Obejżałem i zabieram się za 2 połowę sezonu . A opisy robię w ramach recenzji tak jak to było przy sezonie pierwszym . Wyglada to znacznie lepiej niż wystawianie ocen za odcinnek , bo do tej pory było by chyba same 8-9 na 10 i pewnie jakieś 10 też by się trafiły .Obi ladny opis polowy 2 sezonu ale mmisiek juz wiekszosc opisal bylo trzeba te pare brakujacych opisac ale i tak ladnie napisany opis pisales z pamieci czy wlasnie obejrzales to wszystko
Babylon 5 - Sezon 2
Napisano 26.12.2003 - |23:30|
Napisano 28.12.2003 - |00:51|
Napisano 28.12.2003 - |01:14|
Napisano 28.12.2003 - |23:42|
Cudowna scena (choć bolesna) jest podczas odcinka 2x15 - And Now For A Word, kiedy ta telewizyjna jędza zaczyna wypytywać Delenn o jej odczucia względem rodzin poległych Ziemian w wojnie z Minbari, i ambasador nie może powstrzymać emocji... Cudowna scena, pełna siły - ja bym tą babę zadusił, mam nadzieję, że wpadnie pod jakiś krążownik
To niewiarygodne jak za o wiele mniejsze pieniądze, mistrzowi Straczynskiemu udało się dokonać takiego perfekcyjnego doboru aktorów, do potrzeb serialu. Oglądająć takie s-f jak ST człowiek odnosi wrażenie jakby wszystkie postacie grały z kijem w ..... Widać że cały czas się kontrolują, wszystko jest sztuczne i nie ma barwy. Pamiętam że kiedy zobaczyłem pierwszy sezon DS9, była tam taka scenka jak Kira płacze na grobie ojca.... zebrał mnie zaraz śmiech.
Użytkownik dave edytował ten post 28.12.2003 - |23:43|
The Corps is Mother, The Corps is Father
[Babylon5-Cały][B5:Crusade-Cały][EFC-3sez][Farscape-3sez][StarGate SG1-4s]
[SAAB-Cały][ST:Enter-2s][ST:DS9-2s][ST:TNG-2s][ST:Voy-3s][X-Files-6s]
Napisano 29.12.2003 - |22:30|
Weszłam na ten temat, bo qmple w ramach odciągania mnie od SG-1 podarowali mi jako XMas-wy i urodzinowy prezent The Gathering i sezon 1 i 2 . I kurczę - udało im się !!To niewiarygodne jak za o wiele mniejsze pieniądze, mistrzowi Straczynskiemu udało się dokonać takiego perfekcyjnego doboru aktorów, do potrzeb serialu. Oglądająć takie s-f jak ST człowiek odnosi wrażenie jakby wszystkie postacie grały z kijem w ..... Widać że cały czas się kontrolują, wszystko jest sztuczne i nie ma barwy.
Jestem przy 2x14 There all the honour lies - i to jest po prostu genialne W jednym z wywiadów na DVD, jeden z aktorów (niestety nie pamiętam który), stwierdził, że dlatego tak świetnie grało się, bo nie jest to zbiór oddzielnych historii, ale każdy odcinek jest ze sobą powiązany - kolejny wynika z poprzednich.
Wszystko jest powiązane ze sobą i tworzy (jak to kiedyś ktoś stwierdził) większy obrz całości.
Procrastinator's Creed #7-
I shall never forget that probability of a miracle, though infinitesimally small, is not exactly zero
Nigdy nie zapomnę, iż prawdopodobieństwo wystąpienia cudu, choćby nie wim jak nikłe, nie wynosi zero.
Napisano 30.12.2003 - |11:24|
Napisano 30.12.2003 - |11:28|
Mmisiek, ty seksisto...koleżanka chybaoooo kolega ma DVD z tym serialem ?? . Moze by dodatki przerobił na divxa i umiescił na ftpie ??
Napisano 30.12.2003 - |11:35|
Raz jeszcze sorka
Napisano 30.12.2003 - |21:28|
Weszłam na ten temat, bo qmple w ramach odciągania mnie od SG-1 podarowali mi jako XMas-wy i urodzinowy prezent The Gathering i sezon 1 i 2 . I kurczę - udało im się !!
Jestem przy 2x14 There all the honour lies - i to jest po prostu genialne W jednym z wywiadów na DVD, jeden z aktorów (niestety nie pamiętam który), stwierdził, że dlatego tak świetnie grało się, bo nie jest to zbiór oddzielnych historii, ale każdy odcinek jest ze sobą powiązany - kolejny wynika z poprzednich.
Wszystko jest powiązane ze sobą i tworzy (jak to kiedyś ktoś stwierdził) większy obrz całości.
No to już jest NUDNE !!!! Czy na tą grupę nie mogłby wpaść ktoś KTO NIE LUBI BABYLONU 5 ?? Cholera....
Witamy.... kolejną uzależnioną. Widzę że tu mamy wyjątkowo grożny przypadek osoby która dała się użależnić na początku drugiego sezonu... to co bedzie dalej... moje kondolencje.... naprawdę
To prawda, że na grę aktorów napewno ma wpływ to czy fabuła jest jednym spójnym tworzywem, czy przy każdym nowym odcinku muszą się zastanawiać, jak dziś zachowa się ich postać bo ktoś znów namieszał w scenariuszu. Ale są seriale gdzie fabuła jest na tyle spójna, że powinni prezentować podobny poziom aktorstwa, a tak się nie dzieje. Np Farek czy StarGate SG1. Oczywiście że zaraz cześć z fanów SG1 napisze że w tym serialu gra jest dobra, a ja jednak powtórzę że do postaci B5, to jest tak maluch i merc
Więc kończąć mój zawiły post... dobrzy aktorzy dobrze zagrają nawet w kiepskim serialu, np. Q (aktor go grający) od początku ST:TNG jest na tyle wyluzowany, że potrafi pociągnąć tą trudną postać, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni (bo idzie zima przecież )
Napisano 01.01.2004 - |23:05|
Cytat: Nastepnym razem po naszemu >
2x13 Hunter, Prey - Agent Specjalny Derek Cranston przylatuje na stację w poszukiwaniu Everett'a Jacobs'a, byłego doktora prezydenta Clarka , który posiada dowody iż w czasie "wypadku" EarthForce One Clark był zdrowy . Oczywiście Sheridan dowiaduje się że ta sprawa ma podwójne dno , bowiem Agent Cranston jest człowiekiem Clarka i chce zabić doktora Jacobs`a. Garibaldi i Franklin odnajdują doktora i zapewniają mu pomoc . W miedzy czasie Agent Cranson trafia na zapisy w dziennikach stacji ,o tym że można przestawić czujniki i odnaleś doktora za pomocą wszczepionego mu nadajnika (wczasie kiedy był lekażem prezydenckim). Sheridan w takim wypadku prosi o pomoc Ambasadora Kosha o umieszczenie doktora w swojim statku , ten się zgadza pod jednym warunkiem : że doktor będzie nieprzytomny lub spał . Po przeskanowaniu stacji i prubie przeskanowania statku Kosha (który akurat wylatywał ) okazało się iż doktora nie ma na satcji . Dzięki czemu pozbyto się Agenta Cranstona i jego ludzi ze stacji .
Cytat: On śpiewał dla mnie .
2x14There All the Honor Lies - Kosh udziela Sheridanowi lekcji poznania siebie - inaczej mowiąc przygotowuje go do konfliktó. Idąc na jedną z takich lekcji zostaje okradziony z komlina i w czasie pogoni za złodziejem wpada na Minbaryjczyka który go atakuje . Przypadkiem znajdując PPC Sheridan zabija atakującego , co widzi inny Minbari . W czasie wyjaśniania sprawy Kosh zabiera go na jedną "lekcję" do katakumb. EA decyduje się postawić Sheridanowi zażut dokonania zabójstwa , Delen i Lenier dochodzą dlaczego Sheridan został zaatakowany . Jednakże Sheridan znając sprawę decyduje nieujawniać jej , a tylko zapenić sobię obronę (co i tak było zapewnione ) i nie narażać na Hańbę klanu z którego pochodzili obydwaj Minbari oraz Lenier .
Cytat : Piękno w Mroku
2x15 And Now For A Word- na stacji jest robiony reportaż , wywiady z Ambasadorami i dowódczym personelem jak i z normalnymi pracownikami .W czasie robienia reportażu dochodzi do zaostrzenia sytuacji pomiędzy Narnem i Centauri , na tylę że najpierw przylatuje Krążownik Centauri (klasa Vorchan) i w "pokojowym proteście " blokuje stację . W momęcie kiedy wydawało się że sytuacja ze statkiem Centaurji jest już załatwiona pojawia się ciężki krążownik Narnu (klasa G'Quan) i atakuje statek Centauri , który zostaje zniszczony , lecz i żniszczeniu ulega statek Narnu w czasie próby wejścia w Hiperprzestrzeń .
- Poza recenzją - z posiadanych dany na tematy obydwu statków wynika że Narneśki statek nie powinien przetrwać takiego starcia )
2x16 In the Shadow of Z'Ha'Dum - W czasie przypadkowej rozmowy pomiędzy Aheridanem i Garigaldim na temat Anny i Ikarusa , okazuje się że widziano Mordena , a nawet przebywa na stacji. Zosatje zgarnięty przez służbę bezpieczeństwa i Sheridan prubuje wyciągnąć z niego prawdę , na temat losu jego żony . W pewnym momęcie do Sheridana , będacego w tym czasie w Medlabie dołącza Delen oraz Kosh i opowiadają mu o Cieniach oraz informują go że Morden musi zostać wypuszczony , aby cienie się niedowiedziały że Vorloni też pozostali .
Cytat : Tak , nauczę .
Użytkownik obi edytował ten post 01.01.2004 - |23:05|
Napisano 01.01.2004 - |23:12|
Z tym to było trochę inaczej - Cienie wiedziały o Vorlonach, te dwie rasy zawsze wiedziały o sobie. Problem polegał na tym: ile Vorloni wiedzą o powrocie Cieni? I właśnie dlatego Morden miał być uwolniony - wszyscy zgrywamy głupa, aby robale się nie dowiedziały, bo inaczej się pośpieszą i zrobią nam kuku. Poza tym Delenn musi mieć więcej statków klasy White Star, ma już zaplanowaną sytuację z 3x20, kiedy to całuje Sheridana na pokładzie jednego z nich. No to chyba jasne, że trzeba poczekać, prawda?W pewnym momęcie do Sheridana , będacego w tym czasie w Medlabie dołącza Delen oraz Kosh i opowiadają mu o Cieniach oraz informują go że Morden musi zostać wypuszczony , aby cienie się niedowiedziały że Vorloni też pozostali .
Napisano 01.01.2004 - |23:47|
Z tym to było trochę inaczej - Cienie wiedziały o Vorlonach, te dwie rasy zawsze wiedziały o sobie. Problem polegał na tym: ile Vorloni wiedzą o powrocie Cieni? I właśnie dlatego Morden miał być uwolniony - wszyscy zgrywamy głupa, aby robale się nie dowiedziały, bo inaczej się pośpieszą i zrobią nam kuku. Poza tym Delenn musi mieć więcej statków klasy White Star, ma już zaplanowaną sytuację z 3x20, kiedy to całuje
... a widzeliście moze bloopery do s2 ? Scena w której Sheridan przed ekranem monitora (w którym widać zamkniętego w celi Mordena ) rozmawia z Garibaldim. W pewnym momencie Sheridan mówi... "Wg. ziemskich zapisów ten facet powinien być martwy"... i w tym momencie widać natychmiastowy zgon Mordena Piękne, zawsze jak jest mowa o tym odcinku to ja z tego polewam
Napisano 01.01.2004 - |23:49|
Napisano 02.01.2004 - |00:49|
Właśnie sprawiłeś, że na mojej eMulowej tabelce pojawił się kolejny pliczek.
Hehehe... szukaj pliczku "Babylon 5 - Bloopers Season 1-5.mpg" 694 MB, to jest wersja dobra, są mniejsze ale prawie nic tam nie widać ze wzgledu na kompresję. Pozatym są tam bloopery do każdego sezonu ! Ja preferuję DC++
Ale tam się dzieje, Londo śpiewa "ja i mój cień", Delenn nie może złamać laski (to jest ql ), aż na końcu samego mistrza Straczynskiego wywożą na stole do psychiatryka... PIĘKNE Wiecej nie spojleruję...
Użytkownik dave edytował ten post 09.01.2004 - |00:41|
Napisano 02.01.2004 - |09:34|
BtW na supernowej pojawił sie link do pierwszego i drugiego odcinka sezonu 4 - DVDrip made in SFM
Napisano 02.01.2004 - |20:12|
skoro macie dodatkowe pliczki to pora sie podzielić z kolegami z forum - jazda mi tu wrzucać na flagowca .....
Ja mógłbym wrzucić (bedę miał to prawdopodobnie w niedzielę wieczorem - pożyczone ) . Tylko że, jeszcze nic nie wrzucałem na flagowca.... od tak poprostu mam to upladować ? Mam o tym powiadomić administratora wcześniej, czy nie ?
Napisano 05.01.2004 - |21:34|
Czy ktos z Was moglby mi udostepnic napisy do B5 S2 E 18,19,20,22 ?
Z gory Wielkie Dzieki
Moj e-mail karson47@wp.pl
Napisano 05.01.2004 - |21:53|
Jest przetłumaczony z tych co wymieniłeś odcinek 21
Napisano 05.01.2004 - |22:11|
2x18 Confessions and Lamentations - ocena 6 na 10 - epizod poświecony przedewszystkim Franklinowi , jego checi pomocy , pracy oraz wzrastającemu uzależnieniu . Pokazany też jest rytułał religijny Minbari oraz ich cheć pomocy , a przynajmiej duchowego zrozumienia dla cierpiacych . Smutne jest to ze przez jedną zaraże w ciągu kilku dni wygineła cała rasa .
2x19 Divided Loyalties - ocena 8 na 10 - Lyta Alexander wraca , przywożac informację o podówjnym szpiegu , w czasie skanowania wychodzi na wieżch informacja że Suzan jest uśpioną telepatką . Szpiegiem jest Talia , a raczej jest druga wczepiona osobowość .
2x20 The Long Twilight Struggle - ocena 9 na 10 - Draal zaprasza Delen i Sheridana na spotkanie , na planetę . Stwierdza że jest dla nich nadzieja w walce z nadchodzącą ciemnością . Decydujący atak Centauri na Narn , po tym jak cienie zaanichilowały narneską flotę . G`kar zostaje pozbawiony tytułu Ambasadora i jako wolny obywatel dostaje azyl na B5
2x21 Comes the Inquisitor- 10 na 10 - Co tu opisywać , każdy powinien obejżeć . Jedynie chyba trzeba stwierdzić to że Sheridan dowiaduje się o Rangersach.
2x22 The Fall of Night - ocena 9 na 10 - Na satcję przybywają Fredrick Lantz z panem Walssem ( ministerstwo pokoju oraz kierownictwo Nightwatch). W prawie tym samym czasie przybywa krążownik Narnęski i prosi o ochronę na czas napraw , Sheridan zgadza się na ochronę . Jednak ktoś z załogi informuję o tym pana Walssa , a ten przekazuje informację dalej , tak że trafia do Ambasadora Moloriego , który wzywa krążownik klasy Primus .Po przybyciu do dowódcy krążownika niedociera fakt chronienia jednostki narneskiej przez Stację i otwiera ogień do niej i zozatje zniszczony . Pan Lantz rozkazuje przeprosić ambasador Mollariego za zniszczenie ich krążownika i w czasie dojazdu do miejsca gdzie miała się odbyć cała ceremonia , dochodzi do zamachu. Na szczęscie Sheridan dostrzeba wcześniej bombę i wyskakuje z wagonika . W czasie spadania ratuje go , po opuszczeniu skafandra Kosh Naranek. Potem po stacji krążą informację że każdy widział rodzaj swojego anioła . ( i to jest już konec drugiego sezonu ).
Napisano 05.01.2004 - |22:14|
Czesc!
Czy ktos z Was moglby mi udostepnic napisy do B5 S2 E 18,19,20,22 ?
Z gory Wielkie Dzieki
Jeśli znasz anielski to angielskie (zawsze to lepiej niż nic ) wszystkie napisy do trzech sezonów B5 znajdziesz na :
http://www.titulkykserialum.unas.cz/
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych