1. Jednozdaniowe posty np. "Świetny odcinek". Czy to wszystko, co na temat tego odcinka można powiedzieć?
2. Pisanie na temat - bez komentarza.
3. Pisanie zgodne z polską ortografią. Kiedyś nawet myślałem, żeby wstawić sobie do stopki takie reguły jak "nie" z czasownikami, ale stwierdziłem, że nadszarpnęłoby to mój image. W tej kategorii mieści się również "upiększanie" pisowni z np. "tesh". Kolejną sprawą jest poprawne wpisywanie imion bohaterów - jak widzę "Dainele" albo "Lock", to zastanawiam się, czy oglądamy ten sam serial.
4. Spoilery powinny być w wątku Spoiler Zone. I nigdzie indziej. To nic, że ktoś zastosuje tag spoiler, skoro inna osoba odpowie już otwartym tekstem.
5. Flood. Jak można napisać ponad 30 postów jednego dnia? Nic dziwnego, że wątek o najnowszym odcinku ma 24 strony. Aż współczuję osobie, która będzie chciała to przeczytać.
6. Odrobina kultury. Jak można zacząć post od "Nie chciało mi się czytać wcześniejszych postów, ale ... <złota myśl>". Inną sprawą jest argumentowanie ad hominem. Co prawda chyba nie spotkałem się z tym u nas na LOST, ale w Offtopic i owszem.
Użytkownik maslot edytował ten post 05.04.2006 - |19:59|