Nagrania instruktarzowe
Napisano 24.05.2006 - |06:03|
Napisano 24.05.2006 - |06:58|
Nie chodzi o to, że znowu coś ich kontroluje, ale może komunikuje się z nimi przez te sny, tyle że oni o tym nie wiedzą. Podszywa się pod zmarłych lostowiczów, aby lepiej na nich wpłynąć. No bo w końcu chyba każdy duch nie ma możliwości pojawiania się w snach, chyba że na wyspie to normalka.Kontrolowane raczej nie są no bo niby jak ? teoria matrixa jest chyba obalona przez autorów.
A co do ukazywania się zmarłych w snach na wyspie, to możliwe że ich dusze blądzą po wyspie (Yemi i Ana zgineli na wyspie) starając się pomóc tym, którzy dalej "walczą".
Akurat czy to strzała czy inny bunkier, to nie wiadomo, ale chyba oczywiste jest, że Perła nie ma wglądu tylko na łabędzia. Ale jednak trochę bezsensownie by było, gdyby w każdym bunkrze byłaby tylko jedna kamera! Chyb że bunkrów w rodzaju Perły jest więcej, ale to i tak nie miałoby specjalnego sensu.A co do tych nagrań, które było pierwsze ..... dla mnie to nie ma znaczenia, dla mnie ciekawsze jest to że na filmiku z perły, pod koniec jak koles stoi przed tymi 6 telewizorami to ten pierwszy po lewej ukazuje bunkier, i stawiam ze jest to bunkier o nazwie strzała, ten sam co od naszych kochanych othersów.
Dlaczego ten ?
Mamy 6 bunkrów (nie wliczając "?") jest też 6 telewizorów. Pierwszym od góry (patrząc pod względem mapy na włazie) jest właśnie "strzała" natomiast telewizor 4 wiemy ze pokazuje "łabędzia". Znów patrzymy na mape i licząc od "strzały" zawsze "łabędz" będzie 4, bowiem pomiedzy nimi sa 2 bunkry z jednej jak i z 2giej strony.
Napisano 24.05.2006 - |17:49|
Bez komentarza.A ja jak oglądam te filmiki i wyposażenie bunkrów to nasuwa mi sie refleksja żze autorzy serialu czerpali inspirację z gry komputerowej Fallout. Tam podobne są "klimaty" ale inna fabuła.
Napisano 26.05.2006 - |18:05|
Większość użytkowników robi błędy w postach no i nikt przecież nie będzie tego sprawdzał , duzo roboty itd. ...
Ale szczególnie u 'wzrokowców' takie błędy przyczyniają się do wtórnego analfabetyzmu. (jak ten w nazwie Tematu)
-> A jak się kogos poprawia to się jeszcze obraża albo 'a co ci do tego, to ja robie a nie ty' -> właśnie to ze nie chce robić takich samych błędów jak tY(potencjalnie ty ;] ).
Zapewne nie jestem jedyną osoba którą to razi ; /
Pozdrawiam , martinczesiek.
P.S oczywiście to jest off-topic .. zupełnie nie na temat ? ? ? a moze jednak , przecież temat mówi o nagraniach 'instruktarz(ble)owych' -> w takim razie to jest bardzo na TEMAT .
Jakkolwiek ja też robie błędy staram się je eliminować sprawdzając chociażby w słownikach internetowych - przez google to chwila roboty, i oczywiście czytam swoje posty po napisaniu (wiadomo: błąd=edycja).
Użytkownik martinczesiek edytował ten post 26.05.2006 - |18:07|
Napisano 26.05.2006 - |19:09|
A ja jak oglądam te filmiki i wyposażenie bunkrów to nasuwa mi sie refleksja żze autorzy serialu czerpali inspirację z gry komputerowej Fallout. Tam podobne są "klimaty" ale inna fabuła.
Dokładnie do takiego samego wnioski doszedłem z kumplem parę epizodów temu
Napisano 27.05.2006 - |22:11|
albo osoby na kasetach są klonami albo kolejny przykład na uzdrawiający wpływ wyspy odrosła mu cała ręka
Hmmm..
Po tym jak nogi Locka zostały zmiażdżone Jack diagnozował że nie bedzie mógł chodzić jakieś kilka tygodni. A tutaj po kilku dniach zaledwie Locke zaczyna chodzić bez kul i zrywa usztywnienie (2x22) - dziwne
Napisano 28.05.2006 - |15:01|
bo Lock jest tym "good one" i pewnie nerka tez juz mu odrosla ktora zabral mu ojciecPo tym jak nogi Locka zostały zmiażdżone Jack diagnozował że nie bedzie mógł chodzić jakieś kilka tygodni. A tutaj po kilku dniach zaledwie Locke zaczyna chodzić bez kul i zrywa usztywnienie (2x22) - dziwne
Napisano 28.05.2006 - |16:09|
Hmmm..
Po tym jak nogi Locka zostały zmiażdżone Jack diagnozował że nie bedzie mógł chodzić jakieś kilka tygodni. A tutaj po kilku dniach zaledwie Locke zaczyna chodzić bez kul i zrywa usztywnienie (2x22) - dziwne
Stary obejrzałeś cały serial i jeszcze nie ogarniasz takich rzeczy, że wyspa poprzez swoją specyfikę elektromagnetyczną ma właściwości lecznicze?
ZA kare masz przeczytać wszystkie komentarze na tym forum do każdego odcnika 1 i 2 sezonu
Napisano 28.05.2006 - |16:39|
Zadne klony, imo.
Biore pod uwage tylko dwie teorie:
1) Wspominany wypadek;
2) Przebranie, jak np robia to Inni [po co? dunno, ask them ;o];
Napisano 28.05.2006 - |18:43|
Stary obejrzałeś cały serial i jeszcze nie ogarniasz takich rzeczy, że wyspa poprzez swoją specyfikę elektromagnetyczną ma właściwości lecznicze?
ZA kare masz przeczytać wszystkie komentarze na tym forum do każdego odcnika 1 i 2 sezonu
Tak wiem o tym że wyspa ma właściwości lecznicze trudno tego nie wiedzieć
Użytkownik Marciin88 edytował ten post 28.05.2006 - |18:44|
Napisano 28.05.2006 - |19:38|
Napisano 29.05.2006 - |12:58|
...no niekoniecznie. Jesli złamiesz noge i w wyniku 2-miesięcznego leżenia ta sie zrośnie to gdy wstaniesz to przecież nie złąmie sie spowrotem.W 3 sezonie okaże się czy to ten rozładowany magnes pozwalał uzyskac te właściwości. Jeżeli tak to nastąpi powrót paralizu u Locka, powrót choroby u tej mórzynki.
Może to ich wyleczyło na dobre a nie tylko zatrzymało chorobę (uraz). Poza tym żaden magnetyzm nie wyleczy paraliżu ot tak. Mi się wydaje, że to powypadkowa akcja. Co innego owa "mórzynka" - jak to mówisz :-) no i Jin, który stał się płodny.
Napisano 29.05.2006 - |13:03|
...no niekoniecznie. Jesli złamiesz noge i w wyniku 2-miesięcznego leżenia ta sie zrośnie to gdy wstaniesz to przecież nie złąmie sie spowrotem.
Może to ich wyleczyło na dobre a nie tylko zatrzymało chorobę (uraz). Poza tym żaden magnetyzm nie wyleczy paraliżu ot tak. Mi się wydaje, że to powypadkowa akcja. Co innego owa "mórzynka" - jak to mówisz :-) no i Jin, który stał się płodny.
Ale co tam Jinowi skoro Sun już jest w ciąży a chyba nie zniknie jej dziecko ?
Gdyby tak było to tak jak wspomniał nie wiem kto to u Lockea wrócił by paraliż u Rose dalej rozwijała by się choroba !
Napisano 30.05.2006 - |10:13|
to czy miyagi okazał sie płodny to się jeszcze okaze kiedy sun urodzi; a nuż nie obnażała się przed dejtukmajsanem przypadkowo i urodzi sie nam hybryda malutki zambo...no niekoniecznie. Jesli złamiesz noge i w wyniku 2-miesięcznego leżenia ta sie zrośnie to gdy wstaniesz to przecież nie złąmie sie spowrotem.
Napisano 10.06.2006 - |03:29|
Co do filmów. Pamiętacie scene jak Des z Kelvinem rozmawiali nt. filmu instruktazowego w Łabędziu? Des powiedział, że jego poprzednik ocenzurował film. Jak myślicie co tam mogło być?
Napisano 10.06.2006 - |09:06|
Napisano 10.06.2006 - |10:41|
Napisano 10.06.2006 - |10:58|
Napisano 11.06.2006 - |08:18|
Osoby chętne do rozmawiania o spoilerach zapraszam do Spoiler Zone.
Napisano 12.06.2006 - |16:20|
A nie wydaje Wam sie ze film w Łabędziu nakrecono na szpuli ze wzgledu na elektromagnez? Chyba wiemy co sie dzieje z kaseta kiedy przylozymy do niej magnez... Z tego wzgledu naukowcy Dharmy byli zmuszeni do uzycia starszej technologii.moim zdaniem było na odwrót film z Łabędzia był nakecony wcześniej -szupla zamiast kasety więc starsza technologia. A czemu doktorek ma obie ręce sprawne?: albo osoby na kasetach są klonami albo kolejny przykład na uzdrawiający wpływ wyspy odrosła mu cała ręka
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »