Dyskusja na temat skina forum
Napisano 24.05.2006 - |16:43|
Napisano 24.05.2006 - |17:08|
Napisano 24.05.2006 - |18:32|
Skin bedzie dla Was i Wam bedzie sluzyl.
No chyba że jest tylko jeden s ł u s z n y wybór ...
Napisano 24.05.2006 - |19:00|
Napisano 24.05.2006 - |19:14|
Napisano 24.05.2006 - |19:34|
Napisano 24.05.2006 - |21:04|
Napisano 24.05.2006 - |21:36|
Użytkownik Roger edytował ten post 24.05.2006 - |21:37|
Napisano 25.05.2006 - |00:46|
Napisano 25.05.2006 - |01:08|
Napisano 25.05.2006 - |09:01|
Napisano 25.05.2006 - |12:27|
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 25.05.2006 - |12:38|

Napisano 25.05.2006 - |12:41|
nic nie "powinnismy". A zmiana skina dla pojedynczego dzialu nie jest wykonalna dla silnika forum.Powinniście zmienić skórę na ciemno-szaro-zieloną tylko w dziale Lost.
Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty
Napisano 25.05.2006 - |12:54|
- nie bylo problemów z czytelnoscia txt (lepiej sie czyta ciemna czcionke na jasnym tle niz odwrotnie)
- gdyby darowac sobie wiekszosc niepotrzebnych wodotryskow, a jesli koniecznie musza byc to niech nie beda w tak jansych kolorach - sa konkurencja dla tekstu
- zeby jesli to mozliwe nacisk byl polozony na funkcjonalnosc skina (najjasniejsze maja byc rzeczy dla mnie wazne np txt postu czesc txt pod awatarem - np autor) - nowy skin (bez urazy) ale sprawia wrazenie totalnego chaosu - uwage przykuwaja "esy-floresy" i utrudniaja lekture.
- zeby jednak grafika byla lekka - czyt. wkiekszosc rzeczy definiowanych za pomoca metod css'owych bez grafiki - border-bottom:1px solid silver czy background: costam to naprawde lepiej niz najpiekniejszy obrazek
- po prostu pamietajcie o osobach ktore maja juz "minus iles tam dioptrii" i dbaja o swoje oczy
P.S. Dla fanow skinów dostosowanych do kazdego dzialu - czy naprawde macie ochote czekac az beda sie wam ladowac grafiki do kazdej z osobna? Nie dosc, ze cale forum bedzie wolniej funkcjonowac to jeszcze pradopodobnie z ten drobiazg bedzie tylko dla nielicznych - no i tych ktorzy beda ogladali forum bez rejestrowania jesli formu bedzie mialo "domyslnie" takie ustawiania.
Zreszta jak podkreslalem liczy sie czytelnosc.
P.S.2 @Grzesiu - raczej jest wykonalna - tylko po co to robic - to ludowe powiedzenie okresla tak: "skorka za wyprawke"
Napisano 25.05.2006 - |13:57|
A co do opcji - oba - aby każdy mógł wybrać...
Co do skinów - może ich być przecież bez liku, ale mam prośbę do wszystkich którym te dwa nie pasują - poczekajcie cierpliwie, powoli - mam nadzieję będa wykonywane kolejne wersje skinów - nie żadajcie wszystkiego na już.
I na koniec - choć o gustach się nie dyskutuje - jako krótkowidz pozwolę sobie mieć kilka uwag do:
* nie bylo problemów z czytelnoscia txt (lepiej sie czyta ciemna czcionke na jasnym tle niz odwrotnie)
* gdyby darowac sobie wiekszosc niepotrzebnych wodotryskow, a jesli koniecznie musza byc to niech nie beda w tak jansych kolorach - sa konkurencja dla tekstu
* zeby jesli to mozliwe nacisk byl polozony na funkcjonalnosc skina (najjasniejsze maja byc rzeczy dla mnie wazne np txt postu czesc txt pod awatarem - np autor) - nowy skin (bez urazy) ale sprawia wrazenie totalnego chaosu - uwage przykuwaja "esy-floresy" i utrudniaja lekture.
* zeby jednak grafika byla lekka - czyt. wkiekszosc rzeczy definiowanych za pomoca metod css'owych bez grafiki - border-bottom:1px solid silver czy background: costam to naprawde lepiej niz najpiekniejszy obrazek
* po prostu pamietajcie o osobach ktore maja juz "minus iles tam dioptrii" i dbaja o swoje oczy
Zastosowanie kontrastowych kolorów - może i poprawi czytelność (moim zdaniem dobrą), ale wcale nie sprawi, że oko męczyć się będzie mniej... Osobiście wolę po 15 min czytania - gdy patrzę na przykład na ścianę nie widzieć na niej tekstu (jesli długo czytamy kontrastowy tekst - białe tło czarne litery lub biale litery na czarnym tle - na siatkówce pozostaje ich obraz, tym samym jeśli spojrzymy na ścianę lub na cokolwiek innego doświadczymy efektu podobnego do tego, jaki występuje po spojrzeniu w jaskrawe światło).
To tyle tytułem komentarza (z mojego subiektywnego punktu widzenia).
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 25.05.2006 - |17:28|
Użytkownik Chavo edytował ten post 25.05.2006 - |17:29|
Napisano 26.05.2006 - |07:37|
Czyli oba do wyboru
Napisano 27.05.2006 - |06:20|
Odgórne narzucenie nie jest IMO najlepszym rozwiązaniem.
Jak będą dwa do wyboru to wszyscy będą zadowoaleni

Smokun
"Poruszanie się szybciej od światła jest niemożliwe,
a już na pewno nie pożądane, bo zwiewa czapkę."- Woody Allen
Napisano 27.05.2006 - |23:00|
to forum powstalo jako forum wlasnie SG i dlatego jest tyle postow, dzialow i informacji o tym serialuMożecie mówić że się czepiam. Lepiej jakby to forum było ogólnie o serialach a nie głównie o SG.
forum staje sie bardziej otwarte na inne seriale dlatego smiem twierdzic ze to forum JEST glownie o serialach, zwlaszcza ze mozesz znalezc tu znalezc mnostwo roznych seriali
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »