SETI @Home Stargate SG-1 - 1st Polish Division
Napisano 13.01.2004 - |18:35|
Napisano 13.01.2004 - |18:44|
pojawiło si sie okienko z takimi ładnymi ruszajacymi si ekolorwymi wzorkamiLink do klienta SETI: WIN XP/9.x Setihome ver. 3.08
wpisałem sie tam i teraz niewiem czy jestem tam gdzie mam byc czy nieTu macie link do grupy: Stargate SG-1 - 1st Polish Division
a i jeszcze jedno pytanko czy ten programik jak jet zminimalizowany to liczy (czy co tam on robi) czy nie
Użytkownik LechNik edytował ten post 13.01.2004 - |18:45|
To co we mnie niezniszczalne trwa!
Teraz staje twarzą w twarz z Tym który jest!
Jan Paweł II
Napisano 13.01.2004 - |18:52|
Dzieje się tak ponieważ program ma przypisany najnizszy priorytet - jesli cokolwiek innego odpalasz automatycznie system odbiera część zasobów programikowi SETI. Podsumowując - zajmuje on jedynie niewykorzystane zasoby systemowe.3. Dlaczego mój komp pokazuje, ze ten program wykorzystuje 100% pamięci procesora, a jednak nie wykorzystuje i nic sie nie przycina?
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 13.01.2004 - |21:20|
Napisano 13.01.2004 - |21:48|
Daje słowo że powiadomieAle jak coś usłyszysz to daj znać
Tylko, żeby odpowiedź nie przyszła po niemiecku
A tak prawdę mówiąc spodziewałem się raczej czegoś innego niż szum , a przynajmiej nie sam szum, tylko jeszcze popiskiwanie jakiegoś pulsara lub coś w tym stylu.
Napisano 13.01.2004 - |22:34|
www.policeteam.com
Napisano 13.01.2004 - |22:53|
Mała uwaga co do klienta SETI. Polecam używać wersję textową. Jest szybsza. A do niej nakładkę SetiSpy jak już pisalem
Wszystko fajnie i cacy z tymi poradami , ale moze dla lajkoników ( czytaj: laików takich jak ja ) zapodałbyś jakowegoś linka
pozdro
Użytkownik arkaszka edytował ten post 13.01.2004 - |22:54|
Napisano 13.01.2004 - |22:56|
musiałbyś mieć dużo szczęścia - pulsary i kwazary nie sa tak czesto spotykaneA tak prawdę mówiąc spodziewałem się raczej czegoś innego niż szum , a przynajmiej nie sam szum, tylko jeszcze popiskiwanie jakiegoś pulsara lub coś w tym stylu.
Mozesz za to tego wav'a przepuscic wlasnorecznie przez jakis analizator widma, policzyc Transformate Fouriera np w Matlabie
Oczywiscie mozna to zrobic jedynie dla celow poznawczych
Napisano 14.01.2004 - |00:33|
policzyc Transformate Fouriera np w Matlabie
To chyba musialbybyc jakims masochista zeby to liczyc brrrr nigdy wiecej Matlaba
Napisano 14.01.2004 - |08:19|
Już się robimusiałbyś mieć dużo szczęścia - pulsary i kwazary nie sa tak czesto spotykane
Mozesz za to tego wav'a przepuscic wlasnorecznie przez jakis analizator widma, policzyc Transformate Fouriera np w MatlabieChoc wystarcza jakies mniej profesjonalne programy - jakis analizatorek dzwieku
cos do motowania - polecam Adobe Audition
Oczywiscie mozna to zrobic jedynie dla celow poznawczych- tak z ciekawosci - wynikow raczej nie bedziesz mial jakichs cudownych
- a moze bedziesz szczesciarzem......
Oczywiście wersja na systemy Moicrofyfa
www.policeteam.com
Napisano 15.01.2004 - |16:55|
plan to do other things -John Lennon
Gość_luczek_*
Napisano 15.01.2004 - |17:26|
Napisano 15.01.2004 - |18:26|
Masz chyba na mysli kod RC5To ja swego czasu bylem w jakiejs grupie lamiacej jakies tam kody. Za zlamanie kodu placili iles tam (sporo). Ponoc szanse wieksze jak w totka
Wiec jak co to bardziej sie w totka pobawie
Wracajac do tematu - wlasnie liczy mi sie druga paczka
Użytkownik Katharn edytował ten post 15.01.2004 - |18:27|
Napisano 15.01.2004 - |21:30|
Użytkownik Seth edytował ten post 15.01.2004 - |21:31|
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel
Napisano 15.01.2004 - |22:18|
Wiem że jestem nieuk (ja uczyli angielskiego to miałe co innego do robienia co ja pisze mnie uczyli ruskiego) ale skad wiadomo ma byc innym ile czasu liczy komu jedna paczke. A i jeszcze jedno czy "paczki" (czy jakos tak) są tej samej wielkości pierwszą paczke liczyło mi 15hjak widać średnio jedna paczka liczy mi się w niecałe 7 godzin.
To co we mnie niezniszczalne trwa!
Teraz staje twarzą w twarz z Tym który jest!
Jan Paweł II
Napisano 15.01.2004 - |22:24|
wiesz - u mnie to chodzi jak cos robie - bo na lapie zainstalowalemKatharnie
czy używasz wersji textowej? Jeśli tak to masz wolniej niż ja w wersji graficznej. Mój komp jest właczony zawsze 24h na dobę i jak widać średnio jedna paczka liczy mi się w niecałe 7 godzin. Mam procka 1,43 GHz oraz 256 RAMu. Cały czas właczona jest Kazza i czasami Overnet dodatkowo.
Poza tym - qmpel tez liczy i u niego kilka dni sie liczy paczka - ja nie narzekam - bo w koncu nie jest wazne to jak szybko - ale ze sie liczy
Lap ma Cel 1,7GHz i 128MB RAM (z czego 32 idzie na karte graficzna wiec zostaje 96MB, jak widac za ciekawie nie jest
Użytkownik Katharn edytował ten post 15.01.2004 - |22:26|
Napisano 15.01.2004 - |22:25|
W pierszym poscie Grincha jest link do staystyk i tam podaje ile czasu średnio liczy jedną paczkę. Tutaj Statystyki. Tam jest Average CPU timeWiem że jestem nieuk (ja uczyli angielskiego to miałe co innego do robienia co ja pisze mnie uczyli ruskiego) ale skad wiadomo ma byc innym ile czasu liczy komu jedna paczke. A i jeszcze jedno czy "paczki" (czy jakos tak) są tej samej wielkości pierwszą paczke liczyło mi 15h
a teraz mam po 5h 75% drugiej a kompa nie zmieniałem (to akurat bym zauważył)
per work unit
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel
Napisano 15.01.2004 - |22:26|
Przy drugiej paczce komp po prostu mógł spokojnie stać i liczyćA i jeszcze jedno czy "paczki" (czy jakos tak) są tej samej wielkości pierwszą paczke liczyło mi 15h a teraz mam po 5h 75% drugiej a kompa nie zmieniałem (to akurat bym zauważył)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »