Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stargate Universum

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
328 odpowiedzi w tym temacie

#21 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 26.05.2006 - |17:12|

Crusier //krazownik - Prometeusz Class Ship
Destroyer //niszczyciel - Deadal Class Ship
NBomber //bombowiec z ladunkami naquadah - Al`quesh
NMotherShip //statek matka - Hatak
NWarLord //war lord - Anubis Hatak Class (Lub Apophis Hatak class )
Corvette //korwetta - Blickrinser Class
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#22 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 26.05.2006 - |17:56|

Wszystkim to bez problemu działa?? Ja mam problem z logowanie do bazy danych!(tak mi wyświetla). rejestruje się, generuje galaktyke i wszystko jest ok! Nawet w bazie danych mam w liście użytkowników swój login i hasło ale jak chcę sie zalogować to sie wyświetla:

Nie pomogło przeinstalowanie wszystkiego! Na drugiej maszynie chodzi tak samo! wkółko ten sam komunikat! Może ktoś wie co jest nie tak??

Od razu zaznaczam, ze ja nie widzialem kodu, ani nie mam tego.
Ale z tego komunikatu co podajesz, to masz blednie podane dane uzytkownika bazy danych.
  • 0

#23 wasylek

wasylek

Szeregowy

• Email
  • 66 postów
  • Miasto100-LICA

Napisano 27.05.2006 - |10:40|

No to chyba nie można by było nawet rejestracji przeprowadzić!
  • 0

#24 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 27.05.2006 - |11:41|

Zalezy jak jest kod napisany. Ale nie bede tutaj swoich wywodow robil, lepiej niech autor sie wypowie i zmieni opis komunikatow bledow, bo te malo mowia :]
  • 0

#25 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 29.05.2006 - |13:36|

Witam, dzis zrobiłem update na ftpa nowego wara. Poprawiłem jeden główny błąd jakis się robił w związki z technologiami. Odezwij sie na privie to sprobujemy razem przedebugować aplikacje. Jeśli ktoś ma podobny problem to prosze na privie pisać. Acha ja co drugi tydzien jestem na necie wiec jak sie w tygodniu nie odzywam ok 2 dni tzn. ze akurat to jest ten tydzien ze nie mam neta:)
Zrobiłem dodatkowo małe poprawki w budynkach. Można już budować w zasadzie wszystkie budynki, oprocz tych które wymagają technologii(jeszcze jej nie skonczylem)
  • 0

#26 mosses

mosses

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 29.05.2006 - |17:18|

Witam

tez jestem studentem inf z gliwic 6 sem , chętnie pomoge w tym projekcie.
JS/PHP/CSS/DHTML/SQL z tego zakresu moge sie przydać.
prosze o kontakt mosses@interia.pl

Użytkownik mosses edytował ten post 29.05.2006 - |17:20|

• 0

#27 DjMarco

DjMarco

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 109 postów
  • MiastoPiastów

Napisano 29.05.2006 - |19:44|

nie wiem czy na tym etapie pracy mozna cos jeszcze dodac ale proponuje jakąś rase dodac ktora by tylko walczyla. cos na wzór replikatorów. pozerajacych surowce i niszczacych planety ale tylko co jakis czas taki nalot replikatorow i mozliwosc opracowania technologi chroniacej planete przed nimi. A im busmy mieli bardziej zawansowana technologie tym wieksze prawdopodobienstwo ze nas zatakuja.

Apropo obrazkow statków i niektorych technologi (ZPM) to moze zapytac twurcow www.gwrota.com o udzielenie praw autorskich. Na ich stornie sa obrazki. Albo zrobiz zuyty ekranu z filmu :)

Użytkownik DjMarco edytował ten post 29.05.2006 - |19:47|

• 0
HALLOWED ARE THE ORI

Dołączona grafika

#28 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 29.05.2006 - |20:44|

Co do replikatorów, to można by podpiąć to pod zdarzenia losowe.
Są 2rodzaje zdarzen, globalne (dla całego konta gracza) i lokalnej,tylko dla jadnej planety.
Więc można to podpiąć pod zdarzenia globalne. Myślałem zeby z konta roota robić np. Atak goauldów np. na całą galaktyke nr 4:)
Wszyscy gracze będą wtedy zjechani przez flote x.x.x z całej galaktyki.
Jednak jak narazie nie robie zdarzeń, mam w planach to na samym koncu. Dzis zajmę się Technologią, co Ethel mi podesłał.
Juz wkrótce update na ftpie
  • 0

#29 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 29.05.2006 - |21:00|

BTW
Pozwolę sobie trochę się powymądrzać:

bez else będzie działać tak samo, zresztą chyba wygodniej byłoby zrobić switchem.

bez else'ow sprawdza wszsytkie warunki po kolei. Jeżeli masz 'n' porównań to wykona Ci 'n' porównań. else if natomiast wykona w najlepszym przypadku jedno, a dopiero w najgorszym 'n'. Rożnica, może mała, ale przy dużej liczbie porównań i użytkowników może być odczuwalna. Poza tym, nie zawsze porównanie sprowadza się do cos == 1, moze byc tez to argument zwracany przez metode zlaczoną z warunkiem.

Switch w zasadzie to, to samo rozwiazanie co duzo else if'ow. I daje wieksza przejrzystosc kodu. Z drugiej strony kompilator zawsze dorzuci cos od siebie do kodu maszynowego. Wiec tutaj kompilator moze sprawic, ze roznica miedzy switchem i else ifem jest duża ;)

Użytkownik VeeDee edytował ten post 29.05.2006 - |21:14|

• 0
VeeDee

#30 mosses

mosses

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 29.05.2006 - |21:49|

należy chyba tez zmienic nazwy surowców bo te co są totalnie nie pasują:/
np.
deuter -> uran
kryształ->plastik
metal -> aluminum
naquadah i naquadnie zrobic tez
to śa przykładowe propozycje mam nadzieje że ktoś wymysli coś lepszego :)
  • 0

#31 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 29.05.2006 - |22:44|

Mała informacja:
prosze czytać dokładnie forum, w pierwszej zakładce znajdują się informacje skad pobrać gre,a co chwile dostaje majla gdzie ona sie znajduje! :/
  • 0

#32 jaffa_trek

jaffa_trek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów
  • MiastoCracow

Napisano 29.05.2006 - |22:50|

witam sprobuje pobawic sie troche z grafa i tu pytanie czy ma ona byc podobna do SG i SW czy raczej totalnie wymyslona?
  • 0

#33 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 29.05.2006 - |22:57|

Witam,
Chciałbym aby była podobna do SG, jednak jak masz jakieś ciekawe pomysły do mozesz dorzucic.

Mam pytanko do kogos z serwerem, poszukuje serwera tomcata. Ma ktoś moze jakąś maszynke podłączoną do sieci i czy mógłby zainstalować na niej całą gre?
Każdy lokalnie testuje aplikacje, pisałem do różnych firm komercyjnych o darmowe konto ale nikt nie chce udostepnic a 100zł na pół roku to jak narazie nie chce mi się wydawać. W przyszłości jak gra juz bedzie na ukonczeniu to postawie ją na serwerze komercyjnym, jednak jak narazie wystarczył by jakiś serwerek z kontem ftp przez które mogłbym robic updaty i moznaby testować gre.
Co wy na to?
Ma ktos moze jakies namiary na taki serwer, pomogę przy instalacji tomcata.
  • 0

#34 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 30.05.2006 - |09:51|

Ja tez mogę pomóc np. w betach. Mogę tez podsunąć kilka pomysłów ad silnika, bo grałem w większość gier podobnych do OG ukazujących sie na polskim rynku.

spex(at)o2.pl

sp. gra ktoś w og uni 41?
  • 0

#35 DjMarco

DjMarco

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 109 postów
  • MiastoPiastów

Napisano 30.05.2006 - |10:22|

Co do budynków proponuje jeszcze dodac jakis budynek na wzór falangi czujnikow. Zajdowal by się w kosmosie mozna by go bylo zrobic w stoczni statków z nagu.... (niepamietam jak to sie pisze). A skanował by njapierw kilka ukladó w poblizu w celu wychwycenia wszelkiego ruchu. A na wyzszym poziome mogl by przeskanowac wiekszy obszar. A co do nazwy to może: "Monitor ruchu galaktycznego" ???? :] troche głupia ta nazwa ale nic wiecej nie wymyslilem.

I jeszcze mój drugi pomysł:
Proponuje dodać funkcie przechwytywania transportu. Mozna by wysłac swoja flote aby przejela transport innego gracza (taki transport mozna by bylo namiezyc ów Monitorem ruchu. Flota przechwytywana mogla by się bronic i miec opstawe w postaci innych statków. Np myśliwców.
Polecam tez mozliwośc przejmowania transportu tylko na mysliwcami lub innym statkiem a z przejetego transporu dostajemy statki na własność.
  • 0
HALLOWED ARE THE ORI

Dołączona grafika

#36 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 30.05.2006 - |11:44|

No qrde z tym przejmowaniem transportu to niezly pomysl, zapisze sobie go do notatnika, jak skoncze robic technologie i zaczne bawic flotami wezme to pod uwage.
  • 0

#37 mosses

mosses

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 30.05.2006 - |12:24|

co do technologi to może by wprowadzić technologie wszystkich ras np.
technologia tauri
tchnologia goauldów
technologia asgardu
technologia pradawnych
i np. żeby wybudować prometeusza potrzebna by była technologia tauri na 5 poz i technologia goauldów na 3
i tech asgardu na 1
albo żeby wybudowac wrota to technologia pradawnych na 10 poz
oczywiscie mozna powiązac pozostałe technologie tak aby np móc badac technologie osłon trzeba by najpierw wymyslic technologie gouldów na 2 poz albo technologie jądrową to trzeba miec 3 poz tauri
===================================================================
drugim moim pomysłem jest mozliwośc wysyłania bomb przez wrota które miały by różne działanie i w zależności od stosowanej przesłony po drugiej stronie by explodowały lub nie.
np. bomba mk2 by niszczyła całą planete potem trzeba by uzyc transformera do jej ponownego osiedlenia
bomba atomowa - niszczyła by małą czesc jednostek
bomba naquadah - wszystkie jednostki naziemne
bomba emp blokowała by działanie elektrowni na calej planecie bądz w jakiś sposób by je ograniczała
no i oczywiscie przez wrota powinno dac sie wysyłac pewne jednostki piechoty ,zawiadowcze i surowce

to narazie tyle..

Użytkownik mosses edytował ten post 30.05.2006 - |12:25|

• 0

#38 DjMarco

DjMarco

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 109 postów
  • MiastoPiastów

Napisano 30.05.2006 - |14:01|

co do technologi to może by wprowadzić technologie wszystkich ras np.
technologia tauri
tchnologia goauldów
technologia asgardu
technologia pradawnych
i np. żeby wybudować prometeusza potrzebna by była technologia tauri na 5 poz i technologia goauldów na 3
i tech asgardu na 1
albo żeby wybudowac wrota to technologia pradawnych na 10 poz
oczywiscie mozna powiązac pozostałe technologie tak aby np móc badac technologie osłon trzeba by najpierw wymyslic technologie gouldów na 2 poz albo technologie jądrową to trzeba miec 3 poz tauri

A do opanowania tych technologi to mozna by było jakis specjalny budynek zrobic. I zeby zaczac opanowywać technologie guoldów to na poziomie 2 musi byc budynek ( powinien troche kosztowac). A technologie tauri od 1 lvl. Powinien ten budynek byc dostepny po wybudowaniu czegos w stylu Centrum dowodzenia ( tu moj kolejny pomysł)

centrum dowodzenia lvl. 1 -> Instytut badawczy (ten budynek od opanowywania technologi)
Instytut lvl. 1 - > technologia tauri
Instytut lvl.2 -> technologia guoldów
Instytut lvl.3 -> technologia Azgardu
Instytut lvl.4 -> t. Pradawnych

po poznaniu na jkis level którejś z tych technologi mozna cos opracowac. Np techn osłon góoldów 1 - technlogia guoldów 5 lvl. Techn. osłon Azgardu - technoogia azgardu 5 lvl. Cena budynku powinna byc wysoka ale cena opracowywwania tech juz mała.

Tu tez kolejny pomysl podział np. technologi osłon na góoldów azgardu i pradawnych oraz innych technologi.

sorry za błędy bo napewno są.

Użytkownik DjMarco edytował ten post 30.05.2006 - |14:31|

• 0
HALLOWED ARE THE ORI

Dołączona grafika

#39 mosses

mosses

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 30.05.2006 - |15:33|

o to wlasnie mi chodziło.
a z jednostek bym dodał jeszcze > aurora class ship i ascients defense stacion:>
  • 0

#40 Rajczas

Rajczas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 30.05.2006 - |16:59|

fakt gra jest w czasie prac. Ja probowalem odpalic ale jakos mi nie dziala :/

Chcialbym dac pare rad np:
Podziekic gre na Galaktyki
Nasza i Pegaza
Jezeli na Pegaza wybieramy rase np Wraight lub ekspedycja ludzi
Jezeli nasza to
Goauld, TokRa, Ziemia, Asgard
Najpierw np tworzymy jednoskui nie statki ale ludzi i np jest technologia wrot jezeli bedzie np na 1 poziomie mozemy raz dziennie przenosic nasza team na inna planete na dany czas np 3 godziny i mamy do wyboru
szukanie technologii itp i czasami mozemy zdobyc jakies surowce albotechnologie.
No i przez wrota mozemy atakowac ludzi znajkac ich adres wrot ale jedynie jednostkami ludzkimi potem jak mamy flote mozemy atakowac flota itp itd

Mam nadzieje ze moje pomysly wam sie spodobaja :]
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych