O trzecim sezonie ogólnie.
Napisano 01.05.2006 - |13:31|
Napisano 02.05.2006 - |19:36|
To dlatego, bo Abrams nie pisał 2 sezonu - oby pisał 3 ;]Akcja wlecze się jak flaki z olejem, żadnych nowych zagadek do rozwiązania. Co tu mówić, już mnie nie bawi tak jak pierwszy sezon. Niech kończą na trzecim, bo pomysły widać, że się wyczerpały. Takie jest moje zdanie.
Napisano 03.05.2006 - |00:05|
Desmond to już jest moim zdaniem niedokończony wątek, chyba twórcy sami o nim zapomnieli, o Calvinie nawet nie wspomnę.
Co ty pleciesz ? Zbadaj sobie nazwy innych odcinko i o kim beda retrospekcje (2.23 Live Together, Die Alone Desmond) . Poz tym to nie wiem co sie tak czepiacie tego 2 sezonu. Co sie takiego bardzo fajnego zdarzylo w 1 ze tak chwalicie. Odkryli bunkier i kilka innych watkow, ale to wszystko. W drugim jest o wiele wieciej odkryc. Fakt ze ostatnio troche sie ciagnie ale mysle ze to jest tak jak juz ktos wyzej napisal: Poczatek sezonu to szybka akcja duzo sie dzieje, srodek - bardziej nacisk kladziony na postacie i na ich przeszlosc, i zakonczenie - wszystko co najbardziej lubimy w Loscie . Co do 3 sezonow: 1 sezon to odkrywanie wyspy przez rozbitkow, zbieranie jedzenia z drzew i takie tam swawole. 2 sezon - zaczynaja sie juz czegos domyslac, i odkrywamy ze wyspa ma cos wspolnego z jakas firma Dharma. 3 sezon - to bedzie juz totalne wyjasnienie wszystkich spraw, choc na samym koncu, tworcy programy zapodadza jakas zagadke ktorej juz nigdy nie rozwiazemy. Pozdro
Napisano 03.05.2006 - |07:21|
P.S: Ja wcale nie powiedziałam, że II seria Losta mi się nie podoba. Mi się podoba, nie wiem, jak wam:>...
Użytkownik sis_detoola edytował ten post 03.05.2006 - |07:22|
Napisano 03.05.2006 - |17:32|
Sezon 1 - ocena 10/10
Sezon 2 - ocena (jak dotąd ) 8/10
Sezon 3 - ocena ( nieznana) :bag:
Napisano 05.05.2006 - |22:20|
Tak bardzo Ci zalezy zeby Los skonczyl sie tak szybko :>Abrams jest już po pracy nad MI:III więc mam nadzieję, że sezon 3 będzie najlepszym i ostatnim
Mysle ze bedzie okolo 4-5 serii bo dluzej ludzie nie wytrzymaja tego napiecia
zwiazanego z zagadkami
Napisano 06.05.2006 - |08:23|
Tak bardzo Ci zalezy zeby Los skonczyl sie tak szybko :>
zwiazanego z zagadkami
Nie, ja nie chce aż pięciu serii. Czwarta byłaby już dla mnie męką. Uważam, że jak skończy się a 3 sezonie to będzie najlepiej. Dalsze przedłużanie źle wpłynie na Losta (niektórzy twierdzą nawet że już 2 sezon jest przeciągany ostro). Zresztą pomyślcie sobie że na rozwiązanie zagadki poczekamy saobie jeszcze ze 2-3 lata, koszmar!
E. J. Walten
Napisano 06.05.2006 - |09:43|
Dlaczego nie moze byc 4 sezonow? Niech bedzie i 20 sezonow, byle by serial wciagal: dodawal nowe watki, nowe postacie, wyjasnial, intrygowal. Pamietajcie ze nie mozna ciagnac serialu na jednej zagadce. A to, ze nie zostaly jeszcze wszystkie wyjasnione, to jest tylko kwestia czasu i ja czerpie z tego przyjemnosc, ze odkrywam nowe watki dot. jednej z glownych zagadek.
Pozdrawiam:)
Napisano 06.05.2006 - |10:01|
Czyli jak się wyjaśni co wspólnego z tym ma Dharma, kim są othersi, czemu wyspa jest taka dziwna, co sie stało z Waltem i te wszystkie sprawy to mają wymyślać, że nagle przybywa ekipa ratunkowa ale ich statek sie zepsuł więc mamy kilkunastu nowych rozbitków i nagle zaczynają się dziać jakieś inne rzeczy na wyspie - to by było gorsze niż przeciąganie mody na sukces.byle by serial wciagal: dodawal nowe watki, nowe postacie, wyjasnial, intrygowal. Pamietajcie ze nie mozna ciagnac serialu na jednej zagadce
Napisano 06.05.2006 - |10:11|
Napisano 06.05.2006 - |12:23|
Niektórzy na tym forum oglądaja serial, który ma 10 sezonów - i żyją Chociaż może w SG nie ma takiego wyciągania akcji na siłę.Tak bardzo Ci zalezy zeby Los skonczyl sie tak szybko :>
zwiazanego z zagadkami
Napisano 06.05.2006 - |15:25|
w lost tego nie ma, bo serial prawie caly czas nawija o tym samym. 4-5 sezonow to wedlug mnie za duzo i zacznie to ludziom sie nudzic, bo pamietam jak sezon pierwszy trzymal w napieciu w prawie kazdym odcinku, a w sezonie drugim w pierwszych odcinkach napiecie wyraznie spadlo. zeby bylo weselej to scenarzysci dolaczyli do serialu ludzi z ogona, po czym z nudow zaczeli zabijac ich jeden po drugim. aktualnie zostala dwojka - eko i bernard, bo wg mnie dziewczyny nie przezyja (a szkoda). mimo ze serial swietnie sie zaczal , to boje sie ze moze sie fatalnie skonczyc
Napisano 06.05.2006 - |17:50|
Nie rozumiem niektorych tutaj ludzi. Jak mozecie pisac, ze nie chcecie zeby "lost stal sie komercha". Przeciez to jest serial telewizyjny, a nie obraz malarski. On jest po to, zeby na nim zarobic, to chyba logiczne. Wiecie w jakim swiecie zyjemy i to wiadome od samego poczatku Lost, ze jest krecony po to by przyniesc stacji dochody i ja nie widze w tym nic dziwnego(?)
Dlaczego nie moze byc 4 sezonow? Niech bedzie i 20 sezonow, byle by serial wciagal: dodawal nowe watki, nowe postacie, wyjasnial, intrygowal. Pamietajcie ze nie mozna ciagnac serialu na jednej zagadce. A to, ze nie zostaly jeszcze wszystkie wyjasnione, to jest tylko kwestia czasu i ja czerpie z tego przyjemnosc, ze odkrywam nowe watki dot. jednej z glownych zagadek.
Pozdrawiam:)
Prosze bardzo, na pewno z chęcią będziesz oglądał 20 sezonów. Wiadomo, że Lost ma przynieść zyski twórcom, ale jeśli chcą zyskać prawdziwą renomę to powinni serial zakończyć z rozmachem, a potem wymyślić coś nowego. Co za dużo to niezdrowo!
E. J. Walten
Napisano 06.05.2006 - |19:49|
Napisano 06.05.2006 - |20:04|
heheheh narzekacie tak na serial ze sie przeciaga ze jest nudny a powiedzcie mi co byscie zrobili jakby rzeczywiscie ten serial np. konczył sie za 3 odcinki albo miałby byc jeszcze tylko 3 sezon watpie ze ktos tego chce
Ja bym chciał, żeby 3 sezon był ostatnim i mówie to w pełni świadomie! Wtedy Lost byłby dla mnie takim bardzo wydłużonym filmem o niesamowitej fabule, wielu wątkach itd.
Powiem wam, że seriali w TV to wogóle nie oglądam a wiecie czemu? Taki McGyver - każdy odcinek jest oderwany od reszty i kończy się tak samo - a Lost nie, Lost ma fabułe, której po prostu nie dałoby się wcisnąć w 2 godziny filmu i dlatego jest serial. Ja to tak odbieram i mi to by się bardzo spodobało.
E. J. Walten
Napisano 06.05.2006 - |21:11|
Powiem wam, że seriali w TV to wogóle nie oglądam a wiecie czemu? Taki McGyver - każdy odcinek jest oderwany od reszty i kończy się tak samo - a Lost nie, Lost ma fabułe, której po prostu nie dałoby się wcisnąć w 2 godziny filmu i dlatego jest serial. Ja to tak odbieram i mi to by się bardzo spodobało.
Popieram, ale nie popieram tego, aby zakonczyl sie po 3 sezonie :afro:
Co do 20 sezonow to dalem ta liczbe przypadkowo . Jednak na pewno czulbys jakas pustke gdyby sezon zakonczyl sie na 3 sezonie... :> przyznaj sie
Napisano 07.05.2006 - |10:16|
Popieram, ale nie popieram tego, aby zakonczyl sie po 3 sezonie :afro:
Co do 20 sezonow to dalem ta liczbe przypadkowo . Jednak na pewno czulbys jakas pustke gdyby sezon zakonczyl sie na 3 sezonie... :> przyznaj sie
Szczerze mówiąc to tak, chce, żeby Lost zakończył się 3 sezonem. Bo kolejne to już nie będzie to samo. To już nie będzie takie pasjonujące oglądanie, tylko bardziej rutyna. Uważam, że wszystko się w końcu nudzi. Weźcie sobie wyobraźcie takie dwie opcje:
1. Lost trwa 7,8 lub 9 sezonów i nie zapowiada się, że się skończy - wtedy wszyscy tylko będą narzekać - już x sezonów czekamy na wyjaśnienie zagadek i nic.
2. Lost kończy się na 3 sezonie (ew. na 4) - wtedy będą takie komentarze - łał, ale super serial, super fabuła itd - szkoda, że to już koniec - i wszyscy sobie Losta dobrze będą wspominać
P.S. Bzyk_S, ja tylko mówie co by było najlepsze według mnie, ale jeśli będzie i 10 sezonów to pewnie też bede oglądał Pozdro
E. J. Walten
Napisano 08.05.2006 - |17:21|
Napisano 08.05.2006 - |18:52|
Napisano 09.05.2006 - |04:44|
Jeszcze jedna kuriozalna rzecz. Nie ciekawi nas co będzie dalej w samym odcinku, a to co bedzie dalej w serialu, bo i tak wiemy, ze teraz nic się nei wyjaśni. Same odcinki są nudne jak diabli, ciekawe są zagadki postawione na początku pierwszego sezonu... I siedzimy i snujemy różne teorie, mimo iz twórcy nie dają nowych danych.
Użytkownik Jellyeater edytował ten post 09.05.2006 - |04:46|
Thank you and Nestle!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych