Serial wart polecenia
Napisano 17.07.2005 - |20:07|
1. LOST
2. 24
3. ALIAS
4. The 4400
5. Medium
6. 5ive days to midnight
Napisano 20.07.2005 - |03:08|
Niemniej po B5 powinieneś obejrzeć 4-5 filmów pełnometrażowych ze świata B5 i potem obejrzeć Crusade (13 odcinków). Tym samym naprawdę zakończysz B5.
A dalej hmmm. Na pewno kolejny serial z tych najlepszych to Farcape + PeaceKeepers Wars.
Krótko, ale miło i KOPIE: FireFly i Saab. Z naciskiem na FireFly.
Andromede możesz śmiało odpuścić. Po B5 to oglądanie Andromedy może Cię doprowadzić do rozpaczy w wielu momentach - odradzam więc. Smalville ma swoich fanów i swój urok - można spróbować. IMHO OK - szczególnie jak masz 15-19 lat.
Dla odmiany warto obejrzeć Alias - naprawdę dobra robota, super rozrywka i kapitalna ekipa, a do tego jest w tym trochę SciFi. No to jest pewniak - czysta rozkosz przez 3 sezony. Co do 4go sezonu zdania są już chyba nieco rozbieżne.
Moim zdaniem lepiej odpuść Taken, EFC, Jeremiah, Dr Who 2005, BSG Calssic, Andromedę, Dead Zone, Earth 2, Lexx, Harsh Realm. A jeśli już to na koniec je oglądać. Mi przynajmniej te tytułu nie pasiły z różnych powodów. CHoć nie są to złe produkcje. Jeremiah - chociażby - ma swoisty urok, DEad ZOne to raczej kryminał, Taken to takie powiedzmy gorsze 4400. Spielberg końcówkę wg mnie zepsuł - choć Taken na początku jest szalenie udany. Potem już zwałka na max, koniec klęska.
Znakomity jest HighLander, ale póki co to za mało mamy napisów do niego. Chyba, że angielski łykasz na słuch.
Spoza SciFi, ale z pobliża i do tego kapitalne są: LOST, Relevations, Point Pleasant, Carnivale. Każdy daje kopa choć chyba Carnivale ma najwięcej mroku, a Lost efektowności i bakcyla oglądania.
Generalnie na szczęście dla Ciebie jeszcze masz wiele do obejrzenia i ciesz się każdym udanym serialem. Mi już niewiele zostało, więc Ci zazdroszczę. Szczeólnie, że większość powyższych produkcji operuje zaskoczeniem i tajemnicą. Tak więc jak raz zobaczysz to ciężko potem zasiąść ponownie bo bez tej tajemnicy seriale tracą b. wiele. Ostatecznie to nie kino i serial nie efektami FX zdobywa popularność tylko fabułą i obsadą.
Napisano 18.09.2005 - |20:01|
Napisano 18.09.2005 - |22:31|
Napisano 20.09.2005 - |19:17|
co następne
dobre wrażenie zrobił na mnie pierwszy odcinek threshold.
Napisano 20.09.2005 - |19:59|
według mnie warto... szkoda, że tylko 13 odcinków.
Ale "Serenity", już tuż tuż za progiem! Już za chwileczkę, już za momencik...
Podobnie jak jeden z przedmówców - po Babylon 5 trudno znaleźć dobry serial...
Możesz polatać Furią - fani zrobili darmową grę: http://www.3dactionp...lon/index.shtml
Trudno mi określic czy trzyma 'klimat'...
To w sumie pech z B5, podobnie jak przeczytać 'Diamentowy Wiek' i 'Zamieć' Neal'a Stephensona i mieć posprzątaną kwestię cyberpunku i nanotechnologii.
- Lexx i Farscape są fajne bo troszkę 'inne', ale w sumie to samo, chodź mają kilka oryginalnych pomysłów. Takie awanturnicze są.
- BSG 2004 i Space: Above and Beyond - także niezłe z naciskiem na 'pogłębienie' bohaterów i miltarystyczne. I plus dla SAAB za clifhanger niezamierzony. Dużo honowowych sytuacji.
Również zgadzam się że Andromedą lepiej się nie raczyć, podobnie jak np: TekWars.
A z nowości - zobacz stronę www.shipwreck.com - ten film może być takim dobrym 'odmitowiaczem' podobnie jak 'Ostatni Powiernik Pierścienia' Yeskova dla trylogi JRR Tolkiena.
Pamiętam tez krótki miniserial 'Wild Palms', chybaz Belushim (można pogrzebać), widziałem go dawno temu na TVP2 i bardzo mi się podobał, szczególnie końcówka...
Napisano 20.09.2005 - |22:53|
Zdecydowanie warto, imo to serial bez słabych odcinków, za to niezwykle ciekawa wizja świata scifi i ma w sobie dużo humoru, co też dodaje mu uroku. I faktycznie wielka szkoda, że jest taki krótki, ale na jesieni (w USA premiera 30 września o ile pamiętam, a u nas 11 listopada) będzie filmowa kontynuacja - do kin wejdzie Serenity.co sadzicie o FireFly ? Warto ?
Blood is the truth...
Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl
Napisano 20.09.2005 - |23:00|
Zdecydowanie warto, imo to serial bez słabych odcinków, za to niezwykle ciekawa wizja świata scifi i ma w sobie dużo humoru, co też dodaje mu uroku. I faktycznie wielka szkoda, że jest taki krótki, ale na jesieni (w USA premiera 30 września o ile pamiętam, a u nas 11 listopada) będzie filmowa kontynuacja - do kin wejdzie Serenity.
Trailer z http://www.serenitymovie.com/ bardzo obiecujacy, a co więcej Weldon zapowiedział, że jest gotowy do kontynuowania... A skoro Family Guy zmartwychwstał na Foksie to może i tak się stanie z Firefly ?
Użytkownik lcj edytował ten post 20.09.2005 - |23:07|
Napisano 28.12.2005 - |17:48|
A jako żę 4400 mnie wyjatkowo znudził, to tzreba szybciutko nadrobić Atlantisa i wziac sie za Thershold'a :hyhy:
Napisano 30.12.2005 - |11:27|
Napisano 31.12.2005 - |21:55|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 31.12.2005 - |23:02|
Tutaj chodzi raczej o polecenie serialu który już ZAKOŃCZYŁ żywot, a nie o taki który leci.
Z zakończonych POLECAM Farscape, s1 jest dobry ale dalej jest już tylko lepiej John, Aeryn i Scorpius to najlepsze kreacje w przygodowym S-F
3 razy z rzędu serial S-F roku i jak na razie to rekord
Firefly - świetnie zagrany i zrobiony przygodowy S-F lepszy od s1-2 Farscape, niestety TYLKO ucięty s1 i to jest główna wada.
Babylon 5 - prócz NEDZNEGO s1 dalej jest już całkiem dobrze. Trzeba brać poprawke na efekty robione na domowym kompie, ale spójna historia pomyślana na 4s zasługuje na uznanie.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 01.01.2006 - |00:44|
Użytkownik mr_gm edytował ten post 01.01.2006 - |00:45|
Napisano 01.01.2006 - |01:33|
Użytkownik Grishka edytował ten post 01.01.2006 - |01:33|
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie
Napisano 01.01.2006 - |02:17|
BTW Uważacie ze Seaquest jest wart obejrzenia że tak powiem w pierwszej kolejności???
#37 Gość_jooboo_*
Napisano 01.01.2006 - |14:10|
BTW Uważacie ze Seaquest jest wart obejrzenia że tak powiem w pierwszej kolejności???
To zależy, co lubisz. Jeśli bliżej Ci do klimatów lekkich, łatwych i przyjemnych (SG, Smallville, Andromeda) to tak. Natomiast jeśli lubisz "cięższą" SF (BSG, LEXX, Babylon 5, Farscape) to raczej nie. Seaquest nie jest złym serialem, ale mnie trudno było się w to wciągnąć (właśnie ze względu na "lekki" klimat).
P.S. Jeśli mam coś polecać, to zdecydowanie warto obejrzeć Sleeper Cell. Nie jest to wprawdzie SF, ale historia grupy terrorystycznej jest bardzo dobrze zagrana i ma ciekawą fabułę. POLECAM!!!
Użytkownik jooboo edytował ten post 01.01.2006 - |14:14|
Napisano 05.01.2006 - |01:38|
P.S. Jeśli mam coś polecać, to zdecydowanie warto obejrzeć Sleeper Cell. Nie jest to wprawdzie SF, ale historia grupy terrorystycznej jest bardzo dobrze zagrana i ma ciekawą fabułę. POLECAM!!!
¨Tak jest to jeden z lepszych seriali jakie ogladalam ostatnio ,wlasnie skonczylam ogladac i ciesze
sie ze dowiedzialam sie o nim ,a bylo to przypadek
Pozdrawiam serdecznie
Napisano 07.01.2006 - |13:50|
Napisano 08.01.2006 - |17:36|
Sleeper Cell ma być od lutego emitowany na AXN pod polskim tytułem Fanatycy.Polecam ze ostatnio oglądanych nie scifi - Sleeper Cell
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych