Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 041 - S02E17 - Lockdown

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
606 odpowiedzi w tym temacie

#21 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 30.03.2006 - |13:00|

ten odcinek nie jako potwierdza tezę, że Henry-nie-Henry jest jakby zmiennikiem Deasmond'a a przynajmniej kimś pracującym dla Dharmy - nie mówię tutaj o innych tylko o naukowcach z Dharmy - tych z zewnątrz, który zrzucili prowiant na parę lat...
  • 0

Dołączona grafika

#22 kukifas

kukifas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 30.03.2006 - |13:23|

no wlasnie: ten zrzut ktorego nikt nie zauwazyl? a moze przez to ze nikt nie wpisal kodu (to bylo zapewne kolo poludnia tak mi sie zdaje), dharma zrzucila prowiant gdyz uznala ze cos stalo sie z bunkrem, ludzie nie maja dostepu do jedzienia wiec ich obdarowali. co do 'henrego' to nasi zagubieni mu juz nie wybacza, w nic nie uwieza, zreszta zobaczymy za pare odcinkow jak sprawa sie rozwiaze. w dodatku zobaczie w kolicach 42 minuty jak zmienia sie grymas twarzy 'innego'. chcialem wam zrobic skrina ale nie wiem w jaki sposob, jak juz wychodzi to zamiast filmu czarny ekran :P inna sprawa to ta mapa. czy lock powie jackowi o niej? wkoncu mogliby sie postarac, poprosic sayida o pomoc, podlaczyc te ultra fiolety i obadac dokladniej mape a w zwiazku z tym wybrac sie do centrum czyli znaku zapytania...

ps witam i pozdrawiam, dopiero dzisiaj zarejestrowalem sie na forum :>

Użytkownik kukifas edytował ten post 30.03.2006 - |13:33|

• 0

#23 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 30.03.2006 - |13:41|

no wlasnie: ten zrzut ktorego nikt nie zauwazyl? a moze przez to ze nikt nie wpisal kodu (to bylo zapewne kolo poludnia tak mi sie zdaje),

Zrzut jest moim zdaniem kluczowym faktem do zrozumeinia co się stało w bunkrze i wogóle co sie dzieje na wyspie. "Serce wyspy" (czymkolwiek ono jest) utrzymuje jej niedostepność. jest ona nieprzenikalna dla fal radiowych, oraz fizycznie niedostępna. By utrzymac tą ceche nalezy co 108 minut wpisac kod. Jeśli sie tego nie zrobi wyspa sie odsłania (może wyspa sie odsłania na kolejne 108 minut, do wpisania nastepnego kodu) . Prawdopodobnei w przeszłości nastąpiły wielokrotne celowe i przypadkowe takie odsłony. 16 lat temu gdy wydostal się z wyspy sygnał radiowy słyszany przez ekspedycje Danielle i Lenniego w stacji nasłuchowej. Prawdopodobnie kazda z katasreof, łacznie z lotem 815 spowodowane były chwilową odsłoną Przypuszcam, że Henry to wie i kody wcale nie wpisał co umożliwiło zrzut. Zgadywać tylko możemy co nastąpiło w czasie poprzedniego zaniechania wpisania kody przez Locke.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#24 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 30.03.2006 - |13:47|

włąsnie przecież kod został wpisany w ten sam sposób w jaki wpisał go raz Lock - w ostatnich sekundach - było słychać maszyny i było słychac jak się cyferki na hieroglify zmnieniają....
  • 0

Dołączona grafika

#25 baku_tarnow

baku_tarnow

Starszy szeregowy

• Email
  • 128 postów

Napisano 30.03.2006 - |13:51|

Jak dlamnie 10/10 najlepszy odcinek! Po prostu boskiiiii
  • 0
.

#26 amst

amst

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 30.03.2006 - |13:53|

Może DAVE z 2x18 to prawdziwe imię Henry'ego?
A wracając - moja szczęka lezy na podłodze i głośno kwiczy............... :blink:
Odcinek genialny. Ciekaweco jest i w Phuket i w Thalahasso? WIĘZIENIA?
Może Jack pracował jako lekarz w Tajlandii albo może jeszcze wówczas nie był lekarzem tylko "podróżował"...w Stanach tak jest, że kariera nie zawsze zaczyna się po 20.
  • 0

#27 kabut

kabut

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoP3X-774

Napisano 30.03.2006 - |14:15|

LOST powrocil w swietnym stylu. Nareszcie porzadny odcinek. Powiem nawet, ze jak dotad najlepszy. Flashbacki Lockea w polaczeniu z akcja w bunkrze to gigantyczna dawka emocji. Do tego oczywiscie rysunek widoczny jedynie w swietle UV, kradziez tozsamosci Henriego i zrzuty zapasow. To na pewno wywola spore zamieszanie i dyskusje, a o to przeciez chodzi. :)

Użytkownik kabut edytował ten post 30.03.2006 - |14:16|

• 0

#28 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 30.03.2006 - |14:18|

włąsnie przecież kod został wpisany w ten sam sposób w jaki wpisał go raz Lock - w ostatnich sekundach - było słychać maszyny i było słychac jak się cyferki na hieroglify zmnieniają....

Tego nie wiemy. Kamera nie pokazała wpisywania kodu. Nie wiemy także czy spóźnione wpisanie kody przez Locke było skuteczne.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 30.03.2006 - |14:29|

• 0
Genesis

#29 daze

daze

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 30.03.2006 - |14:18|

Wdług mnie odcinek bardzo dobry.

inna sprawa to ta mapa. czy lock powie jackowi o niej? wkoncu mogliby sie postarac, poprosic sayida o pomoc, podlaczyc te ultra fiolety i obadac dokladniej mape a w zwiazku z tym wybrac sie do centrum czyli znaku zapytania...

Zostaje jeszcze kwestia opuszczenia drzwi. :)

Ciekaweco jest i w Phuket i w Thalahasso? WIĘZIENIA?

Więzienia są zazwyczaj wszędzie.

Phuket Provincial Prison
11 Damrong Road, Muang, Phuket 83000
Fax: (076) 212104
Tel. +66(0) 76 212104
Email: phuketprison@hotmail.com

http://www.phaseloop...hai-phuket.html

No to teraz bierzemy się za rozgryzanie rysunku z drzwi. :)
  • 0

#30 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.03.2006 - |14:29|

odcinek bardzo dobry :D

1. wyjaśnia się ze Hentry nie Henry kłamal ale to mozna bylo sie domyslec z poprzednich odcinkow :D
2. cala akcja z zamknieciem wlazu. Moim osobistym zdaniem wlaz (jak i inne 6 ktore sa pokazane na mapie) sa zamykane na czas zrzutu (tylko nie wiem w jakims celu bo przeciez ci co odbierali i tak wiedzieli ze prowiant zostal zrzucony ale mysle ze chodzilo o to zeby nie bylo konatku z zewnatrz?:D). Moze kkomus uda sie rozszyfrowac slowa slyszane w glosiku to bylo by wiadomo czemu zostal zamkniety:D
3. mapa widziana w ultrafiolecie! wiemy teraz ze po za labedziedziem sa inne bunkry a dokladnie 6, w czym jeden mysle ze jest pod woda bo zostal namalowany niebieskim koloroem , dowiadujemy sie tez ze cos znajduej sie w centrum wyspy (oznaczone ???) napisow nie udalo mi sie rozszyfrowac:D
4. skrzynka w ktorej byly pieniadze Locka miala numer 1516 :D
5. ciekawe flashbacki Locka (spotkal sie z ukochana Sayda - Nadia ) ale nadal nie wiadomo w jaki sposob stracil wladze w nogach (coraz bardziej jestem przekonany ze ojciec Locka jest tym oszustem od Sawyera)
6. dowiadujemy sie paru rzeczy o Jacku i SAwyerze (Jack byl po cos w Tajlandi a Sawyer byl na cos chory???)

i to tyle co wylapalem na razie :D
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#31 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 30.03.2006 - |14:33|

6. dowiadujemy sie paru rzeczy o Jacku i SAwyerze (Jack byl po cos w Tajlandi a Sawyer byl na cos chory???)

Nie chory lecz w więzieniu. W Tallahassee (Stolica Florydy)
  • 0
Genesis

#32 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.03.2006 - |14:34|

Nie chory lecz w więzieniu. W Tallahassee (Stolica Florydy)

tylko SAWYER mowi byl tam i nie z powodu oparzenia slonecznego (w kontekscie rozmowy o lekach) wiec jakie wiezienie??? chyba ze chodzilo ci o JAcka
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#33 kabut

kabut

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoP3X-774

Napisano 30.03.2006 - |14:38|

Zostaje jeszcze kwestia opuszczenia drzwi. :)

No dokladnie, a nazwa 'blast doors' powinna dac nam do zrozumienia. Moga jednak sprobowac opuscic je manualnie. Tego typu grodzie awaryjne sa zazwyczaj projektowane z uwzglednieniem tzw. 'safety lever'.
  • 0

#34 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 30.03.2006 - |14:39|

Powinniscie to zobaczyć:

http://lost.cubit.ne...lastDoorMap.jpg
http://www.thehatcho.../dharmadoor.jpg

Swan
Staff (bunkier medyczny)
Arrow
Unknow ("?" - tytuł 20 odcinka)
  • 0

#35 paula19

paula19

Szeregowy

• Email
  • 57 postów
  • MiastoTeBeGie ;)

Napisano 30.03.2006 - |14:56|

Najlepshy odcinek 2 sezonu :clap:
Teraz Sayid powinien wykombinować skądś ultrafiolet i odczytać mapkę . . .
Co oznaczały te dźwięki przed niewpisaniem kodu ??? może zrzut i tak by sie odbył ??? :huh: co do Henrego nie Henrego to on polubił Looka i tylko dlatego nie uciekł . . . no i zapewnił sobie obonę więc nie będą mogli go zabić . . . ciekawe czy wpisał kod czy coś innego ? hmmm może dowiemy się za trzy miesące :hyhy:
następny odcinek z flashbackami Hurleya <_< może będzie ciekawy . . . ale prducenci i tak wrócą do poprzednich wątków a o mapką nawet nie zaczepią :/ to na razie ;)
  • 0

#36 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 30.03.2006 - |15:12|

Jeśli zrzut prowiantu był spowodowany błędnym lub spóźnonym wpisaniem kodu to raczej będzie się to odnosić do tego kiedy Locke zbyt późno wpisał liczby (kiedy pojawiły się te hieroglify). Mineło od tego czasu może dwa albo trzy "lostowe" dni czyli tak akurat żeby przygotować zapas i go wysłać.
Przynajmniej ja tak myślę.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#37 pablocoo

pablocoo

Kapral

• Grupa Hatak
  • 249 postów

Napisano 30.03.2006 - |15:13|

Byc moze zrzut mial nastapic, dlatego bunkier zostal objety kwarantanna...

Odcinek REWELACYJNY
  • 0

#38 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 30.03.2006 - |15:16|

prosiłbym o zamieszczenie szczegółowego (w miarę) streszczenia odcinka... z góry thx
  • 0
The memory remains.

#39 leszeq

leszeq

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 30.03.2006 - |15:19|

No wiec odnosnie tych map wyciagnalem kilka ciekawych wnioskow (swoja droga wielkie brawa dla fanow):

P.RD (periotic ration drop) every 6 - 8 months. - Dokladnie to zdarzylo sie w odcinku, zrzut racji zywnosciowych

Accelerated De-Toxication - przyspieszona detoksykacja. Sadze, ze ma to cos wspolnego z lekarstwem na "TA" chorobe

"and extreme climate change" - ekstremalna zmiana klimatu moze byc spowodowana nie wpisaniem liczb na czas

"4.08.00, 8.15.01, 01.06.06 Complete shutdown in effect" - sa to daty zrzutow zaopatrzenia. Wlasnie w tych dniach zamykaja sie bunkry/bunkier. Sadze, ze aktualna data na wyspie jest wlasnie pierwszy czerwca 2006

Z jakiegos powodu droge ze wszystkich bunkrow odcieto do jednego glownego bunkru operacyjnego (moja koncepcja)

No i jeszcze moja wlasna teoria. Mysle, ze bunkier zostal zamkniety na przewidziany czas zrzutu. Przez glosnik zostalo nadane ostrzezenie aby udac sie do pokoju z komputerem aby moc wpisac liczby w czasie zamkniecia. Niestety cos sie uszkodzilo i jedynie dalo sie zrozumiec koncowe odliczanie.

Użytkownik leszeq edytował ten post 30.03.2006 - |15:20|

• 0

#40 Warson

Warson

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 30.03.2006 - |15:27|

Masakra 3 z Rzedu Odcinek Który oceniam 10/10

Mnóstwo Pytan i Mnostwo Odpowiedzi... Wszystko Pogmatwane Juz Jest bardzo :D

Nio Niemoge sie doczekac nastepnego Odcinka..

Nasuwa mi sie tyle pytan ze brakuje mi slow a pozatym jestem w pozadnym Szoku.. Wiec Nic wiecej Nie napisze..

Aha Noi Ukochane Liczby Powracaja 1516 i 815 :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych