Babylon 5 - Sezon 3
Napisano 16.01.2004 - |23:31|
3x07 Exogenesis - ocena 8 na 10 - Dyplomacja Ivanowej , pomyłka Ivanowej , świetni obcy i ich funkcja .
3x08 Messages from Earth- ocena 9 na 10 - Drugi krążownik Cieni na Ganimedzie , startegia Sheridana , niesamowita Biała Gwiazda , rozterki Zaka , Skok W atmosferze , shemat organizacyjny Marcusa .
3x09 Point of No Return- ocena 9 na 10 - Przewrót na ziemi, Stan wojenny we wszystkich placówkach i koloniach ziemskich , Lady Morella jej wizjie i przepowiedia , znależienie sposobu na Nightwatch (starż Nocną ), przemówienie Sheridana i bójka w Zocalo ,
Napisano 17.01.2004 - |12:29|
gulus
P.S. dave, dzięki za opinie na newsach babionu
Napisano 18.01.2004 - |22:50|
Cytat : "Mówi ambasador Delenn z Minbaru.
Babylon 5 jest pod naszą ochroną.
Wycofajcie się, albo zostaniecie zniszczeni.
Dlaczego nie? Tylko jeden człowiek w randze kapitana, przeżył bitwę z flotą minbarską.
On stoi za mną, wy jesteście przede mną.
Jeśli drogie wam życie, to odlecie stąd."
3x11 Ceremonies of Light and Dark- ocena 8 na 10 - Rozmowa Londa Z lordem Refa , Porwanie i uwiężienie Delen , wsciekły Marcus , podstęp .
3x12 Sic Transit Vir- ocena 8 na 10 - Sny Iwanowej , Lindisty:D , Abrachamo Lincolni , poglądy Vira .
3x13 A Late Delivery from Avalon- ocena 11 na 10 , oj znowu mi wyjechało - Król Artur , Sir G`Kar czerwony ryceż , Delen jako Pani z Jeziora , Exalibór , Kosh Merlinem (pasuje ) .
Cytat : "Chciałem tylko zobaczyć jak odchodzi, zapamiętać go jako Artura."
Napisano 21.01.2004 - |16:37|
3x15 Interludes and Examinations - ocena 10 na 10 - Morden powraca , szczęsliwy Londo z powodu przybycia lady Adiry , rozmowa Sheridana z Koshem , włączenie się Vorlonu do wojny , sen Sheridana , smierć Adiry , wyrażne początki sojuszu .
3x16 , 17 War Without End (part 1 i 2 ) - ocena 12 na 10 - wyjaśnia się spory kawałek zagadki , alternatywna linia czasu , porwanie B4 . Velen i dwaj Vorlonowie .
Napisano 23.01.2004 - |14:31|
3x20 Grey 17 Is Missing -ocena 8 na 10 - Wybór nowego Entil'Zha , wyzwanie Neroona , Garibaldi poszukujący zaginionego poziomu , walka Garigaldiego z Obcym , walka Marcusa z Neroonem , rozmowa Neroona z Marcusem w szpitalu .
3x20 And the Rock Cried Out, No Hiding Place - ocena 7 na 10 - Rozgrywki Londa , G`Kar na Narnie , dalsza wędrówka Franklina .
3x21 Shadow Dancing - ocena 10 na 10 - Plan Sheridana , rozmyślania Franklina , rozmowa Franklina z samym sobą , zwiad Biąłą gwiazdą , rozmowa Ivanowej i Marcusa , bitwa .
3x22 Z'Ha'Dum - ocena 11 na 10 - Przybywa żona Sheridana , rozmowa z nią , rozmowa i wiadomość do Delenn , Przybycie na Z`Ha`Dum , rozmowa z Mordenem i tym drugim , skierowanie Białej Gwiazdy na miasto cieni .
No i skończyłem 3 sezon , jest rewelacyjny . Tylko jedna żecz mnie pociesz - 4 sezon jest jeszcze lepszy .
Napisano 30.03.2004 - |11:19|
Na szczescie Sniper mi zaciaga DVD rippy 4 sezonu i juz nie dlugo bede sie mogl cieszyc moim kolejnym ukochanym serialem
Sezon 3 wymiata - tak wiele odcinkow bylo wspanialych. 3x10 po prostu nie moglem sie doczekac - wypatrywalem od polowy 2 sezonu - wydawalo mi sie ze ogloszenie niepodleglosci to jedyna droga - i mialem racje
Poza tym - oczywiscie 3x22 jest wspanialy.
Zastanawia mnie jedna rzecz:
3x16 , 17 War Without End (part 1 i 2 ) - ocena 12 na 10 - wyjaśnia się spory kawałek zagadki , alternatywna linia czasu , porwanie B4 . Velen i dwaj Vorlonowie .
Skad na stacji B4 wzieli sie Vorloni???????????
MAcie jakies koncepcje na ten temat????
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 30.03.2004 - |11:27|
Przecież to Vorloni, głównie, prowadzili wojnę z Cieniami, Minbarii byli tylko pomagierami w tamtych czasach.Zastanawia mnie jedna rzecz:
gulus
Napisano 30.03.2004 - |12:01|
Wiem ze Vorloni prowadzili te wojne - chodzi mi o konkretny fakt - iz w momencie przenosin ich na niej nie byloPrzecież to Vorloni, głównie, prowadzili wojnę z Cieniami, Minbarii byli tylko pomagierami w tamtych czasach.
Zastanawia mnie jedna rzecz:
gulus
No chyba ze stacja nie zostala odnaleziona od razu przez Minbari lecz stala sobie w kosmosie dajac czas na przybycie Vorlonow.
Użytkownik Katharn edytował ten post 30.03.2004 - |12:01|
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 30.03.2004 - |14:47|
Napisano 30.03.2004 - |17:30|
Vorlączycy wiedzieli jeszcze przed Sinclarem, że odbędzie on podróż w przeszłość. ?Jego czas jest kołem?. Teoria Castor Kriega świetnie tutaj pasuje. Jedna mnie się zawsze wydawało, że to Vorlączycy pociągają za sznurki. Może specjalnie podzielili się z Minbari swoją technologią, aby udało im się wykonać zadanie i powstrzymać sabotaż Cieni?
Napisano 31.03.2004 - |08:33|
Napisano 14.09.2004 - |00:06|
Wydawalo mi sie, ze Kosh mowil, ze nosi ten swoj encounter suit, aby zapobiec rozpoznaniu przez wszystkich - w tym slugi Cieni - jego tozsamosci, konkretnie, a nie ogolnie istnieniu Vorlonow.mi coś innego nie pasuje mianowicie w drugiej serii jest mowa o tym iz cienie nie moga dowiedziec sie, że Vorloni są w galaktyce i nie odeszli - torszke to dziwne bo nawet sam Morden wie, ze jeden Vorlończyk - Kosh jest ambasadorem na B5 a nie moze byc ambasadorem nieistniejącej rasy .... Coś tu nie gra, może mi to ktoś wytłumaczyc? W chwili obecnej traktuje to jako złe przełożenie napisów na nasz ojczysty język ale moge sie mylić .....
Przeciez Vorloni i Cienie jako ostatni /oficjalnie/ z z Pierwszych zostali w znanej nam z B5 galaktyce, by opiekowac sie mlodszymi rasami - wiec raczej oczywiste jest, ze obie Pierwsze rasy wiedza o swoim istnieniu /tzn o tym, ze nadal przebywaja w znanej nam galaktyce, a nie udali sie poza Obrzeze/.
Napisano 03.01.2006 - |16:35|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 03.01.2006 - |19:55|
W s3 aktorzy grają już całkiem dobrze
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 22.01.2007 - |00:43|
zabieram sie za 4
Napisano 30.10.2009 - |13:12|
Napewno jedno nie ulega wątpliwości sezon III jest jak do tej pory najlepszy, ale to też jest maks. 4,5/ 6. Są jeszcze przede mną 3 odcinki więc może po ich obejrzeniu moja ocena ulegnie zmianie.
I tak też się stało, 20 odcinek średni, ale 21 i szczególnie 22 wspaniałe. Ocena wzrasta na 5/6.
czyli na razie I sezon 4/6 II sezon 4/6. Pora na IV.
Użytkownik Macmax edytował ten post 07.11.2009 - |22:49|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 17.12.2010 - |16:12|
Zamierzam obejrzeć: Firefly, Farescape,Lexx, Supernatural,4400, heroes
Obejrzane: SG1 SGA SGU BS:Caprica BSG StarTrek:OS TNG Voyager DS9 Enterprise Earth2 Babylon2 Crusade Andromeda
Napisano 07.07.2015 - |13:51|
I'm Anna Sheridan. John's wife.
zaparło mi dech w piersiach.
Gdy John stał nad przepaścią a Delenn odczytywała jego wiadomość całym sercem byłam z nimi i prawie płakałam gdy John stwierdził:
I love you, Delenn. Goodbye.
Widok Białej Gwiazdy, która spada na Z'ha'dum był genialny, a pisk Anny ciągle dźwięczy mi w uszach. To chyba mój ulubiony odcinek. Kocham Sheridana, Delenn i całą resztę. B5 dał mi zupełnie nowe spojrzenie na wszechświat.
Napisano 10.08.2015 - |17:56|
I w tym finale jest chyba najlepsza muzyka. Mrok cieni słychać tam przeokropnie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych