Skocz do zawartości

Zdjęcie

AXN po raz kolejny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
85 odpowiedzi w tym temacie

#21 k-d

k-d

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 14.03.2006 - |19:01|

Zostałem uprzedzony, ponieważ też "zachwycił' mnie ten opis z gazetki Cyfry. Po takim tekście raczej nie nastawiałbym się na oglądanie....
  • 0

#22 maciej

maciej

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 01.05.2006 - |15:05|

Dla ciekawskich - 794 strona teletekstu AXN
W tytule jest Battlestar Galactica I-II ---> jest w dziale filmy wiec pewnie jak TVP tylko pilot ale w sumie to nie wiem bo w teletekscie AXN cyframi rzymskimi oznaczone sa zazwyczaj sezony...
...i badz tu madry ;)

"Pewnie bedzie ale kiedy - nie wiadomo" A.E.
  • 0
http://studentnik.tu.kielce.pl/

#23 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.05.2006 - |15:18|

Dla ciekawskich - 794 strona teletekstu AXN
W tytule jest Battlestar Galactica I-II ---> jest w dziale filmy wiec pewnie jak TVP tylko pilot ale w sumie to nie wiem bo w teletekscie AXN cyframi rzymskimi oznaczone sa zazwyczaj sezony...
...i badz tu madry ;)

Jak dotąd to na AXN emitowali/emitują jedynie pilota BSG w 2 częsciach podobnie jak tvp1. :(
I nic narazie nie zapowiada by miało to przejśc w emisję serialu. Chociaż liczę ,że jak powstanie AXN SF to pójdą z a ciosem i dadzą BSG tak na dobry początek. Zle by na tym nie wyszli.

Użytkownik biku1 edytował ten post 01.05.2006 - |15:21|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#24 Drow

Drow

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 269 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 02.05.2006 - |17:11|

No bomba :D Szkoda, że najprawdopodobniej TVP zaspało i dało się wyrolować przez AXN... No i szkoda, że AXN nie jest ogólno dostępne. Ale na pewno spowoduje to wzrost ilości fanów, co jest bardzo dobre :D

Wcale nie zaspalo.
Moim zdnaiem po prostu ogladalnosc pilota... byla CIENKA [zauwaz, ze u nas ogromna wiekszosc ludzi woli telenowele i inne tego typu, fani sci-fi to na pewno nie jest u nas wiekszosc, a dla TVP jak widac jest nas za malo, by uwazali, ze oplaca im sie zainwestowac w caly sezon serialu, ktorego ogladalnosc pilota byla najwidoczniej mizerna].
I sie nie dziwie, pilot wcale swietny nie jest, choc wypada go obejrzec.

A co do ogolnodostepnosci.. ja AXN mam, a mam zwykla kablowke [elpos], wiec raczej z dostepnoscia znowu az tak zle nie jest.

@biku1: no nei wiem.
Dlaczego? Dlatego z ogromna wiekszosc z nas, fanow sci-fi, serial widziala z ripow z sieci, a ja na ten przyklad nienawidze lektora, wiec zwyczajnie serialu ogladac nie zamierzam, zwlaszcza po raz kolejny [za to B5 obejrzalbym jak najbardziej, mimo, ze masz dvdripy jakie wyszly]. Mysle, ze podobnie myslacych osob znajdzie sie sporo wiecej.
Z drugiej strony, z angielskim jest u nas nadal cienko w kraju, co widac chociazby po tym forum nieraz, i tacy ludzie na pewno siada przed tv dla bsg i innych sci-fi.

Użytkownik Drow edytował ten post 02.05.2006 - |17:18|

• 0

#25 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.05.2006 - |18:00|

@biku1: no nei wiem.
Dlaczego? Dlatego z ogromna wiekszosc z nas, fanow sci-fi, serial widziala z ripow z sieci, a ja na ten przyklad nienawidze lektora, wiec zwyczajnie serialu ogladac nie zamierzam, zwlaszcza po raz kolejny [za to B5 obejrzalbym jak najbardziej, mimo, ze masz dvdripy jakie wyszly]. Mysle, ze podobnie myslacych osob znajdzie sie sporo wiecej.
Z drugiej strony, z angielskim jest u nas nadal cienko w kraju, co widac chociazby po tym forum nieraz, i tacy ludzie na pewno siada przed tv dla bsg i innych sci-fi.

Ja po prostu patrzę na to w ten sposób ,że mogłyby takie emisje nawet jak piszesz z lektorem zachęcic ludzi do oglądania pewnych pozycji.Lub nawet pokazać ,że takie sa bo mimo wszystko nie każdy jest na bieżąco z produkcjami sf tymbardziej ,że mamy w RP trudny dostęp.I przybędą nowi fani.
Sporo z nas miało pewnie na początku kontakt np z SG-1 w tvn czy HBO a potem skożystało z możliwości internetu-jak ja ;) . Napewno więc nie zaszkodzi taki sposób ,,propagowania" produkcji SF. A może potem zaczną i unas wydawać widząc pewne zainteresowanie pozycje SF na dvd..

Sam obecnie z przyjemnością PONOWNIE oglądam sobie ,,nasze polskie" wydanie dvd SG-1 z polskimi napisami na tv [min bo co 32" to nie 17" w kompie]
Oczywiście dobrze by było gdyby w AXN SF wlączyli możliwośc uruchamiania podpisów bo ja sam wolę słyszeć prawdziwy głos aktora. :clap:
Podsumowując NIC NIE JEST w stanie zastąpić głosu goauld gdy go się słyszy w oryginalnej ścieżce dżwiękowej. :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 02.05.2006 - |18:04|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#26 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 02.05.2006 - |18:06|

bez urazy dla TVP, ale BSG pilota puszczano po 22, mnie samemu już się zasypiało na nim, więc nie liczmy na oglądalnośc....

By takie coś oglądała szersza "masa" trzeba jednak puścić to o powiedzmy 20, w czwartek (wbrew pozorom, jest to dobra pora, bo już koniec tygodnia, a ludzie jeszcze nie jadą odpocząć z dala od telewizora :))

#27 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.05.2006 - |20:50|

By takie coś oglądała szersza "masa" trzeba jednak puścić to o powiedzmy 20, w czwartek (wbrew pozorom, jest to dobra pora, bo już koniec tygodnia, a ludzie jeszcze nie jadą odpocząć z dala od telewizora :))

Dokładnie tak!! TVP zamiast iść za ciosem i po skończeniu LOST, zamiast jakichś badziewnych Kamieni Śmierci, mogłoby wykupić następny nowy serial ( np BSG :P ) i dawać o tej porze, bo czwartek o 20 jest najlepszą porą i dlatego LOST miał taką dużą oglądalność.

Użytkownik leviathan edytował ten post 02.05.2006 - |20:53|

• 0

#28 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 03.05.2006 - |09:13|

Dokładnie tak!! TVP zamiast iść za ciosem i po skończeniu LOST, zamiast jakichś badziewnych Kamieni Śmierci, mogłoby wykupić następny nowy serial ( np BSG :P ) i dawać o tej porze, bo czwartek o 20 jest najlepszą porą i dlatego LOST miał taką dużą oglądalność.

Tyle że te "badziewne Kamienie Śmierci" miały oglądalność niektórych odcinków większą niż Lost. Teraz jednak w czwartki o 20 na TVP1 lecą jakieś filmy G klasy ;). No ale widocznie są tańsze niż BSG i wbrew pozorom są pewniejszym zakupem co pokazuje ich oglądalność na poziomie ok. 4 mln widzów.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#29 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 03.05.2006 - |11:05|

No więc na TVP pewnie nie ma co liczyć :( . Jeżeli któraś ze stacj "podstawowych" miałaby wykupić BSG to ja bym stawiał najbardziej na TVN. Podobno wykupił już Supernatural i Invasion, a i pieniędzy mu nie brakuje :D
  • 0

#30 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 03.05.2006 - |11:22|

Podobno wykupił już Supernatural i Invasion,

podobno, jedyne info widziałem na seriale.org i szczerze nie wiem jak do tego podchodzić... a TVN na maila mi nie opdowiedziało....

#31 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 03.05.2006 - |11:27|

Tylko nie TVN, chyba że chcemy oglądać BSG w polskiej telewizji o godz. 24:00 ;).
  • 0

#32 LeobenConoy

LeobenConoy

Szeregowy

• Email
  • 5 postów

Napisano 07.05.2006 - |19:05|

Tylko nie TVN, chyba że chcemy oglądać BSG w polskiej telewizji o godz. 24:00 ;).

No racja powiem szczerze zainteresowalem sie Wybrancami obcych ale dalem rade tylko jeden odcinek obejzec
Jak mam isc do pracy na 6 to sie czekac nie chce :) ale ja tez mysle ze najpredzej sie tam doczekamy ciekawych seriali albo zaskoczy nas wszystkich Polsat :P bo nikt nie bierze go pod uwage.
  • 0

#33 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 30.05.2006 - |07:58|

Na stronie www.axnscifi.pl jest ankieta "Który z seriali lubisz oglądać najbardziej". Do wyboru jest Enterprise, Andromeda i Battlestar Galactica. Głosujmy wszyscy na BSG może coś to da :D.
  • 0

#34 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 30.05.2006 - |08:47|

58% :] Jest dobrze :D

EDIT 7 głosowsań później :] 70 % ;) Oni chyba w żaden sposób nie zabezpieczyli się przed wielokrotnym głosowaniem... zobaczymy czy przekroczę barierę 10 :]

EDIT po 14 głosowaniach... blokady chyba nie ma (na razie). Wynik 76% (coraz gorzej podbijać te % ;) ).

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 30.05.2006 - |09:03|

• 0

->1019<-

#35 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 30.05.2006 - |09:26|

Dokładnie, nie ma blokady głosowania :D. Sam już parę razy zagłosowałem na Sci Fi na BSG a na Crime na The Shield :D.

edit: Chyba już zauważyli ten błąd :D.

Użytkownik Pawel edytował ten post 30.05.2006 - |09:28|

• 0

#36 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 30.05.2006 - |09:50|

Przed chwilą zagłosowałem kolejne 4 razy i podbiłem wynik z 82 na 84%... :>
  • 0

->1019<-

#37 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 30.05.2006 - |09:57|

Mi po dwóch razach doszło do 85 % i koniec. Nie ma więcej możliwości głosowania

ps. Już doszło do 88 % i jednak można więcej razy głosować...

Użytkownik jack edytował ten post 30.05.2006 - |10:07|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#38 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 30.05.2006 - |10:04|

Powtórzę to co napisałem na SajFaju...

Neostrada rulez? Opera rulez? Cholera wiem, ja nadal mogę głosować ;]

PS. 86 % :]

PS. Teraz już 87 % :]

Chyba jednak Opera rulez, bo przez IE głosować nie mogę :)
  • 0

->1019<-

#39 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 30.05.2006 - |10:08|

Ja głosuję przez IE i wcale nie jest tak źle.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#40 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 30.05.2006 - |11:01|

Tak jakby to miało jakies znaczenie.... i tak emitują co mają :/