chaos.
Wiem, że jak było mało tamatów, to sżło się łatwo w miarę połapać, a Film jest ze starego działu Polecamy, gdzie było to potrzebne, ale teraz?
Wiem, ze edytowanie tematów trochę zajmnie, ale przeciez nie trzeba tego zrobić w jednej chwili...
A i jeszcze gatunek, bądź ewentualne informacje o emisji (w przypadku serialu) można by dać do opisu tematu.
Grinch możesz tą propozycję skomentować?
Użytkownik Toudi edytował ten post 25.05.2006 - |22:22|
Napisano 25.05.2006 - |20:36|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 25.05.2006 - |21:55|
Wiecie, próbowałem przebrnąć dziś przez dział "Filmy" ale trochę zwątpiłem na 3 stronie... Szczegółnie mijajac kilka dubulących się tematów.
Jako, że jest to temat o nowym układzie for, to:
Proponował bym jednak sortowanie alfabetyczne, gdyż tak będzie najłatwiej wyłapać na dzień dobry podwójne tamaty (po połączniu się działu filmu i polecamy, na pewno kilka takich się znajdzie, choćby Xmeni).
Poza tym, trzeba by zrobić porządek z tematami, bo teraz raz jest tytuł, raz opis, raz "[FILM]", raz "Film", jednym słowem lekki chaos.
Wiem, że jak było mało tamatów, to sżło się łatwo w miarę połapać, a Film jest ze starego działu Polecamy, gdzie było to potrzebne, ale teraz?
Wiem, ze edytowanie tematów trochę zajmnie, ale przeciez nie trzeba tego zrobić w jednej chwili...
A i jeszcze gatunek, bądź ewentualne informacje o emisji (w przypadku serialu) można by dać do opisu tematu.
Grinch możesz tą propozycję skomentować?
Grinch tu nie jest potrzebny.
Jutro się tym dzialem zajmę.
Wbrew pozorom nie jest to praca czasochłonna tylko monotonna...
Dodatkowo trzeba bedzie dac mini regulamin do tego działu (i do seriali rownież)
(np. tytuł wątku musi byc tytułem filmu i to najlepiej w oryginale, itp.)
PS.
Przydałby się również w każdym dziale jakiś poddział typu Offtopic (ale dotyczacy stricte filmów, seriali książek - bo pojawiają się tematy ogolnie związane z np. serialami i nie konieczne związane z tylko jednym serialem)
Użytkownik psjodko edytował ten post 25.05.2006 - |21:59|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 26.05.2006 - |01:16|
chcialam sie wypowiedziec zarowno w sprawie przebudowy tego forum, jak i forum Hatak.
jak to mowia: w jednosci sila.
gdyby powstalo nowe forum, rzeczywiscie, mialabym dylemat i zapewne tez problem z poszukiwaniem interesujacych mnie tematow.
dla mnie zawsze bedziecie sie kojarzyc jako jedna wielka rodzina
na pewno trzeba nieco forum przebudowac, uporzadkowac dzialy, posegregowac tematy - wyobrazam sobie, ze to duzo pracy, i podziwiam was za to, co robicie.
forum takie jak Orion jest potrzebne. na pewno. i na pewno musi sie rozbudowac
rozumiem, ze w zamysle OT mialo dotyczyc poczatkowo tylko Stargate.
obecnie jest moda na seriale takie, jak Lost, czy BSG, ale kto wie, jak bedzie za kilka lat?? czy nadal beda one cieszyc sie popularnoscia wystarczajaca do uzasadnienia istnienia odrebnego forum?
A zatem, moim skromnym zdaniem, Orion Tokra moze spokojnie przyjac pod swoje skrzydla inne seriale SF. dla wszystkich starczy miejsca pod wielkim dachem nieba
jako zwykly internetowy szukacz, trafilam kiedys na strone grupy hatak, poszukujac napisow do jakiegos serialu. zapewne Lost
Potem przypadkiem jakos kliknelo mi sie na linka do forum Orion-Tokra. Tak wiec, zawdzieczacie moj radosny spam wlasnie Hatakowi (hmm, nie wiem - czy jest sie z czego cieszyc??
pozdrawiam was, bostwa moje, i gratuluje dobrej roboty
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 26.05.2006 - |11:54|
Wstępne porzadki w działach Seriale - Filmy - Książki zrobione.
Tematy zdublowane - połaczone.
Tematy nieaktualne i nic nie wnoszace - wyrzucone.
Częśc tematów przeniesiona z działu do działu.
Kilka tematow podpiętych.
Jeżeli są jeszcze jakieś uwagi to prosze o PM
Wydaje się że jest potrzeba stworzenia nowego subforum w dziale Sztuka.
Subforum Muzyka
W końcu to tez sztuka.
Napisano 26.05.2006 - |12:23|
Napisano 26.05.2006 - |12:46|
Moim zdaniem trochę za dużo tych poprzyklejanych tematów w dziale "Seriale". Prawie cała 1 strona to przyklejone tematy.
Dlatego prosiłem o stworzenie w każdym z subforum (seriale, Filmy, KSiązki) działu "offtopic/Dyskusje ogólne" gdzie możnaby tego typu tematy wrzucić.
Inaczej ciężko je znależć w "zalewie" tematów stricte srialowych czy filmowych...
Jeszcze chwilę poczekajmy na zdanie Administracji.
Użytkownik psjodko edytował ten post 26.05.2006 - |12:47|
Napisano 26.05.2006 - |12:54|
Zrobione
Użytkownik psjodko edytował ten post 26.05.2006 - |13:43|
Napisano 27.05.2006 - |06:23|
Ten serial IMO zasługuje na to. I pewnie sporo osób ma podobne zdanie.

Smokun
"Poruszanie się szybciej od światła jest niemożliwe,
a już na pewno nie pożądane, bo zwiewa czapkę."- Woody Allen
Napisano 27.05.2006 - |16:09|
Więc jak dla mnie to Farek powinien być tam gdzie był i nic bym nie zmieniał. A jeśli kogoś by to "bolało" to nazwę Hitowe Seriale Sci-Fi zamieniłbym na Seriale aktualnie w produkcji, albo tylko seriale Sci-Fi. Tu zresztą też pojawia się dyskusyjna sprawa Losta, bo nie każdy mógłby się zgodzić na to, że serial ten jest Sci-Fi :] Ale to też temat na inną dyskusję
->1019<-
Napisano 27.05.2006 - |22:38|
po pierwsze - zgadzam sieOrion Tokra moze spokojnie przyjac pod swoje skrzydla inne seriale SF. dla wszystkich starczy miejsca pod wielkim dachem nieba
![]()
po drugie - ladnie napisane
mozna smialo dolaczyc inne seriale SF do forum, ale trzeba tez pamietac o tym, ze wiecej seriali to wieksza szansa na chaos. jesli nowe seriale mialyby dolaczyc do forum to trzebaby wtedy jeszcze bardziej pilnowac, zeby nie zrobil sie balagan.
jesli chodzi o uporzadkowanie dzialu FILMY to wg mnie dobrym pomyslem byloby posegregowanie ich rocznikowo, np filmy z 2006, filmy z 2005, filmy 2004 itp itd
wtedy potem klineloby sie w dany rok i tam znalazloby sie wyszukiwany film. corocznie wychodzi kilkadziesiat filmow i jesli sie nie zrobi porzadku, to moze sie zrobic zbyt wielki balagan tam, by pozniej go uporzadkowac
Napisano 27.05.2006 - |23:06|
A co do podziału. Sądzę, że jest to niezbyt praktyczny podział. Po pierwsze jak zakwalifikować seriale, które ciągną się przez kilka la, np: SG1 czy Trek, albo B5? Do którego roku? Czy każdy sezon do innego, czy też od daty powstania?
Po drugie jeśli nie wiadomo w którym roku powstał serial, lub film, to trzeba trochę poszukać. Wiem, ze istnieje opcja szukaj, ale jednak to będzie trudne.Umieszczenie ich alfabetycznie jest bardziej sensowne.
Choć teraz przyszła mi do głowy myśl, że jednak i tak każdy post przerzuca temat na samą górę. Więc jakby nie patrzył - nie ma jednak złotego środka :>
Napisano 28.05.2006 - |00:58|
1) chodzilo mi o to ze pasuje do rozmowy ten cytat1) Ładnie napisane - ale to cytat ze Stachury
![]()
2) A co do podziału. Sądzę, że jest to niezbyt praktyczny podział. Po pierwsze jak zakwalifikować seriale, które ciągną się przez kilka la, np: SG1 czy Trek, albo B5? Do którego roku? Czy każdy sezon do innego, czy też od daty powstania?
3) Po drugie jeśli nie wiadomo w którym roku powstał serial, lub film, to trzeba trochę poszukać. Wiem, ze istnieje opcja szukaj,
2) mowilem tylko o filmach
3) no wlasnie
Napisano 28.05.2006 - |21:29|
Napisano 28.05.2006 - |23:08|
jesli forum ma sie rozwijac to najlepiej o seriale ktore sa w emisji i narazie nie sa bliskie zakonczenia
moznaby dolozyc jakies seriale na jesieni
@Vol 7 - tak, wlasnie tym byla spowodowana ta przerwa:)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »