Babylon 5 - Sezon 4
Napisano 06.01.2006 - |17:57|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 20.01.2006 - |05:05|
Na jakies bardziej rozbudowane podsumowanie pozwole sobie jak zobacze wszystko.
Dzis tylko chcialbym powiedziec, o jednym minusie: Nie filmu, ale jakiegos chorego pomyslu producentow i dystrybutorow.
Spotkalem sie z B5 za granica po raz pierwszy. W wypozyczalni kaset/dvd. I chyba nie bylo w dziale dot. Sci-Fi pozycji, ktorej bym nie znal. Poza dwoma.
Pierwsza z nich - to bylo Sg1. Dlaczego? Bo na widok kaset/plyt za kazdym razem gdy wchodzilem do sklepu mowilem sobie: "nie no...bez przesady, nie bede wydawac $$$ na ogladanie przygod MacGyvera w kosmosie! Film Stargate widzialem, ale z MacGyverem? To musi byc jakis shit!"
Podobnie bylo w wypadku Babylon 5. Starannie omijalem B5 myslac ze to jakis kostiumowy serial dla dzieci w wieku przedszkolnym... :hyhy:
Niechec wynikala z niewiedzy. Chyba szkoda, ze producenci obydwu seriali nie zdecydowali sie w poczatkowej fazie ich produkcji na wieksza promocje obydwu seriali.
Mysle tak, bo widz takiego typu jak ja byl skazany na przypadek badz bezmyslne skakanie po kanalach telewizora.
Nie zauwazylem aby przy poczatkowych sezonach te seriale promowano. Oczywiscie, taniej jest zrobic odwrotnie - nadawac serial, a pozniej doczepic do tego oprawe medialna (patrz obecnie serial Lost).
W kazdym razie przyznam szczerze, ze gdyby nie ten portal - wolami nikt by mnie nie zaciagnal do ogladania B5.
Napisano 01.11.2006 - |18:43|
Pozdrawiam
5.5 - The Sopranos, The Shield, Dexter, Battlestar Galactica
5.0 - The OC, South Park, How I Met Your Mother
4.5 - Prison Break, Stargate SG-1, Stargate Atlantis
4.0 - Deadwood, Smallville, Heroes
3.5 - LOST
3.0 - Crusade
2.5 - Sliders
Napisano 28.01.2007 - |23:10|
Napisano 14.02.2007 - |20:36|
Napisano 15.02.2007 - |03:26|
Ja też chce mieć taką technologie i być po takiej ewolucji jak oni za 1000000 lat
tylko musialbys sie z ziemi wyniesc bo wlasnie nasze slonce zamienia sie w supernova czy tam czarnego karla
Napisano 07.05.2007 - |13:06|
Napisano 04.12.2009 - |10:34|
I skończyłem 4 sezon, jest świetny, zdecydowanie najlepszy z wszystkich 4 do tej pory.
Użytkownik Macmax edytował ten post 30.12.2009 - |21:12|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 20.12.2010 - |13:20|
Wreszcie liga pokazała ze też się liczy w galaktyce, Flota Volronów, Za`ha`dum, cienie, wydarzenia na Centauri Prime, korpus telepatów, obce urządzenia wszystko to mnie przykuło do monitora ale nie mogłem znieść Garibaldiego, od samego początku aż prosił się o skany,a nawet areszt domowy... ech nieważne jak dla mnie w tym sezonie Garibaldi był tylko do zapychania czasu dla odcinków jak w poprzednich seriach robił to Franklin. Zaskoczyli mnie Mimbari którzy pogrążyli się w wojnie domowej, tego się po nich nie spodziewałem ( fakt poznałem tylko kastę religijna, i trochę kasty wojowników). Kampania Sheridana, studio na B5 to coś co mi się podobało i te statki ziemskie z technologią cieni. To było coś odcinek na koniec sezonu WOW ludzie byli tacy Volronscy... cos fajnego jednak uważam ze ten sezon nie był tak dobry jak 3 czy 2 według mnie odejście Volronów i Cieni zabiło najlepszy wątek w całym B5... sezon 5 czeka
ps: jakby zakończyli emisje na tym sezonie bym się poważnie zezłościł jak można było pominąć wojnę z korpusem, Dragh i tyn co ma się stać na Centauri prime
Zamierzam obejrzeć: Firefly, Farescape,Lexx, Supernatural,4400, heroes
Obejrzane: SG1 SGA SGU BS:Caprica BSG StarTrek:OS TNG Voyager DS9 Enterprise Earth2 Babylon2 Crusade Andromeda
Napisano 08.07.2015 - |18:54|
O co chodziło z dwoma Koshami? Który był dobry, a który zły? W ogóle który był który? Bo ja albo nie pamiętam albo przeoczyłam te odcinki, w których to było. Będę wdzięczna za odpowiedź
Napisano 10.08.2015 - |18:45|
Trochę nie wiem o co Ci dokładnie chodzi. O te grę jaką ambasador toczył z komendantem, czy o jego udział w wydarzeniach chronologicznie wcześniejszych.
Może to Ci pomoże:
http://babylon5.wikia.com/wiki/Kosh
Napisano 31.10.2024 - |14:50|
Witam, gdzie mogę obejrzeć stare odcinki w dobrej jakości?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych