Skocz do zawartości

Zdjęcie

Babylon 5 - Sezon 3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
38 odpowiedzi w tym temacie

#21 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 16.01.2004 - |23:31|

3x06 Dust to Dust- ocena 8 na 10 - Bester spowrotem na stacji , współpraca z Garibaldim , G`kar na pyle , telepatyczne walcowanie Londa , Kosh w akcji , Pył wynalazkiem PSI Korpu .

3x07 Exogenesis - ocena 8 na 10 - Dyplomacja Ivanowej :D , pomyłka Ivanowej , świetni obcy i ich funkcja .

3x08 Messages from Earth- ocena 9 na 10 - Drugi krążownik Cieni na Ganimedzie , startegia Sheridana , niesamowita Biała Gwiazda , rozterki Zaka , Skok W atmosferze , shemat organizacyjny Marcusa :D .

3x09 Point of No Return- ocena 9 na 10 - Przewrót na ziemi, Stan wojenny we wszystkich placówkach i koloniach ziemskich , Lady Morella jej wizjie i przepowiedia :) , znależienie sposobu na Nightwatch (starż Nocną ), przemówienie Sheridana i bójka w Zocalo :D ,
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#22 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 17.01.2004 - |12:29|

Co do odcinka Dust to Dust i Kosha. Większość wypowiedzi, z jakimi się spotkałem, mówią, że wizja G`Kara to wpływ pana ambasadora , a ja się cały czas zastanawiam, czy nie było to przypadkowe pojawienie sie Kosha, po prostu przechodził sobie obok, a wizja Narneńczyka, była jego osobistym przeżyciem.

gulus

P.S. dave, dzięki za opinie na newsach babionu
  • 0

#23 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 18.01.2004 - |22:50|

3x10 Severed Dreams- ocena 12 na 10 :D , no i się zaczeło że odcinki zaczeły wyjeżdac poza skalę - Delen na spotkaniu Szarej Rady , BITWA , Bitwa , przemówienie Sheridana :D.
Cytat : "Mówi ambasador Delenn z Minbaru.
Babylon 5 jest pod naszą ochroną.
Wycofajcie się, albo zostaniecie zniszczeni.

Dlaczego nie? Tylko jeden człowiek w randze kapitana, przeżył bitwę z flotą minbarską.
On stoi za mną, wy jesteście przede mną.
Jeśli drogie wam życie, to odlecie stąd."

3x11 Ceremonies of Light and Dark- ocena 8 na 10 - Rozmowa Londa Z lordem Refa , Porwanie i uwiężienie Delen , wsciekły Marcus , podstęp .

3x12 Sic Transit Vir- ocena 8 na 10 - Sny Iwanowej :D , Lindisty:D , Abrachamo Lincolni , poglądy Vira .

3x13 A Late Delivery from Avalon- ocena 11 na 10 , oj znowu mi wyjechało :) - Król Artur , Sir G`Kar czerwony ryceż , Delen jako Pani z Jeziora , Exalibór , Kosh Merlinem :D (pasuje ) .
Cytat : "Chciałem tylko zobaczyć jak odchodzi, zapamiętać go jako Artura."
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#24 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 21.01.2004 - |16:37|

3x14 Ship of Tears - ocena 10 na 10 - Testowanie nowych mysliwców , Bester powraca , trasnport kombonetów bojowych dla cieni - jednostki centralne , Bester okazuje uczucia , zrozumienie zapisów w Księdze G`quana , wprowadzenie G`Kara do Rady .

3x15 Interludes and Examinations - ocena 10 na 10 - Morden powraca , szczęsliwy Londo z powodu przybycia lady Adiry , rozmowa Sheridana z Koshem , włączenie się Vorlonu do wojny , sen Sheridana , smierć Adiry , wyrażne początki sojuszu .

3x16 , 17 War Without End (part 1 i 2 ) - ocena 12 na 10 - wyjaśnia się spory kawałek zagadki , alternatywna linia czasu , porwanie B4 . Velen i dwaj Vorlonowie .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#25 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 23.01.2004 - |14:31|

3x19 Walkabout- ocena 9 na 10 - Spacer Sheridana po stabilizatoże , nowy Kosh , wędrówka Franklina , teoria Sheridana i jej realizacja , ucieczka Cieni .

3x20 Grey 17 Is Missing -ocena 8 na 10 - Wybór nowego Entil'Zha , wyzwanie Neroona , Garibaldi poszukujący zaginionego poziomu , walka Garigaldiego z Obcym , walka Marcusa z Neroonem , rozmowa Neroona z Marcusem w szpitalu .

3x20 And the Rock Cried Out, No Hiding Place - ocena 7 na 10 - Rozgrywki Londa , G`Kar na Narnie , dalsza wędrówka Franklina .

3x21 Shadow Dancing - ocena 10 na 10 - Plan Sheridana , rozmyślania Franklina , rozmowa Franklina z samym sobą , zwiad Biąłą gwiazdą , rozmowa Ivanowej i Marcusa , bitwa .

3x22 Z'Ha'Dum - ocena 11 na 10 - Przybywa żona Sheridana , rozmowa z nią , rozmowa i wiadomość do Delenn , Przybycie na Z`Ha`Dum , rozmowa z Mordenem i tym drugim , skierowanie Białej Gwiazdy na miasto cieni .

No i skończyłem 3 sezon , jest rewelacyjny . Tylko jedna żecz mnie pociesz - 4 sezon jest jeszcze lepszy :D .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#26 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 30.03.2004 - |11:19|

Zakonczylem ogladanie 3 sezonu i jestem na duuuuuuuuuuzym glodzie :(

Na szczescie Sniper mi zaciaga DVD rippy 4 sezonu i juz nie dlugo bede sie mogl cieszyc moim kolejnym ukochanym serialem :D

Sezon 3 wymiata - tak wiele odcinkow bylo wspanialych. 3x10 po prostu nie moglem sie doczekac - wypatrywalem od polowy 2 sezonu - wydawalo mi sie ze ogloszenie niepodleglosci to jedyna droga - i mialem racje :D

Poza tym - oczywiscie 3x22 jest wspanialy.

Zastanawia mnie jedna rzecz:

3x16 , 17 War Without End (part 1 i 2 ) - ocena 12 na 10 - wyjaśnia się spory kawałek zagadki , alternatywna linia czasu , porwanie B4 . Velen i dwaj Vorlonowie .

Skad na stacji B4 wzieli sie Vorloni???????????

MAcie jakies koncepcje na ten temat????
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#27 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 30.03.2004 - |11:27|

Przecież to Vorloni, głównie, prowadzili wojnę z Cieniami, Minbarii byli tylko pomagierami w tamtych czasach.

gulus
  • 0

#28 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 30.03.2004 - |12:01|

Przecież to Vorloni, głównie, prowadzili wojnę z Cieniami, Minbarii byli tylko pomagierami w tamtych czasach.

gulus

Wiem ze Vorloni prowadzili te wojne - chodzi mi o konkretny fakt - iz w momencie przenosin ich na niej nie bylo :D

No chyba ze stacja nie zostala odnaleziona od razu przez Minbari lecz stala sobie w kosmosie dajac czas na przybycie Vorlonow.

Użytkownik Katharn edytował ten post 30.03.2004 - |12:01|

Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#29 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 30.03.2004 - |14:47|

Prawdopodobnie Sinclair po pojawieniu się stacji 1000 lat wcześniej wysłał do Vorlonów wiadomność, opisującą wydarzenia za 1000 lat i drogę jaką należy wybrać. Przecież gdy Minabari przylecieli, na stacji był już vorloński transportowiec.
  • 0

#30 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 30.03.2004 - |17:30|

Na początek z pozoru nie na temat. Jak wiemy kilka stacji Babylon nie doczekało wejścia do użytku. Moim zdaniem były to stacje przenoszone wstecz, do czasów Wielkiej Wojny. Cienie pragnąc zapobiec przegraniu wojny konsekwentnie je niszczyli. W końcu nie udało im się za czwartym razem i stacja została użyta przeciwko nim.
Vorlączycy wiedzieli jeszcze przed Sinclarem, że odbędzie on podróż w przeszłość. ?Jego czas jest kołem?. Teoria Castor Kriega świetnie tutaj pasuje. Jedna mnie się zawsze wydawało, że to Vorlączycy pociągają za sznurki. Może specjalnie podzielili się z Minbari swoją technologią, aby udało im się wykonać zadanie i powstrzymać sabotaż Cieni?
  • 0

#31 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 31.03.2004 - |08:33|

mi coś innego nie pasuje mianowicie w drugiej serii jest mowa o tym iz cienie nie moga dowiedziec sie, że Vorloni są w galaktyce i nie odeszli - torszke to dziwne bo nawet sam Morden wie, ze jeden Vorlończyk - Kosh jest ambasadorem na B5 a nie moze byc ambasadorem nieistniejącej rasy .... Coś tu nie gra, może mi to ktoś wytłumaczyc? W chwili obecnej traktuje to jako złe przełożenie napisów na nasz ojczysty język ale moge sie mylić .....
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#32 Drow

Drow

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 269 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 14.09.2004 - |00:06|

mi coś innego nie pasuje mianowicie w drugiej serii jest mowa o tym iz cienie nie moga dowiedziec sie, że Vorloni są w galaktyce i nie odeszli - torszke to dziwne bo nawet sam Morden wie, ze jeden Vorlończyk - Kosh jest ambasadorem na B5 a nie moze byc ambasadorem nieistniejącej rasy .... Coś tu nie gra, może mi to ktoś wytłumaczyc? W chwili obecnej traktuje to jako złe przełożenie napisów na nasz ojczysty język ale moge sie mylić .....

Wydawalo mi sie, ze Kosh mowil, ze nosi ten swoj encounter suit, aby zapobiec rozpoznaniu przez wszystkich - w tym slugi Cieni - jego tozsamosci, konkretnie, a nie ogolnie istnieniu Vorlonow.
Przeciez Vorloni i Cienie jako ostatni /oficjalnie/ z z Pierwszych zostali w znanej nam z B5 galaktyce, by opiekowac sie mlodszymi rasami - wiec raczej oczywiste jest, ze obie Pierwsze rasy wiedza o swoim istnieniu /tzn o tym, ze nadal przebywaja w znanej nam galaktyce, a nie udali sie poza Obrzeze/.
  • 0

#33 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 03.01.2006 - |16:35|

Sezon na medal. Wreszcie sięcoś dzieje. Najweselsze jest to, że nie da się przeskoczyć żadnego odcinka, bez stratu wątku. Wojna domowa na Ziemi, bunt i knowania, walka z Cieniami, tworzenie nowego przymierza i rady wojennej, przygotowania do wojny. No i sceny walk. Warte podziwiania. To wszystko wciąga i zaognia oczekiwanie na nowe odcinki. No i zakończenie - to już mistrzostwo. NIe mogę się doczekać kolejnego sezonu.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#34 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 03.01.2006 - |19:55|

Zdecydowanie 2 połowa s3 i 1 połowa s4 czyli Wojna z Cieniami to najlepszy fragment B5.

W s3 aktorzy grają już całkiem dobrze
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#35 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.01.2007 - |00:43|

sezon 3 zaliczony, jak dla mnie duzo bardzo dobrych odcinkow (prawie wszystkie :D) . no i mocne zakonczenie na koniec i bardzo fajny odcinek z stacja babilon 4 (ten 2 odcinkowy)

zabieram sie za 4 :D
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#36 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 30.10.2009 - |13:12|

Pewnie podpadnę wiernym fanom tego serialu, ale po obejrzeniu 19 odcinków sezonu III nie mogę z czystym sumieniem powiedzieć:rewelacja! No jakoś nie, serial fajny, sympatyczny, ale jakoś mało wciągający, dość powiedzieć że chyba tylko po odcinku 3x10 miałem ochotę włączyć kolejny, a tak to kicha, nawet ten dwuodcinkowiec zrobiony bez typowego cliffhangera. Kolejne z 2,3 odcinki po naprawdę świetnym, znakomitym odcinku numer 10 to słabe, na siłę robione opowieści.
Napewno jedno nie ulega wątpliwości sezon III jest jak do tej pory najlepszy, ale to też jest maks. 4,5/ 6. Są jeszcze przede mną 3 odcinki więc może po ich obejrzeniu moja ocena ulegnie zmianie.
I tak też się stało, 20 odcinek średni, ale 21 i szczególnie 22 wspaniałe. Ocena wzrasta na 5/6.
czyli na razie I sezon 4/6 II sezon 4/6. Pora na IV.

Użytkownik Macmax edytował ten post 07.11.2009 - |22:49|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#37 Dreddenoth

Dreddenoth

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 17.12.2010 - |16:12|

Sezon 3 rzucił mnie na kolana, doskonała historia Sheridan i Sinclair dwie najlepsze postacie, najlepszy według mnie były odcinku z zaburzeniami temporalnymi kurcze Zathrax był świetny, i ta końcowa scena z Valenem to był szok że niemiara (widziałem tam skafander tego nowego Kosha i chyba Kosha). Narnowie to definitywnie Moja ulubiona rasa świetnie się spisali jako ochrona B5, te parę statków które maja i tak rzucają do pomocy reszcie 9 no nie bez oporów ale jednak pomagają) Zaskoczył mnie Vir, bardzo dobry odcinek z przyszła małżonką. Miałem dość naszego doktora Franklina, kurczę strasznie mnie drazniło kiedy przerywali pokazywanie bitwy w kosmosie aby pokazac jak słucha jakiejś tam panienki albo jak chodzi bez sensu po stacji. Np i smierć Kosha ale czy naprawdę umarł? podobno jego statek bez kosha nie może "żyć" a ten spokojnie odlatuje, niemniej wielkie emocje sie pojawiły. No i walka z Telepatami na pokładzie to było coś, o dzwio kiedy niema Talji to polubiłem nawet tego drania Bestera... no i ten koncowy odcinek samobójczy skok ( ale czy napewno ktoś lub coś mu to kazało), staki cieni az chciało się dopisać chmurki i napisac w nich "What The F..." :D
  • 0
Oglądam:
Zamierzam obejrzeć: Firefly, Farescape,Lexx, Supernatural,4400, heroes
Obejrzane: SG1 SGA SGU BS:Caprica BSG StarTrek:OS TNG Voyager DS9 Enterprise Earth2 Babylon2 Crusade Andromeda

#38 Delenn

Delenn

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 07.07.2015 - |13:51|

Sezon 3 był świetny, a największą jego kulminację stanowił ostatni odcinek który powalił mnie na kolana. Kiedy go po raz pierwszy oglądałam cały czas gapiłam się w ekran, a szczękę miałam na ziemi. Od momentu wejścia Anny do pokoju i stwierdzenia:
I'm Anna Sheridan. John's wife.
zaparło mi dech w piersiach.
Gdy John stał nad przepaścią a Delenn odczytywała jego wiadomość całym sercem byłam z nimi i prawie płakałam gdy John stwierdził:
I love you, Delenn. Goodbye.
Widok Białej Gwiazdy, która spada na Z'ha'dum był genialny, a pisk Anny ciągle dźwięczy mi w uszach. To chyba mój ulubiony odcinek. Kocham Sheridana, Delenn i całą resztę. B5 dał mi zupełnie nowe spojrzenie na wszechświat.
  • 0

#39 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 10.08.2015 - |17:56|

I w tym finale jest chyba najlepsza muzyka. Mrok cieni słychać tam przeokropnie.

• 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych