tam było
Odcinek 036 - S03E03 - Exodus (Part 1)
Napisano 15.10.2006 - |19:21|
tam było
Napisano 15.10.2006 - |19:29|
Prawo Clarke'a
Napisano 16.10.2006 - |14:20|
Użytkownik Hans Olo edytował ten post 16.10.2006 - |14:21|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 16.10.2006 - |18:00|
Daję 9
Co do Baltara to myślę że ucieknie z NC nie na Galactice tylko odejdzie razem z nr 6, powrót na Battlestara oznaczać będzie dla niego śmierć a jest zbyt ważną postacią.
Napisano 16.10.2006 - |18:34|
Napisano 16.10.2006 - |20:37|
Co do Baltara to myślę że ucieknie z NC nie na Galactice tylko odejdzie razem z nr 6, powrót na Battlestara oznaczać będzie dla niego śmierć a jest zbyt ważną postacią.
Jak dla mnie to ciekawie by sie zrobilo jakby Baltar okazal sie Cylonem, wiele rzeczy mogloby sie wtedy wyjasnic.
Tylko jedno mnie meczy, skoro Cyloni moga sie "zaladowac" do kolejnego ciala oznacza, ze istnieje jakas komunikacja na dalekie odleglosci miedzy cialem a jakims statkiem/baza. Czy w takim razie nie moga sie miedzy soba podobnymi metodami porozumiewac/przekazywac informacji? Wyjasnialo by to w troche mniej nadnaturalny sposob wizje z dzieckiem, ktore jako pol-Cylon posiadaloby zdolnosc takiej komunikacji.
Napisano 17.10.2006 - |09:18|
Za odcinek 7.
Dużo rzeczy wypatrzyłem, które mnie raziły m.in. z jaką łatwością eliminują tostery (taka sama przygoda jak Jaffa w SG1 i ich ewolucja przez pare sezonów, najpierw niepokonani żołnierze a potem mięso armatnie do wykończenia przez standartową Berete). W tym odcinku w scenariusz był do przewidzenia i scenarzyści zdecydowanie poszli na ławizne, czekam na Exodus II.
Napisano 18.10.2006 - |20:40|
choć nie moe się przyzwyczaić do nowego image dowódcy Pegazusa - za bardzo go pogrubili
ale było pare rewelacyjnych scenek:
choćby ta jak prezydent tłumaczy naszemu graczowi jakie to dziecko jest ważne
oraz ta jak mówi do tych dwóch przyszłych ochroniarzy dziecka
także rozmowa klonów o tym jacy ludzie są bestialscy zostawiając jednego z nicha na ppowolną śmierć
Oprych
Napisano 19.10.2006 - |14:28|
Akcja z odbiciem skazanych na smierc (wsrod nich Laura i Tom) przednia, Tyrol stal sie w trakcie trwania serialu prawdziwym zolnierzem. Martwi mnie jednak to, co bedzie ze Starbuck, motyw w dzieckiem sprawi, ze jej podejscie do wojny moze sie zmienic (choc moim zdaniem okaze sie ze to zwykle ludzkie dziecko). Loeben jest po prostu swietny, bardzo fajna gra aktorska, zas Szóstka po prostu boska (jako kobieta
Dolaczam sie do grona zwolennikow pogladu ze Baltar moze okazac sie Cylonem (zastanawiam sie jednak gdzie sa pozostali "Baltarzy" eee "baltarowie"?
To co powiedzial Cavil, ze jego "zmartwychstanie" coraz bardziej boli moze nasuwac wniosek ze JEDNAK Cyloni maja tez (odmiennie od tego co wiemy i co zostalo powiedziane w serialu) pewna skonczona ilosc zyć (albo niektorzy z nich). Osobiscie licze, że pod koniec trzeciego sezonu gore we wladzy cylonskiej wezma KOBIETY (wystarczy przejscie na strone Boomer i Szóstki tej Cylonki ktora gra Lucy i juz bedzie dobrze).
Martwia jednak pomysly Dorala ktory wspomina o mozliwosc zrzucenia atomowki - sadze jednak ze Cyloni skonstruowani sa w ten sposob ze potrzebuja ludzi, chca kims rzadzic i zmieniac ich nastawienie do swiata, poniewaz zastanawiam sie (i oni pewnie tez co byloby gdyby ludzi w ogole nie bylo
Nie byloby BSG ))
Napisano 20.10.2006 - |15:54|
Napisano 20.10.2006 - |18:57|
Pierwsze 2 odcinki ocenilem na 1pkt.
No nie byłeś pierwszy, który to uczynił
Po takich pierwszych 2 odcinkach dziwisz sie ze ogladalnosc spada? Bo ja w ogole... Ale jak wspomnialem trzeci odcinek trzyma sredni poziom z poprzednich 2 sezonow wiec moze jeszcze wyjda na prosta....
Trzeci odcinek nieznacznie jedynie odbiega od dwóch pierwszych.
Ale może to dobry znak.
Po osiągnięciu dna można już tylko być lepszym...
Tylko czy w związku ze spadkiem oglądalności będa miec szanse na poprawe ?
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 20.10.2006 - |20:52|
1?????? Ja dałem pierwszemu i drugiemu odcinkowi 10/10 i myślę że to zaniżona ocena:)No nie byłeś pierwszy, który to uczynił
Trzeci odcinek nieznacznie jedynie odbiega od dwóch pierwszych.
Ale może to dobry znak.
Po osiągnięciu dna można już tylko być lepszym...
Tylko czy w związku ze spadkiem oglądalności będa miec szanse na poprawe ?
Ogólnie mam nadzieje że pozostaną na planecie przynajmniej do 10 odcinka:)
"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam
Napisano 05.12.2006 - |23:34|
Ocena: 10
PLUSY:
+ fajny początek, w którym nie zdecydowano się bezpośrednio kontynuować fabuły z poprzedniego odcinka, a wybrano inną drogę, a mianowicie "godzinę wcześniej". Okazało się, że jednak nie było buntu policji NC (co mi osobiście wydawało się bardzo prawdopodobne), a Sharon która pojawiła się na planecie, nie była podstawiona. Sprawne działanie ludzi z ruchu oporu zaowocowało uratowaniem wszystkich więźniów
+ piękna scena pożegnania pilotów przed wylotem na misje
+ dobrze się stało, że tak szybko dowiedzieli się o zdradzie Ellen. Mam nadzieję, że będzie czekać ją kara.
+ wreszcie powrócono do wątku dziecka Sharon i Helo, czyli małej Hery Na pewno jest to niezwykłe dziecko, i Roslin ma rację, że źle by się stalo, gdyby wpadło w ręce Cylonów. Interesujące sa sny jakie nawiedzają Number Three, tak jakby ktoś chciał pokazać Cylonom, że prototyp nowej rasy cylono-ludzi żyje i trzeba go znaleźć.
+ Zerek dołącza do ruchu oporu i współpracuje z Roslin jak nigdy wcześniej.
+ znow powrócił ten niesamowity klimat rozmów między Baltarem a Number Six Ta słynna mzyczka, te spojrzenia, emocje, teksty o tym co ważne, i czasem o tym co mniej ważne (vide papier toaletowy)
MINUSY:
- troszkę za mało było scen ze Starbuck i jej dzieckiem
- nierozumiem, po co ta szamanka miałaby pomagać Cylonom. Przecież w scenie jej rozmowy z Number Three dała jej cenne informacje
- faktycznie scena pożegnania dwoch Adamów była trochę przesłodzona, można to było inaczej pokazać
- boję się, że Sharon może zwątpić w swą lojalność w stosunku do ludzi, gdy dowie się prawdy o swoim dziecku. Wtedy może zrobić coś złego i obrocić się przeciwko ludziom, których wtedy znienawidzi.
No właśnie, mi też to wydało się dosyć dziwne, skoro wcześniej było widać co innego niż w scenie odbijania więźniów.Beznadziejna ta ucieczka Cally. W poprzednim odcinku biegła przez jakieś szuwary, krzaki w tle. A w tym odcinku widać, że biegnie przez jakieś żwirowisko gdzie nie ma roślinności
Użytkownik Halavar edytował ten post 05.12.2006 - |23:49|
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 24.01.2007 - |20:56|
Napisano 25.01.2007 - |10:38|
Wygląda na to, że TAK :]Czy tylko ja sądze, że to jest najgorszy odcinek 3 sezonu?
Hmm, w sumie jak na komentarz odcinka to za dużo nie napisałeś
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 20.03.2007 - |19:47|
Napisano 11.08.2007 - |09:41|
Wiem ze ten topic jest juz stary ale dopiero od niedawna jestem wielbicielem tego serialu.
W tym odcinku podobalo mi sie napiecie jakie wywoluje kolaboracja Sharon z ludzmi. Caly czas nie wiadomo co ona moze zrobic. W ostatnim odcinku drugiego sezonu nie ujawnila ona brata Cavila a teraz moze zrobic wiele zlego kiedy sie dowie jak Laura Roslin postapila z nia i jej dzieckiem. Podoba mi sie, ze ludzie maja tu ludzki "wyglad" maja swoje slabosci, jak kazdy czlowiek. Jedni mniej inni wiecej (Baltar) Zauwazam w tym serialu dobra gre aktorska i piekne, bardzo trudne sceny. Wlasnie taka scena zwrocila moja uwage w tym epizodzie. Moment kiedy Kara uklada Cacey do snu. Zastanawiam sie jaki talent musi sie kryc w tym dziecku. Swietnie zrobione i zagrane. Swietna mimika No.6 i niesamowity, dramatyczny glos Baltara. Gra aktorska jest mocna strona tego filmu.
Napisano 06.03.2008 - |21:05|
Takie typowe zawiazanie akcji i oczekiwanie na wybuch. Akcje z Cally przemilcze, bo to po prostu wola o pomste do nieba!
Ciekawe co bedzie z tym Jammerem, zdjal maske i uciekl.
Fajna postac tej Gunny,juz chyba wczesniej sie pojawiala.. o ile mnie pamiec nie myli. czy to inny serial byl?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych