Obraz w bunkrze
Napisano 25.02.2006 - |14:21|
Napisano 25.02.2006 - |14:43|
Napisano 25.02.2006 - |15:41|
Przecież to jest Henry młody na 10000% i jeszcze zauważcie na 2 obrazku w tle są trzy twarze charakterystyczne takie a zobaczcie na obrazku w temacie w prawym górnym rogu jest taka czarna twarz i obok biała identyczny fresk. To nie może być przypadek. Moim zdaniem, każdy ma coś wspólnego z wyspą np: Eko czarny dym uważam że to jest jego brat, Jack Desmont (pewnie sie okaze ze to jakis jego przyrodni brat), Claire Ten Henry bo jest normal identyczny do tego ziomka na zdjeciu.
tak, tak oni są powiązani, każdy znich miał styczność z Pierścieniem (Frodo oszukał wszystkich i go nie zniszczył) i to Pierścień ich tu ściągnął, a Henry to na 100000000% młosy Smeagol :hyhy:
twarze na obrazkach nie są identyczne, a conajwyżej podobne
z pewnością podobieństwa coś oznaczają - na przykład mają kiepskiego scenografa, który odwala kiche...
Napisano 25.02.2006 - |17:21|
Napisano 25.02.2006 - |19:01|
Napisano 25.02.2006 - |19:20|
Oglądnij sobie 2x1 - poprostu się spotykają podczas biegania.Jack Desmont (pewnie sie okaze ze to jakis jego przyrodni brat)
I tak zaraz ktoś wyskoczy z teorią, że to może być syn ojca Jacka i jego kochanki ale mnie takie teorie nigdy nie przekonają
Użytkownik nilhir edytował ten post 25.02.2006 - |19:33|
Napisano 13.05.2006 - |12:46|
jak juz to bylo to admin moze usunac ten temat po co zasmiecac forum ale jesli nie bylo to mam tutaj cos .Chodzi mi o pewien obraz, jestem ciekawy jak wy go interpretujecie i czy wogole ma zwiazek z czymkolwiek.
Znów biały i czarny kolor (zobaczcie twarze w prawym, górnym rogu obrazu.... Hmmm... ja uznałem, że tenn obrazek nie ma zbyt wiele w sobie ważnego, że to ci co tam byli narysowali z NUDÓW...
Napisano 13.05.2006 - |20:04|
Znów biały i czarny kolor (zobaczcie twarze w prawym, górnym rogu obrazu.... Hmmm... ja uznałem, że tenn obrazek nie ma zbyt wiele w sobie ważnego, że to ci co tam byli narysowali z NUDÓW...
Może nie. Biały to Locke, czarny Eko! Ale numer....
Napisano 14.05.2006 - |09:30|
bardzo podobne ? tylko co thomas ma wspolnego z bunkrem
Napisano 14.05.2006 - |10:07|
Napisano 14.05.2006 - |10:10|
- jest niezgodność w czasie ( obraz w bunkrze , widać , że był namalowany dużo wczesniej. Bunkier zbudowano około 1981r a wtedy Thomas mogł być małym dzieckiem.
- jak Thomas mógł się znaleźć na wyspie i później " spokojnie " powrocić do swojego domu, wiadomo, że z wyspy nieda sie uciec.
Napisano 14.05.2006 - |10:16|
http://photos1.blogg...kcompare3wd.jpg | http://photos1.blogg...sartwork2ue.jpg
bardzo podobne ? tylko co thomas ma wspolnego z bunkrem
Dzięki. To chyba pierwszy post, który sensownie porównuje jakieś szczegóły malowideł.
Rzeczywiście oba fragmenty są do siebie podobne - ten drugi jest nawet bardzo podobny (domek i cyfry).
Jak zwykle rozwiązania są trzy:
1) oba malowidła mają ze sobą coś wspólnego
2) malowidła są przypadkowo podobne i nie mają ze sobą nic wspólnego - "błąd" twórców
3) malowidła są nieprzypadkowo podobne, ale nie mają ze sobą nic wspólnego - taki trick twórców, co byśmy się głowili i trudzili.
Również, jak zwykle dowiemy się która z tych odpowiedzi jest prawidłowa, ale jeszcze nie teraz.
Na razie można wysyłać SMSy o treści A B lub C pod numer 7200 (9zł+VAT).
EDIT
Niemogło to powstać z rąk jednego artysty ponieważ :
- jest niezgodność w czasie ( obraz w bunkrze , widać , że był namalowany dużo wczesniej. Bunkier zbudowano około 1981r a wtedy Thomas mogł być małym dzieckiem.
No i co z tego? Thomas nie mógł tego narysować np 1999? Kiepski argument.
- jak Thomas mógł się znaleźć na wyspie i później " spokojnie " powrocić do swojego domu, wiadomo, że z wyspy nieda sie uciec.
No sorry, ale po ostatnim odcinku raczej wiadomo że się da.
Użytkownik gietek edytował ten post 14.05.2006 - |10:21|
Napisano 14.05.2006 - |10:57|
Napisano 14.05.2006 - |12:00|
Przyczyna może być bardzo prozaiczna i lezeć całkowicie poza ramami filmu. Obydwie grupy rekwiytów, wyposażenie pracowni Thomasa i bunkra, musiały być przez kogoś stworzone. Prawdopodobnie obrazy jego jak i fresk namalowany był przez tego samego scenografa, podobieństwo więc choć oczywiste, nie jest zamierzone.3) malowidła są nieprzypadkowo podobne, ale nie mają ze sobą nic wspólnego - taki trick twórców, co byśmy się głowili i trudzili.
Genesis
Napisano 14.05.2006 - |12:10|
No i jeszcze jedno, chyba najważniejsze: dwie twarze (według mnie to nie są Locke i Eko - przypadek) - ale jedna jest CZARNA a druga BIAŁA - motyw czarny-biały (dobry-zły) często też sie powtarza w loście. Pamietacie słowa Locke'a jak grał z Waltem: two players, one is dark, on is light (czy jakoś tak)
Użytkownik Silver edytował ten post 14.05.2006 - |12:12|
E. J. Walten
Napisano 14.05.2006 - |12:27|
Napisano 14.05.2006 - |12:36|
Nie wiem czy to koniecznie musi byc ktos stukniety odrazu... Ja rysuje po wszystkim ,czym sie da i kiedy sie da. zawieram przerozne symbole i wogole. To ze ktos namalowal takie a nie inne rzeczy nie musi oznaczac ze brakuje mu czegos w glowie... On moze poprostu o tych rzeczach myslal w danej chwili ,moze namalowal to czego mu brakuje? (slonce ,morze ,ryby ;P)
Nie mam na myśli jakiegoś psychopaty, może za mocno to ujałem. Ale z drugiej strony zobaczcie: siedzisz w bunkrze przez powiedzmy rok i co 108 minut budzi cie alarm i musisz wpisać liczby. Nie jesteś w stanie sie przez to porządnie wyspać, prawdziwego słońca dawno nie widziałeś, jesteś sam albo z jednym towarzyszem. Czy jest ktoś komu choć troszke by sie nie pomieszało w głowie??
E. J. Walten
Napisano 14.05.2006 - |14:22|
mozliwe jest tez to ,ze ten co to stworzyl byl artystą i nudziło mu sie w bunkrze... dlatego zrobil to co lubil robic... taki odskok od codziennosci...
Napisano 14.05.2006 - |15:13|
Przyczyna może być bardzo prozaiczna i lezeć całkowicie poza ramami filmu. Obydwie grupy rekwiytów, wyposażenie pracowni Thomasa i bunkra, musiały być przez kogoś stworzone. Prawdopodobnie obrazy jego jak i fresk namalowany był przez tego samego scenografa, podobieństwo więc choć oczywiste, nie jest zamierzone.
Tak, oczywiscie - mówi o tym punkt 2)
Nie wiadomo, czy da się uciec - obserwatorzy wypływali promem bo dharma im na to pozawlała... Nie wiemy czy jakby któryś z rozbitków ukradł łódkę Othersom, to czy by odpłynął..
Skoro Dharma potrafi uciec z wyspy, to znaczy że się da - jest to możliwe! To, że Zagubieni nie potrafią, to już inna sprawa.
Napisano 14.05.2006 - |20:17|
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach serialiUżytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych