Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 48 - S03E08 - McKay And Mrs. Miller

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
84 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (173 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (19 głosów [12.26%])

Procent z głosów: 12.26%

2. 9,5 (12 głosów [7.74%])

Procent z głosów: 7.74%

3. 9 (33 głosów [21.29%])

Procent z głosów: 21.29%

4. 8,5 (22 głosów [14.19%])

Procent z głosów: 14.19%

5. 8 (27 głosów [17.42%])

Procent z głosów: 17.42%

6. 7,5 (13 głosów [8.39%])

Procent z głosów: 8.39%

7. 7 (18 głosów [11.61%])

Procent z głosów: 11.61%

8. 6,5 (1 głosów [0.65%])

Procent z głosów: 0.65%

9. 6 (5 głosów [3.23%])

Procent z głosów: 3.23%

10. 5,5 (1 głosów [0.65%])

11. 5 (1 głosów [0.65%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

13. 4 (1 głosów [0.65%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (1 głosów [0.65%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (1 głosów [0.65%])

20. 0,5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Penegal

Penegal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 11.09.2006 - |01:57|

jak dla mnie 9
Duzy plus to humor odcinka ot chocby:
[8420][8441]- Co się stało?|- Drobny problem.
[8443][8460]Powstawanie egzotycznych cząsteczek|w polu ochronnym.
[8462][8482]/Zniszczył układ słoneczny.
[8490][8505]Był niezamieszkały.
ale najbardziej rozzbrajajace bylo "yay" Hermioda :)

Co do minusow, nie najlepsza gra siostry McKay'a choc generalnie postac mi sie podoba, ale najwiekszy minus to "Zero Point Module Depleted"

Nie dosc ze od dawna zadnej nowej broni dzialajacej nie ma, nie dosc ze spotkanie z mieszkancami Asury nie wnioslo nic procz nowych problemow to jeszcze teraz Atlantyde czeka dzialanie na reaktorach Naquadah ktore nie zapewnia maskowania ani tarczy, innymi slowy, zasilanie awaryjne (swoja droga ciekawe co z sensorami...)

Jesli w nastepnym odcinku lub dwoch nie skombinuja sobie jakiegos ZPM to moze sie zrobic nieciekawie :/

Użytkownik Penegal edytował ten post 11.09.2006 - |01:59|

• 0

#22 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 11.09.2006 - |07:11|

Nie zgodzę się. Przecież było kilka scen, w których widoczny był szok w oczach pani Miller.

Widocznie ja tych scen nie widziałem, no i Jeanne nie przekonała mnie, ze informacje o 10 letnim działaniu programu Stargate są dla niej czyms zdumiewajacym. Kiedyś gdy ktoś się dowadywał o Stargate, to robił większe wrażenie.

Papier musiała podpisać, bo inaczej by nie poleciała. Z resztą przecież mówiła, że złamała klauzulę tajności przedstawiając całą sytuację mężowi.

znajac Stargate, to oczywiście nic się nie stanie z tego powodu siostrze Mckay'a. Żadnych konsekwencji oczywiście nie wyciągną.
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#23 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 11.09.2006 - |08:18|

Widocznie ja tych scen nie widziałem, no i Jeanne nie przekonała mnie, ze informacje o 10 letnim działaniu programu Stargate są dla niej czyms zdumiewajacym. Kiedyś gdy ktoś się dowadywał o Stargate, to robił większe wrażenie.

Jak juz pisalem predzej, pokazanie jak siostra MvKeya na kazdym nowym sprzecie czy informacji robi "WoW" zajelo by 3/4 odcinka a i jeszcze byscie mili pretensje ze costam ominieto.
Przeciez to bylo logiczne ze siostra McKeya byla orpowadzona po atlantydzie i przeszla szybki kurs potyczacy technologii, pierwsza scena na Atlantydzie przy sprzecie jaka widzimy to Miler pracuje juz w laboratorium.

znajac Stargate, to oczywiście nic się nie stanie z tego powodu siostrze Mckay'a. Żadnych konsekwencji oczywiście nie wyciągną.

A w ktorym momencie to bylo powiedziane? Bo sobie tego NIE przypominam :)
  • 0

#24 Tishi

Tishi

Starszy szeregowy

• Email
  • 120 postów
  • MiastoWanaty k. Cz-wy

Napisano 11.09.2006 - |10:44|

Odcinek bardzo fajny, zobacyzlismy McKeya ze strony uczuciowej i jego kontakty z siostrą. Dużo humoru, ogolnie fajny odcinek. Bardzo dobrze się go oglądało ;-)

Moja ocena 9
  • 0

#25 grekarn

grekarn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoSiechnice

Napisano 11.09.2006 - |13:40|

Moja ocena 9.
Jestem ciekaw czy ten Mc Key ma cos wspolnego z grupa z Sg1 z innego wymiaru, ktora tez chciala ukrasc zpn z Atlantis.
  • 0
You All My Children Now Freddy K

#26 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 11.09.2006 - |17:06|

10/10 To mój drugi ulubiony odcinek w tym serialu zaraz po tym jak Mckay wysadził układ słoneczny:) Uwielbiam odcinki tego typu:]

Nasi są coraz bliżej do zbudowania własnego ZPM`a:)
  • 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

#27 Apophis_

Apophis_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 124 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 11.09.2006 - |18:28|

Bardzo mi sie odcinek podobal, bez wachania dam 9. Naprawde super, Atlantis staje sie coraz lepszy, i miejmy nadzieje ze ta passa sie nie zmieni. Miod cud!
  • 0

#28 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 11.09.2006 - |19:02|

Ja musze dodać jeszcze jedno, to to że podobny odcinek mieliśmy w SG-1 tylko że tam mieliśmy okazje poznać 2x Carter. Denerwuje mnie ciągły błąd który mozna zauwarzyć w SG-1 i Atlantisie mianowicie mesa na Dedalu przy oknie (jeśli tak to można nazwać) dlaczego tam jest szyba zamiast niej powino byś pole siłowe przecież szkło nie wytrzyma ani sekundy w hiperprzestrzenie. :afro:
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#29 gros1k

gros1k

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 11.09.2006 - |19:18|

odcinek fajny, nie ma się co rozpisywać :)

a co do szyby to wg. mnie jest i szyba i pole
szyba wystarcza gdy Dedal jest w atmosferze, po co marnować niepotrzebnie energie na pole siłowe gdy nie jest ono potrzebne :>
  • 0

#30 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 11.09.2006 - |19:21|

Denerwuje mnie ciągły błąd który mozna zauwarzyć w SG-1 i Atlantisie mianowicie mesa na Dedalu przy oknie (jeśli tak to można nazwać) dlaczego tam jest szyba zamiast niej powino byś pole siłowe przecież szkło nie wytrzyma ani sekundy w hiperprzestrzenie. :afro:

A skąd wiesz, że nie wytrzyma? Pisałeś magisterkę "Zachowanie szkła w hiperprzestrzeni"? B) To, że bodajże w 1 sezonie tak powiedział Bra'tac, wcale nie znaczy że jest on wszechwiedzący. On mówił o technologii Goa'uldów, a chciałbym przypomnieć, że my mamy napęd od Asgardu. Przecież nie znamy dokładnych szczegółów dotyczących technologii nadprzestrzennej. Nie wiemy też jakie siły działają na kadłub lecącego w nadprzestrzeni statku.
  • 0

#31 elantra

elantra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów

Napisano 11.09.2006 - |19:42|

na pewno lepiej niż SG1 w tym tygodniu prezentował się Atlantis, lubię takie odcinki - wprowadzają nowe wątki, poznajemy nowych "ludzi" - siostra profesorka , profesorek nr2 itd..., odcinek oki!
  • 0
"tylko umarli znają koniec wojny"
Platon

#32 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 11.09.2006 - |19:43|

8,5
Odcinek fajny :)
na Plus:
-pojawienia sie Carter
-siostra Mckaya
-humor
-wyczerpanie ZPM :> dlaczego plus?bo teraz szybko musza zdobyc jakos nowy wiec bedzie ciekawie :)
Minusow wiekszych nie dostrzeglem
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#33 Jarzi

Jarzi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoKraków

Napisano 11.09.2006 - |20:26|

Ocena: Tylko 7.5..za co ?
- Świetne rozmówki Mera :-D z siostrą
- Dwóch McKay'ów w SGA to full co można dać
- Do tego jesczze Sam w SGA to zajefajnie
- Ogólnie odcineczek bardzo naukowy....
  • 0

#34 black hose

black hose

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 11.09.2006 - |21:40|

Świetny odcinek. McKay tworzy z siostrą lepszy duet niż z Carter.
9,0 pkt :clap:

... teraz Atlantyde czeka dzialanie na reaktorach Naquadah ktore nie zapewnia maskowania ani tarczy, innymi slowy, zasilanie awaryjne (swoja droga ciekawe co z sensorami...)
Jesli w nastepnym odcinku lub dwoch nie skombinuja sobie jakiegos ZPM to moze sie zrobic nieciekawie :/

Kurczę... A jeszcze kilka lat temu generator naqadah to był taki bajer... Ech... :]

A jeśli chodzi o kwestię alternatywnych drużyn w alternatywnych wszechświatach, to jak przy całkowicie odmiennych charakterach alternatywnych odpowiedników drużyna w tamtym świecie miała prawo wogóle pozbierać się do kupy? Przecież o losie człowieka często decyduja pierdoły.
- Schepperd dostał się do programu Atlantis przypadkiem. Gryzipiórek z tamtego wszechświata mógłby akurat nie lećieć na Antarktydę z O'Neilllem tamtego dnia...
- Mrukliwa Teyla mogła by nie zdobyć zaufania koniecznego do przyjęcia do drużyny...
Itd...

Użytkownik black hose edytował ten post 11.09.2006 - |22:21|

• 0

#35 Musli

Musli

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 11.09.2006 - |22:35|

ale jest nieskonczenie wiele alternatywnych wszechswiatow, a tu trafili na tylko troche zmieniony ;d a mogla przeciez byc ruda weir i blondyn sheppard.
tak akurat wymyslili scenarzysci i juz.
;]
  • 0

#36 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 11.09.2006 - |23:13|

Daje tylko 7/10 odcinek sam w sobie nienaganny ale tak jkaby niemieli juz pomysłów. Na wielki minus zasługuje błąd scenarzystów. Jaki cudem tamtej drugi McKay mógł zostać w tej rzeczywistości? Odsyłam do odcinka SG1 3x6 bodajrze pt "Point of View" jak to powiedziała Carter? "Entropiczna zapaść kaskadowa" Dalej nie będe się rozpisywał wnioski można już wyciągnąć. Za to WIELKI minus dla tego odcinka.
  • 0

#37 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 11.09.2006 - |23:19|

Z tego co pamiętam problemy występowały po dłuższym przebywaniu w alternatywnej rzeczywistości.
  • 0

#38 black hose

black hose

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 12.09.2006 - |08:11|

ale jest nieskonczenie wiele alternatywnych wszechswiatow, a tu trafili na tylko troche zmieniony ;d a mogla przeciez byc ruda weir i blondyn sheppard.
tak akurat wymyslili scenarzysci i juz.
;]

chodzi o to, że tak na prawdę członkowie drużyny tylko wyglądali i nazywali się tak samo, ale charakterologicznie byli zupełnie innymi osobami, a to juz dużo zmienia (kolor włosów to błachostka)
  • 0

#39 enzo

enzo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 252 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 12.09.2006 - |08:32|

Dla mnie odcinek bardzo ciekawy i oglądałem go z zaciekawieniem. A widząc tytuł wcześniej nie myślałem że ten odcinek będzie taki ciekawy.

Świetna kreacja Rodney-a x2.
Odmienne charaktery. Zupełnie tacy sami ale inni. Rodney Zabawny, ciekawy i inny. To czym Tak naprawdę nie jest było w drugiej osobie. Jego odwaga no i poświęcenie godne uwagi.

Kreacja jego siostry też świetna. No i te jej docinki o tym jak się dowiedziała że rozwalił układ słoneczny i teraz na szali jest cała galaktyka :)

Szkoda że w taki bezmyślny sposób pozbyli się ZPM-a. Ale to może tylko rokować przyspieszenie akcji i powród to szukania kolejnego, bo Wraith nadal są zagrożeniem i co jakiś czas sobie odwiedzają Atlantydę, a bez ZPM to koniec serialu. :)

No chyba że znajdą jakies pobodne źródło energii.

Moja ocena 9.5 Tak Trzymać.
  • 0
Pozdrowienia:
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate :)

#40 Harriet Canberra

Harriet Canberra

Kapral

• Użytkownik
  • 182 postów
  • MiastoUkład czarnego słońca

Napisano 12.09.2006 - |10:02|

Nieźle,nieźle.... Podobało mi się... spokojnie 9...

- urocze zestawienie dwóch McKayów
- urocze relacje brat-siostra (heh,mogę coś na ten temat powiedzieć)
- wreszcie mroczny klimacik wyczerpania ZPM no i już czuję ciarki na plecach, kiedy będą się starać o kolejny,albo może nawet kolejne. Czemu nie??
  • 0
Marines nie umierają nigdy, jedynie idą do piekła się przegrupować!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych