AXN po raz kolejny
Napisano 14.03.2006 - |19:01|
Napisano 01.05.2006 - |15:05|
W tytule jest Battlestar Galactica I-II ---> jest w dziale filmy wiec pewnie jak TVP tylko pilot ale w sumie to nie wiem bo w teletekscie AXN cyframi rzymskimi oznaczone sa zazwyczaj sezony...
...i badz tu madry
"Pewnie bedzie ale kiedy - nie wiadomo" A.E.
Napisano 01.05.2006 - |15:18|
Dla ciekawskich - 794 strona teletekstu AXN
W tytule jest Battlestar Galactica I-II ---> jest w dziale filmy wiec pewnie jak TVP tylko pilot ale w sumie to nie wiem bo w teletekscie AXN cyframi rzymskimi oznaczone sa zazwyczaj sezony...
...i badz tu madry
Jak dotąd to na AXN emitowali/emitują jedynie pilota BSG w 2 częsciach podobnie jak tvp1.
I nic narazie nie zapowiada by miało to przejśc w emisję serialu. Chociaż liczę ,że jak powstanie AXN SF to pójdą z a ciosem i dadzą BSG tak na dobry początek. Zle by na tym nie wyszli.
Użytkownik biku1 edytował ten post 01.05.2006 - |15:21|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 02.05.2006 - |17:11|
Wcale nie zaspalo.No bomba Szkoda, że najprawdopodobniej TVP zaspało i dało się wyrolować przez AXN... No i szkoda, że AXN nie jest ogólno dostępne. Ale na pewno spowoduje to wzrost ilości fanów, co jest bardzo dobre
Moim zdnaiem po prostu ogladalnosc pilota... byla CIENKA [zauwaz, ze u nas ogromna wiekszosc ludzi woli telenowele i inne tego typu, fani sci-fi to na pewno nie jest u nas wiekszosc, a dla TVP jak widac jest nas za malo, by uwazali, ze oplaca im sie zainwestowac w caly sezon serialu, ktorego ogladalnosc pilota byla najwidoczniej mizerna].
I sie nie dziwie, pilot wcale swietny nie jest, choc wypada go obejrzec.
A co do ogolnodostepnosci.. ja AXN mam, a mam zwykla kablowke [elpos], wiec raczej z dostepnoscia znowu az tak zle nie jest.
@biku1: no nei wiem.
Dlaczego? Dlatego z ogromna wiekszosc z nas, fanow sci-fi, serial widziala z ripow z sieci, a ja na ten przyklad nienawidze lektora, wiec zwyczajnie serialu ogladac nie zamierzam, zwlaszcza po raz kolejny [za to B5 obejrzalbym jak najbardziej, mimo, ze masz dvdripy jakie wyszly]. Mysle, ze podobnie myslacych osob znajdzie sie sporo wiecej.
Z drugiej strony, z angielskim jest u nas nadal cienko w kraju, co widac chociazby po tym forum nieraz, i tacy ludzie na pewno siada przed tv dla bsg i innych sci-fi.
Użytkownik Drow edytował ten post 02.05.2006 - |17:18|
Napisano 02.05.2006 - |18:00|
@biku1: no nei wiem.
Dlaczego? Dlatego z ogromna wiekszosc z nas, fanow sci-fi, serial widziala z ripow z sieci, a ja na ten przyklad nienawidze lektora, wiec zwyczajnie serialu ogladac nie zamierzam, zwlaszcza po raz kolejny [za to B5 obejrzalbym jak najbardziej, mimo, ze masz dvdripy jakie wyszly]. Mysle, ze podobnie myslacych osob znajdzie sie sporo wiecej.
Z drugiej strony, z angielskim jest u nas nadal cienko w kraju, co widac chociazby po tym forum nieraz, i tacy ludzie na pewno siada przed tv dla bsg i innych sci-fi.
Ja po prostu patrzę na to w ten sposób ,że mogłyby takie emisje nawet jak piszesz z lektorem zachęcic ludzi do oglądania pewnych pozycji.Lub nawet pokazać ,że takie sa bo mimo wszystko nie każdy jest na bieżąco z produkcjami sf tymbardziej ,że mamy w RP trudny dostęp.I przybędą nowi fani.
Sporo z nas miało pewnie na początku kontakt np z SG-1 w tvn czy HBO a potem skożystało z możliwości internetu-jak ja . Napewno więc nie zaszkodzi taki sposób ,,propagowania" produkcji SF. A może potem zaczną i unas wydawać widząc pewne zainteresowanie pozycje SF na dvd..
Sam obecnie z przyjemnością PONOWNIE oglądam sobie ,,nasze polskie" wydanie dvd SG-1 z polskimi napisami na tv [min bo co 32" to nie 17" w kompie]
Oczywiście dobrze by było gdyby w AXN SF wlączyli możliwośc uruchamiania podpisów bo ja sam wolę słyszeć prawdziwy głos aktora. :clap:
Podsumowując NIC NIE JEST w stanie zastąpić głosu goauld gdy go się słyszy w oryginalnej ścieżce dżwiękowej.
Użytkownik biku1 edytował ten post 02.05.2006 - |18:04|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 02.05.2006 - |18:06|
By takie coś oglądała szersza "masa" trzeba jednak puścić to o powiedzmy 20, w czwartek (wbrew pozorom, jest to dobra pora, bo już koniec tygodnia, a ludzie jeszcze nie jadą odpocząć z dala od telewizora )
Napisano 02.05.2006 - |20:50|
By takie coś oglądała szersza "masa" trzeba jednak puścić to o powiedzmy 20, w czwartek (wbrew pozorom, jest to dobra pora, bo już koniec tygodnia, a ludzie jeszcze nie jadą odpocząć z dala od telewizora )
Dokładnie tak!! TVP zamiast iść za ciosem i po skończeniu LOST, zamiast jakichś badziewnych Kamieni Śmierci, mogłoby wykupić następny nowy serial ( np BSG ) i dawać o tej porze, bo czwartek o 20 jest najlepszą porą i dlatego LOST miał taką dużą oglądalność.
Użytkownik leviathan edytował ten post 02.05.2006 - |20:53|
Napisano 03.05.2006 - |09:13|
Tyle że te "badziewne Kamienie Śmierci" miały oglądalność niektórych odcinków większą niż Lost. Teraz jednak w czwartki o 20 na TVP1 lecą jakieś filmy G klasy . No ale widocznie są tańsze niż BSG i wbrew pozorom są pewniejszym zakupem co pokazuje ich oglądalność na poziomie ok. 4 mln widzów.Dokładnie tak!! TVP zamiast iść za ciosem i po skończeniu LOST, zamiast jakichś badziewnych Kamieni Śmierci, mogłoby wykupić następny nowy serial ( np BSG ) i dawać o tej porze, bo czwartek o 20 jest najlepszą porą i dlatego LOST miał taką dużą oglądalność.
Napisano 03.05.2006 - |11:05|
Napisano 03.05.2006 - |11:22|
podobno, jedyne info widziałem na seriale.org i szczerze nie wiem jak do tego podchodzić... a TVN na maila mi nie opdowiedziało....Podobno wykupił już Supernatural i Invasion,
Napisano 03.05.2006 - |11:27|
Napisano 07.05.2006 - |19:05|
Tylko nie TVN, chyba że chcemy oglądać BSG w polskiej telewizji o godz. 24:00 .
No racja powiem szczerze zainteresowalem sie Wybrancami obcych ale dalem rade tylko jeden odcinek obejzec
Jak mam isc do pracy na 6 to sie czekac nie chce ale ja tez mysle ze najpredzej sie tam doczekamy ciekawych seriali albo zaskoczy nas wszystkich Polsat bo nikt nie bierze go pod uwage.
Napisano 30.05.2006 - |07:58|
Napisano 30.05.2006 - |08:47|
EDIT 7 głosowsań później :] 70 % Oni chyba w żaden sposób nie zabezpieczyli się przed wielokrotnym głosowaniem... zobaczymy czy przekroczę barierę 10 :]
EDIT po 14 głosowaniach... blokady chyba nie ma (na razie). Wynik 76% (coraz gorzej podbijać te % ).
Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 30.05.2006 - |09:03|
->1019<-
Napisano 30.05.2006 - |09:26|
edit: Chyba już zauważyli ten błąd .
Użytkownik Pawel edytował ten post 30.05.2006 - |09:28|
Napisano 30.05.2006 - |09:57|
ps. Już doszło do 88 % i jednak można więcej razy głosować...
Użytkownik jack edytował ten post 30.05.2006 - |10:07|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 30.05.2006 - |10:08|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 30.05.2006 - |11:01|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych