Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak zakończy się 2 seria?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
79 odpowiedzi w tym temacie

#21 Hernando Ramon Mendes Rigano

Hernando Ramon Mendes Rigano

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 13.04.2006 - |17:26|

mi sie wydaje, ze mr Eko i Locke znajda pomieszczenie oznaczone "?"

Jak seria się tak skończy będę wielce zawiedziony - oglądam prawie wszystkie seriale z tych lepszych i (prawie) zawsze seria kończy się czymś TOTALNIE NIEOCZEKIWANYM. Może będzie to np. znalezienie ciała Walta i zdrada któregoś z rozbitków, może coś związanego z Cindy. Nie wiem, ale mam nadzieję, że trailery do 2x19, rysowanie map przez Locke'a itp. nie będą miały nic wspólnego z zakończeniem. Poza tym znalezienie "?" w ostatnim odcinku zbyt bardzo przypominałoby koniec pierwszej serii.

Jest wiec duze prawopodobienstwo ze Locke gdy juz skonczy szkic wybierze sie do miejsca docelowego.

Biorąc pod uwagę stan jego nogi, zrobi to w jakimś 3./4. sezonie
  • 0

#22 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 13.04.2006 - |17:48|

Poza tym znalezienie "?" w ostatnim odcinku zbyt bardzo przypominałoby koniec pierwszej serii.
Biorąc pod uwagę stan jego nogi, zrobi to w jakimś 3./4. sezonie

W rozmowie z Lockiem, Rose wyraźnie mówi, że znając moc wyspy, jego noga będzie sprawna już bardzo wkrótce, a nie jak oceniał jack 4-6 tygodni.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#23 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 13.04.2006 - |17:48|

Może będzie to np. znalezienie ciała Walta i zdrada któregoś z rozbitków

nie zgodzę się, ponieważ twórcy powiedzieli, że Walt będzie występował w 2 sezonie...

może coś związanego z Cindy.

jaką Cindy??? :/

Poza tym znalezienie "?" w ostatnim odcinku zbyt bardzo przypominałoby koniec pierwszej serii.

Tu masz rację.... jednak, któryś ze spoilerów mówi:
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

OT: mój pierwszy spoiler :D
  • 0

Dołączona grafika

#24 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów
  • MiastoKrzesło przed kompem

Napisano 13.04.2006 - |20:37|

jaką Cindy??? :/

Zapewne chodzi o tę pannę z grupy ogonowej, która zniknęła w niewyjasnionych okolicznościach podczas wspinaczki w czasie wędrówki Ogonowców do obozu Lostowiczów.
  • 0
Bezpłciowa sygnatura zgodna z regulaminem.

#25 Hernando Ramon Mendes Rigano

Hernando Ramon Mendes Rigano

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 13.04.2006 - |22:27|

nie zgodzę się, ponieważ twórcy powiedzieli, że Walt będzie występował w 2 sezonie...

http://www.imdb.com/...008/fullcredits - przy osobach, które zmarły (Boone, Shannon) I PRZY WALCIE jest napisane, że grały w Lost w latach 2004-2005, a skoro 2. seria jest cała gotowa, wynika z tego, że albo Walta już w niej nie zobaczymy, albo zginie.

Użytkownik Hernando Ramon Mendes Rigano edytował ten post 13.04.2006 - |22:27|

• 0

#26 Kogas

Kogas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 14.04.2006 - |09:14|

Ja myśle ze 2 sezon zakonczy sie tym ze Locke, Eko, Ana-Lucia, Sayid i Jack pójdą na wyprawe do miejsca ''?''. Walt może przyjde do obozu za tatą. Może wybuchnie wulkan ( ale raczej nie ) . Nic innego nie przychodzi mi do głowy -_-
  • 0

#27 baku_tarnow

baku_tarnow

Starszy szeregowy

• Email
  • 128 postów

Napisano 14.04.2006 - |09:22|

A ja myśle, że dojdzie do starcia rozbitkowie-othersi.
  • 0
.

#28 Icek

Icek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 14.04.2006 - |19:29|

a ja mam takie bardzo realne przypuszczenie,
dojdzie do spotkania i przy tym spotkaniu z Others pojawi się Ojciec Jack'a
  • 0

#29 Sawyer88

Sawyer88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 16.04.2006 - |08:23|

Bardzo możliwe, że ojciec Jacka stoi za tą całą Dharmą ... tak jakoś mi to przyszło do głowy, a co do zakończenia, to myślę, że będzie takie, że do października będziemy recytować:

4,8,15,16,23,42 :P
  • 0

#30 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 16.04.2006 - |10:26|

dla mnie dwugodzinny odcinek konczacy 2 sezon zawierac bedzie trzy rzeczy:

- finalizacja wyprawy Locke'a i Eko do centralnego bunkra oznaczonego znakiem "?"
- ujawnieniem sensacyjnych informacji przez Fenry'ego (Fake Henry) i byc moze innych Othersow
- epidemia tajemniczej choroby o ktorej tyle mowila Danielle (jej wspoltowarzysze zachorowali po mniej wiecej dwoch misiacach i musiala ich zabic, a nasi lostowicze juz ponad 60 dni na wyspie siedza).

To wlasnie z ta choroba wiaze najwieksze sensacje. Wyobrazcie sobie sytuacje w ktorej np. Jack musi zabijac innych lostowiczow bo ci sa juz szaleni i nie moze ich wyleczyc. To bedzie dramat i ostra jazda bez trzymanki. Trudno wymyslic mocniejsze zakonczenie niz szalejacych i wybijajacych sie nawzajem lostowiczow....

walka z othersami bedzie wczesniej, byc moze juz w 20 i 21 odcinku i watpie by trwala do samego finalu...

Użytkownik borderline edytował ten post 16.04.2006 - |10:27|

• 0

#31 MaraS

MaraS

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 18.04.2006 - |13:43|

Koniec 2 serii wygląda tak ... Locke i Eko wybierają sie do znanego nam już punktu "?" i co sie okazuje ? Kolejny hatch a w nim ... pełno komputerów a na nich obraz z plaży i całej jungli ... każdy skrawek wyspy jest / był monitorowany ,wszystko widzieli ci którzy tam byli,wysztko od początku do końca ukartowali i "badali" reakcje ludzi sprowadzonych na wyspę na różne zjawiska,anomalie spotkania z innymi itp ... smile.gif taka jest moja teoria jezyk.gif ( mam nadzieje,że nieprawdziwa i tak nie będzie .... bo to troche suchar jezyk.gif )
  • 0

#32 nilhir

nilhir

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 105 postów

Napisano 18.04.2006 - |14:28|

Bardzo możliwe, że ojciec Jacka stoi za tą całą Dharmą ...

Chyba za dużo naczytałeś się prima aprilisowych spoilerów :)

Wyobrazcie sobie sytuacje w ktorej np. Jack musi zabijac innych lostowiczow bo ci sa juz szaleni i nie moze ich wyleczyc.

Ehe już to sobie wyobrażam. Jack prędzej będzie próbował wyleczyć to na mnóstwo różnych sposobów nawet jeśli miał by sam się zarazić (a, że jak sami twórcy mówią Jack jest "nieśmiertelny" - nie zginie) niż ich zabije - przypomnij sobie chociażby scene jak ratował Charliego - chociaż było praktycznie widać, że nie żyje i Kate kazała mu odpuścić to ten i tak próbował go ratować.

każdy skrawek wyspy jest / był monitorowany

Ta i Dharma tak dobrze zna się na miniaturyzacji, że stworzyła mnóstwo kamer nie większych niż 1cm3 (1cm sześcienny :P) i pozatym przy takiej ilości drzew/gór/przeszkód które są na wyspie z większości kamer nie dało by się odbierać sygnału - zakładając, że kamery przesyłały bezprzewodowo obraz - bo jak inaczej ?

Nie chce mi sie pisać czemu ta teoria jest poprostu beznadziejna bo mógłbym o tym napisać na kilkaset linijek ;)

Użytkownik nilhir edytował ten post 18.04.2006 - |14:32|

• 0

#33 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 18.04.2006 - |14:41|

Myślę, że będą dwie wyprawy :P Moglibysmy dojsc do tego jak bedzie to wyglądało, gdybyśmy wiedzieli gdzie są Inni. Jedna to Eko i Locke i znak zapytania w centrum mapy a druga to Michael, Jack i pewnie ktos jeszcze i odbicie Walta. Mysle jednak ze bedą to dwie różne wyprawy.

Odcinek 21: '?' - opowiada o wyprawie Eko i Locke'a do znaku zapytania
Odcinek 22: 'Three Minutes' - opowiada o wyprawie Michaela i Jacka po Walta
Odcinek 23: 'Live Together, Die Alone' - opowiada o finale obu wypraw - dlatego ze będzie to odcinek o finale obu wypraw dowiemy się wielu informacji o Innych np. co jest w '?', jakie są przyczyny katastrofy, kim oni w ogole są, co z Alex, co z Waltem itd. Dowiemy się też co z Desmondem ale nie wiem w jakich okolicznościach - być może powróci na plażę co byłoby trzecim wątkiem lub będzie w ? albo w miejscu gdzie jest Walt (o ile to nie to samo).
  • 0

#34 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 18.04.2006 - |16:52|

No fajne to teorie ale czemu tak nagle zrezygnowaliście z tego, że ekipa rozbitków będzie chciała wymienić FHenry'ego za Walta? Prawdopodobnie poszliby złożyć taką propozycję a Zeke powiedziałby że Henry to zdrajca (albo coś by im wkręcił) i że mogą zrobić z nim co chcą. Bo po co mają iść od razu na wojne jeśli mają FHenry'ego, który może okazać się cenny dla inncyh (bo przecież tego nie wiemy).

I jeszcze coś mi przyszło do głowy (pasuje do kazdej teorii)- Jack będzie gadał z Zekiem a wtedy ten mu powie: A misunderstanding has now changed into something else (jak ktoś pamięta słowa Zeke z 2x11 to bedzie wiedział o co chodzi). ;]
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#35 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 18.04.2006 - |17:01|

No fajne to teorie ale czemu tak nagle zrezygnowaliście z tego, że ekipa rozbitków będzie chciała wymienić FHenry'ego za Walta? Prawdopodobnie poszliby złożyć taką propozycję a Zeke powiedziałby że Henry to zdrajca (albo coś by im wkręcił) i że mogą zrobić z nim co chcą. Bo po co mają iść od razu na wojne jeśli mają FHenry'ego, który może okazać się cenny dla inncyh (bo przecież tego nie wiemy).

I jeszcze coś mi przyszło do głowy (pasuje do kazdej teorii)- Jack będzie gadał z Zekiem a wtedy ten mu powie: A misunderstanding has now changed into something else (jak ktoś pamięta słowa Zeke z 2x11 to bedzie wiedział o co chodzi). ;]

W którymś z wczesnych epizodów drogiejs serii - wizdeilismy wpadający do wodu ogon samoloty. Ciekawym by było zobaczyć środkowa część spadającą na wyspę widzianą oczyma jednego z Innych - np Ethana.
  • 0
Genesis

#36 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 18.04.2006 - |17:09|

W którymś z wczesnych epizodów drogiejs serii - wizdeilismy wpadający do wodu ogon samoloty. Ciekawym by było zobaczyć środkowa część spadającą na wyspę widzianą oczyma jednego z Innych - np Ethana.

Czemu widzianą oczyma jednego z innych? Ja myślę, że jeśli finałowy odcinek zacznie się taką samą sceną jak w 2x07, ale spadającej środkowej części samolotu bez widzenia tego oczyma jednego z nich (przecież spadanie ogona samolotu odbyło się bez widzenia tego oczyma jednego z othrsów), też będzie ciekawie. Jakby nie patrzeć, wciąż nie możemy w 100% potwierdzić, że katastrofa się zdarzyła, dopóki nie zobaczymy tego na własne oczy, a twórcy zapowiadali dawno temu, że rozwiążą zagadkę katastrofy w 2 sezonie. Ponieważ jeszcze tego nie zrobili to myślę, że tak właśnie zakończy się finał. Do dzisiaj myślałem też, że zobaczymy wspomnienia wszystkich rozbitków z chwil katastrofy, jjakim cudem przeżyli itd, ale po dzisiejszym dniu szczerze w to wątpie

• 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#37 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 18.04.2006 - |17:39|

Czemu widzianą oczyma jednego z innych? Ja myślę, że jeśli finałowy odcinek zacznie się taką samą sceną jak w 2x07, ale spadającej środkowej części samolotu bez widzenia tego oczyma jednego z nich (przecież spadanie ogona samolotu odbyło się bez widzenia tego oczyma jednego z othrsów), też będzie ciekawie. Jakby nie patrzeć, wciąż nie możemy w 100% potwierdzić, że katastrofa się zdarzyła, dopóki nie zobaczymy tego na własne oczy, a twórcy zapowiadali dawno temu, że rozwiążą zagadkę katastrofy w 2 sezonie. Ponieważ jeszcze tego nie zrobili to myślę, że tak właśnie zakończy się finał. Do dzisiaj myślałem też, że zobaczymy wspomnienia wszystkich rozbitków z chwil katastrofy, jjakim cudem przeżyli itd, ale po dzisiejszym dniu szczerze w to wątpie

Ja saze, że pokazanie Ethana w tej sytuacji niejako potwierdziło by przypuszczenia, że Inni w jakims sensie byli współodpowiedzialni za katastrofe, lub przynajmniej wiedzieli o jej rychłym nastapieniu. Koniec, końców to tylko gdybanie.
  • 0
Genesis

#38 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 18.04.2006 - |18:37|

Ehe już to sobie wyobrażam. Jack prędzej będzie próbował wyleczyć to na mnóstwo różnych sposobów nawet jeśli miał by sam się zarazić (a, że jak sami twórcy mówią Jack jest "nieśmiertelny" - nie zginie) niż ich zabije - przypomnij sobie chociażby scene jak ratował Charliego - chociaż było praktycznie widać, że nie żyje i Kate kazała mu odpuścić to ten i tak próbował go ratować.

heh, no dlatego to byloby mocne zakonczenie. Jack, taki obronca zycia musi zabijac by ratowac pozostalych. No w ostatecznosci, zabijac moga inni na oczach Jacka.

ciekawy pomysl. Malo tego, ze mielibysmy dowod na to, ze Othersi mieli w tej katastrofie jakis udzial to moze nawet sie dowiemy (a spoilery mowia, ze tak bedzie), jak cala katastrofe spowodowali i jaki ona miala przebieg.

Reasumujac, wyprawa do znaku zapytania, wspomnienia Desmonda i coraz bardziej tajemniczej Libby, epidemia o ktorej mowila Danielle oraz wyjasnienie katastrofy. Huh, no to bylaby mocna dawka wrazen, nawet jak na dwugodzinny, finalowy odcinek :clap:

Użytkownik borderline edytował ten post 18.04.2006 - |18:39|

• 0

#39 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 19.04.2006 - |19:57|

Czytając miedzy wierszami spojlerów -
spoedziwałbym kilka oddzielnych histori dotarcia na wyspe różnych osoób.

Chciałbym zobaczyć także restrospekcje Danielle. Ciegle za nia kryje się za nią wiele tajemnic. Byc moze Henrye Gale (ten prawdziwy). Może jeszcze jacys inni, o których nie wiemy.

• 0
Genesis

#40 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 19.04.2006 - |20:44|

Na koniec 2 serii pojawi się Desmond,przecież z wyspy raczej nie uciekł,a jak się nigdzie nie schował to napewno natknie się na lostowiczów.
Jonasz może się myle,ale czy retrospekcja danielle jest narazie potrzebna,troche za mało ją znamy(jej zachowań i wogole),no chyba że ta retrospekcja pokazywała by początki jej pobytu na wyspie,to by mogło dużo wnieść do serialu.

PoZdRo

Użytkownik piotrekoonpl edytował ten post 20.04.2006 - |20:59|

• 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych