Battlestar Gallactica
Napisano 09.01.2005 - |20:40|
battlestar.galactica.s01e01.ws.pdtv.xvid-sfm.avi a do tego gdzie znaleść napisy bo na hattak nie ma
Ale BSG 2003, czy stara BSG?
to starej i nowej napisy są, ale do wersji DVDrip.
Napisano 12.01.2005 - |12:28|
Ale BSG 2003, czy stara BSG?
to starej i nowej napisy są, ale do wersji DVDrip.
A to BSG 2003 wyszlo juz na DVD ?
Napisano 12.01.2005 - |21:14|
do reszty zaczna pewnie wydawac jakos marzec/majAle tylko pilot.
oby
Napisano 29.01.2005 - |19:02|
Dzięki.
Napisano 16.07.2005 - |22:09|
Napisano 17.07.2005 - |01:25|
Z zasady oglądanie seriali od środka nie jest najlepszym pomysłem i tak samo jest w przypadku BSG. Żeby akcja wciągałą trzeba znać to, wiedzieć co było wcześniej...Oglądałem dziś pierwszy raz ten serial i stwierdzam że to totalna porażka.
Bez obejrzenia pilota i 1 sezonu niewiele można z początku drugiej serii wydobyć - nie zna się postaci, ich motywacji, zależności i związków między nimi... To ta jakby zacząć oglądać np. Lost od 14 odcinka... Imo bez sensu. BSG jest serialem, w którym dużą rolę odgrywa ciągłość wydarzeń i bez wiedzy "co było wcześniej" dużo traci. Pomijam, że ocenianie całego serialu na podstawie jednego epizodu i to wyrwanego z kontesktu to dziecinada.Wieje nuda, nie bardzo wiadomo o co chodzi, kto jest kim, kto dobry a kto zly
---=== EDIT ===---
[... tu była recenzja odcinka, która teraz jest TUTAJ...]
Użytkownik Gosiek edytował ten post 17.07.2005 - |18:39|
Blood is the truth...
Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl
Napisano 17.07.2005 - |08:24|
Napisano 17.07.2005 - |14:20|
Bo i SG-1 i Atlantis kręcone są w taki sposób, aby nie było konieczne oglądanie poprzednich odcinków, co prowadzi do całej masy nielogicznych rzeczy w późniejszych odcinach. Poza tym główny wątek cierpi - nie możesz go porządnie rozbudować, bo kolejny odcinek może zostać niezrozumiany przez nowych widzów.Jakos Stargate SG1 czy Atlantis, czy tez mase innych seriali mozna ogladac bez przymusu poznania wszystkiego co sie dzialo w poprzednich odcinkach i wszystko gra. A tu - klapa. I co dla mnie wazne, ten serial jest po prostu nudny. Albo dokladnie - ten odcinek byl wystarczajaco nudny aby mnie od tego serialu odstraszyc na dobre.
BSG idzie drogą Farka i B5, co bardzo mi się podoba.
Napisano 25.07.2005 - |19:51|
Dużym plusem jest fakt, że właściwie wszystkie odcinki to mythology episodes, co pozwala na stworzenie wielu wątków, które nie są zabijane w tym samym odcinku, w którym się narodziły.
Polecam serial wszystkim, dla który s-f nie opiera się tylko na wybuchach, strzelaninach i kosmicznych bitwach, bo naprawdę potrafi on wciągnąć.
Those who understand binary and those who don't.
Napisano 26.07.2005 - |16:55|
Tak na dobrą sprawę to BSG można równie dobrze jak do scifi zaliczyć do kategorii, którą Amerykanie nazywają drama, więc musi zawierać ciekawą fabułę, dobrze prowadzone postaci, liczne i rozbudowane wątki... To nie jest serial tylko dla fanów scifi, w końcu gdyby przenieść go w inne realia też byłby świetny. Po prostu porusza problemy, które (to trochę wyświechtane słowo, ale pasuje) są uniwersalne, dotykają każdego człowieka. I robi to w sposób przemyślany i poważny, dlatego faktycznie nie ma tu raczej miejsca dla zwolenników scifi robionego w konwencji action&adventure. BSG to serial, który zmusza do myslenia.Polecam serial wszystkim, dla który s-f nie opiera się tylko na wybuchach, strzelaninach i kosmicznych bitwach, bo naprawdę potrafi on wciągnąć.
Blood is the truth...
Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych