Skocz do zawartości

Zdjęcie

UWAGA! - koniec z off-topicowaniem

• Zamknięty Temat jest zamknięty
77 odpowiedzi w tym temacie

#21 maslot

maslot

Starszy kapral

• VIP
  • 343 postów

Napisano 05.04.2006 - |19:57|

Czekając na następny odcinek, pomyślałem, że warto by uporządkować niektóre kwestie związane z forum LOST. Trudno, żeby moderowaniem zajmował się tylko Grzesiu, który nawet nie ogląda serialu, a nikt inny nie chce się do tego przyłożyć. Może sami się nieco ograniczmy? W szczególności mam na myśli:

1. Jednozdaniowe posty np. "Świetny odcinek". Czy to wszystko, co na temat tego odcinka można powiedzieć?
2. Pisanie na temat - bez komentarza.
3. Pisanie zgodne z polską ortografią. Kiedyś nawet myślałem, żeby wstawić sobie do stopki takie reguły jak "nie" z czasownikami, ale stwierdziłem, że nadszarpnęłoby to mój image. W tej kategorii mieści się również "upiększanie" pisowni z np. "tesh". Kolejną sprawą jest poprawne wpisywanie imion bohaterów - jak widzę "Dainele" albo "Lock", to zastanawiam się, czy oglądamy ten sam serial.
4. Spoilery powinny być w wątku Spoiler Zone. I nigdzie indziej. To nic, że ktoś zastosuje tag spoiler, skoro inna osoba odpowie już otwartym tekstem.
5. Flood. Jak można napisać ponad 30 postów jednego dnia? Nic dziwnego, że wątek o najnowszym odcinku ma 24 strony. Aż współczuję osobie, która będzie chciała to przeczytać.
6. Odrobina kultury. Jak można zacząć post od "Nie chciało mi się czytać wcześniejszych postów, ale ... <złota myśl>". Inną sprawą jest argumentowanie ad hominem. Co prawda chyba nie spotkałem się z tym u nas na LOST, ale w Offtopic i owszem.

Użytkownik maslot edytował ten post 05.04.2006 - |19:59|

• 0

#22 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 05.04.2006 - |20:06|

Czekając na następny odcinek, pomyślałem, że warto by uporządkować niektóre kwestie związane z forum LOST. Trudno, żeby moderowaniem zajmował się tylko Grzesiu, który nawet nie ogląda serialu, a nikt inny nie chce się do tego przyłożyć. Może sami się nieco ograniczmy? W szczególności mam na myśli:

1. Jednozdaniowe posty np. "Świetny odcinek". Czy to wszystko, co na temat tego odcinka można powiedzieć?
3. Pisanie zgodne z polską ortografią. Kiedyś nawet myślałem, żeby wstawić sobie do stopki takie reguły jak "nie" z czasownikami, ale stwierdziłem, że nadszarpnęłoby to mój image. W tej kategorii mieści się również "upiększanie" pisowni z np. "tesh". Kolejną sprawą jest poprawne wpisywanie imion bohaterów - jak widzę "Dainele" albo "Lock", to zastanawiam się, czy oglądamy ten sam serial.
4. Spoilery powinny być w wątku Spoiler Zone. I nigdzie indziej. To nic, że ktoś zastosuje tag spoiler, skoro inna osoba odpowie już otwartym tekstem.
5. Flood. Jak można napisać ponad 30 postów jednego dnia? Nic dziwnego, że wątek o najnowszym odcinku ma 23 strony. Aż współczuję osobie, która będzie chciała to przeczytać.
6. Odrobina kultury. Jak można zacząć post od "Nie chciało mi się czytać wcześniejszych postów, ale ... <złota myśl>". Inną sprawą jest argumentowanie ad hominem. Co prawda chyba nie spotkałem się z tym u nas na LOST, ale w Offtopic i owszem.

1) To niech nie wypowiadają się osoby które tak piszą. Proste.
2) Bez komentarza
3) Nie da się tego wyzbyć. Myślę, że około 50% użytkowników forum o Lost to młodzież, nastolatkowie, ja również się do tej grupy zaliczam, ale stram się błędów nie robić (mistrz ortografii z podstawówki :] ) Wiele osób robi błędy notorycznie, u mnie w szkole nawet nie ma ani jednego dyktanda rocznie, a więc ludzie z problemami ortograficznymi nie mają możliwości nauczenia się poprawnej pisowni. A jedynie czytanie forum i komunikowanie się na gg nie pomoże w ulepszaniu ortografii, a więc błędy są popełniane już przez polonistów w szkołach.
4) Czasami aż się prosi żeby zastosować spoiler
5) Czy masz z tym jakiś problem? :P Wybacz, ale jeśli ktoś siedzi na tym forum cały dzień, wychodząc tylko do szkoły, to nie mam do roboty nic lepszego niż czytanie i odpisywanie na część postów, chociaż i tak staram sobie dawkować to forum, już o pisaniu nie na temat nie wspomnę, bo naprawdę bardzo na to uważam. Staram się nie pisać rzeczy niepotrzebnych, offtopicu itd. Odpisuję na ten punkt ponieważ czuję, że dotyka on również mnie, jako osoby, która ma tu często 20 postów na dzień (w weekendy więcej), ale na forum kiedyś wypowiadałem się bardzo mało, dlatego mam tak małą średnią na dzień i mimo Twoich zastrzeżeń cieszę się, że piszę więcej, że zdobyłem się na odwagę i nie boję się pisac o czym myślę.
6) Nic do dodania. Uważam również, że temat jest... odrobinę niepotrzebny, bo za kilka dni zostanie zamknięty przez moderatorów (tak przypuszczam) ale pożyjemy, zobaczymy. Pozdrawiam

Użytkownik boone edytował ten post 05.04.2006 - |20:07|

• 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#23 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 05.04.2006 - |20:08|

5. Flood. Jak można napisać ponad 30 postów jednego dnia? Nic dziwnego, że wątek o najnowszym odcinku ma 24 strony. Aż współczuję osobie, która będzie chciała to przeczytać.

7. Dyskutować rzeczowo i bez angazowania emocji, bysmy nie widzieli juz wiecej postów typu "Niech go zbajia bo go nie lubię" albo "jest ładna, podoba mi się, szkoda, ze mnie tam nie ma".
8. Starać się przeczytać poprzednie posty by nie podnosić kwestii już przedyskutowanych.
9. Dla nowych wstrzymac się z pisaniem, a pierwszy okres uczestnictwa w forum poświęcić na zapoznaniem sie wątkami, stylem dyskusji, zwyczajami itd.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#24 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 05.04.2006 - |20:12|

Kolejną sprawą jest poprawne wpisywanie imion bohaterów - jak widzę "Dainele" albo "Lock", to zastanawiam się, czy oglądamy ten sam serial.

chciałem tylko zwrócić uwagę na to, że "Lock" jest napisane poprawnie...
taki odzew chyba podlega pod "uwagi i skargi" chyba, że chciałeś to jakoś uwidocznić...

sam staram się ograniczać pisanie (już nie mam 25 postów na dzień) jednak czasami dyskusja się rozwija, więc jak tu się w nią nie włączyć?

to przepraszam.... - mój błąd :(

Użytkownik Vol 7 edytował ten post 05.04.2006 - |20:18|

• 0

Dołączona grafika

#25 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 05.04.2006 - |20:16|

7. Dyskutować rzeczowo i bez angazowania emocji, bysmy nie widzieli juz wiecej postów typu "Niech go zbajia bo go nie lubię" albo "jest ładna, podoba mi się, szkoda, ze mnie tam nie ma".
8. Starać się przeczytać poprzednie posty by nie podnosić kwestii już przedyskutowanych.
9. Dla nowych wstrzymac się z pisaniem, a pierwszy okres uczestnictwa w forum poświęcić na zapoznaniem sie wątkami, stylem dyskusji, zwyczajami itd.

7. Uważam przeciwnie, emocje nie są złe.
8. Przeczytanie 550 postów z tematu do 2x17 jest niemożliwe. Fizycznie niemożliwe. Jak było 200 postów to zanim przeczytałem wszystkie minęły 3 godziny bez oderwania wzroku od komputera.
9. Kiedyś muszą zacząć, też kiedyś byłeś nowym :P

chciałem tylko zwrócić uwagę na to, że "Lock" jest napisane poprawnie...
taki odzew chyba podlega pod "uwagi i skargi" chyba, że chciałeś to jakoś uwidocznić...

sam staram się ograniczać pisanie (już nie mam 25 postów na dzień) jednak czasami dyskusja się rozwija, więc jak tu się w nią nie włączyć?

Nie... nazwisko Johna Locke'a piszemy Locke a nie Lock. Słówko Lock oznacza coś w stylu zamykać po angielsku.

do postu niżej: hmm,myślę, że maslot ma jakieś swoje aspiracje na moderatora, ale jeśli zostanie moderatorem to tylko nieliczni będą mogli się odezwać, a posty będą kasowane w 75%, a to już przesada, mylę się ? :P Jeśli tak to proszę mnie wyprowadzić z błędu :D (pozdrawiam ponownie :D)

Użytkownik boone edytował ten post 05.04.2006 - |20:24|

• 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#26 stardust

stardust

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów
  • Miastoz Polski ^^ -spytaj

Napisano 05.04.2006 - |20:19|

Jednak ze 2 modów by sie przydało wśród stałych wypróbowanych forumowiczów.... I powinni oni bezlitośnie plenic offtopy i inne niezwiązane z tematem posty, albo typu "nom popieram twoja teorie...", które średnio cos nowego wnosza do dyskusji. A spoilery do spoiler zone!!!!! Bo co z tego jak są ukryte jak na topicu kilku kolesi cytuje pod rząd spoilery i bez sensu dyskusja.. (tylko napis spoiler widac)

:censored: Więcej radykalnych środków a będą konkretne posty a nie szum informacyjny (po prostu SPAM!!!!!!!)
  • 0

#27 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 05.04.2006 - |20:26|

boone - ja przeczytalem caly temat s2e17 :] zrobilem to w 3 dni siedzac w szkole bo nie mialem co robic to czytalem [z godzine dziennie], a czesc w domu [ja szybko czyatm i szybko pisze :], zaden problem przeczytac caly temat, a 18 sledze od poczatku i wiekszosc postow bo byla swietny odcinek, ciekawe co oznaczala ta mapa, dlaczego FGH oklamal.itd

najlepszym rozwiazaniem bylo by dodanie nowego moda ktory czesto czyta tematy o danych odcinak i oglada serial :]

Użytkownik EDiSON edytował ten post 05.04.2006 - |20:27|

• 0

#28 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 05.04.2006 - |20:28|

boone - ja przeczytalem caly temat s2e17 :] zrobilem to w 3 dni siedzac w szkole bo nie mialem co robic to czytalem, a czesc w domu, zaden problem przeczytac caly temat, a 18 sledze od poczatku i wiekszosc postow bo byla swietny odcinek, ciekawe co oznaczala ta mapa, dlaczego FGH oklamal.itd

najlepszym rozwiazaniem bylo by dodanie nowego moda ktory czesto czyta tematy o danych odcinak i oglada serial :]

Oczywiście, że jest możliwe, ale przebrnięcie przez niezliczone teorie na temat mapy, zrzutów, lotnisk itd. zdają się w pewnym sensie zaśmiecać temat, a ktoś kto chce być dokładny i to wszystko przeczytać musi poświęcić na to bardzo, bardzo dużo czasu. Ja już w ogóle zaniechałem pisania w temacie do 2x17 bo są tam tylko albo tworzone nowe teorie, (coraz bardziej nieprawdopodobne), albo wymieniane poglądy które były na stronach wcześniejszych, do których połowa z lenistwa nie zajrzała.

Dodam że właśnie przed chwilą zopstały założone 2 tematy, jak uważam, zupełłnie bez sensu. Jeden o aktorach polskich wcielających się w rolę aktorów z Lost, drugi o stronie internetowej z forum z twórcami Lost. Jak dla mnie do kosza obydwa :P

Użytkownik boone edytował ten post 05.04.2006 - |20:40|

• 0

#29 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 05.04.2006 - |20:29|

7. Uważam przeciwnie, emocje nie są złe.
8. Przeczytanie 550 postów z tematu do 2x17 jest niemożliwe. Fizycznie niemożliwe. Jak było 200 postów to zanim przeczytałem wszystkie minęły 3 godziny bez oderwania wzroku od komputera.
9. Kiedyś muszą zacząć, też kiedyś byłeś nowym :P
Nie... nazwisko Johna Locke'a piszemy Locke a nie Lock. Słówko Lock oznacza coś w stylu zamykać po angielsku.

add 7. jeśli prowadza do głupich i merytorycznie nic nie wnoszacych postów to sa.
add 8. tak więc apel o niewłaczanie sie w wątki rozpoczete (np. o epizodach - te zwykle wygasają, po wyemitowanie następnego) dyskusje. rozpoczynanie nowych watków, wprowadzanie nowych teorii lub spostrzeżeni zaczynać w "Nie bój się zapytać" - gdy uwaga spotka się z zainteresowniem można stworzyć nowy wątek lub przenieśc do pokrewnego juz istneijacego.
add 9. Rzeczownik Lock to zamek lub śłuza, a czasownik to lock to zamykać. W formie imiesłowoej Locked także zamkniety, przytwierdzony, zablokowany. Także w połaczeniach lock up - uwięziony, lock forwad uzywane w terminologii sportowej, lock on - wycelować, namierzyć. Lock out, urrzymywac zamknietem lub neidostępnym także jako jedno słowo grupowe zwolnienie pracowników w czasie sporze o pracę

Lock ma jeszcze jedno znaczenie zgodne z polski lok

Użytkownik Jonasz edytował ten post 05.04.2006 - |20:31|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#30 maslot

maslot

Starszy kapral

• VIP
  • 343 postów

Napisano 05.04.2006 - |21:12|

boone: Myślę, że młodzież jest w stanie skorzystać ze słownika. To się jej przyda.
W kwestii floodu: czy z ręką na sercu możesz powiedzieć, że np. wśród 60 twoich postów z jednego dnia część z nich nie była zwykłym czatem? I tak, mam z tym problem. Omijam część postów, bo myślę, że są bezwartościowe.
Ja nie proszę o spoilery. Nie czytam i nie lubię ich w zwykłych wątkach.

do postu niżej: hmm,myślę, że maslot ma jakieś swoje aspiracje na moderatora, ale jeśli zostanie moderatorem to tylko nieliczni będą mogli się odezwać, a posty będą kasowane w 75%, a to już przesada, mylę się ? jezyk.gif Jeśli tak to proszę mnie wyprowadzić z błędu biggrin.gif (pozdrawiam ponownie biggrin.gif)

Czy nie uważasz, że gdybym miał aspiracje bycia moderatorem, to lepszą drogą byłoby podlizywanie się administratorom, a nie krytykowanie ich? W każdym razie dość przewrotnie to sobie wykombinowałeś.

Jonasz: mam dołączyć twoje punkty do mojego postu? (pkt 8. jest tożsamy z 6)
  • 0

#31 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 05.04.2006 - |21:20|

boone: Myślę, że młodzież jest w stanie skorzystać ze słownika. To się jej przyda.
W kwestii floodu: czy z ręką na sercu możesz powiedzieć, że np. wśród 60 twoich postów z jednego dnia część z nich nie była zwykłym czatem? I tak, mam z tym problem. Omijam część postów, bo myślę, że są bezwartościowe.
Ja nie proszę o spoilery. Nie czytam i nie lubię ich w zwykłych wątkach.

Czy nie uważasz, że gdybym miał aspiracje bycia moderatorem, to lepszą drogą byłoby podlizywanie się administratorom, a nie krytykowanie ich? W każdym razie dość przewrotnie to sobie wykombinowałeś.

Jonasz: mam dołączyć twoje punkty do mojego postu? (pkt 8. jest tożsamy z 6)

1) Ja nawet nie mam słownika w domu :P
2) Nie mogę tego powiedzieć z ręką na sercu, z całą pewnością około 10% postów jest wtedy czymś w stylu offtopicu, ale naprawdę staram się zwalczać. Nie wiem. W każdym razie z usuwaniem niepotrzebnych wątków jest problem, i moderatorzy nie nadążają.

(ortografia to problem oddzielny, da się to przeżyć, najgorsze są chyba jednak zamieniania sz na sh.... Moderatorów prosimy o większą aktywność, a maslota o koniec uwag ortograficznych :P )
  • 0

#32 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 05.04.2006 - |21:21|

nie ma co robic regulaminu skoro nowo rejestrujace sie osoby nie przeczytaja go tylko poleca do tematu z noweym odcinkiem
  • 0

#33 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 05.04.2006 - |21:26|

nie ma co robic regulaminu skoro nowo rejestrujace sie osoby nie przeczytaja go tylko poleca do tematu z noweym odcinkiem

ja przeczytałem regulamin i staram się do niego stosować - jedyny regulami jaki przeczytałem od deski do deski - bo krótki był :D
  • 0

Dołączona grafika

#34 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 05.04.2006 - |21:40|

wiecie, jak ktoś zauważył dublujecie temat z głównego forum, a większość i tak go nie przeczyta.....

A ty czytałeś? Nie wiem czy zauważyłeś, ale forum OT ma regulamin. I obecnie trzeba go akceptować przy rejestracji... Dodam, ze wszystkie wymienione tu punkty są w nim...

Wybacz, ale jeśli ktoś siedzi na tym forum cały dzień,

ja siedzę często i 15 godzin na dobę nad kompem, jestem aktywny na kilku forach, ale nie nabijam codziennie 80/60/40 postów... (do 20 się nie czepiam, bo to naprawdę można zrozumieć)
Mnie czasem napisanie posta zajmuje nawet godzinę (vel recenzje, opisy itp) - zebranie informacji, dwukrotne czytanie.

Więc wybacz, ale argument - siedzę non stop to mi się nabija, do mnie nie dociera, bo wiem, że da się inaczej...

Jeśli masz/macie za dużo czasu, czemu go nie spożytkujesz dla dobra ogółu? np przetłumaczyć wywiad, blog, zaufaj mi, ludzie to doceniają.

1) Ja nawet nie mam słownika w domu

a Word? OpenOffice, StarOffice? nawet programy pocztowe już sprawdzają ortografię.

Dodam że właśnie przed chwilą zopstały założone 2 tematy, jak uważam, zupełłnie bez sensu

A zgłosiłeś je moderatorowi? taki przycisk RAPORT pod postem?

Edit: Zapomniałem dodać:
Gdzieś kiedyś mi się obiło o uszy, by nowi userzy mieli 2 tygdonie zakazu pisania postów, by mogli się gruntownie zapoznać z regułami panującymi na forum, ale niestety nie pamieam już gdzie to było.

Użytkownik Toudi edytował ten post 05.04.2006 - |21:42|

#35 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 05.04.2006 - |21:45|

wiecie, jak ktoś zauważył dublujecie temat z głównego forum, a większość i tak go nie przeczyta.....
A ty czytałeś? Nie wiem czy zauważyłeś, ale forum OT ma regulamin. I obecnie trzeba go akceptować przy rejestracji... Dodam, ze wszystkie wymienione tu punkty są w nim...
ja siedzę często i 15 godzin na dobę nad kompem, jestem aktywny na kilku forach, ale nie nabijam codziennie 80/60/40 postów... (do 20 się nie czepiam, bo to naprawdę można zrozumieć)
Mnie czasem napisanie posta zajmuje nawet godzinę (vel recenzje, opisy itp) - zebranie informacji, dwukrotne czytanie.

Więc wybacz, ale argument - siedzę non stop to mi się nabija, do mnie nie dociera, bo wiem, że da się inaczej...

Jeśli masz/macie za dużo czasu, czemu go nie spożytkujesz dla dobra ogółu? np przetłumaczyć wywiad, blog, zaufaj mi, ludzie to doceniają.
a Word? OpenOffice, StarOffice? nawet programy pocztowe już sprawdzają ortografię.
A zgłosiłeś je moderatorowi? taki przycisk RAPORT pod postem?

Edit: Zapomniałem dodać:
Gdzieś kiedyś mi się obiło o uszy, by nowi userzy mieli 2 tygdonie zakazu pisania postów, by mogli się gruntownie zapoznać z regułami panującymi na forum, ale niestety nie pamieam już gdzie to było.

1) Większość forumowiczów nie czyta nawet strony głównej forum, więc nie wiedzą, że dublują :P
2) Widocznie szybciej czytam :P
3) Nie wiem, mnie to nie interesuje, ja problemów z ortografią nie mam.
4) Zgłosiłem jeden z tych tematów.
5) To dobry pomysł. Wprowadzenie tego na forum ograniczy napływ osób które napiszą raz i nigdy więcej.
6) Nie moge tłumaczyć nie znam dobrze angielskiego. Staram się tylko tłumaczyć skrótowo to co rozumiem ze spoilerów.
  • 0

#36 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.04.2006 - |21:50|

ja przeczytałem regulamin i staram się do niego stosować - jedyny regulami jaki przeczytałem od deski do deski - bo krótki był

ja tez czytalem ale sa osoby ktore go nie czytaja i pisza glupoty, albo juz na poczatku wywoluja jakies prowokacje aby zwrocic na siebie uwage. to tak jak czytaniem regulaminu podczas instalacji gry - nikt go prawie nie czyta bo nikomu sie nie chce :)
ja tez mam nawet do 20 postow dziennie, bo jak mam szkole gdzies i dzien wolny to co mam robic? siedze na forum, mam cos do powiedzenia to pisze, jesli nie to zamykam okno z danym tematem i nie pisze glupot lub pojedynczych zdan. co jakis czas odswiezam strone klikajac "zobacz nowe posty" i jak widze cos nowego to czytam i ewentualnie pisze :)
mozna miec kilkanascie postow dziennie piszac sensownie :)
i uwazam ze nowi forumowicze powinni czytac caly topik zanim cos napisza. unika sie wtedy tlumaczenia wszystkiego na nowo, oraz pisanie postow typu "o tym juz mowa byla kilkanascie postow wczesniej". tylko jak ich do tego namowic? :P
  • 0

#37 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 05.04.2006 - |21:50|

1. Jak cos wywalic to PMa do mnie.
2. Lost-modzi nadal na wakacjach? :/
3. Jesli to ja mialbym wybierac moda z ludzi piszacych tutaj, to na pewno bylby to maslot.

I robic tu sobie burdel (za przeproszeniem)? Skoro mlodzi nie stosuja sie, to dac mi ich nicki, utemperujemy ich zapedy.

Ja nawet nie mam słownika w domu

A ja dam glowe, ze masz a nawet nie wiesz gdzie. I szczerze mowiac nie zablysneles ta wypowiedzia.

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 05.04.2006 - |21:56|

• 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#38 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 05.04.2006 - |21:54|

3. Jesli to ja mialbym wybierac moda z ludzi piszacych tutaj, to na pewno bylby to maslot.
I robic tu sobie burdel (za przeproszeniem)? Skoro mlodzi nie stosuja sie, to dac mi ich nicki, utemperujemy ich zapedy.
A ja dam glowe, ze masz a nawet nie wiesz gdzie. I szczeze mowiac nie zablysneles ta wypowiedzia.

1) Wszyscy tylko nie maslot. Chcesz wprowadzić na forum zasady koumnistyczne, to tylko do maslota :P
Rozumiem, że chcemy wszyscy zaprowadzić na forum porządek, ale jest to też forum dla ludzi, a nie dla maslota i tego co powie, bo z całym szacunkiem dla niego, jemu nie podoba się praktycznie nic. Rygor musi być, ale bez przesady. Proszę, pomyśl nad innymi, kompetentnymi do tego osobami, nie wiem czy Jonasz ma czas, ale ja na przykład wolałbym jego, jako osobę dużo bardziej zrównoważoną psychicznie i emocjonalnie (nikogo tu nie obrażam, ale póki to forum jest wolne, wypowiem to co myślę).
2) Uwierz mi, że nie mam w domu słownika, poza tym jak już wspomniałem, problem ortografii mnie nie dotyczy więc nie wypowiadam się w temacie poprawności językowej. Nie uważam, żeby było w niej[tej mojej wypowiedzi] coś dzięki czemu miałbym nie zabłysnąć ?:P

Użytkownik boone edytował ten post 05.04.2006 - |21:59|

• 0

#39 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.04.2006 - |21:59|

1. nie ma sprawy :)
2. wyglada na to ze tak, bo najwiekszy balagan jest (niestety) wlasnie w topikach o loscie :(
3. zaluj ze nie widziales jego wczesniejszych postow :)
nie chce nikogo tym urazic ale albo to nie ten sam maslot pisze, albo w jakis sposob dojrzal :P
przestal juz offtopikowac, pisac smieszne posty, chce robic porzadek na forum - zupelnie jak dwie inne osoby :>
  • 0

#40 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 05.04.2006 - |22:05|

boone: krotka pilka ;) To co wypisal maslot jest w regulaminie forum. Masz prawo sie z tym nie zgadzac ale jak wiesz dowodztwo forum, ktore sie zgadza z regulaminem zadziala tak by byl on spelniony. Nie spotkalem w tej czesci forum innej osoby, ktora chociaz sprawilaby wrazenie, ze zalezy jej na porzadku. Stad moja propozycja i nie zmieni sie raczej na pewno.

I mala propozycja dla wszystkich. Wyskoczcie na chwilke z tej czesci forum i pobiegajcie sobie po opisach odcinkow o SG-1 / SG-A / BSG. I co? nie mozna pisac tak jak tam sie pisuje? Pokazcie, ze umiecie.
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych