Najlepszy serial SF
Napisano 01.01.2004 - |22:48|
Jest taki jeden serial, który dzieje się w dzisiejszych czasach (+ pierwszy) i opowiada o artefakcie ze starożytności (+ drugi), który służy do podróży (+ trzeci) na ogromne (kosmiczne) (+ czwarty) odeległości. Wykorzystywany jest przez wojsko (+ piąty), do badania nowych światów. Jak tego nie kochać!?
Tym serialem jest oczywiście Stargate: SG-1.
Przygody drużyny SG-1 urzekły mnie od pierwszego obejrzanego odcinka i mimo swoich wszystkich niedoróbek, kiepskiej 7. serii to jest mój ulubiony serial.
Those who understand binary and those who don't.
Napisano 01.01.2004 - |22:49|
A jakie inne seriale oglądałeś?Przygody drużyny SG-1 urzekły mnie od pierwszego obejrzanego odcinka i mimo swoich wszystkich niedoróbek, kiepskiej 7. serii to jest mój ulubiony serial.
Napisano 01.01.2004 - |23:33|
To naprawdę przemyślany serial i w zasadzie ma to coś poza tym to jedyny serial przy którym autentycznie sie poplakałem jak kobieta w czasie oglądanie telenoweli wenezualeksiej ))))
No i pN Christofer Frankie i jego muzyka....
Napisano 02.01.2004 - |00:11|
Tak się sklada, że już jestem trochę stary i widziałem wszystko co jest na tej liście ankietowej no... MOże prawie wszystko bo TNG to dopiero zacząłem oglądzać (2 sezon), ale zdecydowanie na pierwszym miejscu jest BABYLON 5
To naprawdę przemyślany serial i w zasadzie ma to coś poza tym to jedyny serial przy którym autentycznie sie poplakałem jak kobieta w czasie oglądanie telenoweli wenezualeksiej ))))
Swięte słowa
No i pN Christofer Frankie i jego muzyka....
Tego elementu najbardziej brakuje mi w B5:Crusade... widać żę Chan nie potrafi "objąć" tego serialu jak Frankie ... Miejmy nadzieję że jeżeli naprawdę coś nowego nakręcą po 15 stycznia, to że nie poskąpią kasy i będzie znów znów muzyka Frankie'go
The Corps is Mother, The Corps is Father
[Babylon5-Cały][B5:Crusade-Cały][EFC-3sez][Farscape-3sez][StarGate SG1-4s]
[SAAB-Cały][ST:Enter-2s][ST:DS9-2s][ST:TNG-2s][ST:Voy-3s][X-Files-6s]
Napisano 04.01.2004 - |21:42|
Ostatnio namawiałam kumpla na obejrzenie SG-1, mówił, ze nie wicąga go to bo to bajka. A mnie ten serial podoba się właśnie dlatego, ze jest najbardziej prawdopodobny i realny, dlatego, że wykorzystuje współczesna wiedzę o histrorii, kulturze i tradycjach różnych nacji, i bazuje na prawdziwych teoriach naukowców, które maja szansę zostać kiedys sprawdzone...
do serca człowieka
zimnego jak głaz
Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas
Mój świat
Napisano 05.01.2004 - |00:00|
A mnie ten serial podoba się właśnie dlatego, ze jest najbardziej prawdopodobny i realny, dlatego, że wykorzystuje współczesna wiedzę o histrorii, kulturze i tradycjach różnych nacji, i bazuje na prawdziwych teoriach naukowców, które maja szansę zostać kiedys sprawdzone...
A czy jest jakiś inny s-f w którym przedstawiają technikę "które nie mogą być kiedyś sprawdzone" ? Lub historie która może się nie sprawdzić... sorry ale nie mogłem sie powstrzymać
Napisano 05.01.2004 - |00:28|
Napisano 05.01.2004 - |13:26|
Z wyżej wymienionych seriali cały oglądałem stargate i zaczołem oglądać Farka.Mój głos oddałem wiec na sg-1,czemu?ano temu że ten serial urzekł mnie od pierwszego wejrzenia .Sam pomysł,czasy wspólczesne,że to wszystko moze mieć miejsce ,nawet teraz!!! Pomysł wrót i wogóle wszystko.Moze gdy oglądne Farscape to zmieni się mój lider,narazie się wkręcam w atmosfere farka bo dopiero jestem na 10 odcinku 1 sezonu.Chciałbym jeszcze obejrzec babylon 5 bo widze tu bardzo pochlebne opoinie ale niestety mam Maturke więc narazie nici.
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 05.01.2004 - |18:18|
Napisano 05.01.2004 - |18:41|
- www.gwrota.com
Napisano 05.01.2004 - |18:53|
CO ty tam gadasz kazdy wie ze SG-1 is The Best
qrcze... że też ja się zawsze wszystkiego dowiaduję ostatni
Napisano 06.01.2004 - |22:22|
Co za tym idzie, SG-1 jest dla wielu pierwszym porządnym serialem S-F (jak przez dłuższy czas dla mnie) i dlatego wygra. Babylon V też wiele osób miało szansę obejrzeć, bo był w polskiej TV.
A ja się pytam po raz wtóry:
Gdzie się podział Taken? Myszy zjadły czy ruskie ukradli??
Fa-rek! Fa-rek! Fa-rek!
Użytkownik artpi edytował ten post 06.01.2004 - |22:24|
#34 Gość_luczek_*
Napisano 14.01.2004 - |15:27|
skoro moja polonistka twierdzi, ze sf a fantasy to to samo, wiec smiem twierdzic, ze najlpeszym filmem jak i serialem sf jest X-1999
Użytkownik luczek edytował ten post 14.01.2004 - |15:33|
Napisano 14.01.2004 - |16:21|
Ogólnie w Polsce panuje niewiedza związana z dokładnym zaszufladkowaniem literatury typu Tolkien, Clarke, Dick, Rowling, itd., itp.skoro moja polonistka twierdzi, ze sf a fantasy to to samo
Z czego to wynika? No więc mamy dwa rodzaje literatury z kręgu "fantastyki":
1. Fantasy - smoki, rycerze, itd.
2. Sci-Fi - kosmos, statki kosmiczne, hiperprzestrzeń, itd.
Problem polega na tym, że u nas to wszystko nazywa się Fantastyką. I teraz spróbujmy powiedzieć: "Ta książka Fantasy zalicza się do Fantastyki". Głupio brzmi, prawda? Ale tak jest, to polski dobór nazwy "Fantastyka" nie jest zbyt trafny, na świecie nie ma określenia na Sci-Fi+Fantasy, każdy to oddzielny gatunek.
P.S. Czyli twoja polonistka się myli. To tak, jakby powiedzieć, że książki Artura Clarka to ten sam gatunek co Tolkien.
#36 Gość_luczek_*
Napisano 14.01.2004 - |17:14|
Ja to wiem, ale jak widac nie wszyscy.P.S. Czyli twoja polonistka się myli. To tak, jakby powiedzieć, że książki Artura Clarka to ten sam gatunek co Tolkien.
p.s. Pewnie by powiedziala : "Co to za straszne bajki ogladasz, ze taki avatar (obrazek) sobie ustawiasz" Chodzi tu o slowo "bajki", ale to kolejny temat, na baaardzo dluga dyskusje o spoleczenistwie .
p.s.2 Nie lubie Hellsinga, OMG & X gora
Użytkownik luczek edytował ten post 14.01.2004 - |17:15|
Napisano 14.01.2004 - |20:41|
"We thought we were alone. We believed the universe was ours. Until one night in 2063 on an Earth colony six light-years away they struck. Now we are at war."
Napisano 16.01.2004 - |01:07|
Ale nie znaczy to ze jako jedyne, każdy z nas jest indywidualistą, co innego w serialu nas "kręci". Stargate jest na topie, odcinki dochodzą na żywo, czekamy na nie z niecierpliwością i (mogę rzec) z podnieceniem. Wiele oglądałem filmów i seriali o tematyce S-F i Fantasy, bo to one w pewien sposób kształtują nasze osobowości, jako morzycieli.
Na drugim miejscu ST Voyager (którego tez jeszcze nie skończyłem kompletować)
Na trzecim pewnie Babilon 5 (przynajmiej za to że był w TV w calości)
Więcej nie będę przytaczał, bo z tych co oglądalem to każdy mi sie podobał, a z tych co nie oglądałem... to muszę zobaczyć
Obym znowu się nie uzależnił jeśli serial ma dużo sezonów
Napisano 17.01.2004 - |20:58|
Napisano 19.01.2004 - |23:33|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych