Skocz do zawartości

Zdjęcie

REQ:Matrix - Rewolucja

• Zamknięty Temat jest zamknięty
37 odpowiedzi w tym temacie

#21 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.09.2003 - |18:50|

Ja dalej nie mam pojęcia jak oceniać trzeciej części ponieważ dalej nie wiem o co w niej tak naprawdę chodzi. Jest zbyt zawiła i te zawiłości tworzą tak przeróżne teorie od najprostszych bo bardzo wymyślne. Tutaj na forum ktoś nawet przedstawił jakieś powiązania z numerologiami, sam kiedyś pokusiłem się o jakieś analizy i zależnie od odpowiedzi na pytanie: O co chodzi? wydam ocene czy mi się podoba.
Jako oddzielny film Matrix 2 oglądałem interesujący film, który bez wątpienia zmusza mnie do pójścia na część trzecią... no i teraz do sprawy tego tematu czyli CZĘŚCI TRZECIEJ.
Na film.onet.pl pojawiło się info następującej treści:

Matrix - Rewolucje": Krwawa jatka
...jak donoszą źródła ... pożegnamy w nim kilku z głównych bohaterów. "»Matrix - Reaktywacja« opowiadał o życiu, a »Matrix - Rewolucje« będzie mówił o śmierci. Nie wielu ludzi przeżyje" - donoszą źródła.

Log65: Happy camper

#22 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 27.09.2003 - |19:42|

Niedawno ukazał się nowy zwiastun do Matrixa:Reaktywacji (info na film.wp.pl). Cóż mogę powiedzieć? Wbrew pozorom trzecia część zapowiada się naprawdę ciekawie (ja to powiedziałem! :blink: ). Napewno będzie lepsze niż część druga. Ale to nic nie zmienia. Pierwszy MAtrix miał mocno undergroundowy, cyberpunkowy klimat. Dwójka go straciła, w trójce też go nie uświadczymy. Najlepiej oceniać ten film nie pamiętając o części pierwszej. Wtedy jest git.
  • 0

#23 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 27.09.2003 - |21:16|

jA ZAUWAŻYŁEM JEDNO.Z filmu na który sie mało wydało wychodzi naprawdę fenomenalne dzieło,lecz gdy 1 film staje się hitem to idą pieniądze na kontynacje a co za tym idzie idą większe pieniądze na kolejny film i tu jest błąd.Film robi się sztuczny,zbyt nierealny,dzieło które było istnym cackiem przerasta się w efekty specjalne,gdzie człowiek nie ma nic do powiedzienia.Tak było z częścią 2,3 część??Musi być lepsza niż 2 bo kończy trylogię.Czy będzie lepsza niż 1???Mam wątpliwości,ale niczemu zaprzeczyć nie możemy....misumy poczekać do listopada....
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#24 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 06.10.2003 - |15:33|

Po obejrzeniu trailerów spodziewam się udanego filmu, z fajnymi efektami specjalnymi. Po dwójce pozostał pewien niedosyt, mam nadzieję, że trójka mnie nasyci do końca, i że będę zadowolony.
Jako fan Matr(h:D)ixa jestem dobrej myśli. :)
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#25 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.10.2003 - |17:13|

Fajne, fajne bardzo fajne :)
Sądząc trochę po nich zaczynam myśleć że niestety nie ma teroi w matrixie w matrixie... ale i tak... oczekuje części jak diabli...

SMITH jest najlepszy :D
SMITH IS THE BEST :>

#26 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 13.10.2003 - |16:50|

5 Listopad ważna data i cos mi się wydaje,że jednak 3 częsć będzie najlepsza!!!!!!!
Jak zobaczyłem 2 trailery,a w każdym inne efekty to aż dech zapiera.Jak można tak daleko zajsć w efektach specjalnych???
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#27 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 13.10.2003 - |17:13|

Jak zobaczyłem 2 trailery,a w każdym inne efekty to aż dech zapiera.Jak można tak daleko zajsć w efektach specjalnych???

Eeeeeeeee, a jaki to niby problem? Przecież efekty biorą się z fantazji twórców. Wystarczy tylko mocny sprzęt i oprogramowanie. Dzisiaj np.: nie dałoby się zrobić armii 100 tys. żołnierzy, gdzie każdy byłby oddzielnym modelem i czymś się wyróżniał, ale za 2 lata - kto wie?
  • 0

#28 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 13.10.2003 - |17:21|

Eeeeeeeee, a jaki to niby problem? Przecież efekty biorą się z fantazji twórców. Wystarczy tylko mocny sprzęt i oprogramowanie. Dzisiaj np.: nie dałoby się zrobić armii 100 tys. żołnierzy, gdzie każdy byłby oddzielnym modelem i czymś się wyróżniał, ale za 2 lata - kto wie?

Ja też mogę mieć fantazję,ale animacja komputerowa mogłaby za tym nie nadążyć.Chodziło mi o to,że efekty są tak idealnie dopracowane jakby działy się naprawdę.
  • 0

#29 stilo

stilo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 16.10.2003 - |14:30|

Mam nadzieje(cichutka)ze nie dojdzie do premiery Matrix Rewolucje jesli to ma byc taka sama szmira jak Reaktywacja.Matrixa 1 obejrzalem kilka razy ale dalszy ciag wyglada na niezla kpine panow Wachowskich.
  • 0

#30 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 16.10.2003 - |16:29|

Mam nadzieje(cichutka)ze nie dojdzie do premiery Matrix Rewolucje jesli to ma byc taka sama szmira jak Reaktywacja.Matrixa 1 obejrzalem kilka razy ale dalszy ciag wyglada na niezla kpine panow Wachowskich

Z wygłaszaniem podobnych opnini to mogłbyś się troszeczkę wstrzymać , bo jak zapowiadali panowie Wachowcy miała być to całość i w Rewolucji bedzię wyjąsnione wiele żeczy .
Co do faktu że nie chcesz ogladać , to nie oznacza że wszyscy tak chcą . Przecież nie musiż iść do kina , nikt cię do tego nie zmusi , czyż niemam racji ??

Użytkownik obi edytował ten post 16.10.2003 - |16:29|

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#31 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.10.2003 - |19:05|

jesli to ma byc taka sama szmira jak Reaktywacja

I uważasz że to "szmira" ponieważ... to "szmira"?
Raczej przypomina mi to typową nienawiść to wszystkiego co osiągnięcie jakieś większe osiągnięcie.
Zacytuje tylko właśnie z matrixa 2 pewien cytat i pomyśl nad nim:

"Już widzę tą reakcję łańcuchową. Reakcje chemiczne, zwiastujące pojawienie się emocji. Stworzonej dokładnie po to, by zagłuszyć logikę i rozsądek. "

I teraz zgadnij po co te emocjonujące sceny pościgów i walk...

#32 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 26.10.2003 - |19:19|

Fakt, efekty są po prostu zabójcze. Universal Capturing zrobił swoje, doskonale.

Mam nadzieje(cichutka)ze nie dojdzie do premiery Matrix Rewolucje jesli to ma byc taka sama szmira jak Reaktywacja.Matrixa 1 obejrzalem kilka razy ale dalszy ciag wyglada na niezla kpine panow Wachowskich.

Też, bym chciał, żebyś uzasadnił swoją wypowiedź. Czemu Matrix: Reloaded jest szmirą?
  • 0

#33 Fubu^^

Fubu^^

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 26.10.2003 - |21:15|

Na 5 listopada czekam z niecierpliwością. Po trailerach widać, że zapowiada się naprawde niezła jatka :). Boję się jednak, żeby na owej jatce się nie skończyło. Mam nadzieję, że konkluzja całej trylogii będzie naprawde ciekawa i że będzie zmuszała do myślenia. Jak ognia unikam wszelkich spoilerów i dyskusji dotyczących dywagacji na temat zakończenia trzeciego Matrixa...

Obym się nie zawiódł, czego i wam życzę :D

Użytkownik Fubu^^ edytował ten post 26.10.2003 - |21:16|

• 0

#34 stilo

stilo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 05.11.2003 - |19:27|

Wlasnie wrocilem z kina.Przyznam sie ze wczesniej po obejrzeniu Matrixa2 pisalem ze mam nadzieje ze nie bedzie premiery trzeciej czesci.Cofam wszystko.Trojka godna zakonczenia.Naprawde polecam nie zawiedziecie sie.
  • 0

#35 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 05.11.2003 - |20:44|

Ja się od spoilerów trzymam z daleka, przynajmniej do soboty, bo wcześniej nie znajdę czasu na wypad do kina. Proszę, więc spoilery (jeśli ktoś będzie takowe pisał) zaznaczać.
  • 0

#36 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.11.2003 - |20:46|

Aaaaaaaaaa
aaaaaaaaaa
i jeszcze raz
aaaaaaaaaa

Przeczytajcie jeszcze raz tytuł tego tematu:
REQ: Matrix Rewolucje - zwiastuny
Dalej... zgadnijcie po co mi był temat pod tytułem
Matrix Rewolucje - pierwsze wrażenia
skoro nawet filmu nie obejrzałem. Jakoś tak dziwnie coś mi mówiło że parę osób nie skojarzy, że ten temat powstał bo ktoś chciał zdobyć zwiastuny do Matrixa trójki i właśnie dzisiaj ktoś napisze tu co sądzi o filmie po jego obejrzeniu. A więc uprzedzając twórców nie rozrużniająych tytułów tworzę temat do dyskusji na temat filmu... a tu co... najwyraźniej zwiastun to jest to samo co film!

#37 Fubu^^

Fubu^^

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 05.11.2003 - |21:03|

Moja pomyłka sorry... Już skasowałem. A tak na marginesie to chyba można już zamknąć ten temat ;)
  • 0

#38 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.11.2003 - |21:07|

A tak na marginesie to chyba można już zamknąć ten temat 

Trafna uwaga :)

Uzasadnienie:
Celem stworzenia tego tematu było uzyskanie z internetu zwiastunów Matrixa: Rewolucji. Jako że już ukazał się film oraz odpowiedź na prośbę została już udzielona, temat z powodu niemożności w żaden sposób kontynuacji zostaje zamknięty.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych