Skocz do zawartości

Zdjęcie

[program] - zegar - Old Death

• Zamknięty Temat jest zamknięty
49 odpowiedzi w tym temacie

#21 Raúl

Raúl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 20.02.2006 - |20:34|

Może nie będzie tak źle zrobie sam reset kompa :)

Użytkownik Raúl edytował ten post 20.02.2006 - |20:35|

• 0

#22 Old Death

Old Death

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 20.02.2006 - |20:38|

To teraz zamiast pisać na forum zacznoj pisać program jak byś duzo czasu miał to byś może skończył niedługo
  • 0

#23 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 20.02.2006 - |20:40|

Taki program istnieje: http://forum.gwrota....showtopic=4048#
  • 0

#24 Old Death

Old Death

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 20.02.2006 - |21:28|

Taki program istnieje: http://forum.gwrota....showtopic=4048#

Tylko mi chodzi oto że ten ma być ulepszeniem : :]
  • 0

#25 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 20.02.2006 - |21:31|

Rozumiem. No tak, fajnie by było, gdyby po dojściu do 0 pojawiały się hieroglify, a podczas ich ustawiania się odgłos maszyny:)
  • 0

#26 Raúl

Raúl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 20.02.2006 - |21:43|

Wszystko można zrobić dźwięk maszyny nagrać z lost obrazki hieroglifów znalezć ale to juz razem nie bedzie takie łatwe :D :D dla chcącego nic trudnego :)
  • 0

#27 Damian

Damian

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 20.02.2006 - |21:49|

Z tym zegarem to nawet nie jest głupi pomysł.

Moje propozycje są takie:
- zegar powinien być tutaj na stronie www
- codziennie ktoś inny mógłby pełnić dyżur
- jeżeli ktoś nie zdążył by wpisać na czas kodu to wykonywana by była jakaś losowa kara np. zablokowanie konta tego użytkownika na 3 dni (lub losowo wybranych użytkowników na 1 dzień) albo nawet całej strony na 1 dzień z komunikatem opisującym dlaczego i przez kogo strona jest nie czynna.
Pamiętanie o punktualnym wpisaniu kodu, gdy od tego może zależeć los całej grupy to chyba większa przyjemność :hyhy:
  • 0

#28 Abyss

Abyss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 20.02.2006 - |22:37|

Zegar na stronie :)

Czemu nie, ale powinna być nadana kolejność kto ma wpisać kod, najlepiej według kolejności userów :)

Pozdrawiam
  • 0

... AND THEY HAVE A PLAN ...

#29 interista

interista

Szeregowy

• Email
  • 21 postów

Napisano 20.02.2006 - |23:02|

A w czym to robić planujecie: Delphi obiektowe czy coś innego ?
  • 0

#30 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 21.02.2006 - |20:25|

mam ten programik chciałem go nawet ulepszyć, ja mam z programowaniem tyle wspólnego co Daniell z tym licznikiem ( chociaż nie wiem czy to do końca dobre porównanie, bo jeszcze LOST trwa !!! ) i szczerze mówiąc naprawdę powinna być jakaś blokada żeby nie dało się tego progsa wyłączyć, bo to jakaś tandeta ( przyszła młodsza siostra i na 5 min przed końcem odliczania poprostu go wyłączyła!!! :angry: )
Pozdro dla wytrwałego, który urzeczywistni nasze [lostomaniaków] marzenia na temat tego progsa!!! :D
  • 0

Dołączona grafika

#31 Abyss

Abyss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 22.02.2006 - |08:55|

Bede mial ze szkoly biec w polowie lekcji zeby jakis kod wpisac bo mi konto zbanuja?? :o Co jedna wypowiedz to glupsza :/ <_< <_< <_<

No tak ze szkoły biec to nie nalepszy pomysł ,warto żebyś chodził bo troszkę wiedzy Ci się przyda :P

A jak obiec taką sytuację , ze naciskac będą ludzie którzy są w danej chwili aktywni na forum, skoro na raz obecnych na forum będzie ze 20 osób to kto ma nacisnąc ?

A jak osoba naciskająca będzie wybierana drogą loteri, to skąd pewność , że nie natrafi się na takiego
usera jak Ty , który bedzie siedział w szkolnej ławce i nie bedzie miał możliwości wpisania kodu ?

Krytykować i obrażać innych na forum to jest łatwo, nieprawdaż ???

Kolego Poi2on jak już kogoś zbluzgasz , to przynajmniej zaproponuj jakieś inne rozwiazanie, a jezeli nie stac Cię na to - to w ogóle nie pisz postów , bo takie są do d....

Pozdrawiam i bez obrazy (Pio2on)

Użytkownik Abyss edytował ten post 22.02.2006 - |08:58|

• 0

... AND THEY HAVE A PLAN ...

#32 Poi2on

Poi2on

Szeregowy

• Email
  • 37 postów

Napisano 22.02.2006 - |15:11|

No tak ze szkoły biec to nie nalepszy pomysł ,warto żebyś chodził bo troszkę wiedzy Ci się przyda :P

A jak obiec taką sytuację , ze naciskac będą ludzie którzy są w danej chwili aktywni na forum, skoro na raz obecnych na forum będzie ze 20 osób to kto ma nacisnąc ?

A jak osoba naciskająca będzie wybierana drogą loteri, to skąd pewność , że nie natrafi się na takiego
usera jak Ty , który bedzie siedział w szkolnej ławce i nie bedzie miał możliwości wpisania kodu ?

Krytykować i obrażać innych na forum to jest łatwo, nieprawdaż ???

Kolego Poi2on jak już kogoś zbluzgasz , to przynajmniej zaproponuj jakieś inne rozwiazanie, a jezeli nie stac Cię na to - to w ogóle nie pisz postów , bo takie są do d....

Pozdrawiam i bez obrazy (Pio2on)

Nie mam lepszych propozycji, a tę wypowiedź "skrytykowałem" ponieważ mi się taka 'zabawa' nie widzi w wpisywanie kodu na forum, a sam napisałeś:

Zegar na stronie

Czemu nie, ale powinna być nadana kolejność kto ma wpisać kod, najlepiej według kolejności userów

Pozdrawiam

Dla mnie, podkreślam dla mnie to jest bezsens i ja np. nie mam na tyle czasu aby przesiadywać na forum i czekać na moją kolej :P Na forum poczytam posty, czasem odpowiem i tyle:P Nie chciałem tutaj nikogo obrazić, ktoś się obraził - przepraszam :) Jeśli chcecie się bawić w wpisywanie kodu to proponuję stworzyć jakąś stronkę, kto chce sie bawić się zapisuje (rejestruje) wpisuje czas w ktorym może pilnować zegara i zobaczyć jak to sie rozwinie. Moja opinia, moja propozycja dla Was.

Pozdrawiam ! :]
  • 0

#33 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 22.02.2006 - |23:14|

Hehe ale bezsens. :P O ile sam zegar jest nawet fajny, to jednak pomysły z zawieszaniem kompa są totalnie idiotyczne. Żeby nie było, że tylko zrzędzę, to mogę zrobić animację zegara (każda cyfra oddzielnie, jakieś 33 klatki na jedną cyfrę). Zaproponowałbym tworzenie silnika w C# i Managed DirectX, jednak MDX nie jest jeszcze w pełni sprawną technologią. Z drugiej strony jestem pewien, że nikt nie ma ochoty bawić się w pisanie niezarządzanego kodu w C#, albo C++, więc inną opcją może być po prostu wykorzystanie GDI do rysowania zegara, z tym, że nie wiem jak będzie z wydajnością (chociaż te 3 klatki na zmianę cyfry to w miarę płynnie powinny wyjść).

Tak czy inaczej, jeśli już coś ruszy i będą potrzebne animowane cyferki, to można pisać do mnie.

Użytkownik mathix edytował ten post 22.02.2006 - |23:15|

• 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#34 Raúl

Raúl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 23.02.2006 - |11:21|

Ja to myślałem napisać w C++ i w Delphi główny wyglad.
  • 0

#35 TrAwKa

TrAwKa

Starszy szeregowy

• Email
  • 105 postów
  • MiastoŚwidnica

Napisano 23.02.2006 - |11:29|

Sami sobie bysmy dyzury ustawiali :D
  • 0

#36 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 26.02.2006 - |16:20|

Sami sobie bysmy dyzury ustawiali :D

Jestem za możnaby zrobić jeszcze takiego totka, któryby losował LOST'owiczów z forum i dzień wcześniej na mail'a im wysyłał powiadomienie :hyhy:
  • 0

Dołączona grafika

#37 Murdock

Murdock

Szeregowy

• Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 28.02.2006 - |17:13|

no wiec jak stoi z tym zegarkiem ?? :D mam ochote powpisywac liczby ;)
  • 0

#38 Atlantis

Atlantis

Plutonowy

• Użytkownik
  • 481 postów
  • MiastoKraków

Napisano 04.03.2006 - |21:49|

internet, a zwłaszcza wyszukiwarka google :) uczysz sie gramatyki jezyka, a potem zaczynasz pisac i ciagle natrafiajac na rozne problemy i pytania, szukasz rozwiazan i odpowiedzi w necie. Polecam kombinacje C++/C# z OpenGL (biblioteka w której możesz graficznie zrobić wszystko co chcesz) :) Nic wiecej juz nie mowie. Zycze milej zabawy.

No co Ty, początkującemu polecać C++? ;) Fakt, potężne narzędzie, ale dla newbie jednak lepsze będzie Delphy - składnia bardziej przypomina angielski, zresztą Pascal to idealny język dla początkujących. Zresztą ja uważam, że jeszcze lepiej byłoby przez tydzień lub dwa posiedzieć przed starym, dobrym Turbo PAscalem zanim się do tego zabierze, chociaż niestety - umarł wraz z DOSem... :(
  • 0
Dołączona grafika
"Władza to nie środek do celu; władza to cel"
/George Orwell - Rok 1984/

#39 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 05.03.2006 - |00:08|

byłoby przez tydzień lub dwa posiedzieć przed starym, dobrym Turbo PAscalem zanim się do tego zabierze, chociaż niestety - umarł wraz z DOSem... :(

DOS żyje - tak samo jak Windows 98 - ale jest troszkę niedostępny :(
  • 0

Dołączona grafika

#40 jestem

jestem

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 08.03.2006 - |23:39|

No co Ty, początkującemu polecać C++? ;) Fakt, potężne narzędzie, ale dla newbie jednak lepsze będzie Delphy - składnia bardziej przypomina angielski, zresztą Pascal to idealny język dla początkujących.

No wlasnie- po co polecac C++? Co to wogole za jezyk? Amatorski jakis :P Prawdziwi hakerzy pisza w Delphi :P
A tak serio- nie ma nic takiego w C++, czego by nie mialo Delphi, za to jest mnostwo ciekawych rzeczy w Delphi, ktorych nie ma C++ (chociazby bardziej logiczny kod). Na potwierdzenie tych slow dodam, ze w Delphi napisano m.in.: Delphi, Skype, Total Commander, dev-c++, The Bat!, Avant Browser, Fruity Loops, Macromedia HomeSite, IZArc, ASPack, 40tude Dialog, Hot Dog Professional, CloneCD, CloneDVD, Panda Anti-virus , GetRight, NetVampire , Counter Strike, MDK, Winrar, Audio GoGo, CoffeeCUP HTML i wszystkie inne produkty CoffeeCup :]
Zas jesli chodzi o sens pisania takiego programu- osobiscie nie widze zadnego, jesli ktos lubi gry wymagajace systematycznosci to moze sobie pograc w Tamagotchi, albo jakas cre sieciowa w stylu thecrims.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych