Skocz do zawartości

Zdjęcie

DVD serialu SG-1

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
51 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Kto chce SG1 na DVD (88 użytkowników oddało głos)

czy interesuje ciebie zakup SG1 na DVD wydanie polskie orginalne

1. Tak (80 głosów [96.39%])

Procent z głosów: 96.39%

2. Nie (3 głosów [3.61%])

Procent z głosów: 3.61%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Riggs

Riggs

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 03.04.2006 - |20:30|

Ja na allegro znalazłem takie wydanie Stargate:
http://allegro.pl/it..._plyt_dvd_.html

lub

http://allegro.pl/it..._pl_ss_bcm.html

Sprzedający zarzeka się że to oryginał, wydanie azjatyckie. Jednak zapytany o hologram twierdzi ze go nie ma, nie ma nawet po nim śladu. Co sądzicie o takim czymś?? W jednym z tematow wpowiadalem sie ze to sa piraty, takie odpowiedzi mnie do tego przekonuja jeszcze bardziej ale byc moze niezbyt dokladnie zglebilem azjatycki rynek produktow...
  • 0

#22 kabut

kabut

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoP3X-774

Napisano 04.04.2006 - |08:10|

Ja na allegro znalazłem takie wydanie Stargate:
http://allegro.pl/it..._plyt_dvd_.html

lub

http://allegro.pl/it..._pl_ss_bcm.html

Sprzedający zarzeka się że to oryginał, wydanie azjatyckie. Jednak zapytany o hologram twierdzi ze go nie ma, nie ma nawet po nim śladu. Co sądzicie o takim czymś?? W jednym z tematow wpowiadalem sie ze to sa piraty, takie odpowiedzi mnie do tego przekonuja jeszcze bardziej ale byc moze niezbyt dokladnie zglebilem azjatycki rynek produktow...

Troche mnie odrzuca to, ze wydania sa azjatyckie. Wolalbym jednak oryginalne.
  • 0

#23 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 04.04.2006 - |10:01|

To sa oryginalne azjatyckie piraty. Jakosc jest troskze gorsza niz oryginalow.

Swoja droga, to jedynym sposobem na wydanei SG w Poslce to stworzenie wydania na caly rynek srodkowo-europejski. Ale do tego trzeba naprawde duzej akcji i to nie tylko w naszym kraju, tylko w calym regionie. Moze jakby fani z naszego regionu wspolnie jakas akcje propagujaca wydanie zorganizowali to daloby to do myslenia europejskiemu przedstawicielowi producenta/wydawcy/wlasciciela praw. Z Warnerem kilka miesiecy prowadzilem korespondenckje na temat "Babylon 5", ale zakonczylo sie to sforumowaniem, ze to by sie nie sprzedalo. Nie wiem, skad taka pewnosc, ale coz zrobic.
Ceny na amazonie sa w miare przystepne, jezeli bylyby identyczne u nas, to mialoby to szanse. A jak widac, na razie zarabiaja tylko chinczycy, z ich oryginalnymi wydaniami.
  • 0

#24 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.04.2006 - |10:32|

Ostatnio w Empiku widziałem coś z Babilona, ale to chyba były dwie, osobno pakowane płytki. Leżą sobie tak już parę miesięcy. Być może gdyby wydali całe sezony, to by poszły a tak to pewnie, że sie nie sprzeda, bo ludzie nie chcą inwestować w cos, czego i tak w Polsce nie dadzą rady kupić w całości. Ale trzeba przyznać, że rynek seriali na DVD zaczyna w Polsce rozkwitać, ceny sa niebotyczne, ale szyblko spadają do bardziej rozsądnych. Jedną z lepszych nowości ostatnio jest 6 płytowy (w tym jedna dodatkowa) "Band of Brothers" za ponad 260 zł, widziałem też "six feet under" i "emergency", ale o jakiekolwiek sci fi nadal trudno.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#25 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 04.04.2006 - |11:50|

W Polsce z B5 mozna na DVD kupic filmy, ale nie wszystkie.
A najlepszym zartem z ludzi zrobionym przez Warnera to wydanie Tajemnic Smallville. Wydali 1,2 i .... 4 sezon, 3 nie ma i jak na razie nie bedzie :P
  • 0

#26 _Pradawny_

_Pradawny_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 04.04.2006 - |14:41|

W Polsce z B5 mozna na DVD kupic filmy, ale nie wszystkie.
A najlepszym zartem z ludzi zrobionym przez Warnera to wydanie Tajemnic Smallville. Wydali 1,2 i .... 4 sezon, 3 nie ma i jak na razie nie bedzie :P

Jak nie wydali ja w Polsce a dokładnie w Media Mark - Warszawa - Górczewska widziałem Sezon 3, 4 jak dobrze pamiętam to po ok. 220 zł
  • 0

#27 kabut

kabut

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoP3X-774

Napisano 04.04.2006 - |14:59|

Na oslode zostalo nowe wydanie filmu 'Stargate'. Dostepne na DVD w empikach. Za 40 zl dostajemy wersje rezyserska filmu w bardzo fajnym opakowaniu i dodatkowa plyte zawierajaca mase dodatkow. 'A must have' dla wszytkich fanow. :)

Użytkownik kabut edytował ten post 04.04.2006 - |15:00|

• 0

#28 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 04.04.2006 - |16:24|

Jak nie wydali ja w Polsce a dokładnie w Media Mark - Warszawa - Górczewska widziałem Sezon 3, 4 jak dobrze pamiętam to po ok. 220 zł

Moja pomylka, nie wydali 2 sezonu :/

A wydanie QDVD filmu juz mam od dawna i teraz chce wydanie DVD serialu :hyhy:
  • 0

#29 Kayos

Kayos

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 03.06.2006 - |12:14|

Mi też bardzo brak SG1 na DVD, ale cóż trzeba czekać może je wydadzą...
  • 0

#30 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.06.2006 - |23:08|

Mi też bardzo brak SG1 na DVD, ale cóż trzeba czekać może je wydadzą...

watpie. minelo 9 lat odkad zaczal sie serial i gdyby mieli je wydac to podczas tych 9 lat przeciez by to zrobili prawda ?
  • 0

#31 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 04.06.2006 - |08:33|

watpie. minelo 9 lat odkad zaczal sie serial i gdyby mieli je wydac to podczas tych 9 lat przeciez by to zrobili prawda ?

To ciekawe, bo na amazonie, eBayu i Allegro można zakupiś SG1 i SGA na DVD. Jest tylko jeden problem. Nie ma napisów w j. polskim :/
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#32 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 04.06.2006 - |09:28|

To ciekawe, bo na amazonie, eBayu i Allegro można zakupiś SG1 i SGA na DVD. Jest tylko jeden problem. Nie ma napisów w j. polskim :/

:P zabawne jest to ,że czasami zdarzały się napisy polskie w wydaniach w regionie dla Australii [chyba region 5] i czasami pojawiały sie tam wspólne wydania dla naszego regionu 2 i 5 których nie było :/ w Europie a miały nasze napisy.

Co do problemu z ,,polskim" wydaniem [+napisy polskie] SG-1 to jest nieoficjalne ;) fanowskie ;) na dvd. Chyba ,że ktoś chce się łudzić dalej i czekać.

Użytkownik biku1 edytował ten post 06.06.2006 - |19:56|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#33 Lord_Yu

Lord_Yu

Szeregowy

• Email
  • 52 postów
  • MiastoTarnow

Napisano 17.01.2007 - |08:14|

Witam!
Mam mały dylemat, ponieważ posiadam sezony od 1-8 Stargate SG1 ale w "grubych" boxach.

Z tego co się orientuję sezon 9 SG1 został wydany zarówno w "grubym" boxie jak i nowym slimpack....
Tak przynajmniej pisze na wikipedi.

Czy wiecie może gdzie w USA można dostać sezon 9 w normalnym starodawnym boxie? :/

;]
  • 0
W oczekiwaniu na SGA se number 4 :]
VRIP - SG1V

#34 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 15.02.2007 - |19:55|

na ebayu zapewne :)
  • 0

#35 Lord_Yu

Lord_Yu

Szeregowy

• Email
  • 52 postów
  • MiastoTarnow

Napisano 19.03.2007 - |20:37|

Już znalazłem :P Gruby box serialu SG1 sezonu 9 został wydany tylko w Australii ;]
  • 0
W oczekiwaniu na SGA se number 4 :]
VRIP - SG1V

#36 Origin

Origin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 05.04.2007 - |12:14|

A czy ktoś ma info kiedy wyjdzie 10 SG-1 i 3 SGA na DVD? oczywiście region 2.
  • 0

#37 VanGelerth

VanGelerth

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 13.02.2008 - |09:53|

Witam !

Gdy oglądałem SG-1 jedyną jego dostępną formą były DiVX'y w jakości po 350 MB każdy. Teraz gdy mam większy telewizor chiałoby się zacząć przygodę z SG jeszcze raz, od nowa. Chciałbym zostać posiadaczem SG-1 wydanej na DVD i to najlepiej z polskimi napisami. I tu pojawia się problem. Nie ma czegoś takiego. Podobno jedyna szansa to zakup np. BOX'a SG-1 1-10 na Amazonie i dodanie do tego polskich napisów. Jak to zrobić ?, gdzie znajdę te napisy. Podobno też istnieje "fanowskie" wydanie SG-1 na DVD już z polskimi napisami. Jak się do tego dopchać ? Do kogo się zwrócić ? może ktoś już rozwiązał ten problem i wspomoże mnie radą/wskazówką. Będę wdzięczny za pomoc...

Michał Bruski
Gdynia
  • 0

#38 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.02.2008 - |14:57|

Jak dodać ? -- jest trochę tutoriali o dodawaniu napisów do dvd w necie. Część po polsku, część po "zagranicznemu". ;)

Gdzie znajdziesz napisy do SG-1 ? -- Oj oj, "naprawdę jesteś świeżą" osobą w tej kwestii więc i z dodawaniem do dvd też raczej długa droga przed Tobą.
Powiem jedno przejrzyj co do napisów stronę Hataka.

A co do "fanowskiego" wydania to raczej nikt tak nowej-nieznanej osobie nie powie za wiele. :ph34r:
Ale w necie różne rzeczy można znaleźć a kto szuka ten znajdzie. ;)

Użytkownik biku1 edytował ten post 13.02.2008 - |14:57|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#39 Wehr

Wehr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 14.12.2008 - |16:19|

Chciałbym kupić sobie cały serial SG-1 na dvd. W tym celu przeglądnąłem ostatnio allegro i natrafiłem na dwie oferty. W jednej całość kosztowała koło 400 złotych, w drugiej prawie 900. Wersja pierwsza jest ponoć z "rynku azjatyckiego" z napisami po japonsku - mam rozumieć, że są to piraty? Jest duża różnica w jakości między obiema wersjami?
  • 0

#40 Manix

Manix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 14.12.2008 - |17:03|

Oryginał, tylko pewnie SAMA wersje azjatycka, czyli po chińsku będą biadolić... Ale Audio ENG, powinno być.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych