Skocz do zawartości

Zdjęcie

Serial nie wart polecenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
238 odpowiedzi w tym temacie

#21 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 07.05.2006 - |18:44|

Lost
Desperate Housewifes
The Loop (nowy, komedia)

Jesli LOST i Desperate to dla Ciebie najgorsze seriale, to naprawde gratuluje dobrego, wysmakowanego gustu :) Co jak co, ale to wlasnie te 2 seriale zbieraja niemal wszystkie mozliwe nagrody i maja zdecydowanie najwieksza ogladalnosc. Juz staly sie kultowe.

Ale oczywiscie sa gusta i gusciki - jedni wola LOST, inni Surface, a jeszcze inni Smurfy :)

D.

Użytkownik DanielP edytował ten post 07.05.2006 - |18:46|

• 0

#22 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 07.05.2006 - |19:02|

Akurat, w Surface podobał mi sie ten taki familijny czynnik, w sumie to serial dla wszystkich, co ma swoje plusy ujemne i dodatnie :P
Firefly mogl byc swietnym serialem, za wczesnie go skasowali, a mial naprawde potencjal.... i mogl sie rozkrecic, zgadzam sie nie kazdemu mogl sie ten klimat podobac, ale chyba az taki badziewny nie byl... Lost-a nie ogladalem zbytnio, ale chyba zdaje sie ze to jeden w ocenie ogolnej z lepszych seriali emitowanych w tej chwili.
  • 0
Dołączona grafika

#23 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 07.05.2006 - |19:09|

zgadzam sie nie kazdemu mogl sie ten klimat podobac, ale chyba az taki badziewny nie byl... Lost-a nie ogladalem zbytnio, ale chyba zdaje sie ze to jeden w ocenie ogolnej z lepszych seriali emitowanych w tej chwili.

Nie mowie ze byl badziewny - tylko ze jest wsrod najgorszych seriali jakie widzialem ostatnio (a ze widzialem w/g mnie dobre seriale, to wypadl jak wypadl). Jakby byl taki badziewny na maxa, to bym 16 odcinkow nie ogladal. Duzo gorszy jest Threshold, bo wytrzymalem tylko 3 i nie mam ochoty na wiecej :D

Poniewaz glownym bohaterem był 15latek, wiec serial nie mogl byc w 100% "dorosły".
A ze ja osobiscie wole seriale "dorosłe", to juz inna sprawa.
No ale konczymy temat Surface, bo nie o to chodzi w tym wątku.
  • 0

#24 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 07.05.2006 - |20:45|

DanielP: Jesli wedlog ciebie Miles w Surface byl glownym bohaterem to chyba w scenach gdzie Lake Bell (*Laura, super seksowna pani biolog) wystepowala zajmowales sie wlasnym koniem (zwierzeciem zeby nie bylo :P).

Lost serial nie majacy pomyslu ani okreslonej fabuly pisany jako ... kilkanascie odcinkow, sztucznie przeciagniety do drugiej i kolejnych serii:
odcinek 13 - spotkalismy tygrysa
14 - tygrys nas goni
15 - tygrys nadal nas goni
16 - chyba ucieklismy tygrysowi
17 - definitywnie ucieklismy tygrysowi
Jak dla mnie najgorszy serial jaki chyba kiedykowliek ogladalem ... nie drugi po Bones (sci-fi, nie pisze o operach mydlanych), Desperate Housewifes podobnie, zmusilem sie do oglednienica 7 odcinkow bo dla znajomego je nagrywalem, nic ciekawego juz "What about Brian" mi sie 100x lepiej podoba i to po 1 odcinku.

No ale sa Gusta i gusciki, jedni lubia jesc z czystego talerza inni z rok nieczyszczonej podlogi (no co, ty robisz porowniania to ja tez moge :P )

Użytkownik Modes edytował ten post 07.05.2006 - |20:47|

• 0

#25 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 07.05.2006 - |21:11|

skoro jesteśmy na złotych malinach, to bez zbytniego rozpisywania się to:

Plebania, odkąd skąńczyli mówić rymowankami ;) (dobra taki mały żarcik, ale serial stracił sporo jak skończyli wierzyki)

z nowości:

Threshold - nie pamiętam ile odcinków widziałem, ale o tyle za dyżo (Kulabyła o wiele lepsza...)

Lost - za retrosekcje, pierwszy sezon widziałem na TVP, drugi pewno tez tak zobaczę, ale nie śpieszno mi do takiego typu prezentacji postaci..

hnnnm co by tam jeszcze....

mmisiek jeśli idzie o ENTka, to ja mam mieszane uczucia, bo ogólnie odcinki były spoko, tylko te zakończenia, prawie zawsze psuły odcinek.... ale na porażkę SF to jeszcze nie zasługuje...

#26 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 07.05.2006 - |21:14|

Lost - nie zaprzeczalnie na początku jeszcze coś w tym było. Nadal jest bardzo dobre aktorstwo
ALE
Syndrom Losta - czyli na 1 pytanie odpowiedzią są 2 pytania, myśle że to całkowicie zabije ten serial oraz niemiłosierne przeginanie z brakiem fabuły.

Bardziej w wała widownie robi tylko Marcinkiewicz

Lost u mnie stoi nadal wysoko ale spada, bo na samym przyzwyczajeniu widza dalej nie zajedzie.

Desperate Housewife to natomiast serial skierowany do kobiet, który aktualnie ogląda mamusia i ona wyda werdytk.

Nie ma sensu ocenianie seriali w których nie jesteśmy grupą docelową, a zwłaszcza gatunków przez nas nielubianych
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#27 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 07.05.2006 - |21:35|

No dzięki tej dyskisji znaleźliśmy chyba 1 osobę spośród znanych mi wypowiedzi na tym forum, która nie lubi FireFly. Ot ciekawostka.

Ja najbardziej nie lubię:
1. Supernatural. Idiotyczny pomysł i schemat potworów tygodnia.
2. Lexx - produkt skierowany do nikogo.
3. Treshold - naprawdę niewypał kompletny.
4. Lost - z wielkiej nadziei gigantyczny kicz i nonsens.
5. Battlestar Gallactica Classic - żenada.

Osobna sprawa to 5ty sezon Andromedy i w penej mierze II połowa 4go. Niemniej cały serial jest niezły tylko ten 5ty sezon to w całości wtopa jest zaskakująco głęboka.

Użytkownik Gaj edytował ten post 07.05.2006 - |21:37|

• 0

#28 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 08.05.2006 - |09:11|

Ja też głosuje na Lexx'a. Obejrzałem do połowu drugiego sezonu i przestałem oglądać, ale jak patrzyłem sie na urywki z 4 sezonu to wiedziałem że podjąłem dobrą decyzję. Zdecydowanie Lexx to serial nie dla mnie.
  • 0
Zawsze po grudzie

#29 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 08.05.2006 - |09:34|

Losta nie oglądałem, ale jakoś nie ciągnie mnie do niego. W każdym razie po obejrzeniu sobie wielu seriali do listy moich niezbyt lubianych seriali dołącza także Pokolenie mutantów (poza muzyką oczywiście - bo ta mi się podoba). Jak dla mnie nie jest on zbyt porywający. Postaci nijakie i dziwne, zdolności jakoś niezbyt porywające, a ich wykorzystanie - hm... nie pozwala na uznanie tego za pokolenie mutantów.

Użytkownik jack edytował ten post 16.06.2006 - |10:41|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#30 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 14.05.2006 - |07:20|

Desperate Hw; *
Rome;
FireFly;
Farscape;
Harsh Realm (to dopiero gniot) ;
...jak sobie cos przypomne to wkleje do tego posta.

ps. ktos tu wymienil w watku BSG. Sam naplulem "" na BSG, ale w porownaniu do tego co tu wymienilem to BSG jest swietny po prostu :P

UPDATE: * Skonczylem wlasnie ogladac drugi sezon HW. Zmienilem zdanie. W drugim sezonie mniej jest 'tajemniczosci' a wiecej komedii. I wyszlo to serialowi na dobre. Tak wiec HW idzie do gory. Wkrotce zobacze trzeci sezon Farscape - ciekawe czy tam tez cos sie zmieni na lepsze, bo na razie jak wspomnialem ten serial jest dla mnie do kitu.

UPDATE: Skonczylem 3 sezon Farscape. Koszmar. Pare slow recenzji napisalem tutaj
A jak ktos ma masochistyczne potrzeby zobaczenia jak _nie nalezy_ oswietlac, kadrowac i fotografowac Claudii Black (w SG1 gra Valę) - to zapraszam do Farscape. :/

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 17.06.2006 - |14:56|

• 0
Dołączona grafika

#31 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 14.05.2006 - |09:45|

Takie tematy sensu nie mają bo zawsze znajdzie się jakiś prowokator-Ogrodnik

Rome, Firefly i Farscape a możliwe że BSG :blink:
Desperate Housewives najlepszy serial otatnich lat dla kobiet.

Niby o gustach się nie dyskutuje, ale albo to jest bezguście albo bardzo prymitywna prowokacja
ALBO
Smerf-maruda
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#32 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 14.05.2006 - |10:17|

Quendi: Nieeee, to jest przedstawiciel typowego widza serialowego, Idol, Klan, Moda na sukces to ich ulubione seriale ;)

Rome tez mi sie nie podobal, poniewaz podszedlem do niego jak do serialu akcji opartych w realiach starozytnego Rzymu, jednak po skorygowaniu oczekiwan okazal sie dobrym serialem :)
  • 0

#33 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 14.05.2006 - |11:46|

Absolutnie i niezaprzeczalnie Masters of Horror jak dla mnie gniot, i cały czas pluję sie w brodę czemu ściągnąłem całą perwszą serię a nie jeden lub dwa odcinki. :P
  • 0

#34 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 16.05.2006 - |20:50|

lexx
herkules
i farscape

a, i jeszcze byla jaka kleopatra 2 tysiace ilestam :) ale widzialam tylko 5 minut i zmienilam program, wiec chyba nie moge sie wypowiadac... :D
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#35 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 16.05.2006 - |20:55|

Rome - zdecydowanie najnudniejszy serial jaki widziałam. Nie wiem co ludzie w tym widzą. A tak poza tym to wszystkie inne seriale, które miałam okazję zobaczyć nie zawiodły moich oczekiwań.
  • 0

#36 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 27.05.2006 - |01:27|

Co mi nie podpasowało (z SF i okolic) - opiszę te nowsze:
- Threshold (kiepskie aktorstwo, nudne i przewidywalne odcinki),
- Supernatural (przeraźliwie schematyczny, kiepskie aktorstwo, słaba (tania) realicja),
- Enterprise (buraki, nuda i powtórki, rozwalenie kanonu, katastrofalne aktorstwo),
- Mutant X (kiepskie aktorstwo, przewidywalne i mało oryginalne odcinki),
- Andromeda (przeraźliwa naiwność, kiepskie aktorstwo, Sorbo jako kapitan),

Seriale, które uważam za słabe (ale nie totalne dno):
- Sliders,
- Hercules,
- Xena
- Beastmaster,
- Smallville,
- Seaquest,
- Surface,
- Buffy, Vampire Slayer,

Serialem niewykorzystanych możliwości zdecydowanie jest EARTH: FINAL CONFLICT. Właśnie obejrzałem całość i po świetnym pierwszym sezonie opowieść się niestety rozmyła, a ciągłe zmiany głównych bohaterów skutecznie psują klimat. Spore rozczarowanie, gdybym wiedział, tobym nie ciągnął :( .

Co do LOSTa, to faktycznie coraz bardziej traci na urodzie. 1 sezon obejrzałem z zapartym tchem, 2 oglądam już raczej z przyzwyczajenia, niż z faktycznej ciekawości. Jeżeli nie zaczną dawać konkretnych odpowiedzi, to obawiam się, że szajba na LOSTa wkrótce się skończy. A szkoda, bo opowieść ma pełne prawo być MEGA przebojem. Tylko ile można trzymać widzów w ciemnościach?
  • 0

#37 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 16.06.2006 - |08:44|

Największy gniot to Medicopter i inne " cudowne " seriale made in germany - gdzie zakończenie JEST ZAWSZE takie samo - wielki wyrąbany w kosmos pościg na autostradzie za bardzo złym zbirem z bardzo wielkim gunem ;)

Użytkownik Surin edytował ten post 16.06.2006 - |08:44|

• 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#38 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 16.06.2006 - |11:29|

Co jak co, ale komisarza Rexa lubiłem:)
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#39 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 16.06.2006 - |12:57|

Co jak co, ale komisarza Rexa lubiłem:)

Czy to czasem nie jest jakaś niemiecka wersja amerykańskiego filmu bądź serialu. Bo coś mi się to kojarzyło?
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#40 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 16.06.2006 - |13:15|

moim faworytem jest Supernatural-oglądanie tego serialu po prostu mnie męczy zamiast zapewniać rozrywkę;
nie chodzi o wspomniane tanie wykonanie czy aktorstwo; IMHO nie jest w tej kwestii tak źle; ale przewidywalność starszliwa; całe napięcie sprowadza się do pytania czy potwór/duch/strach na wróble pojawi się w 34minucie 23 sekundzie czy może poczekają aż do 34 minuty 31 sekundy; <_<

Użytkownik inwe edytował ten post 16.06.2006 - |13:18|

• 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych