Skocz do zawartości

Zdjęcie

Postać z Babylon 5

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
53 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Najlepsza , najciekawsza i inne naj .... (96 użytkowników oddało głos)

Najlepsza , najciekawsza i inne naj ....

1. Jeffrey Sinclair (4 głosów [4.71%])

Procent z głosów: 4.71%

2. John Sheridan (7 głosów [8.24%])

Procent z głosów: 8.24%

3. Susan Ivanova (9 głosów [10.59%])

Procent z głosów: 10.59%

4. Michael Garibaldi (11 głosów [12.94%])

Procent z głosów: 12.94%

5. Delenn (8 głosów [9.41%])

Procent z głosów: 9.41%

6. Londo Mollari (17 głosów [20.00%])

Procent z głosów: 20.00%

7. G'Kar (18 głosów [21.18%])

Procent z głosów: 21.18%

8. Marcus Cole (4 głosów [4.71%])

Procent z głosów: 4.71%

9. Lyta Alexander (6 głosów [7.06%])

Procent z głosów: 7.06%

10. Bester (1 głosów [1.18%])

Procent z głosów: 1.18%

11. Vir Cotto (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 10.12.2003 - |19:35|

Fakt to musiał być Morden-orginał tylko układ w głowie to mógł być jakis motywator :)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#22 dave

dave

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 10.12.2003 - |20:14|

Przeżyć jako komputer sterujący maszyną cieni - Brrr . Koszmar . Chodziło mi oto iż Morden wrucił , dysponując w jakiejś części wolną wolą (chyba dlatego mógł się cieszyć cały czas toważystwem cieni).

Fakt to musiał być Morden-orginał tylko układ w głowie to mógł być jakis motywator

A ja mam na ten temat inne zdanie ! Delenn mówiła (w odcinku w którym Sheridan przesłuchiuje Mordena (s2) ) że nikt żywy nie wrócił z Z'Ha'Dum, chyba że zgodzi się pracować dla Cieni. Wydaje mi się że Morden jest takim własnie wyjątkiem, o ile żona Sheridana zdecydowanie odmówiła i umieścili ją na okręcie to Morden pewnie od razu zgodził się (tak jego natura) na wspólpracę z Cieniami, ratując w ten sposób swoje życie. Ngdy nie był więc na żadnym okrecie.... nie ma o tym nic w całym serialu !
  • 0

The Corps is Mother, The Corps is Father

[Babylon5-Cały][B5:Crusade-Cały][EFC-3sez][Farscape-3sez][StarGate SG1-4s]
[SAAB-Cały][ST:Enter-2s][ST:DS9-2s][ST:TNG-2s][ST:Voy-3s][X-Files-6s]

#23 dave

dave

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 10.12.2003 - |23:26|

Dave , powiedziałem jeden z warunkó . Ale ci odpowiem na te zażuty dotyczące postaci z Ankiety .
AD1 Londo Molari - Żeczywiści brał udział w negocjacjach pomiędzy Mordenem a Cesażem Centauri , bo pragną odbudować potęgę Republiki . Jednak zdał sobie sprawę ze swojich błędów i dla dobra wszystkich usunął z Virem Cotto , cezaża Katagie . Potem odał wolność Narnowi zgodnie z obietnicą jaką dał swojemu przyjacielowi G`Karowi . Przez krótki czas był też imperatorem (potem został nim Vir ) i przedctawiano go jako jednego z najlepszych władców republiki .

Londo od samego początku dążył do starcia Centaurii z innymi rasami, głównie Narn'ami. To co go powtrzymało to wyłącznie obawa o WŁASNYCH obywateli. Kiedy zorientował się jaką siłą władają jego "sojusznicy", natychmiast podjął kroki aby zerwać znajomość z Mordenem, oraz wyłączyć Centaurii z tego konfliktu.

Natomiast czy był on "jednym z najlepszych władców republiki"... bez wątpienia za osiągnięcia militarne móglibyśmy go do takich zaliczyć. Ale ... Londo zostawił Republikę zrównaną z ziemią (ponieważ miał Keepera) i co SAM MÓWIŁ do VIR'a,że to właśnie Vir imperator odbuduje kraj ze zgliszczy !

Drobne sprostowanie :) : G'Kar i Londo zostają przyjaciólmi dopiero po powrocie na Babylon 5 (też nie od razu)

AD3 Bester - Tu bedzie trudno . Bester wieży że przyszłością ludzkości są telepaci . Co prawda nie liczy się z wiekszością normalnych ludzi i doży do celu po trupach , to jednak ma pewien cel , zapewnić rasie ludzkiej (homo sapiens PSI) przyszłość . Po części to go tłumaczy , a przynajmiej w moich oczach.

W sprawie Bestera nie będę się wypowiadał bo nie czytałem trylogii o Besterze i nie wiem jak to się kończy :( . Moze już, już niedługo będę miał te knigi :)

AD4 Morden - Jako jedyn przeżył z Icarusa , zawsze miał ciekawe toważystwo (cienie ). Morden dążył do władzy tylko dla władzy , mógł sprzedać każdego .Jego próba w The Gathering , nieomal rożpętała wojnę w której ziemia została by zmieciona , tak jak dostało się wielu innym planetom kiedy to Vorloni ruszyli do walki z Cieniami . Powodem też jest fakt iż Morden pokazywał się raczej żadko w serialu (a przynajmiej tak pamiętam ).

Wszystko się zgadza po za tym, że Morden NIGDY NIE DĄZYŁ DO WŁADZY ! Jako agent Cieni spełniał ich cele tj. DOPROWADZIĆ DO KONFLIKTU RAS POMIĘDZY SOBĄ ! Ten priorytet realizował skutecznie.... nie znam jakiegokowiek wypadku żeby Morden piastował jakieś ważne stanowisko (nawet nieoficjalnie)

Bester też mógł sprzedać każdego :)

Natomiast nie wiem o jakim to wydarzeniu piszesz z pilota The Gathering bo postać Mordena pojawia się dopiero od końca sezonu 1. Jeżeli chodzi o postać na mostku to jest to ten sam aktor, ale grający rolę epizodyczną.... jakiegoś inżyniera :)

• 0

#24 Coen

Coen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 02.02.2004 - |19:44|

Ja zagłosowałem na G'Kara, po prostu genialna postać, tak przez teksty, osobośc, zmiane jaka przechodzi ale przede wszystkim przez ten genialny głos B)
  • 0
Qoy qeylIS puqloD
Qoy puqbe'pu'
yoHbogh matlhbogh je SuvwI'
Say'moHchu' may' 'Iw
maSuv, manong, 'ej maHoHchu'
nI'be' yInmaj 'ach wovqu'
batlh maHeghbej 'ej yo' qIjDaq
vavpu'ma' DImuv.
pa' reH maSuvtaHqu'.
mamevQo'.
maSuvtaH ma'ov.

#25 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 02.02.2004 - |19:52|

Delenn - słodka trucizna, lojalna, kochająca, oddana, jednocześnie kłamliwa, skryta, ukrywająca prawdę, gdy jest to jej wygodne.

gulus
  • 0

#26 Delta

Delta

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 23.02.2004 - |23:17|

No nieeee a nie ma mojego Kosha???? To jest fajna postać. Poza tym oczywiśćie Londo Mollari pełen kontrowersji i w ogóle
  • 0

#27 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 24.02.2004 - |17:25|

No nieeee a nie ma mojego Kosha????

Przecież wszyscy jesteśmy Koshem ( no dobra, nie my ).

gulus
  • 0

#28 radekch6

radekch6

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 87 postów

Napisano 24.02.2004 - |19:57|

Ja zagłosowałem na G'Kara, po prostu genialna postać, tak przez teksty, osobośc, zmiane jaka przechodzi ale przede wszystkim przez ten genialny głos  B)

Zgadzam się z kolegą - G'Kar jest świetny i bez wahania oddałem na niego głos.

Polecam wszystkim do obejrzenia filmik bloppers - jest tam taka scenka z G'Karem w przyciemnianych okularach jako ochroniarzem Londo - po prostu wymiata B)
  • 0

#29 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 24.02.2004 - |21:46|

No nieeee a nie ma mojego Kosha

Tak się stało że nie zmieścił się do ankiety. Bo jakby umieszczeć Kosha to trzeba było by umieścić ich obu - czyli Naranka i Ulkesha .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#30 dave

dave

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 25.02.2004 - |18:44|

Zgadzam się z kolegą - G'Kar jest świetny i bez wahania oddałem na niego głos.

Ja uważam, że w duecie z Londo, G'Kar blednie. Choć oczywiście obydwoje są "lokomotywą pociagową" całego B5 :) . To oczywiście moje zdane, ale ja akurat bardziej lubię jego postać

Polecam wszystkim do obejrzenia filmik bloppers - jest tam taka scenka z G'Karem w przyciemnianych okularach jako ochroniarzem Londo - po prostu wymiata 

Mnie bardziej podoba się tam scenka gdzie Londo wraz z G'Karem próbują przechandlować swiętą knige :D , no i Londo spiewający "Ja i mój cień"... to trzeba zobaczyć !
  • 0

#31 tom2407

tom2407

Starszy kapral

• Moderator
  • 278 postów
  • MiastoZabrze

Napisano 06.04.2004 - |22:16|

DELENN
Dlaczego ??
-ciekawa postac
-w sumie ladna :)
-glowna bohaterka,
-oddana za sprawe
i tak dalej :)

Pozdrowionka

#32 BSL

BSL

Fotoreporter

• VIP
  • 135 postów
  • MiastoRuda Slaska

Napisano 06.04.2004 - |23:55|

Moze powiecie skad mozna zassac te bloppery ?? czy jak sie to tam nazywa :)
  • 0
Dołączona grafika

#33 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 07.04.2004 - |16:55|

Moze powiecie skad mozna zassac te bloppery ?? czy jak sie to tam nazywa

Po pierwsze - nie ten temat , nie ten dział - to zaczyna się robić nudne .
Po drugie - z netu - jest tyle możliwości że coś ci zadziała (e-mule , e-DONKEY2000, BT, DC , Kazza i ine programy ).
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#34 kimera

kimera

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 274 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 31.05.2004 - |19:03|

Z przykrością przekazuję wiadomość, którą otrzymałam niedawno - 22 maja tego roku zmarł Richard Biggs, aktor odtwarzający rolę dr Stephena Franklina. Jego śmierć była dla wszystkich dużym zaskoczeniem, gdyż był to człowiek młody, miał 44 lata. Przyczyną śmierci było prawdopodobnie pęknięcie tętniaka mózgu.

Dla miłośników serialu Babylon 5 oznacza to, że nawet w przypadku podjęcia wątków rozpoczętych w Crusade, nie zobaczymy już więcej dr Franklina. Może zostałby uznany za kolejną ofiarę zarazy Drakhów...

He lived and died in starlight...
  • 0

#35 tom2407

tom2407

Starszy kapral

• Moderator
  • 278 postów
  • MiastoZabrze

Napisano 31.05.2004 - |19:16|

I tak odchodza kolejni aktorzy :( a kontynuacji serialu ani widu ani slychu :(

Pozdrowionka

#36 Penegal

Penegal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 26.03.2005 - |23:09|

G'Kar na początku serialu jest istotą "czarną" pragnącą zemsty na Centauri, z czasem jednak doznaje oświecenia. Jego przemiana jest tak głęboka iż zaprzyjaźnia się z Mollarim.
JMS pokazując przemianę G'Kara i Londa przekazał, iż szukając rozwiązań pokojowych, bądź (jak w przypadku Londa) proste przyznanie się do błędu stważa nadzieję na przyszłość, podczas gdy wojna przynosi tylko śmierć i cierpienie.
  • 0

#37 slaweeek

slaweeek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 16.06.2005 - |12:32|

moja ulubiona parka to: Londo Mollari i G`Kar szczególnie w pierwszym sezonie.
  • 0

#38 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 10.09.2005 - |00:15|

Wyłamie sie i zagłosuje na Bestera, choć tej postaci nie lubie, to jednak ilektoć pojaiwała się ekranie, humor bił z niego równo :) Ta wielka niechęć do niego, jego wieda odnośnie tego i w sumie był jedyną osobą która miała świetne docinki w serialu :)

#39 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 20.01.2006 - |00:06|

Głosowałem na Londo. Oczywiście Londo ze swoim Vir'em i w duecie z J'Karem.
Przynam jednak ze autorom udalo sie cos dosc trudnego - w ogole obsada jest ciekawa. I nie znalazlem postaci, ktora by mnie jednoznacznie wkurzala od strony aktorskiej.
No, moze pomijajac Marcusa... typ faceta, ktorego nie trawie. I na dodatek ma na imie Jason.... :/
  • 0
Dołączona grafika

#40 tareh

tareh

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów
  • MiastoSopot

Napisano 03.02.2006 - |17:45|

Mój głos oddaję na Londo. Chyba najciekawszy bohater jakiego widziałem w serialach i filmach s-f. Skomplikowany, niejednoliniowy, ewoluujący, nie ma tylko jednego określenia, którym mogłoby się opisać charakter tej postaci. I do tego swietnie zagrany (i ten akcent :D ).
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych