Skocz do zawartości

Zdjęcie

Najlepsze sceny w serialu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#21 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.02.2007 - |00:39|

Mam ich duzo, bo serial jest genialnych, a pare z nich to np:
- śmierć Scheridana, pożegnanie jego z Deleen
- Morden,Londo i wysadzenie cieni
- Jak Londo przeprosil G'Kara (dokladniej to przy baze co przychodzi G'Kar , rozmiawia Londo , pije kielicha, a potem jak sie dobrze przypatrzy to jest ten kieliszek , co wczesniej zaproponowal mu Londo)
- prawie wszystkie z Koshem
- itd mozna wymieniac ich setki :D
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#22 Pimp

Pimp

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 10.02.2007 - |18:00|

Serial jest niesamowity i super scen można wymienić naprawdę dziesiątki są i humorystyczne np.

-Londo mówi do Garibaldiego pokazując nadgarstki podetnij mi żyły i odpowiedź Garibaldiego że Centauri nie mają kluczowych żył w nadgarstkach
-"ziemski" sex z kosmitą ;D
-w jednym z filmów sceny z hologramową agencją towarzyską ;)

najbardziej jednak utkiwły mi sceny:
-śmierć Sheridana (cały odcinek był niesamowity) nawet najbardziej wytrwali założe się że nie powstrzymają łez, samotny wschód słońca na Minbarze ehh majestat
-oraz krzyk Kosha "Jump, jump" i skok w przepaść Sheridana

Użytkownik Pimp edytował ten post 10.02.2007 - |18:01|

• 0
6.0 - Babylon 5
5.5 - The Sopranos, The Shield, Dexter, Battlestar Galactica
5.0 - The OC, South Park, How I Met Your Mother
4.5 - Prison Break, Stargate SG-1, Stargate Atlantis
4.0 - Deadwood, Smallville, Heroes
3.5 - LOST
3.0 - Crusade
2.5 - Sliders

#23 Megowski

Megowski

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.02.2007 - |01:37|

Babylon 5 - 4x17 - The Face Of The Enemy - akcja kiedy Bester wyjawia Garibaldiemu co się z nim stało po ataku Cieni na B5 i budzi go z tego snu telepatycznego czy jak to tam się nazywało. Nie chciałbym być w tym momencie na miejscu Garibaldiego
  • 0

#24 ross154

ross154

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 03.12.2007 - |14:46|

Ulubiona scena: kiedy Vir macha do nabitej na włócznie głowie Mordena
  • 0

#25 lovelypl

lovelypl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 12.02.2008 - |11:57|

Co prawda dawno temu oglądałem B5, ale utkwiła mi w pamięci taka scena: na stacji przedstawiciele ras pokazują jak wyglądają obrzędy ich dominujących religii. A na końcu idą zobaczyć jak to wygląda na Ziemi - i widzą długi korytarz z ludźmi ustawionymi w rzędzie, a szef stacji podchodzi do pierwszego i mówi: "biskup jakiśtam", do drugiego "pop", do trzeciego "rabin" itd. - a tych ludzi jest tam setka conajmniej ;)
  • 0

#26 zidio

zidio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 27.07.2008 - |01:55|

Podpisuję się pod powyższym . Scena różnorodności ziemskiej nacji jest chyba najlepszą sceną w serialu ( ma też przesłanie nauczające ) . Teraz , w tych czasach , ta scena dużo waży .
  • 0
"Sooner or later, everyone comes to Babylon 5."
-- Commander Sinclair

#27 Amarok

Amarok

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.04.2009 - |23:59|

Mnie rozbiła scena z misiem dryfującym w przestrzeni :)
  • 0

#28 mc_gort

mc_gort

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 20.04.2009 - |17:33|

Dla mnie nie ma jednej najlepszej sceny. Ale z takich powiązanych to chyba największym faworytem jest historia jednego drinka postawionego przez G-Kara Londo Molariemu. Drugą jest spełnienie życzenia Vira :) Scena na którą czeka się cztery sezony :) No i przepowiednia technomaga dla Londo i jego mina po jej wysłuchaniu.
  • 0

#29 Amarok

Amarok

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 20.04.2009 - |20:39|

Przypomniało mi się - dobre jeszcze były przemowy Kuby Rozpruwacza. W ogóle świetnie zrobiona postać.
  • 0

#30 zidio

zidio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 14.09.2009 - |19:32|

Dla mnie najlepsza scena z serialu to : gdy G'Kar mowi Londo ze "deklaracje podpisze , ale nie na tej samej stronie( co ty )" ( chyba 4x15 ) . Tak bardzo oddaje to czasy wspolczesne ....
  • 0
"Sooner or later, everyone comes to Babylon 5."
-- Commander Sinclair

#31 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 31.10.2009 - |11:47|

W sezonie pierwszym, bo tyle narazie zaliczyłem, rozbawiły mnie takie kumpelskie scenki:
Jak Lennier dowiedział się, co to za macka u ambasadora Centauri, jak ten mu wcześniej wyjaśnił, że należy "analizować" ruchy nagich bioder tancerki z burdelu dla dobra i pokoju ras i że ten przybytek to klucz do zrozumienia stacji oraz błysk w oku Garibaldiego jak Lannier pokazał mu podrasowany napęd motocykla. Albo jak Garibaldi i Sinclair analizują: najpierw rozporek czy guzik - dorosłe chłopaki! I jak Garibaldi informuje go, że na B5 jest jego miłość, z konkretną uwagą, że żadnego gacha koło niej nie widział - krótko i w sedno sprawy - bo wie, co w głowie kumplowi. No i te kawalerskie nawyki Garibaldiego, pizza z dostawą do kwatery (na pudełku była nawet reklama) i ta mordownia, której adres każdy normalny facet zna, jak potrzeba.

Co do scen mocniejszego kalibru, to fajna była ta scena na B4 z powrotem w czasie i konstatacja, że niestety było tak jak pamiętam. Rozwalenie statku z eliksirem przez Volrona też konkret-rozwiązanie.

No i na koniec Ivanova krzycząca: Jestem Bogiem!!!

Kombatówki też były fajne, Lannier jako mistrz karate po hazardowej wpadce, mutai trochę słabiej, ale Ivanowa też pokazała ładną choreografię w barze.

:)

PS Z takich humorystycznie ujętych "męskich" rozmówek, to podobało mi się jak Londo mówi o swoich żonach, no i ten patos Sinclaira jak w rozmowie z przybocznym dowódcy minibarskiego zwraca honory zmarłemu i uścisk dłoni - normalnie jak spotkanie weteranów na Westerplatte he he.

A czy jakać Fanka B5 mogłaby przytoczyć czy są tu jakieś scenki z cyklu "duże dziewczynki", bo jakoś w pierwszym sezonie nie wychwyciłem - czyżby twórca był seksistą ;) ?

Użytkownik xetnoinu edytował ten post 31.10.2009 - |12:02|

• 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych