Skocz do zawartości

Zdjęcie

Battlestar Galactica: The Resistance

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
83 odpowiedzi w tym temacie

#21 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 05.09.2006 - |15:28|

No w końcu obejrzałem :] Dawno już nie miałem tak, że każdy procencik zbliżający mnei do 100% powodował u mnie uśmiech :) A tu tak było...

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Premiera koplejnych odcinków w czwartki i wtorki :) Oby ktoś kontynuował zbożne dzieło tworzenia avików :]

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 05.09.2006 - |15:29|

• 0

->1019<-

#22 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 05.09.2006 - |15:48|

Proxy z USA i lecimy,

Polecasz, któryś amerykański serwer szczególnie? :) Ja niby jakieś proxy znalazłem, ale nie działały :)
  • 0
VeeDee

#23 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 05.09.2006 - |16:44|

Wszystko OK. THX za linka ;) Krotki wepisod :P Ale przynajmniej taki małe przystawki przed głównym daniem w Październiku :)
  • 0
Dołączona grafika

#24 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 05.09.2006 - |22:30|

Dla mnie ten odcinek i cała seria The resistance, to w sumie tylko zaostrzenie apetytu przed trzecim sezonem, który w każdym kolejnym trailerze zapowiada się coraz ciekawiej. Ale chociaż w kilku minutach niewiele da się zmieścić fabuły, to mieliśmy okazję zobaczyć o czym będzie cała seria (choc to sugerował już tytuł) i zaobserwować pewien przeskok czasowy - od zakończenia 2x20 czas leciał, a bohaterowie się nieco zmienili... ;) Zwłaszcza Tyrol, który wygląda jak młody Marks. :P
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#25 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 06.09.2006 - |15:21|

Jestem po pierwszym odcinku. Muszępowiedzieć, że poza jakością (niestety na to nie ma wpływu) jest to super uzupełnienie tego, co już pokazano. No i dobre wprowadzenie w 3 sezon. Czyli małe zaspokojenie głodu :D
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#26 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 06.09.2006 - |20:20|

zgadzam sie. To dobre uzupełneinie, świetny wstępniak przed trzecim, mam nadzieje wymiatającym sezonem :) Niby takie migaweczki, bo 3-4 min to niewiele, ale zawsze to poruszenie jakiegos wątku. Myśle, ze dzieki tym króciutkim epizodom lepiej będzie sie wczuć w klimat 3 sezonu, w koncu końcówka drugiego, ledwie zarysowała temat.

Co do jakości, to ja pierwszy webisode mam " z drugiej ręki", a nie poprzez stronke sci fi, więc mam pytanko do osob ktore ogladały transmisje ze strony:
czy to sie rózni jakościa? chodzi mi o to czy na stronce tez sa pliki ważące ok 20 mb lekko rozmyte w obrazie, czy moze to efekt ripu.

Mogliby juz puscic 2 webisode :D bo to mi tylko zaostrzyło chętke na 3 sezon :|

Użytkownik martina29 edytował ten post 06.09.2006 - |20:21|

• 0
::. GRUPA TARDIS .::

Dołączona grafika

#27 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.09.2006 - |11:25|

no wlasnie bo jakosc tego jest tragiczna? czy ktos wie czy tylko takie na WWW wypuszczaja? jesli nie czy nie ma ktos lepszego ripa?
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#28 DeFenc

DeFenc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 07.09.2006 - |13:01|

Oto link do nastepnego epizodu Battlestar Galactica: The Resistance - Webisode 2:
http://www.mininova.org/tor/416907
  • 0

#29 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 07.09.2006 - |14:38|

no wlasnie bo jakosc tego jest tragiczna? czy ktos wie czy tylko takie na WWW wypuszczaja? jesli nie czy nie ma ktos lepszego ripa?

Nie wiem jak was ale mnie strasznie męczyło to filmowanie "z ręki" jakby kamera nie miała żadnej stabilizacji.
Ale poza tym to "okrutne" ;) jest gdy oczekuje się na sezon 3 i oglądanie takich krótkich episodów aż człowieka skręca czemu nie są dłuższe.

Oto link do nastepnego epizodu Battlestar Galactica: The Resistance - Webisode 2:......

Wielce dziękuję za przypomnienie i linka. :clap:
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#30 Borlog

Borlog

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 07.09.2006 - |15:43|

Spodziewałem się takiej formy "serialu" - dużo gadania jak to im żle pod rządami Cylonów lecz nic poza tym. Jeśli pojawi się jakiś centurion to będzie święto (dziwnie też pusto na ulicach new Caprica). Mam nadzieje że jakoś to się rozkręci bo jak dla mnie troche za dużo gadania - jak w "misiu" wiecie za okupacji było ciężko, samych filmów o okupacji nakręcono z ileś razy. No ale to moja wstępna ocena dopiero po 2 epizodach z oceną całości poczekam na koniec.
  • 0

#31 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 07.09.2006 - |16:54|

O minutę krótszy odcineczek to i mniej zobaczyliśmy. Wierzę, że Duck się jeszcze przerobi, nie zdziwiłbym się, gdyby Cyloni zabili jego żonę, co byłoby bezpośrednią przyczyną wstąpienia do ruchu oporu. Caprica Buccaneers nadal działają i widać, że maja spory wpływ na działanie ruchu oporu :]
  • 0

->1019<-

#32 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 07.09.2006 - |20:07|

Hmm a moze to wszystko, zbierze się w jedną "całość" te 10 małych, kilkuminutowych epizodzików, w jeden jakby pełnowartościowy odcinek.
  • 0
Dołączona grafika

#33 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 07.09.2006 - |21:30|

A mi brakuje w tych odcinkach kilku ważnych postaci, które powinny sie w ruchu oporu pojawić i grać w nim ważną rolę - Starbuck, Samuel Anders... I pewnie ze względu, na to, że mamy do czynienia z internetową miniserią mogą się nie pojawić.
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

#34 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 08.09.2006 - |10:26|

pewnie celowo nie pokazują ważniejszych postaci, żeby z większą pompą wejśc w trzeci sezon .
Juz nie moge sie doczekac , a tu jeszcze miesiąc :(

Użytkownik martina29 edytował ten post 08.09.2006 - |10:27|

• 0
::. GRUPA TARDIS .::

Dołączona grafika

#35 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 08.09.2006 - |16:12|

A mi brakuje w tych odcinkach kilku ważnych postaci,

Te mini odcinki to zapewne kręcili przy okazji normalnych więc logiczne,że nie każdy z aktorów był dostępny.
Do tego jeśli kręcili to jako "dodatki" - uzupełnienie normalnego serialu to wiadomo,że główne siły były skierowane na właściwy serial czyli odpowiednia obsada+rozbudowana fabuła+efekty specialne były gdzie indziej a tu wykorzystywano "wolne chwile" aktorów i ekipy- co widać.
Niemniej jest to ciekawy i dobry pomysł aby wypełnić nam oczekiwanie na sezon 3 :clap:

Użytkownik biku1 edytował ten post 08.09.2006 - |16:29|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#36 gros1k

gros1k

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 08.09.2006 - |17:03|

kurde tną mi się aviki pod windowsem, więc załączyłem specjalnie linucha
w sumie to mi się dłużej załączał niż trwał odcinek :D

ale ogólnie to podsycają atmosferę przed 3 sezonem :>
  • 0

#37 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 08.09.2006 - |20:42|

Te mini odcinki to zapewne kręcili przy okazji normalnych więc logiczne,że nie każdy z aktorów był dostępny.

Zdaję sobie z tego sprawę, dlatego napisałam, że to pewnie dlatego iż mamy do czynienia jedynie z miniserią internetową. ;) Ale dla fabuły to jednak strata. Mam za to nadzieję, że szybko nadrobią ten brak w 3 sezonie, gdzie ważne postaci powinny szybko dołączyć do ekipy ruchu oporu.
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

#38 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 08.09.2006 - |21:20|

Fajna zabawa te mini odcinki. Owszem brak jest wielu postaci, ale jak dla mnie to plus. Bo przecież w serialu nie można było wielu postaci pokazać, to teraz niektórzy aktorzy mają swoje 5 minut. A to też trochę ubogaca serial.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#39 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 12.09.2006 - |19:33|

Webisode 3: http://www.mininova.org/tor/421756
  • 0

->1019<-

#40 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 13.09.2006 - |22:36|

Dla mnie webisode 3 to jak na razie najbardziej statyczny i można rzec, że najsłabszy odcinek - dostaliśmy dokładnie to, co było zapowiadane we wcześniejszych epizodach. Czyli po pierwsze scenę z przenoszeniem broni a po drugie wyjaśnienie postawy Ducka w sprawie przynależności do ruchu oporu. Żadnych zaskoczeń i nowości. Wiem, że przy tak krótkich odcinkach nie jest łatwo za każdym razem dodać jakiś nowy element, ale byłoby miło. ;)

Użytkownik Gosiek edytował ten post 13.09.2006 - |22:36|

• 0
Blood is life
Blood is the truth...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych