Odcinek 47 - S03E07 - Common Ground
Napisano 27.08.2006 - |12:51|
Wraith - dający życie :aniolek: . Tego jeszcze nie było w świecie SGA :hehe: Ciekawe, czy sięjeszcze spotkają
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 27.08.2006 - |13:40|
Jak się w końcu pisze Genji? Genai? Każdy ma swoją wersję :sam9:
Napisano 27.08.2006 - |13:48|
kurde przydalby sie jakis mocny sojusz z wysoko rozwinieta cywylizacja no ;d
Napisano 27.08.2006 - |13:50|
[quote name='http://www.scifi.com/atlantis/episodes/season03/0307/']Sheppard's team is lured into a brutal ambush by a message that appears to come from Ladon Radim, the new Genii leader. [/quote]
edit: Buuu ;( przez przypadek przeczytalem spoiler do 308 abuuu ... wyglada odlotowo
Użytkownik Modes edytował ten post 27.08.2006 - |13:52|
Napisano 27.08.2006 - |14:20|
Pisze sie Genii a ludzie ktorzy pisza inaczej sa w BLEDZIE.
edit: Buuu ;( przez przypadek przeczytalem spoiler do 308 abuuu ... wyglada odlotowo
Dzięki za info. W podpisach mignęło mi się Genii chyba w dwóch różnych wersjach, dlatego pytam
Użytkownik Myszaqu edytował ten post 27.08.2006 - |14:20|
Napisano 27.08.2006 - |15:55|
Kolejny dobry odcinek SGA. Co bardzo dobrze wróży na przyszły rok, gdy SGA będzie serialem flagowym.
Napisano 27.08.2006 - |19:32|
Tylko dlatego że zawsze może być lepiej. To właśnie na coś takiego czekam. Oglądałem z zapartym tchem, Bardzo mi się podobał. SG 1 wysoko w tym tygodniu ale SGA jeszcze wyżej. :clap: :clap: dla scenarzystów.
Napisano 27.08.2006 - |19:47|
Obydwa seriale w tym tygodniu pokazały klasę. Rozkoszny weekend.
Napisano 27.08.2006 - |21:04|
Platon
Napisano 27.08.2006 - |21:14|
+ :
- powrót do zapomnianego konfliktu z Genai, w końcu nie tylko Wraith są w tej galaktyce
- połaczenie dzięki Genai paru odcinków (historia SGA się kłania)
- mały dramatyzm gdy widzimy Shepparda lekko w wieku 100-letniego dziadzia
- :
- Na dobrą sprawę mogli z tego jakoś wykombinować dwa odcinki, coś zamącić jeszcze z Genai :clap:
Napisano 27.08.2006 - |22:01|
Swietny pomysl ze znalezieniem "wspolnych celow". O ile sie nie myle, taki pomysl wystapil wczesniej w SAAB.
Tak czy siak: 9/10
Napisano 27.08.2006 - |23:30|
Napisano 27.08.2006 - |23:43|
To jest moje zdanie, zobaczymy czy mam racje.
Napisano 28.08.2006 - |06:18|
:sma1:
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 28.08.2006 - |09:48|
ogolnie tez bylem zaskoczony tym zakonczeniem - bo jak by sie okazalo ze Sheppard jakims cudem zdrowieje albo znalezli cudowne lekarstwo to byla by klapa...a tak calkiem sprawny pomysl i miejmy nadzieje ze wiele jeszcze takich ciekawych rzeczy odnosnie Wraith sie dowiemy...
boje sie tylko ze w nastepnych odcinkach Wraith znowu beda cwiercglowkami...pewne niekonsekwencje scenarzystow...zreszta tak samo jak z Jaffa w sg1...:/
co do samego odcinka- w porzadku - choc jakos specjalnie nie przepadam za tymi Genii - ale musze przyznac ze zwykle robia z nimi dobre odcinki - jednak jako rasa mi nie spasowali...
pomysl nie zgapiony od sg1...przynajmniej nie pamietam czegos podobnego...a to zdecydowanie plus...szczegolnie po ostatnich odcinkach
Ocena koncowa: 8 - jesli chodzi o odcinki z Genii to 1x10 i 1x11 byly lepsze
aha no i w tym tygodniu sg1 wygrywa rywalizacje weekendu
Tego Wraith juz nie zobaczymy. Wprowadzenie go do fabuly w ciagu nastepnym 2-3 serii byloby zle dla SGA, cokolwiek zrobia i tak sie znajdzie duza rzesza ludzi ktorym sie to nie spodoba.
Tego Wraith jeszcze zobaczymy. Wprowadzenie go do fabuly w ciagu nastepnym 2-3 serii byloby dobre dla SGA, cokolwiek zrobia i tak sie znajdzie duza rzesza ludzi ktorym sie to spodoba.
:sma1:
co do moich odczuc uwazam ze bedziemy mieli z nim do czynienia...tym bardziej ze caly czas jest mowa "jesli jeszcze sie zabaczymy..." te same slowa padly w sg1 bodajze od Cronosa albo Nirti juz nie pamietam i rzeczywiscie tak bylo...
a jak to wplynie na fabule nie gdybajmy...to sie okaze
Użytkownik Ronni edytował ten post 28.08.2006 - |09:54|
Napisano 28.08.2006 - |11:48|
Bardzo dobry odcinek. Poznajemy tym razem ...... Wraith
Widać że nie wszyscy są wysysakami (niektórzy są odwsakami )
Honorowe zachowanie się wraith no i zmiana nastawienia samego Shepparda. Nie wiem czemu jak widzę Genii to aż mnie ściska żeby odesłać im kilka atomówek tak w gratisie (naturalnie z zapalnikiem czasowym ustawionym na 5sec)
Oni są ciągle wredni i ciągle podstępni. Coś jak czasy zimnej wojny chyba ( i to też było spokojniej)
ODcinek bardzo ciekawy;
Użytkownik enzo edytował ten post 29.08.2006 - |07:57|
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate
Napisano 28.08.2006 - |13:10|
Usmialem sie przy "Polowaniu na mysz"
Napisano 28.08.2006 - |15:00|
Zelenka bedzie mial nowa miksture do zrobienia jak sadze... pewnie w czwartym sezonie zobaczymy eksperymenty z plynem ktory przeciwdziala wysysaniu zycia
Jaki zelenka? Jesli niewiesz jak aktor ani postac sie nazywa to poswiec 5 minut na googlu. Fan SGA nie znajacy aktorow, tego jeszcze nie bylo, tuz to moj lewy kapec zna wszystkich aktorow nie wspominajac w ogole o prawym
Dr. Beckett.
A i juz cos podobnego mamy, nalezy sobie przypomniec odcinek w ktorym jakies spoleczenstwo przy naszej pomocy wynalazlo lek ktory powstrzymywal proces karmienia i dodatkowo usmiercal Wraith. Niestety skutkiem obocznym byl fakt iz tylko 50% zaszczepionych przezywalo oraz Wraith bardzo, bardzo sie wnerwiaja na takie zachowanie
Chonorowe
Chromowane?
Chorobowe?
Ch**owe?
O ktores z tych slow ci chodzilo? (jesli JA zwracam uwage na jakis blad ort to musi to byc naprawde razacy blad )
Użytkownik Modes edytował ten post 28.08.2006 - |15:05|
Napisano 28.08.2006 - |15:45|
Jaki zelenka? Jesli niewiesz jak aktor ani postac sie nazywa to poswiec 5 minut na googlu. Fan SGA nie znajacy aktorow, tego jeszcze nie bylo, tuz to moj lewy kapec zna wszystkich aktorow nie wspominajac w ogole o prawym
Dr. Beckett.
Przyznaje moj blad...kolega niech sie jednak tak nie unosi poniewaz moja pomylka wynikla tylko i wylacznie z pospiechu...
Rozumiem ze Ty mozesz miec sporo czasu by odwiedzac i komentowac tematy na tym forum jednak ja mam inne ciekawsze zajecia :/
wiec prosze...bledy wytakiwac ale nie w taki sposob...
Napisano 28.08.2006 - |17:08|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych