Skocz do zawartości

Zdjęcie

Cameron Mitchell [SG1]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
72 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy Mitchell powinien zginąć? (117 użytkowników oddało głos)

Czy Mitchell powinien zginąć?

1. Tak (już dawno) (21 głosów [19.81%])

Procent z głosów: 19.81%

2. Tak (zginie w kolejnym sezonie) (4 głosów [3.77%])

Procent z głosów: 3.77%

3. Nie (61 głosów [57.55%])

Procent z głosów: 57.55%

4. Nie, ale nie lubię tej postaci (12 głosów [11.32%])

Procent z głosów: 11.32%

5. Jest mi to obojętne. (8 głosów [7.55%])

Procent z głosów: 7.55%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 20.07.2006 - |10:07|

Ej, odczepcie się od Mitchella !

Jego gra jest całkiem dobra początkowo z pewnością był trochę stremowany faktem przyjścia do 9 sezonu jednego z najpopularniejszych seriali Sci-Fi. Moim zdniem nie przyszedł jako naśladowca RDA, ale jako zupełnie nowa postać i taka była myśl scenarzystów!

Co do Landry'ego, to bardzo podoba mi się ta postać. Z Hammondem się nie równa, ale zawsze.

W pgóle zastanawiałęm się czemu Jack, będąc dowódcą bazy, chodził w takim jak wcześniej stroju, a nie w kantach jak Hammond - a na to chyba jakieśprzepisy są :P
  • 0

#22 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 20.07.2006 - |13:13|

Ani Mitchell ani Landry mi sie nie podobaja. prawdopodobie dlatego ze jack i hammond wysoko postawili poprzeczke. Mitchell gra dla mnie zbyt sztywno i nie smiesza mnie jego zarty a Landry chodzi wiecznie z kubkiem i w skorzanej kurtce...
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#23 Astra

Astra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 105 postów
  • MiastoEłk

Napisano 20.07.2006 - |13:30|

Dla mnie postać Mitchella nie ma jakiegoś większego znaczenia , jest bo ktoś musiał zastąpić Jacka. Bardziej jestem przywiązana do pozostałej trójki drużyny, ale uważam , że uśmiercenie Mitchella nie byłoby dobrym posunięciem. Raczej powinni dać nowego generała , bo ten obecny to jakiś niemrawy jest.
  • 0

#24 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 20.07.2006 - |13:49|

Wydaje mi się, że Mitchell jest torchę błędnie postrzegany. On nie ma być substytutem z Jacka, tylko zupełnie nowym oderwanym od jego postaci bohaterem.
  • 0

#25 Mikiks

Mikiks

Szeregowy

• Email
  • 26 postów

Napisano 20.07.2006 - |14:18|

Mitchell jest w porzadku.

Przyloczylbym sie natomiast do krytyki Carterki, która juz wyraznie sie postarszala (no coz, takie zycie). Ponadto staje sie juz nudna, niesmieszna, belkocze tylko o technice etc. Wymienic ja na Vale!
  • 0

#26 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 21.07.2006 - |15:54|

Mikiks <---- Carter chyba nigdy nie miała być śmieszna :D Ona jest właśnie od technicznego bełkotu.
  • 0

#27 Ragnar

Ragnar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoTarnowskie Góry

Napisano 24.07.2006 - |11:27|

Ja uważam, że Mitchela nie powinno się uśmiercać chociarz nie lubie tej postaci, ponieważ jest źle stworzona przez scenarzystów. Jakby ją odrobine przerobić dodać jakąś specyficzną cechę charakteru i osobowości, która by ją mocno wyróżniała, a do tego zrobić z niego prawdziwego dowódcę SG-1, to byłaby to naprawdę fajna postać.

Co do Carter, to moglaby już odejść z serialu, albo pojawiać się sporadycznie. Ja bym ją umieścił w Strefie 51, albo wysłał na jakąś planete z Jackiem :P
  • 0

#28 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 24.07.2006 - |22:36|

Ja lubie poprostu aktora za genialną jego role w Farscape, niestety twórcą i scenarzystą Stargate brakuje pomysłu na ta postać. Jezeli nie widziałbym Farka z nim wcześniej nie polubiłbym tej postaci. Powinien zostać w serialu ale powinni wydobyć z niego jego aktorskie pokłady.
  • 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#29 Cyberbol

Cyberbol

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów
  • MiastoNewark - ENGLAND

Napisano 28.07.2006 - |14:54|

Głosowałem na "Nie lubię tego aktora".
Nie wiem czy tylko ja mam takie wrazenie że scenarzysci piszą cały czas pod RDA. Ogladajac 10 sezon w kazdej sytuacji gdzie gra Cameron ja widzę RDA. Takie same zachowanie, podobna gra.
  • 0

#30 Apophis_

Apophis_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 124 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 28.07.2006 - |17:54|

Nienawidzę go, i wcale nie podkolororwywuję tego słowa. Poprostu jego teksty są tak głupie, jego zachowanie i miny... Chcieli z niego zrobić drugiego O'neill'a... Nie dało im się. Oby jak najszybciej zginął (co jest niemożliwe...)... Poprostu jak go widzę na ekranie telewizora to mam ochotę rozwalić płytkę znajdującą się w DVD... Albo chociaż niech go zrobią jakoś dobrze, niech będzie jakiś inny, niech będzie ciekawą postacią, dowiedzmy się o nim czegoś... Ehhh...
  • 0

#31 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 28.07.2006 - |17:59|

Po odcinku 9x1 odpowiedział bym TAK ale po tych 22 odcinkach w których jest ta postać odpowiedziałem NIE :D w sumie chyba dlatego że jestem obecnie po 3 sezonach Farscapa i sądze że ten aktor może godnie zastąpić RDA tylko niech jego postać nie będzie pisana jako klon Jacka.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#32 Tom0000

Tom0000

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 17.08.2006 - |14:47|

Zadalem sobie pytanie ; czy jakby ta postac nigdy w serialu nie pojawila sie to serial stracilby na tym czy zyskal ?
Dochodze do wniosku ze null - zupelnie jakby ta postac nic do serialu nie wnosila i byla calkowicie transparentna. Odpowiednik tej postaci w SGA sprawdza sie duzo lepiej.
  • 0

#33 enzo

enzo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 252 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.08.2006 - |07:50|

Zadalem sobie pytanie ; czy jakby ta postac nigdy w serialu nie pojawila sie to serial stracilby na tym czy zyskal ?
Dochodze do wniosku ze null - zupelnie jakby ta postac nic do serialu nie wnosila i byla calkowicie transparentna. Odpowiednik tej postaci w SGA sprawdza sie duzo lepiej.

No wiesz ale Jack najmłodszy nie jest. Wiec już nie może tak popisywać się wyskosami, turlaniem i innymi wyczynami. A ktoś musiał dowodzić drużyną. Co prawda Carter ma ten sam stopień, ale to Mitchell jest dowódcą. Poza tym odegrał jakiś epizodzik w ocaleniu Ziemi przed Anubisem.

Ktoś musi być Liderem, akurat padło na niego (co prawda nie ten sam humor ale też jest wesoło) Tak samo jak Jack nie zna się na technice (przykład rozmowa Mitchella z McKay-em gdy próbowali otworzyć superwrota z pegaza, dotyczaca czarnej dziury)
  • 0
Pozdrowienia:
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate :)

#34 black hose

black hose

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 18.08.2006 - |13:21|

Mnie też na początku nie pasował, ale potem zacząłem oglądać Farscape i przyzwyczajenie do jego gęby przeniosło sie na SG-1.
  • 0

#35 enzo

enzo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 252 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.08.2006 - |14:38|

Mnie też na początku nie pasował, ale potem zacząłem oglądać Farscape i przyzwyczajenie do jego gęby przeniosło sie na SG-1.

Buahahaha jak by miał ją niewyględną a przecież nie wygląda jak by mu w twarz granat wybuchł :P

Prawda jest taka że Jacka nikt nie zastąpi. No a kogoś musieli dać. Akurat los się uśmiechnoł do niego. Ciekawe czy inni aktorzy grający w serialach też odnoszą sukcesy na srebrnym ekranie.

No pamiętam odtwórczynie roli Vali mal duran w filmie ... chyba Pitch Black. Nie Licząc RDA czy któryś z bohaterów też gra gdzieś w filmach (przebojach kinowych )??
  • 0
Pozdrowienia:

#36 black hose

black hose

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 18.08.2006 - |22:35|

Nie Licząc RDA czy któryś z bohaterów też gra gdzieś w filmach (przebojach kinowych )??

Proszę wybaczyć niegodnemu profanowi pytanie... :/ Ale w jakich przebojach kinowych grał RDA ? :huh:
(to nie sarkazm, to ciekawość)
  • 0

#37 Seth Angel

Seth Angel

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoPierwszy z Prawej

Napisano 21.08.2006 - |21:08|

Jak dla mnie to Mitchell nie wniósł nic do SG. W porównaniu np z Valą to jego postac jest słaba i chyba mało znacząca :(
  • 0
I Have Become Death, Destroyer of Worlds.

#38 enzo

enzo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 252 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 22.08.2006 - |11:31|

Jak dla mnie to Mitchell nie wniósł nic do SG. W porównaniu np z Valą to jego postac jest słaba i chyba mało znacząca :(

No ale ma swoje przebłyski humoru. ( W odcinku z supergate, w odcinku 200) No i pewnie znajdzie się jeszcze kilka.
Vala jest zabawna, ale najlepiej wychodzi w połączniu z Danielem. Eh ten humor sytuacyjny ;P
A Daniel ciągle jej pilnuje :bag:
  • 0
Pozdrowienia:

#39 Ground

Ground

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów
  • MiastoPrzemyśl

Napisano 22.08.2006 - |12:15|

jak wczesniej pisalem. Ta postac jest zbedna. Widac to w 10 sezonie.
  • 0

#40 marka_ragnos

marka_ragnos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoLuboń

Napisano 25.08.2006 - |16:16|

Jak mozna sie spierac czy Mitchell jest potrzebny czy nie??Postac zostala wprowadzona celowo przez scenarzystow po to by zapelnic luke po Jacku.Usmiercnie Mitchella napewno spowodowaloby wstapienie nowego charakteru.Pulkownik napewno sie przydaje, po pierwsze jest dowodca SG-1, po drugie jest duzym wsparciem podczas walk, jest dowcipny(tekdty o babci)i poza tym wiele rozumie jesli chodzi o tzw. techniczny belkot(odcinek 3 sezon 10).Dla mnie ta postac wiele wnosi i niechcailbym zeby zostala usunieta.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych