Skocz do zawartości

Zdjęcie

Deja vu.. (deżawi)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#21 Grace

Grace

Szeregowy

• Email
  • 67 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 13.02.2006 - |15:08|

Jest to spowodowane restrykcyjna ustawa z roku 3716 Federacji Galaktycznej, ktora zabrania uzywania bio-podrozy w czasie do gier hazardowych. Paragraf 7003 ust. 27. Nie czytales? :lol:

No nie całkiem się mogę z tym zgodzić... Co prawda teraz już bardzo rzadko doświadczam deja vu, ale jak byłam mała to owszem, dość często. A najlepsze, że zdażało mi się to podczas gry w karty, tzn. miałam wrażenie, że już taki układ kart widziałam i wiedziałam co będzie dalej... :D Szkoda, że to trwało tylko kilka sekund...
A tak w ogóle to jak byłam mała to myślałam, że poprostu dana sytuacja mi się przyśniła wcześniej a teraz się dzieje w rzeczywistości :) Ehh....rozczarowałam się jak się okazało, że to wcale nie prorocze sny :P
  • 0

#22 Dawid18

Dawid18

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 27.07.2006 - |18:41|

Jeśli chodzi o deja vu to polecam ten artykuł:http://wiadomosci.onet.pl/1362093,16,item.html
  • 0

#23 VendettaCorleone

VendettaCorleone

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 28.07.2006 - |17:42|

kiedys czesto mialam deja vu :>
zazwyczaj gdy widzialam kogos znajomego
swoja droga dziwne uczucie, ciekawe czy kiedykolwiek bedzie istniala jednoznaczna teoria co do deja vu
:lol:
  • 0

#24 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 14.08.2006 - |12:58|

Ostatnio dośc często miewam deja vu,jeśli w ogole można to tak nazwac.Widze sytuacje,które dokładnie sniły mim się w nocy.Przeraza mnie to. :blink:
  • 0

#25 bazyl009

bazyl009

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów
  • MiastoŚwieradów-Zdrój

Napisano 14.08.2006 - |13:01|

Też mam to dość często. Szczególnie jak z kimś rozmawiam i nagle zdaję sobie sprawę z tego że już taka rozmowa się odbywała.
  • 0
www.swieradow-zdroj.com.pl

#26 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 31.08.2006 - |19:55|

Ja mam takie wrażenie że dana scena/sytuacja mi się przyśniła już kiedyś.
  • 0

#27 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 31.08.2006 - |20:22|

Ja natomiast mam często sytuacje, gdy sobie myśle "przecież już to robiłem/widziałem" może przez to, że moje życie jest na etapie szkolnym i pełno w nim monotonii, jednak nawet czyjeś słowa mi się "powtarzają"...
Deja vu... dziwne zjawisko... :unsure:
  • 0

Dołączona grafika

#28 kazik54

kazik54

Szeregowy

• Email
  • 1 postów

Napisano 07.01.2007 - |21:27|

Ja przezyłem to i nie raz zdaża mi sie to czesto. Ostatnie deja vu zdazylo mi sie niedawno. Na lekcji sluchalem co tam papla nauczyciel i mialem oczucie jak bym juz to slyszał ale pomyślalem ze chyba nie moze sie 2 razy ta sama sycuacja zdazyc. Nawet wtedy po deja vu wiedzialem kto dostanie uwagi :) dzieki deja vu czasem pozna zopobiec czemus. Fajne to uczucie a z tym radjem to czasem mi tez sie tak zdaza a ostatnio cos sie dziwnego jak by sie z radiem stalo leciala sobie piosenka i nagle przestalo i jak by ktos szeptal i znowu zaczelo grac i to tez bylo deja vu

Załączone pliki

Użytkownik kazik54 edytował ten post 07.01.2007 - |21:30|

• 0

#29 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 28.01.2007 - |15:52|

Juz wczesniej pisalam w tym temacie.Kiedy tak mysle o wszystkich tych sytuacjach zwiazanych z Deja vu ,to wlos staje mi na glowie ,bo wtedy odnosze wrazenie iz nasze zycie jest z gory zaplanowane.Istnieje przeznaczenie.A to wlasnie mi sie bardzo niepodoba.
  • 0

#30 Piter89

Piter89

Szeregowy

• Email
  • 1 postów

Napisano 20.02.2008 - |08:05|

Dosyc czesto miewam Deja vu... najgorsze jest to, ze kiedy dochodze do tego ze kiedys juz to widzialem, wszystko dzieje sie zbyt szybko abym mogl zmienic bieg wydazen.. :( Co do tej telepati z radiem, to ja miewam cos podobnego tyle ze nie z radiem a z ludzmi. Nieraz nuce sobie w myslach jakas piosenke przez krotki czas po czym nagle jakas osoba znajdujaca sie blisko mnie (znajomy/rodzina) zaczyna rowniez nucic ta piosenke tyle ze juz na glos... :blink: (telepatia??????) wtedy ogarnia mnie wielkie zdziwienie..
  • 0

#31 Dinko

Dinko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 07.03.2008 - |08:25|

Ja też to mam... tylko nawet pare razy dziennie xD ale idzie sie przyzwyczaic... tak jakbym snił o tym co sie dzisiaj wydarzy... chociaż można to czasem nazwać koszmarem :P np wiem ile razy dzisiaj wyjde z domu :) nawet nie próbuje wychodzic mniej ni wiecej... wole tego nie zakłócać :P ale dzisiaj dostane 2 piątki i 1 pałe najprawdopodobniej z WoSu :( hmm jak sie nie myle to może nawet nas na WFie zabiorą na tartan :D.... mnie to już nie przeraża... wręcz zachwyca :P nawet jam miałbym dostac 5 pał w 1 dzień nie odechciało by mi sie tak snić :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych