Skocz do zawartości

Zdjęcie

Caprica - plotki, ciekawostki, fakty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
215 odpowiedzi w tym temacie

#21 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 04.02.2007 - |19:42|

Minęło już jak widzę sporo czasu więc się zapytam.
Słyszał ktoś coś więcej o na temat serialu Caprica ?
Coś się w ogóle dzieje w tej kwestii ?
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#22 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.02.2007 - |20:56|

W Poznaniu nawet Neoo stwierdził, że nic nie wie o jakimkolwiek postępie, więc albo cisza przed burzą albo zwinęli interes.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#23 elMadej

elMadej

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 04.02.2007 - |21:21|

Jeżeli chcecie znać moje zdanie(hahaha ;) ) to zobaczymy ten serial dopiero po ostatnim odcinku BSG. Ja bym przynajmniej tak zrobił gdybym był producentem.
  • 0

#24 volkmann

volkmann

Szeregowy

• Email
  • 72 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 04.02.2007 - |23:02|

a mnie sie wydawało że Adama pochodzi z Picon a nie z Capricy. Mam pewnie jakieś błędne dane. A co do tego lepiej by było gdyby pokazali pierwsza wojne z cylonami a nie sage rodzinna :), chyba ze naprawde będzie to interesujace :) Wyobrazam sobie jak to bedzie wygladac. 1 odcinek 2 sezonu pokazuje Adame i Tigha i te warunki w jakich przebywaja. niemal ze lata 60 XX w :P
  • 0

#25 caluch

caluch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 05.02.2007 - |23:17|

Spinoff nie jest złym pomysłem. Ale tutaj to będzie prequel, więc raczej twórcy nas niczym szczególnym nie zaskoczą. Wątpię, czy będzie to film akcji, bo przecież wtedy panował pokój. Sądzę, że nie powinniście uważać, że to będzie nowe BSG, tylko zupełnie coś innego.
Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, co mogłoby być magnesem w tej serii. W końcu, zwieńczenie histori z produkcją Cylonów znamy. Skoro saga rodzinna, to akcji, strzelanin i pościgów też spodziewać się raczej nie powinno.
PS. Nie radzę się tego spodziewać wcześniej niż w roku 2009. Cały proces planowania seri i pisania pierwszych scenariuszy to jedno, potem kompletowanie obsady, scenografia, no i nakręcenie całego 1-szego sezonu, bo jak się domyślam, dla SciFi kręci się najpierw cały sezon, a potem dopiero emitują.
  • 0

#26 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 05.02.2007 - |23:40|

Spinoff nie jest złym pomysłem. Ale tutaj to będzie prequel, więc raczej twórcy nas niczym szczególnym nie zaskoczą. Wątpię, czy będzie to film akcji, bo przecież wtedy panował pokój. Sądzę, że nie powinniście uważać, że to będzie nowe BSG, tylko zupełnie coś innego.
Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, co mogłoby być magnesem w tej serii. W końcu, zwieńczenie histori z produkcją Cylonów znamy. Skoro saga rodzinna, to akcji, strzelanin i pościgów też spodziewać się raczej nie powinno.
PS. Nie radzę się tego spodziewać wcześniej niż w roku 2009. Cały proces planowania seri i pisania pierwszych scenariuszy to jedno, potem kompletowanie obsady, scenografia, no i nakręcenie całego 1-szego sezonu, bo jak się domyślam, dla SciFi kręci się najpierw cały sezon, a potem dopiero emitują.

Jest cała masa niewiadomych. Historia powstania Cylonów, kontrowersje wokól tego może byc pasjonująca. Zresztą historia może się przeciągnac do pierwszej wojny i może być fascunująca.

A co do kręcenia, zwykle najpierw powstaje pilot.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#27 MidMad

MidMad

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoSomewhereOverTheRainbow

Napisano 18.02.2007 - |19:01|

Jest cała masa niewiadomych. Historia powstania Cylonów, kontrowersje wokól tego może byc pasjonująca. Zresztą historia może się przeciągnac do pierwszej wojny i może być fascunująca.

Dokładnie! Myślę, że będzie co oglądać i o to się nie boję. A jeśli ktoś ma wątpliwości czy powstanie Cylonów i ich bunt może być ciekawy - odsyłam do podobnej tematyki w trylogii "Terminator" :D
  • 0

#28 Ragnus

Ragnus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 19.02.2007 - |02:22|

Tylko, żeby twórcy za bardzo nie zbliżyli się do wyżej wymienionego "Terminatora". Ostatnią rzeczą jaką chciałbym otrzymać jest odgrzewany kotlet (bunt maszyny przeciwko człowiekowi) w nowej panierce (zamiast matrixa, terminatora -> galaktyka znana z BSG). Coś takiego owszem, pewnie miło by się raz oglądało, ale raczej po pojedynczym obejrzeniu rzadko kto by do tego wracał.
  • 0

#29 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 19.02.2007 - |05:34|

Ja raczej spodziewam się czegos o szerszym planie. Zapowiadano historie dwóch rodów, zapewne potężnych klanów. szeroka panorama - dramat społeczny, polityczny romans. W wątku SF powstanei Cylonów i bunt. Miałbym nadzieje na dwuwątkowość, to znaczy pokazanie zdarzen z pzred wojny i wojny ze strony Cylonów, tak byśmy dowiedzieli jaki był mechanizm "przebudzenia" maszyn - być może zgodnie z mistyczną tradycja BSG odbyło się to z udziałem siły wyższej. To byłoby interesujące.
  • 0
Genesis

#30 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 26.03.2007 - |20:28|

Z wywiadu EW z Ronaldem Moore:

EW: What's the status of that Caprica spinoff?
RM: It's on the shelf over at Sci Fi. I don't think they're picking it up right now. They've talked about doing a similar back-door situation like they did with Galactica, where maybe they do a two-hour [movie] that's also a direct-to-DVD thing that serves as a backdoor pilot. But, personally, the longer they don't pick it up, I think the less are the odds that they will.
  • 0
Genesis

#31 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 08.04.2007 - |22:57|

Ja raczej spodziewam się czegos o szerszym planie. Zapowiadano historie dwóch rodów, zapewne potężnych klanów. szeroka panorama - dramat społeczny, polityczny romans. W wątku SF powstanei Cylonów i bunt. Miałbym nadzieje na dwuwątkowość, to znaczy pokazanie zdarzen z pzred wojny i wojny ze strony Cylonów, tak byśmy dowiedzieli jaki był mechanizm "przebudzenia" maszyn - być może zgodnie z mistyczną tradycja BSG odbyło się to z udziałem siły wyższej. To byłoby interesujące.

Hmm, taki serial to by mi się spodobał B) Takie połączenie Diuny Herberta z cyklem o robotach Isaaca Asimova w świecie BSG :D Mniej nawalanki, mniej wojskowych, a wiecej myślenia, klimatu i dramatu :) Liczę na bardzo wyraziste odwzorowanie Capriki jako planety, jej mieszkańców, rządów, życia społecznego, postępu technologicznego, życia jednostek w tym świecie oraz niczym w "Rome" czy w "Diunie" gierek, intryg i spisków między bogatymi i ważnymi tego świata. Z chęcią zobaczyłbym dziadka Lee Adamy jako prawnika, który planuje życie swemu synowi, a ten postanawia iść do wojska. Szkielet serialu mógłby być podobny do "rome? czyli 1 sezon przygotowywanie podwalin do wojny, a 2 sezon rozpoczyna się buntem maszyn i wybuchem I wojny cylońskiej. Młody Adama zostaje wysłany na front, musi zostawić rodzinę i dziewczynę (w końcu ma być wątek miłosny co nie), może jakieś rozstanie z przyjacielem, który trafiłby na inny battlestar niż ten na którym poleci Adama.
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#32 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 16.04.2007 - |00:12|

Moim zdaniem to po wyczynach i osiągnięciach 3 sezonu w zniechęcaniu widzów do oglądania BSG to spin-off nie ma szans. Bądźmy szczerzy. Teraz jest na to już za późno i to nie ma realnych szans na realizację. Obym się mylił, ale nie sądzę...
  • 0

#33 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 07.03.2008 - |17:28|

W czasie trwania audycji "The Doctor and Mrs. Who show" w BlogTalk Radio wypłynęła informacja ,że CAPRICA [a właściwie jej pilot] dostała zielone świtało i będzie niebawem kręcona.
Do posłuchania --> http://www.blogtalkr...-Dr-and-Mrs-Who
I coś do przeczytania --> http://forums.scifi....owtopic=2302291

Użytkownik biku1 edytował ten post 07.03.2008 - |17:37|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#34 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 07.03.2008 - |17:45|

W czasie trwania audycji "The Doctor and Mrs. Who show" w BlogTalk Radio wypłynęła informacja ,że CAPRICA [a właściwie jej pilot] dostała zielone świtało i będzie niebawem kręcona.
Do posłuchania --> http://www.blogtalkr...-Dr-and-Mrs-Who
I coś do przeczytania --> http://forums.scifi....owtopic=2302291

To wspaniala wiadomosc (jesli prawdziwa). Oznaczaloby to, ze po pozegnaniu z BSG w tym roku, dostalibysmy kolejna porcje dziejow Dwwunastu Kolonii Kobolu.
  • 0
Genesis

#35 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 07.03.2008 - |17:51|

To wspaniala wiadomosc (jesli prawdziwa). Oznaczaloby to, ze po pozegnaniu z BSG w tym roku, dostalibysmy kolejna porcje dziejow Dwwunastu Kolonii Kobolu.

Też myślę ,że to fajna sprawa iż będziemy mieli do obejrzenia szersze spektrum historii w uniwersum BSG.
Oby tylko coś z tego wyszło.

ps. przypominam, że wciąż nie wiadomo w 100% kiedy zakończy się 4/5 sezon BSG. :)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#36 toato

toato

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoOpatówek

Napisano 07.03.2008 - |23:57|

wszystko fajnie tylko że ja się starzeję a chciałbym zobaczyć jak to wszystko się skończy. bądź co bądź BSG leci już od 5 lat, a jak walną jakieś powiązania które zmuszą człowieka do oglądania kolejnych spinów żeby wszystko zrozumieć i tak przez kolejne lata to sie mogę załamać. choć z drugiej strony oglądanie grace czy tricii to żadna kara nawet jeśli bez makijażu wyglądają gorzej:)
  • 0

#37 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 08.03.2008 - |11:28|

Rozumiem, że zobaczymy Billa Adame jako 20-30 latka i jego ojca prawnika. Jak będzie coś w stylu Kroniki Sary Connor i powstrzymywanie pierwszego ataku cylonów to strzele sobie w łeb.
  • 0

Dołączona grafika

#38 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 19.03.2008 - |18:09|

Po raz kolejny potwierdzono ,że Caprica dostała greenlights i na początku powstanie 2 godzinny pilot.
Czyli bedziemy mieli coś na kształt miniserii w BSG.

Więcej --> http://www.cinemable...equel-9496.html

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#39 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 19.03.2008 - |22:15|

No to w sumie będzie trzeba się zacząć zastanawiać gdzie umieścić odcinki Capriki... nowe forum, czy coś w ramach tego istniejącego obecnie... Zobaczymy czy po pilocie będzie zielone światło dla reszty :)
  • 0

->1019<-

#40 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 19.03.2008 - |22:22|

IMO można by to wstawić jako kolejne subfora po tych z 4 sezonami BSG skoro więcej ich nie będzie.
Przynajmniej na razie póki Caprica nie rozrośnie się do kilku sezonów. :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 19.03.2008 - |22:22|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych