Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dyskusja na temat skina forum

• Zamknięty Temat jest zamknięty
48 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Jaki skin ma zostać? (104 użytkowników oddało głos)

Jaki skin ma zostać?

1. Stary Skin (21 głosów [20.59%])

Procent z głosów: 20.59%

2. Nowy Skin (22 głosów [21.57%])

Procent z głosów: 21.57%

3. Maja być dodane oba skiny (51 głosów [50.00%])

Procent z głosów: 50.00%

4. Stary skin ma być odświeżony (8 głosów [7.84%])

Procent z głosów: 7.84%

Głosuj

#21 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.05.2006 - |16:43|

Podobac mi się nowy skin, bo aż myślałem że to zdjęcie strony :D
Log65: Happy camper

#22 ..::Lincolm::..

..::Lincolm::..

Kapral

• VIP
  • 180 postów

Napisano 24.05.2006 - |17:08|

Moje 3 grosze. Skoro projekt Hataka padl to sadze ze te forum bedzie przechodzic zmiane w ogolno SF serialowe. Poczatek sie wzial od SG ale z czasem sie wszystko zmienia. W zwiazku z tym uwazam ze stara skin jest wystarczajacy ale dla osob ktore czcza SG nowy skin sie przyda. Ktos po to to robil by inni korzystali wiec ja zaglosowalem za 3 opcja.
  • 0

#23 typcio

typcio

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • Miasto

Napisano 24.05.2006 - |18:32|

Oba, z mozliwoscią wyboru.Jak to napisał Grinch

Skin bedzie dla Was i Wam bedzie sluzyl.

No chyba że jest tylko jeden s ł u s z n y wybór ... ;)
  • 0

#24 baku_tarnow

baku_tarnow

Starszy szeregowy

• Email
  • 128 postów

Napisano 24.05.2006 - |19:00|

Zdecydowanie obecny skin do którego się przyzwyczaiłem.Ale niech wygra demokracja :)
  • 0
.

#25 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 24.05.2006 - |19:14|

Powinna być mozliwośc wyboru skórki. :D
  • 0

#26 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 24.05.2006 - |19:34|

Również byłbym za wyborem. Ale głosuję na nowy. Lubię zmiany, szczególnie kosmetyczne, więc zdecydowanie nowy. :)
  • 0
Don't tell me, what I can't do!

#27 KerimBlack

KerimBlack

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoBielsko Biała

Napisano 24.05.2006 - |21:04|

Jeśli moge sie wypowiedzieć to nowy skin jest ładniejszy, a tak wogóle to nie ma sie co rozwodzić nad wyglądem forum, bo to nie to je tworzy tylko forumowicze, którzy nadają mu specyficzny klimat :) (takie jest moje zdanie ) pozdrawiam
  • 0

#28 Roger

Roger

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 24.05.2006 - |21:36|

Ja udzielam sie na kilku forach w necie i powiem szczerze że wygląd tego forum mi się najbardziej podoba.

Użytkownik Roger edytował ten post 24.05.2006 - |21:37|

• 0

#29 kmietas

kmietas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 25.05.2006 - |00:46|

Popatrzylem sobie na oba skiny i zdecydowanie wole ten stary. Przyjemnie sie na niego patrzy i nie meczy oczu. Ewentualnie mozna go odswiezyc (F5 hehe :) )
  • 0

#30 Marlowe

Marlowe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 25.05.2006 - |01:08|

Jesli ma być tylko jeden, to zdecydowanie stary.
  • 0

#31 SunFireX

SunFireX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 25.05.2006 - |09:01|

Najlepiej pozostawic obecny z mozliwoscia wyboru nowego.
  • 0

#32 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 25.05.2006 - |12:27|

Ja podobnie do większości z was, wybrałem opcje "Maja być dodane oba skiny". Skoro forum ma służyć nam, niech każdy wybierze sobie taki skin jaki mu się podoba. "Stargejtowcy" zapewne wybiorą nowy skon który jednoznacznie kojarzy się ze swiatem Stargate, a pozostali forumowicze (w tym chyba wszyscy "Lostowcy") zostawią nowy skin który nie będzie im się kojarzył tak mocno ze światem StarGate. Lecz jesli już bym musiał wybierać między starym a nowym, to wolałbym stary skin, ewentualnie z drobnymi zmianami. A dlaczego stary? Głównie z jednego powodu: nie męczy oczu, jest stonowany a granatowy kolor jest miły dla oka i nawet wielogodzinne przebywanie na forum nie jest problemem.
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#33 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.05.2006 - |12:38|

Powinniście zmienić skórę na ciemno-szaro-zieloną tylko w dziale Lost.
  • 0

Dołączona grafika

#34 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 25.05.2006 - |12:41|

Powinniście zmienić skórę na ciemno-szaro-zieloną tylko w dziale Lost.

nic nie "powinnismy". A zmiana skina dla pojedynczego dzialu nie jest wykonalna dla silnika forum.
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#35 mdh

mdh

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 25.05.2006 - |12:54|

Wszyscy wypowiadaja sie hurraoptymistycznie. Ja uwazam, ze chyba szanowni forumowicze zapomnielismy o jednym - funkcjonalnosci. To naprawde dobrze, ze BST dobrze radzi sobie z photoshopem+IR jednak nie zapominajmy, ze forum jest do czytania. Wiec dobrze gdyby:
  • nie bylo problemów z czytelnoscia txt (lepiej sie czyta ciemna czcionke na jasnym tle niz odwrotnie)
  • gdyby darowac sobie wiekszosc niepotrzebnych wodotryskow, a jesli koniecznie musza byc to niech nie beda w tak jansych kolorach - sa konkurencja dla tekstu
  • zeby jesli to mozliwe nacisk byl polozony na funkcjonalnosc skina (najjasniejsze maja byc rzeczy dla mnie wazne np txt postu czesc txt pod awatarem - np autor) - nowy skin (bez urazy) ale sprawia wrazenie totalnego chaosu - uwage przykuwaja "esy-floresy" i utrudniaja lekture.
  • zeby jednak grafika byla lekka - czyt. wkiekszosc rzeczy definiowanych za pomoca metod css'owych bez grafiki - border-bottom:1px solid silver czy background: costam to naprawde lepiej niz najpiekniejszy obrazek
  • po prostu pamietajcie o osobach ktore maja juz "minus iles tam dioptrii" i dbaja o swoje oczy
Dlatego prosilbym jedynie o kosmetyczne zmiany w tym skinie. Ewentualne pozostawienie starego z poprawkami kiedy nowy juz musialby byc _koniecznie_

P.S. Dla fanow skinów dostosowanych do kazdego dzialu - czy naprawde macie ochote czekac az beda sie wam ladowac grafiki do kazdej z osobna? Nie dosc, ze cale forum bedzie wolniej funkcjonowac to jeszcze pradopodobnie z ten drobiazg bedzie tylko dla nielicznych - no i tych ktorzy beda ogladali forum bez rejestrowania jesli formu bedzie mialo "domyslnie" takie ustawiania.
Zreszta jak podkreslalem liczy sie czytelnosc.

P.S.2 @Grzesiu - raczej jest wykonalna - tylko po co to robic - to ludowe powiedzenie okresla tak: "skorka za wyprawke" ;)
  • 0

#36 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 25.05.2006 - |13:57|

Z sentymentu wybrałbym stary skin :)

A co do opcji - oba - aby każdy mógł wybrać...

Co do skinów - może ich być przecież bez liku, ale mam prośbę do wszystkich którym te dwa nie pasują - poczekajcie cierpliwie, powoli - mam nadzieję będa wykonywane kolejne wersje skinów - nie żadajcie wszystkiego na już.

I na koniec - choć o gustach się nie dyskutuje - jako krótkowidz pozwolę sobie mieć kilka uwag do:

* nie bylo problemów z czytelnoscia txt (lepiej sie czyta ciemna czcionke na jasnym tle niz odwrotnie)
* gdyby darowac sobie wiekszosc niepotrzebnych wodotryskow, a jesli koniecznie musza byc to niech nie beda w tak jansych kolorach - sa konkurencja dla tekstu
* zeby jesli to mozliwe nacisk byl polozony na funkcjonalnosc skina (najjasniejsze maja byc rzeczy dla mnie wazne np txt postu czesc txt pod awatarem - np autor) - nowy skin (bez urazy) ale sprawia wrazenie totalnego chaosu - uwage przykuwaja "esy-floresy" i utrudniaja lekture.
* zeby jednak grafika byla lekka - czyt. wkiekszosc rzeczy definiowanych za pomoca metod css'owych bez grafiki - border-bottom:1px solid silver czy background: costam to naprawde lepiej niz najpiekniejszy obrazek
* po prostu pamietajcie o osobach ktore maja juz "minus iles tam dioptrii" i dbaja o swoje oczy

Zastosowanie kontrastowych kolorów - może i poprawi czytelność (moim zdaniem dobrą), ale wcale nie sprawi, że oko męczyć się będzie mniej... Osobiście wolę po 15 min czytania - gdy patrzę na przykład na ścianę nie widzieć na niej tekstu (jesli długo czytamy kontrastowy tekst - białe tło czarne litery lub biale litery na czarnym tle - na siatkówce pozostaje ich obraz, tym samym jeśli spojrzymy na ścianę lub na cokolwiek innego doświadczymy efektu podobnego do tego, jaki występuje po spojrzeniu w jaskrawe światło).

To tyle tytułem komentarza (z mojego subiektywnego punktu widzenia).
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#37 Chavo

Chavo

Kapral

• Użytkownik
  • 162 postów
  • MiastoMazowieckie

Napisano 25.05.2006 - |17:28|

Obecny skin jak dla mnie jest czytelny i przejrzysty. Głosuję za starym, chociaż można byłoby go trochę odświeżyć.

Użytkownik Chavo edytował ten post 25.05.2006 - |17:29|

• 0
Jeśli nie będziecie używać oczu waszych po to, aby widzieć, to będziecie używać ich po to, aby płakać.

#38 Northim

Northim

Kapral

• Użytkownik
  • 212 postów

Napisano 26.05.2006 - |07:37|

Możecie mówić że się czepiam. Lepiej jakby to forum było ogólnie o serialach a nie głównie o SG. A tak wogle to żeby wygląd był mniej "naukowy".

Czyli oba do wyboru :P
  • 0

#39 Smokun

Smokun

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 27.05.2006 - |06:20|

Jestem za starym skinem z możliwością zmiany (jak kto woli) na nowy.
Odgórne narzucenie nie jest IMO najlepszym rozwiązaniem.
Jak będą dwa do wyboru to wszyscy będą zadowoaleni :)
  • 0
Dołączona grafika

Smokun
"Poruszanie się szybciej od światła jest niemożliwe,
a już na pewno nie pożądane, bo zwiewa czapkę."
- Woody Allen

#40 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.05.2006 - |23:00|

Możecie mówić że się czepiam. Lepiej jakby to forum było ogólnie o serialach a nie głównie o SG.

to forum powstalo jako forum wlasnie SG i dlatego jest tyle postow, dzialow i informacji o tym serialu :)
forum staje sie bardziej otwarte na inne seriale dlatego smiem twierdzic ze to forum JEST glownie o serialach, zwlaszcza ze mozesz znalezc tu znalezc mnostwo roznych seriali :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych