Skocz do zawartości

Zdjęcie

SETI @Home Stargate SG-1 - 1st Polish Division

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
452 odpowiedzi w tym temacie

#21 hathor

hathor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoTarnobrzeg

Napisano 13.01.2004 - |18:35|

tak, fajnie też się ciesze... Ja wiem że ja lewa jestem, ale może mi ktos powiedzieć gdzie to sie zapisać? :huh:
  • 0
Grzechem jest nie grzeszyć...

#22 LechNik

LechNik

Organizator

• VIP
  • 98 postów
  • MiastoGliwice

Napisano 13.01.2004 - |18:44|

Kruca bombka tez chba sie zpisałem :blink: zainstalowałem programik

Link do klienta SETI: WIN XP/9.x Setihome ver. 3.08

pojawiło si sie okienko z takimi ładnymi ruszajacymi si ekolorwymi wzorkami :unsure: wzlałem na

Tu macie link do grupy: Stargate SG-1 - 1st Polish Division

wpisałem sie tam i teraz niewiem czy jestem tam gdzie mam byc czy nie
a i jeszcze jedno pytanko czy ten programik jak jet zminimalizowany to liczy (czy co tam on robi) czy nie :(

Użytkownik LechNik edytował ten post 13.01.2004 - |18:45|

• 0
A przecież nie cały umieram!
To co we mnie niezniszczalne trwa!
Teraz staje twarzą w twarz z Tym który jest!

Jan Paweł II

#23 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 13.01.2004 - |18:52|

3. Dlaczego mój komp pokazuje, ze ten program wykorzystuje 100% pamięci procesora, a jednak nie wykorzystuje i nic sie nie przycina?

Dzieje się tak ponieważ program ma przypisany najnizszy priorytet - jesli cokolwiek innego odpalasz automatycznie system odbiera część zasobów programikowi SETI. Podsumowując - zajmuje on jedynie niewykorzystane zasoby systemowe. :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#24 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 13.01.2004 - |21:20|

Byl kiedys taki programik co sie zwal WU2WAV czy jakos tak i pozwalal on wlasnie na konwersje WU na Wavy i posluchanie szumu :P a gdzie go znalesc to nie wiem ale od czego jest google :D
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#25 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 13.01.2004 - |21:32|

Jest tu . W moich jak na razie sam szum :( .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#26 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 13.01.2004 - |21:40|

Jest tu . W moich jak na razie sam szum :( .

Dziwne, żeby było coś innego. Ale jak coś usłyszysz to daj znać :D Tylko, żeby odpowiedź nie przyszła po niemiecku :lol:
  • 0

#27 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 13.01.2004 - |21:48|

Ale jak coś usłyszysz to daj znać :D Tylko, żeby odpowiedź nie przyszła po niemiecku :lol:

Daje słowo że powiadomie :D . Co do tej odpowiedzi to obawiam się ze jesli dostaniemy to będzie po staroaztecku . Albo coś do niego zbliżonego :D.
A tak prawdę mówiąc spodziewałem się raczej czegoś innego niż szum , a przynajmiej nie sam szum, tylko jeszcze popiskiwanie jakiegoś pulsara lub coś w tym stylu.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#28 SZOPEN

SZOPEN

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 111 postów
  • MiastoPolice koło Szczecina

Napisano 13.01.2004 - |22:34|

Mała uwaga co do klienta SETI. Polecam używać wersję textową. Jest szybsza. A do niej nakładkę SetiSpy jak już pisalem.
  • 0
SETI@HOME POLICETEAM
www.policeteam.com

#29 arkaszka

arkaszka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 13.01.2004 - |22:53|

Mała uwaga co do klienta SETI. Polecam używać wersję textową. Jest szybsza. A do niej nakładkę SetiSpy jak już pisalem

Wszystko fajnie i cacy z tymi poradami , ale moze dla lajkoników ( czytaj: laików takich jak ja ) zapodałbyś jakowegoś linka :P byłoby dużo łatwiej .

pozdro

Użytkownik arkaszka edytował ten post 13.01.2004 - |22:54|

• 0

#30 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów

Napisano 13.01.2004 - |22:56|

A tak prawdę mówiąc spodziewałem się raczej czegoś innego niż szum , a przynajmiej nie sam szum,  tylko jeszcze popiskiwanie jakiegoś pulsara  lub coś w tym stylu.

musiałbyś mieć dużo szczęścia - pulsary i kwazary nie sa tak czesto spotykane :D

Mozesz za to tego wav'a przepuscic wlasnorecznie przez jakis analizator widma, policzyc Transformate Fouriera np w Matlabie :D Choc wystarcza jakies mniej profesjonalne programy - jakis analizatorek dzwieku :D cos do motowania - polecam Adobe Audition :D

Oczywiscie mozna to zrobic jedynie dla celow poznawczych :D - tak z ciekawosci - wynikow raczej nie bedziesz mial jakichs cudownych :D - a moze bedziesz szczesciarzem...... :D

#31 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 14.01.2004 - |00:33|

policzyc Transformate Fouriera np w Matlabie

To chyba musialbybyc jakims masochista zeby to liczyc brrrr nigdy wiecej Matlaba :P
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#32 SZOPEN

SZOPEN

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 111 postów
  • MiastoPolice koło Szczecina

Napisano 14.01.2004 - |08:19|

musiałbyś mieć dużo szczęścia - pulsary i kwazary nie sa tak czesto spotykane :D

Mozesz za to tego wav'a przepuscic wlasnorecznie przez jakis analizator widma, policzyc Transformate Fouriera np w Matlabie :D Choc wystarcza jakies mniej profesjonalne programy - jakis analizatorek dzwieku :D cos do motowania - polecam Adobe Audition :D

Oczywiscie mozna to zrobic jedynie dla celow poznawczych :D - tak z ciekawosci - wynikow raczej nie bedziesz mial jakichs cudownych :D - a moze bedziesz szczesciarzem...... :D

Już się robi :)
Oczywiście wersja na systemy Moicrofyfa :)
  • 0
SETI@HOME POLICETEAM
www.policeteam.com

#33 Wiluss

Wiluss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 15.01.2004 - |16:55|

hej dla mnie to jeszcze nowość ale jestem z wami :) fajna zabawa :) niech się komp troche podgrzeje :)
  • 0
Life is what happens when you
plan to do other things -John Lennon

#34 Gość_luczek_*

Gość_luczek_*
  • Gość

Napisano 15.01.2004 - |17:26|

To ja swego czasu bylem w jakiejs grupie lamiacej jakies tam kody. Za zlamanie kodu placili iles tam (sporo). Ponoc szanse wieksze jak w totka :) Wiec jak co to bardziej sie w totka pobawie :)
  • 0

#35 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów

Napisano 15.01.2004 - |18:26|

To ja swego czasu bylem w jakiejs grupie lamiacej jakies tam kody. Za zlamanie kodu placili iles tam (sporo). Ponoc szanse wieksze jak w totka :) Wiec jak co to bardziej sie w totka pobawie :)

Masz chyba na mysli kod RC5 :D Tez sie w to troszke bawilem - ale juz dawno dalem sobie spokoj :D

Wracajac do tematu - wlasnie liczy mi sie druga paczka :D - polecam wymieniane juz tu programy - klienta textowego Seti@Home (jest moim zdaniem o wiele wydajniejszy od wersji graficznej) i program SetiSpy :D

Użytkownik Katharn edytował ten post 15.01.2004 - |18:27|

#36 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 15.01.2004 - |21:30|

Katharnie :D czy używasz wersji textowej? Jeśli tak to masz wolniej niż ja w wersji graficznej. Mój komp jest właczony zawsze 24h na dobę i jak widać średnio jedna paczka liczy mi się w niecałe 7 godzin. Mam procka 1,43 GHz oraz 256 RAMu. Cały czas właczona jest Kazza i czasami Overnet dodatkowo.

Użytkownik Seth edytował ten post 15.01.2004 - |21:31|

• 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#37 LechNik

LechNik

Organizator

• VIP
  • 98 postów
  • MiastoGliwice

Napisano 15.01.2004 - |22:18|

jak widać średnio jedna paczka liczy mi się w niecałe 7 godzin.

Wiem że jestem nieuk (ja uczyli angielskiego to miałe co innego do robienia co ja pisze mnie uczyli ruskiego) ale skad wiadomo ma byc innym ile czasu liczy komu jedna paczke. A i jeszcze jedno czy "paczki" (czy jakos tak) są tej samej wielkości pierwszą paczke liczyło mi 15h :blink: a teraz mam po 5h 75% drugiej a kompa nie zmieniałem (to akurat bym zauważył)
  • 0
A przecież nie cały umieram!
To co we mnie niezniszczalne trwa!
Teraz staje twarzą w twarz z Tym który jest!

Jan Paweł II

#38 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów

Napisano 15.01.2004 - |22:24|

Katharnie :D czy używasz wersji textowej? Jeśli tak to masz wolniej niż ja w wersji graficznej. Mój komp jest właczony zawsze 24h na dobę i jak widać średnio jedna paczka liczy mi się w niecałe 7 godzin. Mam procka 1,43 GHz oraz 256 RAMu. Cały czas właczona jest Kazza i czasami Overnet dodatkowo.

wiesz - u mnie to chodzi jak cos robie - bo na lapie zainstalowalem :D a ostatnio duzo robie - glownie w Orcad'dzie, matlabie i innych ciekawych programach ktore dosc duzo zasobow zabieraja :D
Poza tym - qmpel tez liczy i u niego kilka dni sie liczy paczka - ja nie narzekam - bo w koncu nie jest wazne to jak szybko - ale ze sie liczy :D

Lap ma Cel 1,7GHz i 128MB RAM (z czego 32 idzie na karte graficzna wiec zostaje 96MB, jak widac za ciekawie nie jest :D) do tego XP - ktorego po zakonczeniu semestru wyrzucam w diably i instaluje Debiana + win 2000 :D

Użytkownik Katharn edytował ten post 15.01.2004 - |22:26|

#39 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 15.01.2004 - |22:25|

Wiem że jestem nieuk (ja uczyli angielskiego to miałe co innego do robienia co ja pisze mnie uczyli ruskiego) ale skad wiadomo ma byc innym ile czasu liczy komu  jedna paczke. A i jeszcze jedno czy "paczki" (czy jakos tak) są tej samej wielkości pierwszą paczke liczyło mi 15h :blink:  a teraz mam po 5h 75% drugiej a kompa nie zmieniałem (to akurat bym zauważył)

W pierszym poscie Grincha jest link do staystyk i tam podaje ile czasu średnio liczy jedną paczkę. Tutaj Statystyki. Tam jest Average CPU time
per work unit
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#40 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 15.01.2004 - |22:26|

A i jeszcze jedno czy "paczki" (czy jakos tak) są tej samej wielkości pierwszą paczke liczyło mi 15h  a teraz mam po 5h 75% drugiej a kompa nie zmieniałem (to akurat bym zauważył)

Przy drugiej paczce komp po prostu mógł spokojnie stać i liczyć :) , a nie zajmować się jakimiś "bzdurnymi grami"(żart) . Umnie się dzieje tak samo tylko że w drugą stronę tzn. pierwszą paczkę policzył w 9 h z hakiem ,a 2 już liczy 9 h i jest dopiero na 75%.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych