Skocz do zawartości

Zdjęcie

Veronica Mars

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
159 odpowiedzi w tym temacie

#21 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.05.2006 - |20:03|

Może ja się trochę dorzucę jako nowicjusz w V M . Zachęcony Waszymi tutaj opiniami no i osobą Kristen Bell :D [ widziałem ją wcześniej w 3 filmach] jestem po dopiero :P 2 odcinku.Zaopatrzyłem się już oczywiście w całe 2 sezony więc wiele przedemną. Niemniej serial dla mnie zapowiada się interesująco. W każdym razie CHCE mi się go dalej oglądać :D choć mam już podobnie jak inni powyżej się wypowiadający wiecej lat [32] niż tzw grupa docelowa. :P
Co do oglądalności to przejmowałbym się nią tylko wtedy kiedy wpłynie na być lub nie być tego serialu.Narazie z tego co piszecie będzie sezon 3 :clap: więc jest dobrze.A czasmi wręcz tak bywa ,że pewne seriale z [tymczasowo lub nie] ,,małą" notą oglądalności są bardziej dopracowane niż te ,,rozpieszczane" przez widownię ;)
To narazie tyle.Wiecej nt fabuły i serialu dopiszę gdy sobie zobaczę całośc.Na początek jest nieźle. :) :D
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#22 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 29.05.2006 - |08:46|

Ostatnio przeglądałem sobie jaką oglądalność mają amerykańskie seriale i załamałem się tym, że Veronica Mars jest na 145 miejscu ze średnią oglądalnością 2,3 mln... Na Wspólnej, M jak Miłość, wszystkie polskie seriale mają większą oglądalność. Serial jest więc w mojej opinii niedoceniany.

Gdyby byłe emitowany na jakiejś innej TV niż UPN to pewnie miałby większą oglądalność. Teraz po połączeniu WB i UPN w CW miejmy nadzieję że oglądalność wzrośnie bo jak nie to ma być tylko 13 odcinków.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#23 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 31.05.2006 - |14:17|

Gdyby byłe emitowany na jakiejś innej TV niż UPN to pewnie miałby większą oglądalność. Teraz po połączeniu WB i UPN w CW miejmy nadzieję że oglądalność wzrośnie bo jak nie to ma być tylko 13 odcinków.

Dwie rzeczy.
Po pierwsze czemu stacja UPN ma niskie notowania? Czym różni się na przykład od ABC? Nie znam się na tym.
Po drugie o ile ma wzrosnąć oglądalność Veronici Mars.
Obawiam się niestety, że oglądalność nie wzrośnie, nawet po połączeniu z WB. Kto zaczyna oglądać serial od 3 sezonu? A Amerykanie jako naród leniwy, raczej nie zaczną ściagąć poprzednich z odcinków z internetu.
I tak na dodatek... skoro istnieje możwliość skrócenia 3 sezonu, zastanawiam się czy wersja skrócona nie byłaby lepsza... szybsza akcja, lepsze wydarzenia w krótszym czasie. Rozciągnięcie serialu na te 9 dodatkowych odcinków może sprawić, że wiele odcinków - tak jak w pierwszym sezonie - stanie się zapychaczami.
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#24 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 31.05.2006 - |15:12|

Dwie rzeczy.
Po pierwsze czemu stacja UPN ma niskie notowania? Czym różni się na przykład od ABC? Nie znam się na tym.

Szczerze mówiąc też dokładnie się na tym nie znam ;). Być może chodzi o zasięg czy coś w tym stylu.

Po drugie o ile ma wzrosnąć oglądalność Veronici Mars.

To chyba się przekonamy dopiero jesienią patrząc na 1 wyniki oglądalności seriali z tej nowej stacji. Jeśli Veronica Mars nie będzie dołować to chyba powinniśmy być spokojni przynajmniej o cały 3 sezon.

Użytkownik Pawel edytował ten post 31.05.2006 - |15:13|

• 0

#25 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 02.06.2006 - |14:32|

Oglądam obecnie 5 seriali. Lost, Desperate Housewives, Prison Break, Grey's Anatomy i Veronicę Mars. Obejrzałem wszystkie odcinki podanych seriali, skończyłem więc oglądać również Veronicę.

Oglądając podane seriale, mogłem sobie porównać je wszystkie. Finał Veronici Mars był najbardziej zaskakujący, szokujący i niesamowity.
Znajdowanie mordercy wydaje się oczywiste, zarówno w pierwszym i w drugim sezonie. Za każdym razem jednak w finałowym odcinku jesteśmy całkowicie zaskakiwani. Mordercą okazuje się bowiem osoba, którą podejrzewaliśmy najmniej - przynajmniej w moim przypadku. W pierwszym sezonie finał zaskoczył mnie bardzo, ale tym razem... nie mogłem się wręcz pozbierać. Wydarzenia końcowe, w hotelu i na dachu zmroziły mi krew w żyłach, a ja jestem pełen oczekiwań na 3 sezon.
1 sezon Veronici był znacznie słabszy. I wątki mniej ciekawe, a nawet główna sprawa mniej mnie zaciekawiła. Za końcowe odcinki daję 7/10
2 sezon Veronici był o wiele lepszy. Poszczególne wątki epizodyczne jak i główna sprawa serialu była interesująca, nowi bohaterowie lepsi... 2 sezon oceniam 10/10
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#26 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 04.06.2006 - |08:39|

Jak sie serial rokręcił to pewnie na 100% go odstrzelą we TV.... :/ - tak to juz jest, tak było wiele razy.

Głupi producenci :/
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#27 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 05.06.2006 - |20:19|

Jestem po dwóch pierwszych odcinkach i serial ma potencjał. Mam nadzieję, że scenariusz nie pójdzie zbytnio w stronę BH 90210. ;)
  • 0
Everything happens for a reason!

#28 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 05.06.2006 - |20:49|

Jestem po dwóch pierwszych odcinkach i serial ma potencjał. Mam nadzieję, że scenariusz nie pójdzie zbytnio w stronę BH 90210. ;)

Oj nie... Abstolutnie. Nie oglądałem BH 90120 w całości, jeśli już to raczej bardzo pobieżnie, ale Veronica Mars to zupełnie inny rodzaj serialu, szczególnie odcinki końcowe (16-22) to wiele akcji i dramaturgii, a jeśli ktoś wykaże się logicznym myśleniem - nawet rozwiązanie zagadki. Właśnie logiczne myślenie, układanie wszystkiego niczym w wielkiej układance + dodatkowe aspekty detektywistyczne jakimi zajmuje się Veronica, odróżniają ten serial od innych produkcji dla targetu młodzieżowego. Choc tutaj miłość, imprezy itd. również są w należytej ilości :P

Użytkownik boone edytował ten post 05.06.2006 - |20:51|

• 0

#29 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 06.06.2006 - |08:05|

Przewidywana data premiery 3 sezonu - 19 września 2006r.
  • 0

#30 Marlowe

Marlowe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 17.06.2006 - |00:55|

No i jestem po finale 2 sezonu. No to jest dopiero finał sezonu - zaskakujący, pełen napięcia i suspensu. Zdecydowanie najlepszy finał serialu w 2006.
  • 0

#31 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 20.06.2006 - |12:37|

no coz...rowniez jestem po 2 sezonach V. mozna mnie nazwac grupa docelowa:P serial pozytywnie mnie zaskoczyl. przemyslana fabula, niezla akcja, ciekawe zwroty, zaskakujace zakonczenia...no i oczywiscie tytulowa Veronica...miodzio:)

goraco polecam serial tym, ktorzy go jeszcze nie widzieli
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#32 Drozdz

Drozdz

Kapral

• Użytkownik
  • 201 postów
  • Miastośląskie

Napisano 20.06.2006 - |21:29|

Co prawda jestem dopiero po 12 odcinkach musze przyznać, że serial jest świetny.

Nie umie się doczekac reszty. Niestety ściągane marnie idzie.
  • 0

#33 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 21.06.2006 - |14:46|

No i jestem po finale 2 sezonu. No to jest dopiero finał sezonu - zaskakujący, pełen napięcia i suspensu. Zdecydowanie najlepszy finał serialu w 2006.

Obejrzałem jak na razie kilka finałów 2006, ale to jeszcze nie koniec.
Wszystkie finały oceniam 10/10
Najbardziej wzruszający finał - Grey's Anatomy odc. "Losing My Religion"
Największa akcja w finale - Lost odc. "Live Together, Die Alone"
Największe napięcie - Prison Break odc. "Flight"
Największy szok - Veronica Mars odc. "Not Pictured"
ogólnie dobry, ale bez tytułu jest finał Gotowych Na Wszystko.

Finał Veronici - nawet jeśli nie najlepszy, był na pewno najbardziej szokującym. Ledwo doszedłem do siebie - jak w żadnym innym serialu :)
  • 0

#34 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 23.06.2006 - |18:33|

Jestem po ośmiu odcinkach pierwszego sezonu. Serial ma niezły potencjał i jeszcze bardziej niezłą główną bohaterkę. :D
  • 0

#35 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 03.08.2006 - |13:11|

Za mną połowa juz drugiej serii - serial świetny, ciekawe poszczególne odcinki no i te przygody Veroniki - super :)

Jedynie ten Duncan jakoś mnie wnerwia :/
  • 0

Dołączona grafika

#36 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 05.08.2006 - |14:46|

Rozpocząłem drugi sezon i muszę stwierdzić, że jest o oczko lepszy od pierwszego. :)
  • 0

#37 Randall85

Randall85

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 10.08.2006 - |17:45|

Fani VM połączmy siły i postarajmy się o emisję w Polsce.Uznałem, że chyba najbliżej TVN do emisji tego serialu i proponuję zawalić ich mailami :) Jeśli ktoś chce to może oczywiście trochę zmienić tekst i wysłać do innej stacji.
Wysyłajcie tekst na adres:

widzowie@tvn.pl

Witam,

jako jeden z wielu fanów serialu pt. "Veronica Mars" zgłaszam się z uprzejmą prośba o emisję tego wspaniałego serialu w Państwa stacji. Serial ten zdobył dużą popularność wśród młodzieży i był już emitowany w kilku stacjach na całym świecie. Zdobył także bardzo przychylne recenzje wielu krytyków.

Serial to amerykański kryminał z 2004 roku. Oto krótki opis:

Akcja serialu rozgrywa się w Neptune - nadmorskiej miejscowości, w której bogaci i potężni ustalają reguły, jednocześnie starając się ukryć swoje sekrety - głównie przed Veronicą Mars i jej ojcem, Keithem, który jest prywatnym detektywem. Veronica jest na codzień zwyczajną uczennicą, ale w wolnym czasie pomaga swojemu ojcu w rozwiązywaniu zagadek. Musi także dowiedzieć się, kto zamordował jej najlepszą przyjaciółkę.

Do tej pory powstały dwa znakomite sezony tego serialu i właśnie jest kręcony trzeci sezon. Jest to serial z dużą dawką humoru, fascynującą fabułą i świetną grą aktorską. Jestem pewien, że serial ten zdobyłby dużą popularność także w Polsce i zyskałby uznanie w oczach polskiej widowni tak samo jak miało to miejsce w przypadku takich seriali emitowanych przez TVN jak "Życie na fali", czy też "Smallville".

Proszę o zapoznanie się z moją propozycją i o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby. Byłbym wdzięczny za emisję "Veronici Mars" na Państwa antenie.

Z poważaniem

Imię i nazwisko

Postarajmy się, a może niedługo wyemitują.Jeśli dali radę z The O.C to może z VM też dadzą :)

Podpiszcie petycję i dajcie link dalej :)

http://www.petycje.p...?petycjeid=1639

Użytkownik Randall85 edytował ten post 11.08.2006 - |20:46|

• 0
www.othertees.pl - Koszulki z nadrukami, projektowanymi przez artystów z całego świata

#38 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 11.08.2006 - |12:57|

Myślę, że serial wkrótce zawita do Polski, zwłaszcza, że Kristen Bell ma polskie korzenie i zna język polski. :)
  • 0

#39 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 12.08.2006 - |13:04|

Haaaa a raczej grrrr :/ - serial za mną i ... jestem pod wrażeniem, ciekawa akcja, brak słabych, przeciętnych odcinków - serial cały czas trzyma poziom, każdy odinek coś wnosi do głownego wątku no i co najważniejsze - nie jest to drugi LOST gdzie nic nie wiadomo. serial calkiem przyjemnie zakończony, przynajmniej najważniejsze wątki są wytłumaczone i zakończone, choc pewnie we 3 serii będą jakieś odniesienia :).
Na uwagę takze zasługują pojawiąjący sie znani aktorzy we rolach drugoplanowych, Alyson Hannigan, Carisma Carpenter, Steven Gutenberg - choc tego ostatniego rozpracowałem dopiero we przedostatnim odcinku, gdyż ciągle mam go w pamięci jako policjanta-lovelasa ze Akademii Policyjnej :).

Ostatni odcinek na miarę dobrego,klasycznego kryminału :)
  • 0

Dołączona grafika

#40 k'9999

k'9999

Szeregowy

• Email
  • 27 postów

Napisano 12.08.2006 - |14:21|

Marcin moglbys podac zrodlo tej informacji o jej korzeniach?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych