Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Hanso Foundation

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
55 odpowiedzi w tym temacie

#21 Hadekin

Hadekin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów
  • MiastoŻagań

Napisano 13.05.2006 - |19:41|

Tak widzimy... Ale jest jeszcze jedno. Mianowicie ta powyzsza wiadomosc jest podpisana Sally. Kto to jest Sally?
  • 0

#22 Dzony_Kombajn

Dzony_Kombajn

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 14.05.2006 - |16:32|

na oceanic airlines kliknijcie w ten zielony guzik "Find" a potem na "Pre-Board Check-in". Będzie tam 8 miejsc, nad którymi są literki. Ułóżcie je tak, by utworzył sięz nich wyraz "Other Man" a pojawi się filmik. Jeśli poczekacie po tym chwilę patrząc na rozkład siedzień, to będziecie mieli pokazane gdzie siedzieli nasi bohaterowie i dodatkowe informacje o nich(uwaga na Locke'a. Po kliknięciu na jego siedzienie z głośników wydobędzie się straszny pisk, dlatego proponuję przeglądać ze ściszoną głośnością.))
  • 0

#23 Hadekin

Hadekin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów
  • MiastoŻagań

Napisano 14.05.2006 - |18:19|

I jeszcze jedno... Na rozkladzie pasazerow na dole sa liczby. Wcisnijcie "magiczne" liczby a pokaze sie reklamowka 2 sezony i przniesie was na inna (no moze niekoniecznie inna ;P) strone.

Edit:

Ta strona przypomina jedna wielka gre majaca na celu reklamowanie drugiego sezonu. Poeksplorujcie sobie tam (http://www.oceanicflight815.com/) bo zapoewnia to calkiem niezla zabawe. Co nie zmienia faktu ze wszystko co tam jest juz widzielismy.

Użytkownik martha edytował ten post 06.06.2007 - |11:31|

• 0

#24 yoshi

yoshi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 17.05.2006 - |11:42|

a na samym dole po lewej

© 2005 Touchstone Television

• 0

#25 stardust

stardust

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów
  • Miastoz Polski ^^ -spytaj

Napisano 21.05.2006 - |17:23|

radze wejsc ponownie na strone THF. Wlasnie na nowo ruszyla i wiele sie tam zmienilo moze jakies ciekawostki wygrzebiecie. jest pare filmikow :D

thehansofoundation

jedna z ciekawostek:

1. Wejdz na podstrone electromagnetic research initiative
2. kliknij na samym na srodku grafu który sie pokaze (x629 y291)
3. Na kompasie w nowym oknie kliknij 4 razy na około że wgrac planszę
4. po wgraniu konsoli komputera wpisz "y"
5. na nowej planszy kliknij "pthompso/ "

tam jest dużo ciekwaych rzeczy :D

dla tych co nie dadz sami rady to wynik zabawy z kompasem:

http://www.letyourco...ideyou.com/usr/

Mam nadzieje ze jeszcze tego na forum nie bylo bo nie widzialem w żadnym posćie. najwyzej Arwenka skroi mi pupe :D

Użytkownik stardust edytował ten post 21.05.2006 - |17:40|

• 0

#26 Mivan

Mivan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 120 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 21.05.2006 - |19:03|

Znalazłem to

looknijcie na ostatnią sekundę :) Dharma

Użytkownik Mivan edytował ten post 21.05.2006 - |19:05|

• 0
Drugs are bad. Mkay...?

#27 stardust

stardust

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 22.05.2006 - |09:01|

A tu ciekawa strona analizująca wszystkie wieści o DHARMIE i Hanso Foundation. POLECAM!!

http://www.thelostexperience.com/
  • 0

#28 stardust

stardust

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 24.05.2006 - |06:21|

No ale ta stronak szybka jest w wyłapywaniu nowinek. Na przykład dziś w nocy jeden z użytkonwików na stronie http://hole2.thehansofoundation.org/ wynalzał taki obrazek:

Dołączona grafika

I teraz pytanie - kogo przedstawia ten obraz? Żaden z isnteijacych boahterów nie pasuje :(

Użytkownik stardust edytował ten post 24.05.2006 - |06:22|

• 0

#29 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 09.06.2006 - |15:44|

http://en.wikipedia....i/Transhumanism
http://pl.wikipedia....i/Transhumanizm

ciekawa zbieżność celów Hanso z celami transhumanizmu;

Użytkownik inwe edytował ten post 09.06.2006 - |15:51|

• 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#30 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.06.2006 - |15:48|

No ale ta stronak szybka jest w wyłapywaniu nowinek. Na przykład dziś w nocy jeden z użytkonwików na stronie http://hole2.thehansofoundation.org/ wynalzał taki obrazek:

Dołączona grafika
I teraz pytanie - kogo przedstawia ten obraz? Żaden z isnteijacych boahterów nie pasuje :(

To Sawyer
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#31 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 09.06.2006 - |16:52|

Dołączona grafika

Żaden z istniejących bohaterów nie psauje - może odrobinę Jin. Ale moje pierwsze skojarzenie - Józef Stalin. Nie wiem czemu.
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#32 Mivan

Mivan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 120 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 23.06.2006 - |13:10|

http://www.thehansofoundation.org/

Strona zhackowana. Hmm takich hackedów się raczej nie daje, dlatego raczej to jest hacked dany przez autorów. Bo hacked byłby widoczny najwyżej kilka godzin.

/

Tak, źródło potwierdza, że hacked jest zrobiony przez autorów, a nie przez jakiegoś fana LOST :P (albo antyfana)

Użytkownik Mivan edytował ten post 23.06.2006 - |13:13|

• 0
Drugs are bad. Mkay...?

#33 johnny321

johnny321

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 25.06.2006 - |18:40|

zaczalem czytac pobieznie stronke http://www.thelostexperience.com/, i intrygujacy jest blog niejakiej Rachel Blake. Wiadomo ze to gierka prowadzona przez tworcow serialu, w celu utrzymania zainteresowania podczas niebobecnosci na antenie... Przetlumaczylem pierwszy i trzeci videoblog Rachel (jest troche brakow). Oczywisice niewiele z tego wiadomo, niemniej sledzenie coraz to nowych watkow zaczyna mnie wciagac:

Filmik Week1POST1.mov:

Rachel Blake Post 001 Kopenhaga.
To się dzieje tuż przed naszymi oczyma.
Musimy tylko otworzyć oczy.

"Jesli to ogladacie, jesli to znalezliscie - to zapewne juz wiecie co sie dzieje.
Ale jesli nie, to tak... wedlug mojego bloga jestem na wakacjach, ale to tylko przykrywka.
Prawdziwym powodem mojego przyjazdu do Danii, Kopenhagi to Fundacja Hanso.
Maja taki slogan: "Siegamy po lepsze jutro.", jednak to wszystko klamstwo.
Juz od dluzszego czasu cos knuja. Cos co musi zostac ujawnione.
A teraz sprawy sie pogorszyly. Lont... (powtorzenie) lont zostanie podpalony.
Po co? Nie wiem, ale to cos o wielkim znaczeniu.
A skoro wasza ciekawosc zaprowadzila was az do tego miejsca...
pomozecie mi sie tego dowiedziec.
Dzieki Persefonie ktora zhakowala strone Fundacji Hanso zanim ja zamkneli (strone) oto czego sie dowiedzielismy:
1) mowia ze pomagaja ludzkosci, jednak dowody wskazuja, ze ta fundacja dazy do celu bez wzgledu na koszty,
nawet ludzkiego zycia. Co gorsza skumali sie z Global Warfare Consortium - wiecie, tymi, ktorzy trzymaja od nas
z dala wszelkie choroby. Wybaczcie jezeli te wielkie nazwy wprawiaja was w zaklopotanie.
Ale tak to jest gdy pozwala sie im puscic plazem np. przypadek Juppa - orangutana.
2) Hanso maja program Dharma Initiatives - super sciscle tajny. Posluchajcie tego...
Wszyscy naukowcy po prostu znikneli. Nikt ich nie widzial ani slyszal od 30...
[telefon] Halo?
3) Skoro mowa o zniknieciach... Alvar Hanso, razem z cala ekipa, on zniknal. I mowa tutaj o prawdziwym zniknieciu.
Jednak to wcale nie znaczy, ze nie powinien odpowiedziec za swoje czyny.

Facet ktory kreci calym interesem pod nieobecnosc Alvara, to Thomas Verner Mittelwerk.
Oto co o nim wiemy... kaze mowic do siebie doktor, ale co to za doktor?
Watpie by ten facet posiadal tytul doktora z jakiejkolwiek uczelni na swiecie.
Wiecie co jeszcze? Zero. Ten facet to postac pozostajaca w cieniu.
Kim on jest? Co on robi? Tego wlasnie chce sie dowiedziec.

A oto zabawna czesc. Mamy mikrofony, kamery, peruki, czapki,
nawet okulary z kamera, prawie jak "Agentka o Stu Twarzach".

Pewnie sobie myslicie o co mi chodzi, probuje skryc wlasna tozsamosc, kiedy pokazuje wlasna twarz i uzywam
wlasnego imienia. Faktem jest, ze cokolwiek Hanso, Mittelwerk i reszta ukrywaja - gleboko w to wierza.
Poswiecili temu cale zycie i zrobia wszystko by to chronic. Zapewne tez wiedza juz kim jestem.
A skoro oni znaja twarz ktora ich pograzy, wy tez powinniscie. Obiecajcie mi jedno...
jesli oni... jesli oni mnie dorwa, obiecajcie ze zbrodnie Fundacji Hanso nie przejda im bezkarnie.
Sa w stanie mnie powstrzymac, ale nie beda w stanie powstrzymac setek takich jak ja, albo tysiaca...
No to do dziela..."

Trzeci videoblog

trzeci filmik (drugiego niestety nie jestem w stanie odnalezc, jezeli gdzie to widzieliscie to dajcie znac - wskazowki z lostexperience nie dzialaja u mnie) :

Rachel Blake:
"Znacie to uczucie. Tysiacelementowa ukladanka puzzli. Znacie to... kawalek ktory macie w reku, powinien tam pasowac,
ale cokolwiek robicie i tak nie pasuje. Chcialabym byc tak dobra choc w polowie.
Tu Rachel... Sklamalabym gdybym powiedziala, ze nie czuje sie sfrustrowana. skoro to nie wakacje, to dlaczego czuje sie
jak zwiedzajacy(turysta). Nie jestesmy blizsi znalezienia Alvara Hanso?
Dlaczego jeden z najpotezniejszych na swiecie miliarderow ucieka i sie ukrywa?
Czy taka osoba w ogole interesuje sie tym co stanie sie reszcie z nas?
<tutaj ciezko mi zrozumiec>
To on jest trzyma wszystkich krotko (za mozgi).
Czy my choc w najmniejszym stopniu jestesmy czescia tej gry?
Co moge stwierdzic to ze zabieraja statek na stara trase.
</tutaj ciezko mi zrozumiec>
Ale po co? Co chca znalezc?
O co chodzi w projekcie tego statku, czemu jest taki wyjatkowy?
Na te chwile, mam wrazenie ze uda im sie umknac z wszystkim co zamierzaja zrobic.
To nie moze sie stac.
Sledzenie ich moze jest ryzykowne. Ale to nie wystarczy.
Nie wydaje mi sie bym do czegos dotarla jesli nie zaczna dzialac naprawde (real action).
Cokolwiek mniej to poddanie sie.

[szykuje sie do akcji]
Gotowi?

[w samochodzie]
Wsiadl do kolejnego samochodu. Pojade za nim.

[sledzony wchodzi do budynku]
No dobra.
<tutaj ciezko mi zrozumiec></tutaj ciezko mi zrozumiec>
Kopenhaskie Stowarzyszenie Kartograficzne.
Teraz poczekamy.

[po jakims czasie - Rachel rusza w kierunku osoby, ktora wyszla z budynku]
Jest.
Jesli mnie zabija, to milo bylo was poznac.

[wpada na niego]
[R - Rachel] Uwazaj, gdzie leziesz!
[T - Thomas Verner Mittelwerk] Przepraszam.
[R] I bardzo dobrze, ze pan przeprasza! Wstawaj pan!
Patrz pan co pan zrobil z moim paznokciem!

[potraca jego teczke]
[T] Co robisz?! [R] Przepraszam, pomoge panu.
[T] Nie! Dosyc tego! Czy ja cie gdzies juz...?
[S - Straznik] Nic panu nie jest?
[T] W porzadku.
[S] Prosze stad odejsc, panienko.

[w pokoju]
No i prosze. Przezylam kolizje z Thomasem Vernerem Mittelwerkem.
Pachnie jak sosna. Udalo mi sie wyciagnac niezbyt rozmazane zdjecie z tego nagrania.
Wyglada na to, ze kartograf przygotowal mape wyspy.
Nazwy, liczby, skala zostaly rozmazane.
Ale mamy za to ksztalt. Niewiele poza tym.
Wiec mamy Dunskie Archiwa dot. Statkow, tajemnicza lodz i te mape.
Nie tego oczekiwalam, ale jakim cudem mialabym?
Teraz wasza kolej...
Wy wskazujecie, a ja tam ide.
Niech moc bedzie z wami."
  • 0

#34 Hadekin

Hadekin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów
  • MiastoŻagań

Napisano 27.06.2006 - |22:43|

Ciekawy jest watek Rachel Blake ale ja nie o tym chcialem. Na zamknietej stronie HF po jakim czasie nie ruszaniem myszka ani nie dotykaniem klawiatury pojawia sie na chwile orientation_testing_issue_1980. Po wpisaniu tego do przegladarki po www.hansofoundation.org pojawia sie cos ciekawego ;) Jak mniemam to na stronie glownej jest to nastepna wskazowka Persefony. Pewnie ekipa The Lost Experiance juz to odkryli ale jakos na forum nie widzialem wzmianek o tym. Az zaraz sam to sprawdze i dam edita ;P. I jeszcze link.

http://www.thehansof...ing_issue_1980/

EDIT: Tak jak myslalem jest to juz jakis czas na stronie TLE ;)

Użytkownik Hadekin edytował ten post 27.06.2006 - |22:51|

• 0

#35 LarseO

LarseO

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 29.06.2006 - |12:23|

hmmmm.... http://www.letyourco...ideyou.com/usr/
wejdzcie se tam na ahanso... zauwazylem ze to jest tak...
a(1wsza litera imienia reszta nazwisko)hanso a potem se wejdzcie na pthompso i sobie zobaczcie caly folder ^.^ reszty nie sprawdzalem ale pewnie zabezpieczona
  • 0

#36 blackrock

blackrock

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 29.06.2006 - |18:10|

po przeszukaniu folderow na stronie z kompasem mozna znalezc list od Hanso Foundation z ktorego mozna sie dowiedziec ze nasza znajoma fundacja miala problemy i popadla w konflikt z Gary'm Truop'em ktory wydal ksiazke "bad twin"
ktora mozna sie domyslec opowiadala o o fundacji Hansa zle i przedstawia ja w zlym swietle. ksiazke mozna kupic w ksiegarniach takze w Empiku.
nie czytalem moze ktos z was tak ?

link -->> http://letyourcompas...ail/news_ad.jpg

a co do video bloga Rachel BLake wydaje mi sie ze wszystko jest takze zrealizowane przez telewizje ABC poniewaz Daimler Chrysler - Jeep zauwazyl by blad na swojej stronie
istnieja tazke "niby" powiazania DC z Hanso Foundation ktore sa specjalnie podsycane przez lewe faksy i umowy pomiedzy obiema stronami

Użytkownik blackrock edytował ten post 29.06.2006 - |18:16|

• 0

#37 eneldo

eneldo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 29.06.2006 - |21:33|

a propos , obrazu tej twarzy. nie wiem czemu ale pierwszym moim skojarzeniem był H.P. Lovecraft. Po wyciągnięciu jego zdjęcia z netu stwoerdzam, iż są pewne podobieństwa, ale to raczej nie on :P
  • 0

#38 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 29.06.2006 - |21:46|

a propos , obrazu tej twarzy. nie wiem czemu ale pierwszym moim skojarzeniem był H.P. Lovecraft. Po wyciągnięciu jego zdjęcia z netu stwoerdzam, iż są pewne podobieństwa, ale to raczej nie on :P

Podobnie mi się skojarzyło , ciekawe . A jeśli jest więcej niż jedna osoba która widzi to samo , to coś w tym musi być :)
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#39 eneldo

eneldo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 29.06.2006 - |21:55|

a skąd ten obrazek w ogóle się wziął, to z jakiejs oficjalnej strony. te hole2.thehanso... ?

jeżeli to jakaś sugestia to ojej.
może dharma chce dostać się do R'lyeh i obudzić Cthulhu. Może gwiazdy są już w porządku, i wkrótce wyjdą Istoty z Głębin ... :D

I jeszcze : R'lyeh ma współrzędne geograficzne 47°09'S i 126°43'W . Może samolot Lostowiczów spadł w tamtej okolicy :P <lol> narodziła się nowa, lovecraftowska teoria :P

Użytkownik eneldo edytował ten post 29.06.2006 - |22:06|

• 0

#40 rattman

rattman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 30.06.2006 - |11:19|

witam

po przeszukaniu folderow na stronie z kompasem mozna znalezc list od Hanso Foundation z ktorego mozna sie dowiedziec ze nasza znajoma fundacja miala problemy i popadla w konflikt z Gary'm Truop'em ktory wydal ksiazke "bad twin"
(...)

Co ciekawsze w jednym z pierwszych odcinków sezonu 2 (nie pamiętam, w którym dokładnie - sprawdzę wieczorem) jest scena w której Sawyer czyta przy ognisku książkę "Bad Twin" ......

BTW - może ktoś z was może udostępnić książkę "Trzeci policjant" - Flynn O'Brien, którą czytał w bunkrze Desmond?

Pozdrowienia
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych