Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 198 - S10E04 - Insiders

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
113 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (168 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (7 głosów [5.15%])

Procent z głosów: 5.15%

2. 9,5 (4 głosów [2.94%])

Procent z głosów: 2.94%

3. 9 (13 głosów [9.56%])

Procent z głosów: 9.56%

4. 8,5 (15 głosów [11.03%])

Procent z głosów: 11.03%

5. 8 (24 głosów [17.65%])

Procent z głosów: 17.65%

6. 7,5 (16 głosów [11.76%])

Procent z głosów: 11.76%

7. 7 (20 głosów [14.71%])

Procent z głosów: 14.71%

8. 6,5 (8 głosów [5.88%])

Procent z głosów: 5.88%

9. 6 (10 głosów [7.35%])

Procent z głosów: 7.35%

10. 5,5 (2 głosów [1.47%])

Procent z głosów: 1.47%

11. 5 (6 głosów [4.41%])

Procent z głosów: 4.41%

12. 4,5 (1 głosów [0.74%])

Procent z głosów: 0.74%

13. 4 (5 głosów [3.68%])

Procent z głosów: 3.68%

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (1 głosów [0.74%])

17. 2 (1 głosów [0.74%])

18. 1,5 (1 głosów [0.74%])

19. 1 (2 głosów [1.47%])

Procent z głosów: 1.47%

20. 0,5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Zar-an

Zar-an

Kapral

• Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 06.08.2006 - |09:52|

Bardzo fajny odcinek, w starym stylu troche zrobiony i jest git. Nie ma aż tak duzej naiwnosci tutaj jak sadzilem czytajac poprzednie posty przed obejrzeniem odcinka. W niektorych odcinkach poczatkowych sezonow była wieksza nainowsc moim zdaniem. A tu przynajmiej nie zawsze jestesmy góra, chociaż 4 ludzi do porwania i odbicia Baala od swoich baz to mała przesada:)
W koncu potwierdziło sie co pisałem kilka lat temu na tym forum, ze zwykły ziemki mysliwiec jest w stanie zeszczelic Alkesha lub Glidera w atmosferze.
Scena ogólnie zrobiona wybornie. Odcinek duzo lepszy od 10x02

Pozdrawiam
  • 0

#22 Swistak

Swistak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 06.08.2006 - |10:06|

Kto im pisze takie durne scenariusze??!!!!! Po atlantisie 3x03 myślałem że już większej plamy nie dadzą a tu niespodzianka - to chyba koniec mojej przygody z sg-1 - scenarzyści mają widzów za debili, którzy bezmyślnie przyjmują każdą zaserwowaną durnote. Idąc śladem toku myślenia ludzi z SGC to już wtopili walke z Ori a z Guldami to był przekręt - Guldowie sami by popełnili samobójstwo po obejrzeniu ostatnich wyczynów ekip z SG-1 i SG A.
  • 0

#23 kajutka

kajutka

Szeregowy

• Email
  • 20 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 06.08.2006 - |11:27|

odcinek całkiem, całkiem..vala jak zawsze rozwala...to silowanie na reke z teal'ciem...ech
  • 0

#24 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 06.08.2006 - |11:46|

Smiesza mnie ludzie...ktorzy np. po tym odcinku jak im sie nie podobał,mówia ze to juz koniec z ogladaniem SG :blow:
Widac nie prawdziwy fan......

ps. co to za smiensze emoty hehe :blink:
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#25 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 06.08.2006 - |11:47|

Poniekad bardzo dobry odcinek. Poniekad - bo niestety znowu Carter /idiotka/.

Ostatnio napisalem dokladnie to samo przy scenie gdy Sam-Repli przyleciala do SGC.
Tym razem kolejny raz Sam zachowala sie jak debil.
Po mojemu powinna za te 2 wyskoki byc zdegragowana, a conajmniej odsunieta od podejmowania decyzji.
A skoro tak sie nie dzieje - film przestaje byc przekonywujacy.

Nigdzie nie widzialem zeby tego mlotka z NID z lapano. Sam wierzy na slowo. Po prostu kretynka. I kretyni w SGC. Mieli uniemozliwic telportacje? Aha... :/

Po tym filmie jestem wkurzony bo czuje ze autorzy chcieli ze mnie, widza zrobic idiote.

7pkt.

EDIT:
Modes mi napisal PM odnosnie tych 7pkt.
Wlasnie mialem cos dopisac - wiec wklejam to co napisalem Modesowi:

"Te "7" odcinek dostal za calosc. Film nie byl nudny. Bo tak na 3/4 akcja byla dobrze poprowadzona."

Natomiast, od strony scenariusza - no to mamy kretynizm od jakiejs 20-30 minuty filmu.

Przykro mi - ale to jest odcinek dobrze rozpoczety i beznadzjnie skonczony.

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 06.08.2006 - |12:06|

• 0
Dołączona grafika

#26 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 06.08.2006 - |11:52|

D połowy 8/10 ... potem 4/10 .... Prawie zasnałem pod koniec.... SGA w tym tygodniu zarządziło :piwo:
  • 0

#27 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 06.08.2006 - |14:02|

Oglądając wprowadzenie człowiek przygotowałem się na dobry odcinek w stylu starego SG-1 a tutaj miernota grupka klonów Baala przejmuje kontrole nad częścią SGC do tego gaz coś momału zabija jak pamiętam mała rakieta potrafiła zabić całą planete symbiontów w kilka sekund a tu tylko dwa klony padło ;>
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#28 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 06.08.2006 - |14:17|

Ja oglądałem odcinek z uśmiechem na ustach. Końcówka do bani oczywiście, ale może scenarzyści wychodza z założenia, że SG1 nie będzie potrafiło znaleźć broni Merlina, a zrobi to za nich Ba'al (tak to sie chyba kiedys pisalo :) )

Ktoś napisał: "Żołnierze zachowują się, jakby im ktoś nagle wyłączył w mózgu ośrodki odpowiedzialne za logiczne myślenie." Żołnierze nie myślą logicznie, tylko wykonują rozkazy, szczególnie tacy normalni żołnierze. :)

Sam to blondynka i tym razem to udowodniła..A poza tym, czy nie mogli odciąć zasilania na tych poziomach, żeby utrudnić wszelkie machinacje klonom (ciekawe tak w ogóle, czy wśród nich był Ba'al ??). To już nie takie opanowanie bazy, jak w odcinku Foothold :) Ahh.. stare czasy.

Bardzo podoba mi sie Vala.. Po prostu Claudia Black wymiata.. A i widać, że Mitchell ma być też niekumaty, jak O'Neill, ale czasami to przesadza.. :/ Aha.. Vala ma odstające uszy i niestety traci urok w tej fajnej czarnej kitce. ;) Taka moja mała uwaga.

Też liczyłem, że będzie RDA w odcinku.. Buuu :(

Świetny żart doktorka, potęgowany jeszcze przez brak reakcji reszty ekipy. LOL I to ściganie się w schwytywaniu Ba'alów :D Mnie to śmieszyło.

Co się stało z włosami Landry'ego? Tak światło ustawili, czy posiwiał od pierwszego swojego sezonu? Może jeszcze wyłysieje i będzie jak Hammond ;) hehe

No i jeszcze jedno, czy nie można było wsadzić każdemu na czoło tych takcih fajnych krążków, które, o ile mnie pamięć nie myli, pozwalały odczytywać pamięć delikwenta poprzez zadawanie konkretnych pytań? Chociaż dawno tego nie było, mogło mi się coś pomylić :)

Kiedy będą napisy do SGA?
  • 0

#29 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 06.08.2006 - |15:13|

Nie no paranoja ;| Tak moge zaczac od oceny tego odcinka. Poraz kolejny nasza dzielna druzyna pieprzy cos i wrogowie dostaja to czego chcieli....
Moze zaczne od tego, ze nie pierwszy raz ktos ich zrobil w jajko...
Czemu operacja odbijania zakladnikow w swojej bazie trwa tak dlugo?
Z takim potencjalem powinni odbic ich wszystkich w 10min... Granaty oslepiajace, ogluszajace, inne gazy unieszkodliwiajace wroga.
Oni zabrali Zaty i P-90, glupota...
Skad Ball znal rozmieszczenie pomieszczen w bazie? To chyba tajne?
No i Sam Carter..... nie mam pytan... Nie poraz pierwszy wyjawila tajne informacje wrogowi ale jak to w wojsku bywa dostala pochwale od dowodcy.
W wojsku polskim dostala by dozywocie za zdrade...
Mi sie wydaje, ze w takiej bazie jak ta w SG maja chyab odpowiednie zabezpieczenia przed takimi sytuacjami i zolnierze posiadajacy pewne informacje maja swiadomosc, ze beda zmuszeni do NIE ujawniania ich komu popadnie....

Ehhhh wkurzylem sie, 1/10 za fabule, 5/10 za akcje...

Sory za bledy ale nie moge z nerwow :[
  • www.gwrota.com

#30 Tishi

Tishi

Starszy szeregowy

• Email
  • 120 postów
  • MiastoWanaty k. Cz-wy

Napisano 06.08.2006 - |15:20|

Odcinek średni.
W bazie SGC nikt nie włączył do działania swoich szarych komórek aby wyczuć plan Baala, no nic zdarza się możę nie wzieli rano swojej porcji witamin :-D

Ogolnie dobrze się oglądąło ale mogło być lepiej.
Moja ocena 7
  • 0

#31 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 06.08.2006 - |15:34|

Skad Ball znal rozmieszczenie pomieszczen w bazie? To chyba tajne?

The Trust inwigilowalo (popularne ostatnio slowo) NID oraz czesc wyzej postawionych politykow i biznesmenow. Nie trudno byloby znalezc plany bazy wosjkowej wybudowanej w latach 70 i od tamtej pory nie zmienianej (bo raczej duzo tam nie zmienili ;P
  • 0

#32 eXPrezes

eXPrezes

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów

Napisano 06.08.2006 - |15:42|

Ktoś napisał: "Żołnierze zachowują się, jakby im ktoś nagle wyłączył w mózgu ośrodki odpowiedzialne za logiczne myślenie." Żołnierze nie myślą logicznie, tylko wykonują rozkazy, szczególnie tacy normalni żołnierze. :)

Wiesz, ja jednak myślę, że jeżeli żołnierz słyszy strzały, to nie stoi w miejscu starając się upodobnić do hydrantu, tylko w jakiś sposób reaguje. Jeżeli w celi jest jakaś szamotanina, to też nie czekam na rozkazy z góry - bo Mitchel pewnie spojrzy w minitor i mi powie co się dzieje...
Poza tym to jest siedziba SGC. Tu się zdarzały 'nieziemskie rzeczy'. Nie sądzę, żeby tu byli 'normalni żołnierze', tylko elita. Najlepsi z najlepszych. Bo niby gdzie ci najlepsi mają być?
Sorki, ale twoja argumentacja jest słabiutka ;)
  • 0
"No power in the 'verse can stop me" - River Tam (Firefly)

#33 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 06.08.2006 - |16:06|

Odcinek całkiem ciekawy... początkowo. Bardzo podoba mi się wprowadzenie Baala. W ogóe to dobrze, że jeszcze jacyś Goa'Uld zostali, bo nagle, po znisczeniu Anubisa wyszło na to, że rządzimy galaktyką bo Goa'Uld nie ma...

No nie da się ukryć, że Sam troszku dała d..., ale cóż tu poradzić jak scenarzyści nie mają pomysłów...

Siłowanie się na rękę - pierwsza klasa xD

P.S. Moim zdaniem nowe ikony są słabe :/
  • 0

#34 enzo

enzo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 252 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.08.2006 - |16:33|

Daję 8

Ciekawy odcinek, Trochę dziwiło mnie jak łatwo Baal omamił SG1 i wykonał swój plan. Głupota strażnika aż boli. Pokazano mu karteczkę a ten nawet się nie skontaktował z przełożonymi.

Jeśli Baal tak łatwo może się dostać i wyjść z Kompleksu to może od razu zainstalować mu windę.

Sam nie wykazała się inteligencją (chociaż mały trojan albo fałszywa baza) ale tu nic. Dane podane na tacy.
Widać że Baal będzie coś kombinować i może namieszać w szykach SG1 i ORI ( pewnie znowu chce odbudować imperium) ach ci Goauldowie tylko o swojej wygodzie myślą :)

Siłowanie się na rękę super.
  • 0
Pozdrowienia:
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate :)

#35 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów

Napisano 06.08.2006 - |18:25|

Wiesz, ja jednak myślę, że jeżeli żołnierz słyszy strzały, to nie stoi w miejscu starając się upodobnić do hydrantu, tylko w jakiś sposób reaguje. Jeżeli w celi jest jakaś szamotanina, to też nie czekam na rozkazy z góry - bo Mitchel pewnie spojrzy w minitor i mi powie co się dzieje...
Poza tym to jest siedziba SGC. Tu się zdarzały 'nieziemskie rzeczy'. Nie sądzę, żeby tu byli 'normalni żołnierze', tylko elita. Najlepsi z najlepszych. Bo niby gdzie ci najlepsi mają być?
Sorki, ale twoja argumentacja jest słabiutka ;)

No tak, ale co ma logiczne myślenie do tego, że się słyszy strzały. Na logikę to się zagadki i zadania rozwiązuje. Zołnierz po prostu wie, że jak strzelają, to on albo ma się wycofać na z góry upatrzone pozycje (:)) albo sam odpowiada ogniem i to są wyuczone odruchy, a nie logiczne myślenie. Poza tym, jak żołnierz za duzo myśli, to chyba za dobrze nie jest. No a poza tym, nie odnosiłęm się do danej sytuacji, tylko do tego, co napisałeś, czyli: "Żołnierze zachowują się, jakby im ktoś nagle wyłączył w mózgu ośrodki odpowiedzialne za logiczne myślenie." O:) Może teraz wypowiedziałem się w sposób bardziej zrozumiały :) Aha i normalny żołnierz to dla mnie, coś typu szeregowy, sierżant ite pe, który doświadczenie ma małe, a i za dużo do gadania też nie ma. W wojsku wykazują się logicznym myśleniem stratedzy lub najwyżsi rangą. Reszta może nie zostać wysłuchana.

Aha i jeszcze jedno! Oddajcie Teal'cowi Staffa! Źle mi, jak go widze z tym MP50 (czy coś innego MP ;))

Użytkownik DonBolano edytował ten post 06.08.2006 - |18:28|

• 0

#36 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 06.08.2006 - |20:01|

Oddajcie Teal'cowi Staffa!

i z tym staffen bedzie chodzil w tych waskich korytarzach?? ;o

Źle mi, jak go widze z tym MP50 (czy coś innego MP

P-90
  • 0

#37 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów

Napisano 06.08.2006 - |20:06|

i z tym staffen bedzie chodzil w tych waskich korytarzach?? ;o

Chociaż na misjach pozaziemskich ;) No przecież to przez tyle sezonów był jego symbol, a co dopiero jak raz miał zawieszone działko od glidera.. Yeah.. To był mój hero :)

Tak w ogóle, to ile Ba'alów naliczyliście, bo ja 19-stu:) hehe
  • 0

#38 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 06.08.2006 - |20:42|

The Trust inwigilowalo (popularne ostatnio slowo) NID oraz czesc wyzej postawionych politykow i biznesmenow. Nie trudno byloby znalezc plany bazy wosjkowej wybudowanej w latach 70 i od tamtej pory nie zmienianej (bo raczej duzo tam nie zmienili ;P

Wiem ze inwigilowalo, lecz skad Ballowie mogli wiedziec gdzie ich zamkna? Nie sadze by kazdy z nich zapamietal plany bazy na pamiec i wiedzial ktory korytarz jest ktory. Rownie dobrze mogli ich zamknac wszystkich razem w wielkiej sali przykutych do lozek lub krzesel...Mniejsza oto, Ballowie zachowywali sie jak by na codzien w tej bazie siedzieli lecz obsluga SGC jak by conajmniej wprowadzial sie wczoraj...
Specjalne systemy wentylacyjne, a oni nie moga wpuscic gazu do korytarzy.... Przeciez kazde pomieszczenie musi miec dostep do swierzego powietrza, wiec mozliwe jest umieszczenie gazu w kazdym miejscu bazy.
Jak dla mnie to scenarzysci robili wszystko by utrudnic ziemianom obrone :) ;]
  • www.gwrota.com

#39 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów

Napisano 06.08.2006 - |21:00|

Hmm nie trzeba chyba znać aż tak dobrze planów bazy :P Tam na ziemi są wymalowane linie i one są chyba nawet podpisane.. Wystarczy jak po sznurku.. iść przed siebie ;) Przynajmniej takie odnosze wrażenie:)
  • 0

#40 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 06.08.2006 - |21:34|

Odcinek bardzo dobry... jak się ucieszyłem jak powrócily dawne czasy ze tak to nazwe... spokojnie dałem 9/10 SG1 zaczyna coś lepiej dzialać... :clap: zaczyna mi sie to podobac... :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych