Skocz do zawartości

Zdjęcie

[TEORIA] Położenie wyspy / Umarli ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
44 odpowiedzi w tym temacie

#21 Mivan

Mivan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 120 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 21.05.2006 - |18:42|

Hmm zastanawiający jest ten koń, ale wątpię czy to zwidy. Sawyer też go widział!
  • 0
Drugs are bad. Mkay...?

#22 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 21.05.2006 - |20:34|

Hmm zastanawiający jest ten koń, ale wątpię czy to zwidy. Sawyer też go widział!

To, że koń to jakieś zwidy to raczej wykluczone, tak samo jak misio polarny - jego też widziało troche osób. Strasznie trudno bedzie znaleźć jakieś sensowne wytłumaczenie tego, ale mogłoby ono jednocześnie wyjaśniać czarnego dymka i łamacza drzewek. :D Według mnie Dharma oprócz jakichś tam zwykłych badań (psychologii, elektromagnetyki, zoologii itd) badała jeszcze coś, jakąś nieznaną może wcześniej rzecz.
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#23 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 21.05.2006 - |20:47|

To, że koń to jakieś zwidy to raczej wykluczone, tak samo jak misio polarny - jego też widziało troche osób. Strasznie trudno bedzie znaleźć jakieś sensowne wytłumaczenie tego, ale mogłoby ono jednocześnie wyjaśniać czarnego dymka i łamacza drzewek. :D Według mnie Dharma oprócz jakichś tam zwykłych badań (psychologii, elektromagnetyki, zoologii itd) badała jeszcze coś, jakąś nieznaną może wcześniej rzecz.

gdzies chyba było wspomniane, że były też badania nad parapsychologią i zjawiskami paranormalnymi... (mój znajomy nazywa się Para :D )
  • 0

Dołączona grafika

#24 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 21.05.2006 - |20:58|

gdzies chyba było wspomniane, że były też badania nad parapsychologią i zjawiskami paranormalnymi... (mój znajomy nazywa się Para :D )

Może być i parapsychologia, ale mi chodzi przede wszystkim o to, że oni coś odkryli w tej np. parapsychologii i nie są w stanie tego do końca kontrolować (jakieś duchy, energie, sposób przekazywania myśli, co kto tam chce). Chcą jednak prowadzić badania nad czymś czego do końca nie rozumieją, stąd te wszystkie anomalie na wyspie.
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#25 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 21.05.2006 - |21:04|

Może być i parapsychologia, ale mi chodzi przede wszystkim o to, że oni coś odkryli w tej np. parapsychologii i nie są w stanie tego do końca kontrolować (jakieś duchy, energie, sposób przekazywania myśli, co kto tam chce). Chcą jednak prowadzić badania nad czymś czego do końca nie rozumieją, stąd te wszystkie anomalie na wyspie.

praktycznie to prawie kazda technologie znaną ludzkości kiedyś nie wiedzieliśmy jak działają i nie znaliśmy jej ani nie rozumieli, więc oni są w takiej samej sytuacji...( ludzkość )
  • 0

Dołączona grafika

#26 misiaqu

misiaqu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • Miastonie warto mówić

Napisano 22.05.2006 - |18:22|

Zwierzaki na 100% zwidami nie są. Może jednak nie mają one nic wspólnego z eksperymentem tylko z lostwiczami. Przyznacie, że trochę nudno by było, gdyby wszystko kręciło się tylko wokół tej całej Dharmy. Na dodatek jak sensownie z Dharmą połączyć taki np. dymek, szepty, Dave'a albo ojca Jacka? Niby rzeczywiście mogłoby być to związane z badaniami, może coś/ktoś tworzy rzeczy, które są związane z konkretnymi bohaterami (taki misiek zaatakował Michaela, gdy Walt był bardzo przez niego uciskany, może miś był jakby przejawem buntu Walta), ale tak na dobrą sprawę, czy dałoby się to wszystko ze sobą połączyć?
  • 0

#27 Mivan

Mivan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 120 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 23.05.2006 - |17:15|

Ja tam jednak mysle, że zwierzaki są Dharmy bo jestem na tyle inteligentny, żeby znak Dharmy np. na ogonie rekina traktować jako własność Dharmy, a nie wytwór lostowiczów, albo system ochrony (buahahah).

Żenada.
  • 0
Drugs are bad. Mkay...?

#28 misiaqu

misiaqu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • Miastonie warto mówić

Napisano 23.05.2006 - |17:30|

Ja tam jednak mysle, że zwierzaki są Dharmy bo jestem na tyle inteligentny, żeby znak Dharmy np. na ogonie rekina traktować jako własność Dharmy, a nie wytwór lostowiczów, albo system ochrony (buahahah).

Żenada.

A widziałeś na jakimś innym NIŻ REKIN zwierzaku logo Dharmy miszczu? Oczywiście głupotą jest uważanie, że wszystkie zwierzaki to tylko zwidy. Ale sądzę, że jeszcze większą głupotą jest pomysł, że to Dharma wytworzyła faunę na wyspie. Akurat to co wymieniłem w moim poprzednim poście, to jedne z największych zagadek wyspy i na ich temat możemy na razie tylko gdybać.

Użytkownik misiaqu edytował ten post 23.05.2006 - |20:50|

• 0

#29 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 23.05.2006 - |17:54|

np rekin mial logo Dharma na płetwie ;]
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#30 Tofik

Tofik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 23.05.2006 - |17:56|

Moze to byl chwyt reklamowy Dharma :D ?
  • 0

#31 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 23.05.2006 - |19:07|

dziwne troszkę jest to, że nie mam tam zwykłej fauny; np. ssaków, ptaków czy nawet jakichś gadów... może nie mieli czasu żeby to wrzucic do serialu - no oprócz akcj "Saywer i żabka" :D
  • 0

Dołączona grafika

#32 Tofik

Tofik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 23.05.2006 - |19:38|

przecież w 1 sezonie widzieli ptaka, w 2 Sojer zamordował żabę, dziki widizeli, misia polarnego , łasicę , jak to nie są zwierzeta to ja niewiem :P
  • 0

#33 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 23.05.2006 - |20:04|

przecież w 1 sezonie widzieli ptaka, w 2 Sojer zamordował żabę, dziki widizeli, misia polarnego , łasicę , jak to nie są zwierzeta to ja niewiem :P

no dobra - przegapiłem... ale jakoś się na komary nie skarżą i nie mów mi że już coś o tym było...
  • 0

Dołączona grafika

#34 Hadekin

Hadekin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów
  • MiastoŻagań

Napisano 23.05.2006 - |20:11|

Moze to byl chwyt reklamowy Dharma :D ?

Taaak... Teraz tylko czekac keidy wprowadza siec hipermarketow Dharma. Chociaz na ich miejscu to by nie bylo takie zle gdyz LOST zrobil im niezla reklame wszystkiego.
  • 0

#35 Mivan

Mivan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 120 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 24.05.2006 - |17:46|

A widziałeś na jakimś innym NIŻ REKIN zwierzaku logo Dharmy miszczu? Oczywiście głupotą jest uważanie, że wszystkie zwierzaki to tylko zwidy. Ale sądzę, że jeszcze większą głupotą jest pomysł, że to Dharma wytworzyła faunę na wyspie. Akurat to co wymieniłem w moim poprzednim poście, to jedne z największych zagadek wyspy i na ich temat możemy na razie tylko gdybać.

OMG umiesz czytać? GDZIE ja napisałem że: "Dharma wytworzyła faunę na wyspie" ? Ja tylko napisałem, że to niekoniecznie może być wyspa daleko położona od lądu normalnego lądu (teraz to się wydaje mało prawdopodobne).

Jedli kurczaka jak się rozbił tył samolotu.

Taaak... Teraz tylko czekac keidy wprowadza siec hipermarketow Dharma. Chociaz na ich miejscu to by nie bylo takie zle gdyz LOST zrobil im niezla reklame wszystkiego.

Taa wypas by było :) Chciałbym mieć różne rzeczy z Dharmy :) Kojarzyło by mi się to z Lost.
  • 0
Drugs are bad. Mkay...?

#36 Hadekin

Hadekin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów
  • MiastoŻagań

Napisano 24.05.2006 - |22:09|

Ja wiem czy by to bylo dobre? Ale jak mialoby byc tanie to czemu nie? Tylko na sniadanie platki firmy Dharma, myje zeby pasta firmy Dharma, obiad - Dharma, komputer - Dharma, pasta do butow - Dharma, ubrania Dharma. To ja juz wole od bidy Tesco/Auchan
  • 0

#37 Mivan

Mivan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 120 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 25.05.2006 - |17:27|

Ta :) I by na pewno mieli duzy popyt. Możliwe, że pod koniec wsszystkich sezonów się dowiemy ;)
  • 0
Drugs are bad. Mkay...?

#38 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 25.05.2006 - |17:42|

przeciez to mogly byk tylko naklejki jak to programach jest ze niby to oni wyprodukowali ale dali naklejke [np. Zaklad z MTV]
  • 0

#39 Ficek

Ficek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 27.06.2006 - |21:54|

Więc wiadomo ,że niedżwiedzie polarne znalazły sie na wyspie z praadawnego kontynentu który się rozpadł.
Ten kontynent stanowiła Antarktyda i Australia i wyspy należące do Australii więc mozna wiedziec skąd są one lecz to jest wytłumaczenie naukowe ! A nie rozwiązanie zagadki wyspy

Witam.
Przykro mi to pisać ale to kompletna bzdura. Pisałem to już w innym temacie ale mogę powtórzyć. Niedźwiedzie polarne nie żyją i nigdy nie żyły na półkuli południowej (jeżeli chodzi o naukowe wytłumaczenie) A na wyspie wzięły się stąd, że przeprowadzano na nich jakieś eksperymenty (można to odczytać z filmu instruktażowego z łabędzia)

Pozdrawiam
  • 0

#40 agrest-17

agrest-17

Szeregowy

• Email
  • 10 postów

Napisano 28.06.2006 - |07:38|

Kate widziała konia ak jak Sawer tego Dzika co sie na niego uwzią. to ją hyba może jakieś postacie. A ojciec Jacka chodził jako duch po wyspie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych