Skocz do zawartości

Zdjęcie

Egzamin gimnazjalny 2006

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
100 odpowiedzi w tym temacie

#21 PaWs

PaWs

Kapral

• Użytkownik
  • 163 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 26.04.2006 - |10:50|

I juz po humanie... :) Nie bylo az tak zle, tylko temat rozprawki mi nie podpadl "smiech moze byc nauka" ;) Licze na jakies 40 pkt. Zobaczymy jak jutro bedzie z matma, a tam pytania juz sa troche trudniejsze ;]
  • 0

#22 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 26.04.2006 - |10:52|

Human za mną - jest dobrze ale nie tak żeby nie mogło być lepiej :)
  • 0

Dołączona grafika

#23 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 26.04.2006 - |16:07|

Do egzaminu gimnazjalnego nie ma sie co przygotowywać, tak naprwdę to test na inteligencję. Warto co najwyżej powtórzyć sobie wzory z fizyki i tyle. Radzę zjeść na śniadanie trochę białka - poprawia koncentrację:) żadnych stresów, a jak sie nie dostaniecie do dobrego liceum w pierwszym naborze to w drugim już pójdzie łatwo, bo jak są wolne miejsca to próg obniża się nawet o 30 punktów, zależy od rocznika oczywiście.
  • 0

#24 hathor

hathor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoTarnobrzeg

Napisano 26.04.2006 - |16:31|

Nasresowałam się, spałam dzisiaj tylko do 3 :( i co?? I się okazało, że humanistyczna część była łatwa. :D Z zamkniętych mam 19/20 pkt. zadania otwarte porównywalne z tymi przykładowymi. Co do rozprawki to mnie zaskoczyła. Temat był badziewny...ale cóż...myślę, że ponad 40 pkt. powinno być. Nie ma jak to pozytywne nastawienie. :P No jutro to będzie gorzej...ale jakoś to się przeżyje. Nie wiem jak, ale musze uzbierać te 80pkt z testów, a najlepiej to jeszcze więcej. U mnie na jedno miejsce w liceum do którego chce iść startują 4 osoby, więc ok. 155 pkt. muszę mieć. Jeżeli się nie dostane to ja nie wiem na co tyle się uczyłam przez te 3 latka. :angry: Tyle dodatkowych prac z historii i polskiego, tyle godzin poświęconych na matematyke i fizyke ( bo u nas nic nie wyniesiesz z lekcji), tyle wolnego przed egzamami poświecone na powtórki...tyle nocy niedospanych, żeby codziennie być przygotowanym, tyle nauki, żeby znać każdy szczegół z tematu z historii...troszkę się napracowałam,żeby mieć 5 i troszkę 4. B) Kujon?? Raczej nie...tylko wysoko postawiona poprzeczka. :rolleyes: aahh te ambicje :] Jutro już będzie po stresach, długi weekend pod znakiem imprez klasowych, a później to już z górki. Damy rade!! :hyhy:
  • 0
Grzechem jest nie grzeszyć...

#25 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 27.04.2006 - |11:22|

jestem już po matematyczno-przyrodniczym... i stwierdzam że był to najgorszy egzamin jaki w życiu pisałem :( zamknięte nawet fajne i łatwe i pisałem na luzie, ale jak zobaczyłem otwarte to się poprostu przeraziłem <panika> jak bedzie jakieś 20 25 z zamkniętych to będę miał jakieś 5-10 :( MASAKRA
  • 0

Dołączona grafika

#26 hathor

hathor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoTarnobrzeg

Napisano 27.04.2006 - |11:41|

No ja też już po i nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. Podsumowanie: za dużo liczenia, za mało czasu. Więcej może na temat tego testu pisać nie będę, bo mnie wywalą za brzydkie słowa :wacko: To był najgorszy test jaki w życiu mądre OKE wymyśliło. -_-

Chciałabym podziękować Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej oczywiście za wymyslenie tak badziewnego testu. Jak dorwe tych, którzy to wykombinowali to pozabijam. :angry: Vol 7 odezwij się do mnie na gg, to sobie pomarudzimy. :look:
  • 0

#27 Wuszczur

Wuszczur

Szeregowy

• Email
  • 58 postów
  • MiastoCieszyn

Napisano 27.04.2006 - |13:50|

Human w miare łatwy( mi się rozprawka podobała). Mat-biol nie tak super ale ujdzie.
  • 0

#28 hathor

hathor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoTarnobrzeg

Napisano 27.04.2006 - |14:01|

Newsy z ostatniej chwili....widziałam klucz, poprawne odpowiedzi i stwierdzam, że poszło mi lepiej niż myślałam :clap: Jakoś to będzie....powinno być z ogółu między 70 a 80 pkt. :hyhy: co za radośc
  • 0

#29 PaWs

PaWs

Kapral

• Użytkownik
  • 163 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 27.04.2006 - |14:59|

mi wychodzi jakos 40-45 pkt z Humana i ok 35 z Matmy. Jak zobaczylem te zadania z matmy to sie zalamalem -_- Przed zobaczeniem klucza bylem dobrej mysli, jednak teraz to jest tragedia... :/
  • 0

#30 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 27.04.2006 - |20:54|

mi wychodzi jakos 40-45 pkt z Humana i ok 35 z Matmy. Jak zobaczylem te zadania z matmy to sie zalamalem -_- Przed zobaczeniem klucza bylem dobrej mysli, jednak teraz to jest tragedia... :/

PaWs - napisałeś to co ja chciałem - mam jakieś 70 - 80 łącznie - loool a ja się prawie w ogóle nie uczyłem :P
  • 0

Dołączona grafika

#31 PaWs

PaWs

Kapral

• Użytkownik
  • 163 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 28.04.2006 - |14:45|

loool a ja się prawie w ogóle nie uczyłem :P

Ja tez sie wogole nie uczylem (prawie :P ) jak dla mnie to uwazam to za dobry wynik... :> jednak moi rodzice uwazaja ze powiniennem miec ok 90 :hyhy: a najlepiej prawie 100 :D chyba w jakies cuda wierza ^_^
  • 0

#32 hathor

hathor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoTarnobrzeg

Napisano 28.04.2006 - |19:40|

Ja tez sie wogole nie uczylem (prawie :P ) jak dla mnie to uwazam to za dobry wynik... :> jednak moi rodzice uwazaja ze powiniennem miec ok 90 :hyhy: a najlepiej prawie 100 :D chyba w jakies cuda wierza ^_^

Te 90-100 pkt. to wcale nie cuda. Jestem w stanie pokusić się o stwierdzenie, że gdybym miała o te 20-30 minut więcej wczoraj, to bym dobiła do tych 90. Ale nie...bo trzeba było tyle nawalić...no ale trudno, już nic nie zmienie <_< Ahhh ta skromność :P
  • 0

#33 PaWs

PaWs

Kapral

• Użytkownik
  • 163 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 28.04.2006 - |19:56|

Te 90-100 pkt. to wcale nie cuda. Jestem w stanie pokusić się o stwierdzenie, że gdybym miała o te 20-30 minut więcej wczoraj, to bym dobiła do tych 90. Ale nie...bo trzeba było tyle nawalić...no ale trudno, już nic nie zmienie <_< Ahhh ta skromność :P

No to Ty :P ja nie jestem w stanie uzyskac takich wynikow ;] Chociaz uwazam ze i tak dobrze sie ucze, a egzamin poszedl mi dobrze :D Jezeli tak dobrze poszedl Tobie egzamin to tylko trzeba pogratulowac :) Teraz tylko trzeba sie zrelaksowac przez dluugi weekend :hyhy:.
  • 0

#34 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 28.04.2006 - |21:54|

Teraz tylko trzeba sie zrelaksowac przez dluugi weekend :hyhy:.

Ty mi tu o relaksie - ja musze (chociaż to dla mnie czysta przyjemność) wygrać zawody strzeleckie - musze bo mam chorą ambicje, a po za tym dadzą mi za to 2 dodatkowe punkty - to będzie 3 maja, a 5 maja ide na świadka do kolegi na bierzmowanie - starszny tydzień :P
  • 0

Dołączona grafika

#35 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 29.04.2006 - |12:17|

Skoro każdy sie zwierza to ja też .....

Do matury z matmy podchodziłem ze wiedzą równą zero - nie uczyłem się bo zakładałem, ze nie zdam jej i tak, miałem już plan taktyczny ustalony na "po średniej" i matura nie była mi do niczego potrzebna. Może gdyby mnie wojsko ścigało miałbym większą motywacje.... Podszedłem dostałem 4.... Powiecie moze, ze jestem jakimś geniuszem ze matematyki. Nic bardziej mylnego. Powiem tak - na 10 semestrów (5 letnie technikum) miałem 2 razy sytuacje, ze z ocen wychodziła mi pozytywna ocena, czyli 8 razy musiałem się bronic i zdawac na mierną. Dodatkowo od czasów średniej szkoły boję sie odpowiada przy tablicy - tak mnie baba zniszczyła :/

Poszełem sobie potem na studia - a tam wszystko musiałem się sam uczy od podstawówki :/, po prostu miałem braki ze średniej. Na egzamach na studiach gdzie koszono zwykle 50-70% roku zdałem na 5 oba. Na powrót polubiłem matematykę, a wspomnienie matematyki ze szkoły średniej - to moje nacięższe przezycie traumatyczne w moim życiu :/

Pozdrówka i życze powodzonka wszystkim zdajacym wkrotce, egzamy, mature i inne.
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#36 hathor

hathor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoTarnobrzeg

Napisano 14.06.2006 - |09:29|

No ludziska...ja już mam wyniki. Wyszło, że nie jestem skończoną idiotką, nie powiesiłam się, nie zatrułam, z wyniku jestem zadowolona :D podsumowując 81 pkt. Jest dobrze...to mi daje 156pkt. z rekrutacji do liceum, czyli powinnam się dostać :D Doliczajać średnią 5,21 stwierdzam, że kończę szkołę z dobrym wynikiem. :P No to reszta...chwalić się!! :]
  • 0

#37 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 14.06.2006 - |10:19|

No ludziska...ja już mam wyniki. Wyszło, że nie jestem skończoną idiotką, nie powiesiłam się, nie zatrułam, z wyniku jestem zadowolona :D podsumowując 81 pkt. Jest dobrze...to mi daje 156pkt. z rekrutacji do liceum, czyli powinnam się dostać :D Doliczajać średnią 5,21 stwierdzam, że kończę szkołę z dobrym wynikiem. :P No to reszta...chwalić się!! :]

kujonka :P
a ja jestem chory i nie byłem dzisiaj w szkole i nie wiem jeszcze wyników, poczekam jak będą w internecie i wtedy się pochwalę...

no to jest się czym chwalić - 80pkt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

jestem boski :D :D :D :D

45 - polak

35 - matma

Vol 7 rulezzz :hyhy: :hyhy: :hyhy:
  • 0

Dołączona grafika

#38 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 14.06.2006 - |11:28|

Gratulacja dla forumowiczów, którzy przeszli kolejne swoje egzaminy. Widać bogowie z różnych stron kosmosu i różnych galaktyk im pomagali :clap: MAm nadzieję, że nie wpadniecie za bardzo w sidła innych bogów (tych z Rzymu i Grecji :lol: :hyhy: :wacko: ???)

Użytkownik jack edytował ten post 14.06.2006 - |11:28|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#39 hathor

hathor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoTarnobrzeg

Napisano 14.06.2006 - |19:50|

kujonka :P

Wypraszam sobie...:P :hyhy: Jak widać, masz prawie taki sam wynik jak ja:P Ja miałam 45 z humana i 36 z matmy...dalej twierdzę, że te testy były głupie. Marudziłam na rozprawke, a tu się okazuje, że napisałam na maxa. :D To jest dopiero zaskoczenie:P
  • 0

#40 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 14.06.2006 - |20:14|

sobie wypraszaj - miałem na myśli średnią :P

co do testów też uważam, że są głupie... no ale z obecnym ministrem edukacji (buhahahhahaha) to o normalnej szkole możemy sobie pomażyć :/ :/ :/

ja z rozprawki miałem 12pkt i odjęli mi jeszcze 1 pkt za oglłoszenie (wg. mnie niesłusznie :/ ) reszta bezbłednie - a co do matmy wynik mówi sam za siebie, że jestem urodzonym fizykiem jądrowym (zawsze chciałem być astronomem :P ) 35pkt

ogólnie - BOMBA :clap: :clap: :clap:

Użytkownik Vol 7 edytował ten post 14.06.2006 - |20:14|

• 0

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych