Skocz do zawartości

Zdjęcie

Babylon 5 - Sezon 2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
75 odpowiedzi w tym temacie

#21 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 26.12.2003 - |23:30|

Obi ladny opis polowy 2 sezonu  ale mmisiek juz wiekszosc opisal bylo trzeba te pare brakujacych opisac ale i tak ladnie napisany opis pisales z pamieci czy wlasnie obejrzales to wszystko 

Obejżałem i zabieram się za 2 połowę sezonu . A opisy robię w ramach recenzji tak jak to było przy sezonie pierwszym . Wyglada to znacznie lepiej niż wystawianie ocen za odcinnek , bo do tej pory było by chyba same 8-9 na 10 i pewnie jakieś 10 też by się trafiły .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#22 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 28.12.2003 - |00:51|

Cudowna scena (choć bolesna) jest podczas odcinka 2x15 - And Now For A Word, kiedy ta telewizyjna jędza zaczyna wypytywać Delenn o jej odczucia względem rodzin poległych Ziemian w wojnie z Minbari, i ambasador nie może powstrzymać emocji... :unsure: Cudowna scena, pełna siły - ja bym tą babę zadusił, mam nadzieję, że wpadnie pod jakiś krążownik :angry:
  • 0

#23 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 28.12.2003 - |01:14|

Niema to jak propaganda co nie Castor :P ta stacja sie zachowuje jak typowa propagandowa TV
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#24 dave

dave

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 28.12.2003 - |23:42|

Cudowna scena (choć bolesna) jest podczas odcinka 2x15 - And Now For A Word, kiedy ta telewizyjna jędza zaczyna wypytywać Delenn o jej odczucia względem rodzin poległych Ziemian w wojnie z Minbari, i ambasador nie może powstrzymać emocji...  Cudowna scena, pełna siły - ja bym tą babę zadusił, mam nadzieję, że wpadnie pod jakiś krążownik 

To niewiarygodne jak za o wiele mniejsze pieniądze, mistrzowi Straczynskiemu udało się dokonać takiego perfekcyjnego doboru aktorów, do potrzeb serialu. Oglądająć takie s-f jak ST człowiek odnosi wrażenie jakby wszystkie postacie grały z kijem w ..... Widać że cały czas się kontrolują, wszystko jest sztuczne i nie ma barwy. Pamiętam że kiedy zobaczyłem pierwszy sezon DS9, była tam taka scenka jak Kira płacze na grobie ojca.... :unsure: zebrał mnie zaraz śmiech. :unsure:

Użytkownik dave edytował ten post 28.12.2003 - |23:43|

• 0

The Corps is Mother, The Corps is Father

[Babylon5-Cały][B5:Crusade-Cały][EFC-3sez][Farscape-3sez][StarGate SG1-4s]
[SAAB-Cały][ST:Enter-2s][ST:DS9-2s][ST:TNG-2s][ST:Voy-3s][X-Files-6s]

#25 kmi01

kmi01

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 29.12.2003 - |22:30|

To niewiarygodne jak za o wiele mniejsze pieniądze, mistrzowi Straczynskiemu udało się dokonać takiego perfekcyjnego doboru aktorów, do potrzeb serialu. Oglądająć takie s-f jak ST człowiek odnosi wrażenie jakby wszystkie postacie grały z kijem w ..... Widać że cały czas się kontrolują, wszystko jest sztuczne i nie ma barwy.

Weszłam na ten temat, bo qmple w ramach odciągania mnie od SG-1 podarowali mi jako XMas-wy i urodzinowy prezent The Gathering i sezon 1 i 2 :D . I kurczę - udało im się !!

Jestem przy 2x14 There all the honour lies - i to jest po prostu genialne :) :P W jednym z wywiadów na DVD, jeden z aktorów (niestety nie pamiętam który), stwierdził, że dlatego tak świetnie grało się, bo nie jest to zbiór oddzielnych historii, ale każdy odcinek jest ze sobą powiązany - kolejny wynika z poprzednich.
Wszystko jest powiązane ze sobą i tworzy (jak to kiedyś ktoś stwierdził) większy obrz całości. B)
  • 0
S&J Ship :

Procrastinator's Creed #7-

I shall never forget that probability of a miracle, though infinitesimally small, is not exactly zero

Nigdy nie zapomnę, iż prawdopodobieństwo wystąpienia cudu, choćby nie wim jak nikłe, nie wynosi zero.

#26 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 30.12.2003 - |11:24|

oooo kolega ma DVD z tym serialem ?? . Moze by dodatki przerobił na divxa i umiescił na ftpie ??
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#27 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 30.12.2003 - |11:28|

oooo kolega ma DVD z tym serialem ?? . Moze by dodatki przerobił na divxa i umiescił na ftpie ??

Mmisiek, ty seksisto...koleżanka chyba <_< :) :lol:
  • 0

#28 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 30.12.2003 - |11:35|

aggggrrrrrrr ale gafa przepraszam koleżanke - ja juz robie rozgrzewke do sylwestra by za szybko nie "odpaśc" stąd moja pomyłka :(

Raz jeszcze sorka
  • 0

Dołączona grafika

#29 dave

dave

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 30.12.2003 - |21:28|

Weszłam na ten temat, bo qmple w ramach odciągania mnie od SG-1 podarowali mi jako XMas-wy i urodzinowy prezent The Gathering i sezon 1 i 2  . I kurczę - udało im się !!

Jestem przy 2x14 There all the honour lies - i to jest po prostu genialne W jednym z wywiadów na DVD, jeden z aktorów (niestety nie pamiętam który), stwierdził, że dlatego tak świetnie grało się, bo nie jest to zbiór oddzielnych historii, ale każdy odcinek jest ze sobą powiązany - kolejny wynika z poprzednich.
Wszystko jest powiązane ze sobą i tworzy (jak to kiedyś ktoś stwierdził) większy obrz całości. 

No to już jest NUDNE :angry: !!!! Czy na tą grupę nie mogłby wpaść ktoś KTO NIE LUBI BABYLONU 5 ?? :angry: ;) Cholera....

Witamy.... kolejną uzależnioną. Widzę że tu mamy wyjątkowo grożny przypadek osoby która dała się użależnić na początku drugiego sezonu... to co bedzie dalej... moje kondolencje.... naprawdę B) ;) :D

To prawda, że na grę aktorów napewno ma wpływ to czy fabuła jest jednym spójnym tworzywem, czy przy każdym nowym odcinku muszą się zastanawiać, jak dziś zachowa się ich postać :angry: bo ktoś znów namieszał w scenariuszu. Ale są seriale gdzie fabuła jest na tyle spójna, że powinni prezentować podobny poziom aktorstwa, a tak się nie dzieje. Np Farek czy StarGate SG1. Oczywiście że zaraz cześć z fanów SG1 napisze że w tym serialu gra jest dobra, a ja jednak powtórzę że do postaci B5, to jest tak maluch i merc :lol:
Więc kończąć mój zawiły post... dobrzy aktorzy dobrze zagrają nawet w kiepskim serialu, np. Q (aktor go grający) od początku ST:TNG jest na tyle wyluzowany, że potrafi pociągnąć tą trudną postać, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni (bo idzie zima przecież ) B)
  • 0

#30 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 01.01.2004 - |23:05|

2x12 Acts of Sacrafice- Wydarzeniem wokół któregokoncentruje się odcinek jest przybycie przedstawiciela Lumati i jego wizyty na stacji . Dodatkowo na stacji zaczynają się problemy z powodu starć Narnęczyków z Centauri . Zadanie oprowadzenia nowego ambasadora dostaje Ivanowa . W czasie wizyty w katakumbach obcy przyznaje Ivanowej że ludzie są godni sojusz - co prawda troszeczkę przeinaczył wypowiedz Suzan - i aby uczić fakt podpisania porozumienia będą uprawiać Sex . Co zaskoczyło całkowicie Suzan , ale dzięki nieznajomości obcego kultury i biologi ludzkiej Ivanowej udaję się sprytnie pominąć ten akt :D - troszeczkę oszukała .
Cytat: Nastepnym razem po naszemu >

2x13 Hunter, Prey - Agent Specjalny Derek Cranston przylatuje na stację w poszukiwaniu Everett'a Jacobs'a, byłego doktora prezydenta Clarka , który posiada dowody iż w czasie "wypadku" EarthForce One Clark był zdrowy . Oczywiście Sheridan dowiaduje się że ta sprawa ma podwójne dno , bowiem Agent Cranston jest człowiekiem Clarka i chce zabić doktora Jacobs`a. Garibaldi i Franklin odnajdują doktora i zapewniają mu pomoc . W miedzy czasie Agent Cranson trafia na zapisy w dziennikach stacji ,o tym że można przestawić czujniki i odnaleś doktora za pomocą wszczepionego mu nadajnika (wczasie kiedy był lekażem prezydenckim). Sheridan w takim wypadku prosi o pomoc Ambasadora Kosha o umieszczenie doktora w swojim statku , ten się zgadza pod jednym warunkiem : że doktor będzie nieprzytomny lub spał . Po przeskanowaniu stacji i prubie przeskanowania statku Kosha (który akurat wylatywał ) okazało się iż doktora nie ma na satcji . Dzięki czemu pozbyto się Agenta Cranstona i jego ludzi ze stacji .
Cytat: On śpiewał dla mnie .

2x14There All the Honor Lies - Kosh udziela Sheridanowi lekcji poznania siebie - inaczej mowiąc przygotowuje go do konfliktó. Idąc na jedną z takich lekcji zostaje okradziony z komlina i w czasie pogoni za złodziejem wpada na Minbaryjczyka który go atakuje . Przypadkiem znajdując PPC Sheridan zabija atakującego , co widzi inny Minbari . W czasie wyjaśniania sprawy Kosh zabiera go na jedną "lekcję" do katakumb. EA decyduje się postawić Sheridanowi zażut dokonania zabójstwa , Delen i Lenier dochodzą dlaczego Sheridan został zaatakowany . Jednakże Sheridan znając sprawę decyduje nieujawniać jej , a tylko zapenić sobię obronę (co i tak było zapewnione ) i nie narażać na Hańbę klanu z którego pochodzili obydwaj Minbari oraz Lenier .
Cytat : Piękno w Mroku

2x15 And Now For A Word- na stacji jest robiony reportaż , wywiady z Ambasadorami i dowódczym personelem jak i z normalnymi pracownikami .W czasie robienia reportażu dochodzi do zaostrzenia sytuacji pomiędzy Narnem i Centauri , na tylę że najpierw przylatuje Krążownik Centauri (klasa Vorchan) i w "pokojowym proteście " blokuje stację . W momęcie kiedy wydawało się że sytuacja ze statkiem Centaurji jest już załatwiona pojawia się ciężki krążownik Narnu (klasa G'Quan) i atakuje statek Centauri , który zostaje zniszczony , lecz i żniszczeniu ulega statek Narnu w czasie próby wejścia w Hiperprzestrzeń .
- Poza recenzją - z posiadanych dany na tematy obydwu statków wynika że Narneśki statek nie powinien przetrwać takiego starcia )

2x16 In the Shadow of Z'Ha'Dum - W czasie przypadkowej rozmowy pomiędzy Aheridanem i Garigaldim na temat Anny i Ikarusa , okazuje się że widziano Mordena , a nawet przebywa na stacji. Zosatje zgarnięty przez służbę bezpieczeństwa i Sheridan prubuje wyciągnąć z niego prawdę , na temat losu jego żony . W pewnym momęcie do Sheridana , będacego w tym czasie w Medlabie dołącza Delen oraz Kosh i opowiadają mu o Cieniach oraz informują go że Morden musi zostać wypuszczony , aby cienie się niedowiedziały że Vorloni też pozostali .
Cytat : Tak , nauczę .

Użytkownik obi edytował ten post 01.01.2004 - |23:05|

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#31 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 01.01.2004 - |23:12|

W pewnym momęcie do Sheridana , będacego w tym czasie w Medlabie  dołącza Delen oraz Kosh i opowiadają mu o Cieniach  oraz informują go że Morden musi zostać wypuszczony , aby cienie się niedowiedziały że Vorloni też pozostali .

Z tym to było trochę inaczej - Cienie wiedziały o Vorlonach, te dwie rasy zawsze wiedziały o sobie. Problem polegał na tym: ile Vorloni wiedzą o powrocie Cieni? I właśnie dlatego Morden miał być uwolniony - wszyscy zgrywamy głupa, aby robale się nie dowiedziały, bo inaczej się pośpieszą i zrobią nam kuku. Poza tym Delenn musi mieć więcej statków klasy White Star, ma już zaplanowaną sytuację z 3x20, kiedy to całuje Sheridana na pokładzie jednego z nich. No to chyba jasne, że trzeba poczekać, prawda? :D
  • 0

#32 dave

dave

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 01.01.2004 - |23:47|

Z tym to było trochę inaczej - Cienie wiedziały o Vorlonach, te dwie rasy zawsze wiedziały o sobie. Problem polegał na tym: ile Vorloni wiedzą o powrocie Cieni? I właśnie dlatego Morden miał być uwolniony - wszyscy zgrywamy głupa, aby robale się nie dowiedziały, bo inaczej się pośpieszą i zrobią nam kuku. Poza tym Delenn musi mieć więcej statków klasy White Star, ma już zaplanowaną sytuację z 3x20, kiedy to całuje

... a widzeliście moze bloopery do s2 ? Scena w której Sheridan przed ekranem monitora (w którym widać zamkniętego w celi Mordena ) rozmawia z Garibaldim. W pewnym momencie Sheridan mówi... "Wg. ziemskich zapisów ten facet powinien być martwy"... i w tym momencie widać natychmiastowy zgon Mordena :D :D :D Piękne, zawsze jak jest mowa o tym odcinku to ja z tego polewam :P
  • 0

#33 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 01.01.2004 - |23:49|

Właśnie sprawiłeś, że na mojej eMulowej tabelce pojawił się kolejny pliczek. :D
  • 0

#34 dave

dave

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 02.01.2004 - |00:49|

Właśnie sprawiłeś, że na mojej eMulowej tabelce pojawił się kolejny pliczek. 

Hehehe... szukaj pliczku "Babylon 5 - Bloopers Season 1-5.mpg" 694 MB, to jest wersja dobra, są mniejsze ale prawie nic tam nie widać ze wzgledu na kompresję. Pozatym są tam bloopery do każdego sezonu ! Ja preferuję DC++ :D

Ale tam się dzieje, Londo śpiewa "ja i mój cień", Delenn nie może złamać laski (to jest ql :D :D :D ), aż na końcu samego mistrza Straczynskiego wywożą na stole do psychiatryka... PIĘKNE :lol: Wiecej nie spojleruję...

Użytkownik dave edytował ten post 09.01.2004 - |00:41|

• 0

#35 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 02.01.2004 - |09:34|

skoro macie dodatkowe pliczki to pora sie podzielić z kolegami z forum - jazda mi tu wrzucać na flagowca .....:)

BtW na supernowej pojawił sie link do pierwszego i drugiego odcinka sezonu 4 - DVDrip made in SFM
  • 0

Dołączona grafika

#36 dave

dave

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 02.01.2004 - |20:12|

skoro macie dodatkowe pliczki to pora sie podzielić z kolegami z forum - jazda mi tu wrzucać na flagowca .....

Ja mógłbym wrzucić (bedę miał to prawdopodobnie w niedzielę wieczorem - pożyczone :D ) . Tylko że, jeszcze nic nie wrzucałem na flagowca.... od tak poprostu mam to upladować :unsure: ? Mam o tym powiadomić administratora wcześniej, czy nie :blink: ?
  • 0

#37 karson

karson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 05.01.2004 - |21:34|

Czesc!
Czy ktos z Was moglby mi udostepnic napisy do B5 S2 E 18,19,20,22 ?
Z gory Wielkie Dzieki
Moj e-mail karson47@wp.pl
  • 0

#38 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 05.01.2004 - |21:53|

jak nie ma na Thing Tangu to nie ma wogóle ....

Jest przetłumaczony z tych co wymieniłeś odcinek 21
  • 0

Dołączona grafika

#39 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 05.01.2004 - |22:11|

2x17 Knives - ocena 6 na 10 - wedłóg mnie jeden z gorszych epizodów , aczkolwiek wciąż trzyma klimat . Ciekawy pomysł aby pozwolić Sheridanowi poznać sprawę szczeliny czasowej i B4 .

2x18 Confessions and Lamentations - ocena 6 na 10 - epizod poświecony przedewszystkim Franklinowi , jego checi pomocy , pracy oraz wzrastającemu uzależnieniu . Pokazany też jest rytułał religijny Minbari oraz ich cheć pomocy , a przynajmiej duchowego zrozumienia dla cierpiacych . Smutne jest to ze przez jedną zaraże w ciągu kilku dni wygineła cała rasa .

2x19 Divided Loyalties - ocena 8 na 10 - Lyta Alexander wraca , przywożac informację o podówjnym szpiegu , w czasie skanowania wychodzi na wieżch informacja że Suzan jest uśpioną telepatką . Szpiegiem jest Talia , a raczej jest druga wczepiona osobowość .

2x20 The Long Twilight Struggle - ocena 9 na 10 - Draal zaprasza Delen i Sheridana na spotkanie , na planetę . Stwierdza że jest dla nich nadzieja w walce z nadchodzącą ciemnością . Decydujący atak Centauri na Narn , po tym jak cienie zaanichilowały narneską flotę . G`kar zostaje pozbawiony tytułu Ambasadora i jako wolny obywatel dostaje azyl na B5

2x21 Comes the Inquisitor- 10 na 10 - Co tu opisywać , każdy powinien obejżeć :D . Jedynie chyba trzeba stwierdzić to że Sheridan dowiaduje się o Rangersach.

2x22 The Fall of Night - ocena 9 na 10 - Na satcję przybywają Fredrick Lantz z panem Walssem ( ministerstwo pokoju oraz kierownictwo Nightwatch). W prawie tym samym czasie przybywa krążownik Narnęski i prosi o ochronę na czas napraw , Sheridan zgadza się na ochronę . Jednak ktoś z załogi informuję o tym pana Walssa , a ten przekazuje informację dalej , tak że trafia do Ambasadora Moloriego , który wzywa krążownik klasy Primus .Po przybyciu do dowódcy krążownika niedociera fakt chronienia jednostki narneskiej przez Stację i otwiera ogień do niej i zozatje zniszczony . Pan Lantz rozkazuje przeprosić ambasador Mollariego za zniszczenie ich krążownika i w czasie dojazdu do miejsca gdzie miała się odbyć cała ceremonia , dochodzi do zamachu. Na szczęscie Sheridan dostrzeba wcześniej bombę i wyskakuje z wagonika . W czasie spadania ratuje go , po opuszczeniu skafandra Kosh Naranek. Potem po stacji krążą informację że każdy widział rodzaj swojego anioła . ( i to jest już konec drugiego sezonu ).
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#40 dave

dave

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 05.01.2004 - |22:14|

Czesc!
Czy ktos z Was moglby mi udostepnic napisy do B5 S2 E 18,19,20,22 ?
Z gory Wielkie Dzieki

Jeśli znasz anielski to angielskie (zawsze to lepiej niż nic :D ) wszystkie napisy do trzech sezonów B5 znajdziesz na :

http://www.titulkykserialum.unas.cz/
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych