Skocz do zawartości

Zdjęcie

Teoria czarnego dymku

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
153 odpowiedzi w tym temacie

#21 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 15.02.2006 - |00:00|

no chyba przesadzamy towarzysze z tymi dociekaniami.
dymek mialby rozwalic silnik.on go nawet nie dotknal
to nawet na zdjeciu widac.
to chyba za daleko brnie.zeke by powiedzal wiecej gdyby nie kate.a ja rowniez sadze ze z ta granica cos jest...
  • 0

#22 Hunti

Hunti

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 15.02.2006 - |01:20|

Boże barany ;[ Czy tylko ja oglądam ze zrozumieniem? O ile pamiętaj silnik pieprznął bo do środka wessało jakiegoś pajaca (który nie słyszał jak Locke drze się do niego żeby się odsunął). Napisał bym o tym już wcześniej, kiedy temat był na topie ale coś się z rejestracją pogibało. O_o

Co do granicy i działania... dymkowy nie zaglądał na terytorium gdzie rozbiła się Ana i spółka, może ten kto kontroluje dziwadło (a będę utrzymywał że tak właśnie jest) nie może wysłać go tak daleko. (poza tym wiemy że dym nie zagląda na plażę, gdy w 1 odcinku pojawił się, drzewa poruszały się po jednej linii - prawdopodobnie dalej nie mógł sięgnąć).

I proszę nie zaczynajcie kolejnego cyrku ;] Już było że to nie Ana postrzeliła Shanon, czekałem tylko aż ktoś stwierdzi że Locke tak naprawdę ma afro ale kamera tak sprytnie go pokazuje że tego nie widać ;'C
Granica, linia graniczna czy jak wolicie to po prostu przyzwolenie od Zeke'a na dojście tu a nie gdzie indziej.

A sam Zeke raczej nie ma wpływu na dymek (albo ktoś z jego ekipy).
  • 0

#23 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 15.02.2006 - |09:07|

ten smiec to nawet nie przypomina wygladu tego innego dymu co bylo wiadac przy Eko a ludzie zauwazyli cos czarnego latajacego i to dla nich jest dym. Jesli dotkal i wybuch to Locke wpadl do czarnej dziury i nic mu sie nie stalo
  • 0

#24 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 15.02.2006 - |11:07|

Silnik zgadza sie ze wybuchł od kolesia ktorego zassało nie pisalem o tym bo to oczywiste.potem opadlo skrzydlo (kiedy Jack uratował Claire i Hugo ) i w powietrze poszedł drugi silnik i tam czes kadluba(przez paliwo ktore bylo w zbiorniku pod skrzydlem)
dymek na plaze nie wyszedl a w glebi buszu wyrywal drzewa po lini to tez fakt
pozatym faktycznie on porusza sie jakby po okreslonym obszarze.
a zeke wybral sobie od tak granice,cos mi sie nie chce wierzyc.skoro to ich WYSPA i to oni pozwalaja im zyc to czemu im dal az tyle miejsca a co im za duzo bylo czy co...
  • 0

#25 Hunti

Hunti

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 15.02.2006 - |11:52|

No najprawdopodobniej sam sobie odpowiedziałeś ;) Jeżeli już coś ta granica oznacza to zapewne obszar działania naszego ulotnego przyjaciela.
Zastanawia mnie wciąż dlaczego wypatroszył pilota a reszty już np. nie. Ale tego to już sami chyba nie wymyślimy ;'C
  • 0

#26 durszlak

durszlak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 15.02.2006 - |16:23|

tak zgadzam sie ze Inni nie atakuja naszych rozbitkow bo boja sie czarnego dymu i dlatego ethan jest sam bo bezpieczniej w pojedynke(mniej halasu itp.) . Zauwazyliscie napewno ze ten latajacy stwor dziala w obrebie stacji nr 3 labedz. Tak jakby byl on stereownay przez tez magnetyzm a wpisywanie kodu moze go jakos odstrasza(chodz watpie ze o to chodzi). Zwrocmy uwage ze jakgdyby kazda stacja ma swojego dziwolonga (ktos zauwazył na rekinie znaczek projektu).Nie wiemy jaki byl ten wypadek o ktorym mowiono w instruktazu.(jakas naciagana ta moja historia choc :> ...) :)
pozdrawiam
  • 0

#27 Maurid

Maurid

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoSkarżysko

Napisano 16.02.2006 - |13:47|

Zastanawia mnie wciąż dlaczego wypatroszył pilota a reszty już np. nie. Ale tego to już sami chyba nie wymyślimy ;'C

Nie wiem... Myśle, że poprostu nie mógł, lub nie chciał... O ile on w ogóle myśli... (ale raczej nie :) ) Nie sądze żeby był przez kogoś sterowany, ale chyba atakuje tylko osoby poruszjące się...
  • 0

#28 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 16.02.2006 - |13:56|

Nie wiem... Myśle, że poprostu nie mógł, lub nie chciał... O ile on w ogóle myśli... (ale raczej nie :) ) Nie sądze żeby był przez kogoś sterowany, ale chyba atakuje tylko osoby poruszjące się...

Być może ma jakas inteligencję i zabija nie zabija tych "brought by the Island" jak powiedział Locke. Pilot był po prostu pilotem i nie był w planie.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#29 SunFireX

SunFireX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 16.02.2006 - |13:58|

To dlaczego zaatakowal Johna gdy ten sie nie ruszal ?
  • 0

#30 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 16.02.2006 - |19:50|

To dlaczego zaatakowal Johna gdy ten sie nie ruszal ?

Chodzi ci o atak kiedy byli wtedy z Jackiem??Zaatakował go dopiero jak Jack zblizył sie do Locka.
A podczas ataku na Eko i charliego,przeciez mógł łatwo dorwac Charliego ktory gramolił sie i halasował na tym drzewie.a "dymek" co sprawdzał mysli eko,
czy co ??
tego nie pojmuje
  • 0

#31 akmad

akmad

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 17.02.2006 - |10:33|

A ja mam ciekawa teorie odnośnie dymku, tzn czym on jest :)
No więc nasz tajemniczy dymek to ... nanoroboty (takie maciupeńkie robociki jakby ktos nie wiedział) a ze jest ich duuuzo, to je widac w postaci dymku.
Nanoroboty są z założenia niezbyt skomplikowanymi urzadzeniami, ale gdy jest ich duzo, to moglo wykształcic się coś w stylu zbiorowej inteligencji (proste roboty obdarzone insktynktem stadnym to juz od kilku lat fakt :) ) i dlatego nasz dymek jest zdolny do podejmowania decyzji.
Teoria wymaga dopracowania jeszcze, ale chyba jednego nie uda się przeskoczyć - jak wiemy sprzęt w bunkrze pochodzi z lat 60-tych (lub cos kolo tego) a jak wiadomo w tamtych latach to dopiero tranzystory zaczeto produkować :) Więc jeśli chodziłoby o date produkcji dumku, to nie pokrywałaby sie ona z data rozpoczęcia eksperymentu.
Hm,....

Tyle jesli chodzi o moje przemyslenia :)

Użytkownik akmad edytował ten post 17.02.2006 - |10:34|

• 0

#32 Maurid

Maurid

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoSkarżysko

Napisano 17.02.2006 - |11:02|

A ja mam ciekawa teorie odnośnie dymku, tzn czym on jest :)
No więc nasz tajemniczy dymek to ... nanoroboty (takie maciupeńkie robociki jakby ktos nie wiedział) a ze jest ich duuuzo, to je widac w postaci dymku.
Nanoroboty są z założenia niezbyt skomplikowanymi urzadzeniami, ale gdy jest ich duzo, to moglo wykształcic się coś w stylu zbiorowej inteligencji (proste roboty obdarzone insktynktem stadnym to juz od kilku lat fakt :) ) i dlatego nasz dymek jest zdolny do podejmowania decyzji.
Teoria wymaga dopracowania jeszcze, ale chyba jednego nie uda się przeskoczyć - jak wiemy sprzęt w bunkrze pochodzi z lat 60-tych (lub cos kolo tego) a jak wiadomo w tamtych latach to dopiero tranzystory zaczeto produkować :) Więc jeśli chodziłoby o date produkcji dumku, to nie pokrywałaby sie ona z data rozpoczęcia eksperymentu.
Hm,....

Tyle jesli chodzi o moje przemyslenia :)

Z całym szacunkiem, ale jakoś nie wierze w tą twoją teorie... Według mnie to zdecydowanie nie są jakieś tam nanoroboty, czy coś... Bardziej Skłaniał bym się do tego że to jakieś zjewisko paranormalne (tak najprawdopodobniej jest) albo że to wynik eksperymentów na wyspie...
  • 0

#33 akmad

akmad

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 17.02.2006 - |12:11|

Paranormalne, czyli jakie? UFO i takie tam? Czy magia, aniołki i inne duchy? :)
bo jeśli chodzi o kosmitów, to nie mam zdania (hm, chociaż chyba raczej na nie jestem - bo po co mieliby cos takiego robić?), a jesli chodzi o duchy i takie tam, zbyt dużo suchych, technicznych faktów serwuje nam serial, aby mogła maczac w tym palce jakaś magia, lub inne zjawisko nadprzyrodzone :)
A co do związku dymku z eksperymentem, to ZDECYDOWANIE TAK mówię.
Ma związek, tylko jaki?
Jest efektem eksperymentu, czy jest czymś bez czego eksperyment nie powiódłby się (ew. byłaby utrudniona jego realizacja)?
  • 0

#34 Mingus

Mingus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 19.02.2006 - |22:40|

Siema jestem tu nowy i mam pytanko. Zrobiłem ciekawe screeny na których widać co jest w dymie ale nie wiem jak je tu dodać . Pomocy :mellow:
  • 0

#35 Grishka

Grishka

Starszy kapral

• VIP
  • 277 postów
  • MiastoMiasto Świętej Wieży

Napisano 19.02.2006 - |23:00|

Co do dymków nanorobotów i różnych skojarzeń, to przypomniało mi się w tym momencie świetne opowiadanko S. Lema pt. "Niezwyciężony". Bardzo ciekawe podejście do pytania co ma większy potencjał, czy makro czy mikro/nano...
Swoją drogą my również działając w skali makro bazujemy na mikro/nano - wystarczy przypomnieć sobie jak działa i z czego zbudowany jest nasz organizm. Każda komóreczka to taka mikrofabryka zbudowana z nanoelementów...
Do tego technologia organiczna, odnawialna na bazie ogólnie dostępnego tworzywa - ktoś kto to wymyślił musiał być najgenialniejszym z inżynierów... :P
  • 0
* złość, wstyd, strach, zazdrość, smutek - nie dają nic a zatruwają duszę... żyj tak, by ich nie doświadczać...
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie

#36 Shig

Shig

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 20.02.2006 - |00:16|

Siema jestem tu nowy i mam pytanko. Zrobiłem ciekawe screeny na których widać co jest w dymie ale nie wiem jak je tu dodać . Pomocy :mellow:

Zapewne screeny ze sceny z Mr. Ecko?
Jeżeli tak to już są na forum.
  • 0

#37 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 20.02.2006 - |09:09|

to raczej nie jest zjawisko paranomralne bo w sobie by nie widzielalł tyle tyc dzwięków zreszta w momencie jak spotkał sie z Ecko.. to slycahc bylo w tym dymku dziwne mechaniczne dzwieki... i jestem pewny ze jest tam cos mechanicznego... moze sa te nanoroboty

a moze to jakies zjawisko które działa dzieki tej magnetycznosci tej wyspy ?
i moze to jest naprawde straznik wyspy .. bo sprawdzal Ecko ... i go nie zabił ale co dokładnie to niemam pojecia :)
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#38 Mingus

Mingus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 20.02.2006 - |09:59|

Zapewne screeny ze sceny z Mr. Ecko? Jeżeli tak to już są na forum.

A moze kto podać adres??
  • 0

#39 Hawker

Hawker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 20.02.2006 - |20:54|

dymek to parapsychologiczna produkcja dharmy pewnie wam o to chodzilo http://lxicon.com/eko.monster.gif
  • 0

#40 Shig

Shig

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 21.02.2006 - |14:38|

Zapewne screeny ze sceny z Mr. Ecko?
Jeżeli tak to już są na forum.

A moze kto podać adres??

http://forum.gwrota....ndpost&p=157159
  • 0