Skocz do zawartości

Zdjęcie

W pierwszym odcinku 3 serii SGA (lato 2006):

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
46 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Co się stanie na początku III sezonu SGA? (101 użytkowników oddało głos)

...na początku III sezonu SGA:

1. John "nuke 'em all" Sheppard rozwali hive ship'y ładunkiem nuklearnym (4 głosów [4.21%])

Procent z głosów: 4.21%

2. John "nuke 'em all" Sheppard rozwali hive ship'y w inny sposób (16 głosów [16.84%])

Procent z głosów: 16.84%

3. Rodney McKay rozwali hive ship'y (15 głosów [15.79%])

Procent z głosów: 15.79%

4. Michael - nasz Konrad Wallendrod, "szpieg z krainy deszczowców, carramba" unieszkodliwi statki Wraith (20 głosów [21.05%])

Procent z głosów: 21.05%

5. Wraith dolecą do Ziemi i zostaną tam rozwaleni w pył (13 głosów [13.68%])

Procent z głosów: 13.68%

6. Wraith dolecą do Ziemi i zmiotą a raczej pożywią się Tauri (1 głosów [1.05%])

Procent z głosów: 1.05%

7. Akcja się potoczy zupeeełnie inaczej! (26 głosów [27.37%])

Procent z głosów: 27.37%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Merlin

Merlin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 06.02.2006 - |19:31|

O ile mnie pamięć nie myli to dane z Aurory zawierały sposób na udoskonalenie napędów tak że podróż na ziemie już nie trwa całe lata tylko kilka dni...

Primo: W odcinku z Aurora, ani nigdzie później, słowem nie było wspomniane, że zdobyli jakiekolwiek nowe techologie, a już na pewno sposób na modyfikacje hipernapędu.

Secundo: Modyfikacje hipernapędu miały umożliwić dotarcie do Atlantydy w krótkim czasie (załóżmy 2-10dni). Odległość Atlantydy od Ziemi to 300 mln l.ś. [z pierwszego odcinka] średnica galaktyki załóżmy 100 tyś l.ś. wtedy odległość Aurory od Atlantydy to od 30 tyś do 100 tyś l.ś.

optymistycznie: czas na dotarcie do Ziemi = 2 dni X 300 mln / 100 tyś = 6 000 dni
pesymistycznie: czas na dotarcie do Ziemi = 10 dni X 300 mln / 30 tyś = 100 000 dni

a pozatym: Lantianie próbowali zastosować te modyfikacje od hoho w tej wirtualnej rzeczywistości, niestety bezkutecznie. nic nie wskazuje że im się udało, albo że wogóle było to skuteczne. No i od rozmowy Sheparda z kapitanem upłynęło może z 10 sek zanim Aurora wybuchła

jednek przypadek może się zdarzyć, dwa to już cud, trzy to (brak mi słów)
Nie ma możliwości że wright lecą na Ziemię
oczywiście SGA to tylko SF, ale chociaż troszeczke spójności i logiki

ps. podobno w jakimś odcinku 2 sezonu podali że odległość do galaktyki Pegaza zmalała do 3mln l.ś. co redukuje czas do 60 - 1000 dni
  • 0

#22 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 06.02.2006 - |20:43|

Ogrodnik cza bylo tak od razu ze chodzi ci o to do zmniejszania objetosci jedzeniaz i lub zwiekszania ilosci jedzenai zabieranego w jednym locie:P
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#23 edi44

edi44

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 07.02.2006 - |19:38|

Mam nadzieje ze nie spłyca tego watku z zagrozeniem tauri do rozwałki shaperda i ronana co to dla nich po jednym statku-roju, na pewno McKey bedzie sie bawił w modyfikacje napedu po to go zabrali czy mu sie uda, gdybym ja pisał scenariusz to by mu sie udało zagrozenie musi by realne i powazne wtedy jest napiecie i fajnie sie oglada poza tym jak ich na szybko rozwala to co dalej koniec sezonu, przeciez nie zaczniemy od poczatku musi sie cos pojawic, pamietacie taki odcinek sg1 jak nasza blondyneczka i ŚP Promitius natkneli sie na statek co ich odrazu zaatakował i teleportował załoge do siebie, potem dogadał sie z blondyneczka i dotrzymał obietnicy, to apropo łaczenia watków obu seriali, nowa rasa moze jakis sojusz tym razem udany byłoby ciekawie ... ale zobaczymy w lipcu.
  • 0

#24 Amon_Ra

Amon_Ra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoRadom

Napisano 07.02.2006 - |22:26|

Stawiam ze Michael pomoze w uratowaniu Ronona i Rodneya a Sheppard dokonczy robote z Rojami:)
  • 0

#25 eXPrezes

eXPrezes

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów

Napisano 12.02.2006 - |02:01|

Z premedytacją i na złość Ogrodnikowi zagłosowałem na Michaela ;)
A tak wogóle to myśle, że będzie to kombinacja powyższych, czyli Michael nam pomaga w ucieczce/poruszaniu się po statku, McCay hakuje wszystkie możliwe systemy na statku - ale nie kopiuje jakichkolwiek danych, Ronon wybija 2/3 Wraith na statku, Sheppard reszte (no co, Ronon jest większy :P ). Dedal teleportuje ich w ostatnim momencie przed wybuchem HS'a.
Drugi wybucha po cześci dlatego, że dostaje falą uderzeniową po wybuchu pierwszego, a po części dlatego, że musi. :P

Tak wogole, to Wraith powinni się nauczyć, że naszych nie zabiera się na swoje statki, bo je tylko psują!
  • 0
"No power in the 'verse can stop me" - River Tam (Firefly)

#26 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 12.02.2006 - |08:06|

Z premedytacją i na złość Ogrodnikowi

Na zlosc - nie na zlosc, ale niestety zobaczylem ostatni odcinek 2 serii raz jeszcze w polskiej wersji jezykowej i (niestety dla mojej teorii) faktycznie zauwazylem pewne dziwne sygnaly ze strony tego mutanta Michaela, jakby sie wahal. Jakos mi to umknelo za pierwszym razem. No, moze nie umknelo - ale nie zbudzilo we mnie podejrzeń. A za drugim razem, gdy oglądałem to i owszem :unsure:

Tak wogole, to Wraith powinni się nauczyć, że naszych nie zabiera się na swoje statki, bo je tylko psują!

Najlepiej w ogole na widok Tauri brac nogi za pas bo z tego sa zawsze tylko problemy! :D
  • 0
Dołączona grafika

#27 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 12.02.2006 - |19:54|

Ja zagłosowałem na Rodney McKay mojego ulubieńca :)

Zdenerwowany, głodny! i pod groźbą życia napewno coś wymyśli.
A Michael, no cóż napewno się nawróci i pomoże naszym uciec po tym jak Shepard zostanie złapany :) (bo to pewniak)
Potem Rodney pod siłą presji i adrenaliny zlamie ten system zagłuszający przesyłanie atomówek na HS.
I przy pierwszej okazji będziemy widzieć i słysześ wielkie BUMMMM. Więc wygrana w kieszeni.

Jedynie obawiam sie że McKey spotka jakąś HOT BABE :) - wtedy leżymy :/
  • 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

#28 grekarn

grekarn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoSiechnice

Napisano 12.02.2006 - |20:44|

Fanie jak do tych HS dolaczyly jeszcze inne HS z obstawa krazownikow . I by sie nacieli na flote Ori w naszel galaktyce.
  • 0
You All My Children Now Freddy K

#29 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 12.02.2006 - |21:49|

To byłby temat na 5 minut odcinka. Tak latwo chyba nie będzie.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#30 Samael

Samael

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 12.02.2006 - |23:13|

Najfaniej by było gdyby do tych HS dołączyło tak powiedzmy z 10 innych :]
dolatuja na ziemie a tam wał armada statków azgardu i tak dla checy Jaffa a dla szpanu :lol: pare naszych "komarów" >Wielka bitwa ,duzo heroizmu ,fajne efekty ,O'Neill by sie pojawił zarzucił jakimś dowcipem ,Sheppard cos rozwalił a na końcu jakaś bajeczka dla reszty mieszkańców ziemi w którą by nawet pięciolatek nieuwierzył B)

Idealny odcinek a dla naszego zachwytu gdy myślimy że już wygraliśmy zaczynamy świetować a tu flota Ori wyskakuje z hiperprzestrzeni w naszym układnie słonecznym szybkie kadry pokazujące przerażone twarze załogi i napis "ciąg dalszy nastąpi"
:clap: :clap: :clap:

A nas wszystkich wgniata w fotele :rolleyes:
  • 0

#31 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 12.02.2006 - |23:17|

Zastanawiacie sie pewnie dlaczego nas "wgniata w fotele"? Oto odpowiedz: bo w nastepnym odcinku ziemia by zostala znisczona ;) Sorry ale twoj scenariusz jest do bani (i nie tylko koncowka, ale praktycznie wiekszosc).
  • 0

#32 Amon_Ra

Amon_Ra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoRadom

Napisano 13.02.2006 - |01:41|

A ja bym chcial zobaczyc jak Wraith smigaja sobie dartami np po Waszyngtonie albo jak HiveShip nadlatuje nad NY :D
  • 0

#33 maciej

maciej

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 13.02.2006 - |08:30|

swoja droga jakby Wraith chcieli jak najszybciej zdobyc wszystkie nasze tajemnice a nawet dokonac niemozliwych rzeczy z hipernapedem to wystarczyloby postawic przed uwiezionym McKay'em talerz z cytrynami ale to by bylo za szybkie zakonczenie calego serialu ;)
  • 0
http://studentnik.tu.kielce.pl/

#34 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 13.02.2006 - |09:27|

To wszystko fajnie, ale pewnie musieli by połączyćoba seriale. JAk to sobie wyobrażacie. W SGA mowa o ataku na Ziemię i zniszczeniu np. Waszyngtonu, a w SG1 mówią, że prezydent właśnie przemawia w kongresie, którego już nie ma :D To by dopiero był temat na nieścisłości w serialach :afro:
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#35 Manik

Manik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 13.02.2006 - |09:36|

EEE tam.....przez 3, 4 odcinki mogą współpracować :] :]
  • 0

#36 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 13.02.2006 - |18:34|

A ja bym chcial zobaczyc jak Wraith smigaja sobie dartami np po Waszyngtonie albo jak HiveShip nadlatuje nad NY :D

Nie jest to możliwe. Wydałaby sie cała sprawa ze Stargate, a na dodatek przeciez ludzie by wpadli w panike.
SG/SGA nie są serialami katastroficznymi przeciez. No, chyba ze dzieje sie mega-bum gdzies daleko od Ziemi... :P

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 13.02.2006 - |18:34|

• 0
Dołączona grafika

#37 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.02.2006 - |22:50|

Zastanawiacie sie pewnie dlaczego nas "wgniata w fotele"? Oto odpowiedz: bo w nastepnym odcinku ziemia by zostala znisczona ;) Sorry ale twoj scenariusz jest do bani (i nie tylko koncowka, ale praktycznie wiekszosc).

Może dla ciebie ale końcówka mnie osobiście się podobała.
"zaczynamy świetować a tu flota Ori wyskakuje z hiperprzestrzeni w naszym układnie słonecznym szybkie kadry pokazujące przerażone twarze załogi i napis "ciąg dalszy nastąpi"

zwłaszcza tekst:

przerażone twarze załogi i napis "ciąg dalszy nastąpi"

typowe zakończenie odcinka :D właśnie akurat gdy rozpoczyna się najlepsza akcja :)
  • 0
Noc na miescie -50PLN

#38 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 13.02.2006 - |23:21|

komar: Moze nie ogladales 915 ale satelita skonstruowana na podstawie planow ORI przez rase miliory razy mniej zaawansowana od nich samych zniszczyla bez problemu Prometheusa. Okrety ORI beda duzo bardziej zaawansowane, nie mowie tylko o poszuciu ani sensorach ale takze o broni (jedyne co powstrzymywalo w 915 natychmiastowe zniszczenie Prometheusa bylo to ze satelita musial sie dlugo latowac ze wzgledu na slabe materialy) i oslonach.
NIE MA SZANS zeby jakaklowiek dotychczas znana nam cywilizacja mogla pokonac flote ORI w bezposrednim starciu (no chyba ze nagle Furlingi wyskocza sobie od tak z pelna flota wojenna sprawdzic co u nas sie dzieje po kilku millionach lat ;) ).
  • 0

#39 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 14.02.2006 - |01:03|

Okrety ORI beda duzo bardziej zaawansowane, nie mowie tylko o poszuciu ani sensorach ale takze o broni (jedyne co powstrzymywalo w 915 natychmiastowe zniszczenie Prometheusa bylo to ze satelita musial sie dlugo latowac ze wzgledu na slabe materialy) i oslonach.
NIE MA SZANS zeby jakaklowiek dotychczas znana nam cywilizacja mogla pokonac flote ORI w bezposrednim starciu (no chyba ze nagle Furlingi wyskocza sobie od tak z pelna flota wojenna sprawdzic co u nas sie dzieje po kilku millionach lat ;) ).

Modes zgadzam się z tobą w 100% :)
I owszem oglądałem ten odcinek bo we wcześniejszych postach mieliśmy wymiane zdań na temat satelity i reszty :) ale to nie ważne.
Ja tylko mówie że spodobała mi się ta historyjka poprzez zakończenie. Wiesz niezła akcja, wielkie napięcie, śmiertelne zagrożenie ze strony Ori i zniszczenie Ziemi a tu nagle w najciekawszym momencie napisy "Ciąg dalszy nastąpi" :) i te właśnie słowa mnie rozbawiły. Bo ile razy coś naprawde ciekawego się działo to akurat te słowa można było usłyszeć a potem długie czekanie na następny odcinek i dokończenie akcji. Jakby wstawiali te napisy tak na złość widzom:)

Użytkownik komar edytował ten post 14.02.2006 - |01:06|

• 0
Noc na miescie -50PLN

#40 Amon_Ra

Amon_Ra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoRadom

Napisano 14.02.2006 - |04:19|

Ogrodnik wiem ze nie jest mozliwy scenariusz w ktorym jakas obca cywilizacja atakuje ziemie i nagle MY mamy statki kosmiczne zdolne do jej obrony a ludzie nie dosc ze w panice to jeszcze zastanawiaja sie skad mamy te statki jak dlugo trwa ukrywanie ze nie jestesmy sami w kosmosie itd.Tak mi sie tylko nasunela mysl o ataku Wraith na ziemie:)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych