Skocz do zawartości

Zdjęcie

Danielle

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
78 odpowiedzi w tym temacie

#21 Lvs

Lvs

Starszy szeregowy

• Email
  • 125 postów
  • MiastoZ Matrixa ;D

Napisano 07.03.2006 - |13:10|

taa to mogła byc Alex.
Pytanie skoro został oddana przez danniel jako małe dziecko i została wychowana przez Othersów to czemu pomogła Claire ??
Podstawowe pytanie na które trzeba uzyskac wiarygodna odpowiedz zeby gdybac sobie dalej !
A pytanie numer 2 brzmi ...Czy Danniel tak na pewno oddała im swoje dziecko z własnej woli <bo jesli on było chore a oni mieli szczepionke to chyba nawet by nie zastanawiała sie aby zaryzykowac wlasnym zyciem dla leku!
Moja teoria jest taka ze Danniel nie chciła oddac Dziecka ,ale Chciała szczepionke a jak to sie odbylo to trzeba by jeszcze dopracowac

1. Alex napewno pamięta swoją matkę skoro pomogła Claire. Wkońcu musi być jakiś wątek.
2. Othersi napewno postawili jej ultimatum. Na jednej szali leżało życie dziecka a na drugiej lek u Othersów. Musiała wybierać. Oddać dziecko czy walczyc sama za nie by poźniej zginęło od choroby.

Moim zdaniem, Danielle przyniosła dziecko do tego bunkra lecz potem została odużona, lub tak jak mowila dziewczyna. Danielle przyszła (zostałą porwana) do bunkra, urodziła i othersi chcieli się jej pozbyć tak jak chcieli to zrobić z Claire lecz ta uciekła. Słowa "Nie tylko ty znalazłaś tu czego szuałaś".
  • 0

#22 amst

amst

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 07.03.2006 - |13:31|

Tak mi sie wydaje, ze asłyszałam jak Danielle mówi, ze mała Alex tylko przez 1 tydzień. Najwcześniejsze wspomnienia człowiek ma z wieku około 3-4 lat. Jest raczej niemozliwe, żeby Alex pamietała coś z czasu gdy miała tydzień...

Albo Rousseau oddała ją później - bo była zainfekowana/ lub nie i nie chce sie przyznać - czemu?
Albo faktycznie zabrali jej dziecko b.szybko i nie koniecznie było zainfekowane - raczej potrzebowali "świeżej krwi"

Alex nie wyglądała jakby chciała przebywać z naukowcami, chcoaż z drugiej strony nie uciekła, skoro mogła - tak jak Claire - czemu? Może jakies ultimatum, że zabija jeje matkę...itp.
  • 0

#23 Lvs

Lvs

Starszy szeregowy

• Email
  • 125 postów
  • MiastoZ Matrixa ;D

Napisano 07.03.2006 - |14:40|

Claire nie uciekła. Była pod wpływem psychotropów. To Alex wyniosła ją do dżungli gdzie znalazła ją Danielle. Widocznie dziewczyna boi się ucieczki. Może mają na nią jakiegoś haka. Może widziała co robili z uciekinierami.

I jeszcze jedno. W 2x15 widzimy Zeke który mówi do Ethana coś w tym stylu: "No i co ja mu teraz powiem?!". Czyli Zeke nie jest najważniejszy na wyspie. Jest jeszcze ktoś ważniejszy. Mam nadzieję że wkrótce się dowiemy.
  • 0

#24 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 07.03.2006 - |14:46|

Claire nie uciekła. Była pod wpływem psychotropów. To Alex wyniosła ją do dżungli gdzie znalazła ją Danielle. Widocznie dziewczyna boi się ucieczki. Może mają na nią jakiegoś haka. Może widziała co robili z uciekinierami.

Pewnie, że się boi ucieczki, bo niby gdzie? By dołaczyc do grupy rozbitków, niepewnych dnia a ni godziny.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#25 Daria

Daria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 07.03.2006 - |21:57|

taa to mogła byc Alex.
Pytanie skoro został oddana przez danniel jako małe dziecko i została wychowana przez Othersów to czemu pomogła Claire ??

Ok. 50% naszego zachowania to wychowanie, druga połowa to geny. Pozatym Alex na pewno domyśliła się, że wyspa nie jest normalnym domem, Inni to nie jej rodzice i że Ci ludzie są źli albo nienormalni.
  • 0

#26 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 09.03.2006 - |11:17|

hmmm wsród tych naukowców nie wida zbyt wielu kobiet...
w "the others 48 days " na plazy były jakies ale w bunkrze nie..
ciekawe?? czemu??
  • 0

#27 maslot

maslot

Starszy kapral

• VIP
  • 343 postów

Napisano 09.03.2006 - |11:33|

ciekawe?? czemu??

Bo są Inni :)
  • 0

#28 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.03.2006 - |13:54|

ciekawe?? czemu??

Bo wśród naukowców wogóle jest mniej kobiet.
  • 0
Genesis

#29 lost_Cubix

lost_Cubix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 20.03.2006 - |20:11|

Lubie Danielle-francuzke. rozumiem jej sytuacje po stracie bliskich i w ogóle jest sama jak palec albo co....
ogólnie to nic do niej nie mam. Co prawda zazwyczaj mówi jakoś chaotycznie, ale jej wypowiedzi dużo wnosza do serialu i są szczere :D
  • 0
by cubix AD 2006

#30 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 20.03.2006 - |20:15|

Lubie Danielle-francuzke. rozumiem jej sytuacje po stracie bliskich i w ogóle jest sama jak palec albo co....
ogólnie to nic do niej nie mam. Co prawda zazwyczaj mówi jakoś chaotycznie, ale jej wypowiedzi dużo wnosza do serialu i są szczere :D

Zdecydowanie największym aktem jej szczerości było porwanie Aarona. Nie wspominam juz o wymordowaniu caałej załogi swej ekspedycji. Poza tym jest OK. Gdyby sie umyła, uczesała, ładnie ubrała i zrobiła makijaż, to nawet byłab z niej ładna kobieta.
  • 0
Genesis

#31 lost_Cubix

lost_Cubix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 20.03.2006 - |21:45|

Zdecydowanie największym aktem jej szczerości było porwanie Aarona. Nie wspominam juz o wymordowaniu caałej załogi swej ekspedycji. Poza tym jest OK. Gdyby sie umyła, uczesała, ładnie ubrała i zrobiła makijaż, to nawet byłab z niej ładna kobieta.

hehe zgadzam sie. masz racje. ale to z tym porwaniem aarona wynikało tylko z jej uosobnienia od całego świata :)
  • 0
by cubix AD 2006

#32 lost_Cubix

lost_Cubix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 21.03.2006 - |20:02|

hehe zgadzam sie. masz racje. ale to z tym porwaniem aarona wynikało tylko z jej uosobnienia od całego świata :)

qrde sory miałem na myśli odosobnienia :bangin:
  • 0
by cubix AD 2006

#33 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 28.03.2006 - |09:46|

EE tam gdybacie sobie.A ciekawe czy nam by palma nie odbiła po 16 latach ???
Danniel jest spoko i mysle że jeszcze duzo nam pokarze !
W znaczeniu zadziwi nas..(dla sexoholików - nie to co myslicie :P ).
pozdro
  • 0

#34 nadika

nadika

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 28.03.2006 - |16:07|

16 lat temu zabrali jej dziecko i przez to na pewno troche pomieszało jej się w głowie. zabrała Aarona bo myślała ze to jej dziecko, albo chociaz ze jej zastąpi Alex

jak oddadzą jej córkę to przestanie porywac niemowlęta :)
  • 0

#35 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów
  • MiastoKrzesło przed kompem

Napisano 28.03.2006 - |16:41|

Generalnie to chyba (piszę "chyba", bo nie każdy odcinek pierwszej serii oglądałem z należytym skupieniem, a widziałem je tylko raz) nawet nie ma pewności czy miała jakieś dziecko. Może Alex też porwała tak samo jak Aarona, bo sobie ubzdurała, że to jej dzieciak. Coś jak w "M jak miłość", gdy Walisiakowa zwinęła Mateuszka Hance Mostowiak :) A może po prostu zmyśla za każdym razem, gdy tylko się odezwie. Teoretycznych rozwiązań jest wiele w przeciwieństwie do możliwości zweryfikowania tego, co mówią o sobie osoby spotkane na wyspie.

Użytkownik Quentin edytował ten post 28.03.2006 - |16:42|

• 0
Bezpłciowa sygnatura zgodna z regulaminem.

#36 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 28.03.2006 - |17:04|

16 lat temu zabrali jej dziecko i przez to na pewno troche pomieszało jej się w głowie. zabrała Aarona bo myślała ze to jej dziecko, albo chociaz ze jej zastąpi Alex

no to nie do końca tak. zabrała aarona bo chciała go oddać innym, żeby dostać wzamian swoją Alex. Nie chciała Aarona dla siebie, żeby jej zastąpił córkę.
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#37 nadika

nadika

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 28.03.2006 - |17:44|

no to nie do końca tak. zabrała aarona bo chciała go oddać innym, żeby dostać wzamian swoją Alex. Nie chciała Aarona dla siebie, żeby jej zastąpił córkę.

faktycznie tak było. zapomniałam. mój błąd :)
  • 0

#38 Black Rock

Black Rock

Starszy szeregowy

• Email
  • 85 postów

Napisano 28.03.2006 - |19:27|

ciekawa postać, bardzo ją lubie i współczuje jej:) wiele przeżyła, wg mnie odera jeszcze jakąś większa role w serialu.
  • 0

#39 linuś

linuś

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 28.03.2006 - |20:06|

Jak dla mnie to ona jest strasznie dziwna... jakbym na jej miejscu znalazła innych cywilizowanych ludzi od razu bym się do nich przyłączyła, a ona biega po lesie i czasami wpadnie z jakąś informacją :P
  • 0

#40 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 28.03.2006 - |20:10|

Jak dla mnie to ona jest strasznie dziwna... jakbym na jej miejscu znalazła innych cywilizowanych ludzi od razu bym się do nich przyłączyła, a ona biega po lesie i czasami wpadnie z jakąś informacją :P

Ona jest przekonana o jak najgorszych intencjach innych (zobacz eksodus). Uważa wiec, ze ma większe szanse przeżycia w samotności niz po dołaczeniu do grupy rozbitków. nadzieje na wydostania sie z wyspy już dawno straciła.
  • 0
Genesis

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych